fejlesztés - 2006 február - 7 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Trusted only

©   Haszprus   |   fejlesztés

Oké. Új feature: kizárólag trusted userek által olvasható bejegyzések. A létezésük látszik mások felé is. Tartalmuk nem. RSS-ben egyáltalán nem. A trustedonly bejegyzésekre csak trusted userek kereshetnek. A trusted userek listája módosult némileg (egy régi tagot elvitt a nagy fekete autó, viszont hozott egy újat).

Haszprus

IM

©   Haszprus   |   bme fejlesztés life

Le kéne jöjjek az üzenőprogikról, mert ez azért mégse nyerő, hogy két hete elő se vettem a tananyagokat, a kontaktjaim meg csak szaporodnak

Update 12:39: és akkor egyéb veszélyekről ne is beszéljünk.

Update 13:20: írtam egy functiont ami az idézőjeleket (shift+2) lecseréli

<q>…</q> tagekre, amennyiben azok nem egy tagben helyezkednek el. Vajon lenne erre valami advanced regexp? Nos, elvileg a fony elméleti része alapján tudnom kéne válaszolni arra hogy létezhet-e ilyen, sejtem is a megoldást, de nem akarok hülyeséget írni Na majd talán számításelmélet szigorlat után, ott nem feladatmegoldást kérnek A szigorlatot egyébként megpróbálom március 20-án. Utána digitet március 24-én. Ez a terv, de ez még változhat, mert egyéb projecteket is folytatok underground

Update 13:44: És tegnap este megszültem az első objektumosztályt is a blog alá. Azt a nevet adtam neki, hogy File 31 soros, 550 karakteres, ép és egészséges, várhatóan kevés probléma lesz vele.

Update 21:59: a digitszig ugrott mert ütközik a - kötelező jelenlétű - szglab5-tel. Roppant kellemetlen, mert így tolódik vizsgaidőszakra, vagy következő félévre. A laboralkalmam elcserélésével nem szarakodok.

Haszprus

Jelek kereszt, fincsi mi? Fincsi!

©   Haszprus   |   bme fejlesztés

Hát egy pár napig nem volt kedvem írni, de most valami mégis meghozta:

Loooool, és én még azt hittem hogy sokan csak a biztonság kedvéért jelentkeztek fel, és majd a 441 emberből biztos csomóan lejelentkeznek. De úgy látszik tévedtem. Mindörökké Jelek!

ps. lett egy "ezek mennek" nevű doboz a menüben, ami a winampben jelen lévő zaj elsődleges jellemzőit képezi le karakterláncokra.

Haszprus

Olvasói levelek 2006.02.04.

©   Haszprus   |   fejlesztés olvasói levelek
"Haszprus: nem is szamitottam ra, hogy ilyen jora megcsinalod. Ez a hol is tartottam nagyon jol hasznalhato, le a kalappal Nem ertem miert nem tudjak forumokban is megcsinalni ezt a feature-t…"

Azért, mert a webfejlesztők jórésze nem érti, hogy mi az a usability. Ha idejön anyám, és megkér, hogy valami weblapon nézzek már meg valami infót neki, az esetek 90%-ában ott kötök ki, hogy elkezdem sorolni, hogy az adott weblap miért trehány munka, miért használhatatlan, milyen rossz megoldásokat alkalmaz stb.

(more quotes)

Haszprus

Komment-navigációs feature

©   Haszprus   |   fejlesztés javascript php

Ha a kommentbe írtok egy olyat, hogy pl.

#10: hogy érted ezt?

Akkor, a #10-et automatikusan linkelni fogja a 10-es kommentre. Sőt, onnan egy újabb linkkel pedig visszatérhettek oda, amelyik kommenttől jöttetek. További részletek a képre kattintva, vagy a hozzászólások során megtapasztalva. (A dolog visszamenőlegesen is műxik a blog kezdete óta érkezett összes kommentre.)

A dolog műxik IE6, Firefox 1.5, Opera 8.5 alatt, többit nemtom, de talán nem is érdekes.

Haszprus

Forrásmegjelölés

©   Haszprus   |   fejlesztés

Ha valahogy, akkor így. Maximális respect Leventének.

Update 2006. feb. 02. 00:49: A korrektség kedvéért pár kiegészítés.

  1. away a topic-beli kommentek elrejtése után még beírta: a szánalmas.hu-n régóta van aktív dolgozók listája (bár szerintem szinte észrevehetetlen)
  2. én erről nem tudtam
  3. a dumagépek valóban jó ötlet volt (számos grafikonnal alátámasztható), büszke voltam rá, és magamtól találtam ki, de ezek szerint nem elsőként
  4. Levente továbbra is valóban tőlem vette az ötletet, de tekintve hogy úgy tűnik nem volt egyedi, innentől saját belátására bízom a továbbiakat
  5. az 5. kommentben még úgy nyilatkoztam hogy nem lesz itt semmi flame, mivel így is gondoltam. nem állt szándékomban másként alakítani, de másként alakult. nem vádolok senkit, mindenki kivette a maga részét.
  6. hogy away információja változtat-e a sztori lényegén, az attól függ, hogy mit tekintünk a sztori lényegének. ebbe nem mennék bele bővebben, egész biztos vagyok benne, hogy a sztori minden egyes résztvevője mást és mást tekint lényegnek.

Peace.

Rakjatok ki ti is listát a dumagépekről. Ha még nincs. Ha tudtok. Ha akartok. Shamaltot ezúton külön kérem, hogy az abszolút listát rakja vissza (ki) valahova