buli - 2006 február - 2 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Sör & tequila @ Pizza-Pazza

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás 12e 350d

13-man voltunk, impresszív. Ettől függetlenül nem pártolom az ilyen magas létszámú összejöveteleket. A privát dumálás sokkal jobban fekszik. Mint amilyen ezt is követte a jövőről, mesterséges intelligenciáról, a társadalomról, amelyben az ember nem fog dolgozni, mert mindent a gépek végeznek. Memóriaátvitel egyik emberi testből a másikba.

Lőttem egy csomó képet night portrait üzemmódban, amit eddig nem használtam. Igazából elég nehéz téma egy dslr-rel fotózni az adott fényviszonyok között izgő-mozgó embereket szabadkézből. Fény az nincs elég, a vaku halottá tenné a hátteret, a night shoot mód a kettőnek egy kellemes keveréke lenne, ha nem venné olyan hosszúra a záridőt, mint amilyenre veszi. Ha feljebb lehetne nyomni az ISO400-at 1600-ra. Szoknom kell még a készült képeket. Kompakt géppel a helyzet egyszerű, a képek csak egyféleképp lesznek jók, mégpedig automatán megvakuzva. DSLR-rel ugye a helyzet ott bonyolódik, hogy egy rakás opciót lehet még választani, amivel a kompakt gépnél bizonyos szempontból jobb fotók készülhetnek, azonban� vannak problémák, éspedig egész egyszerűen azért mert az ember megteheti, hogy nem korlátozza le magát az automata telibevaku által nyújtott élményre

Update 2006. már. 04. 22:13: kaptam még néhány képet:

Haszprus

BME teaparti @ Sirius

©   Haszprus   |   barátok buli tea

Goldmann 15:30-tól 16:00-ig, Sirius teaház, meglehetősen érdekes (ld. még: különleges) hely (simán ajánlható), 16:40-től 19:20-ig. Maximális létszám: 9 fő. Fogyasztott objektumok:

irish cream
fekete tea whisky-kakaó – BaileyÂ’s-ízzel
sütik

A kiszolgálásról most nem írok semmit, legfeljebb hogy az érdekes szó erre is alkalmazható, csak más értelemben. De végülis nem volt gáz az se.


Ez a fotó nem az enyém, a Sirius teaház honlapjáról származik.

Elképzelhetőnek látszik, hogy lesz még a jövőben ehhez hasonló, vagy sörözés. Utóbbit jobban pártolnám, bár kétségtelen, hogy ahhoz nem szokott ilyen különleges környezet társulni. Bármit is hoz a jövő, állok elébe.

Update 21:43: Tökre sajnálom, hogy nem vittem fényképezőt. Ha leszünk még, akkor viszek, talán állványt is A terem másik végében ülő csoport kétpercenként ellőtt egy vakus képet, már kezdtem úgy érezni hogy stroboszkóp üzemel a helyiségben