hwsw - 2006 március - 9 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Hardver probléma

©   Haszprus   |   hwsw

Megvolt a gépfrissítés, a következő problémával állok szemben:

Bekapcsolom a gépet, 4 vinyóval, az pedig 2-3 mp-en belül kikapcsolódik. A ventik felpörögnek, nem amiatt vágja le magát. Bekapcsolom 3 vinyóval, többnyire ugyanez. Bár volt már példa rá, hogy eljutott a windows boot valamely szakaszáig, aztán resetelődött. Ha két vinyóval kapcsolom be, a gép okésan megy.

Kevés lenne a táp? Egy 360W-os chieftecről beszélünk. Szervizben rárakták a gépemet egy 300W-os tápra, simán vitte. Valamint állítólag előtte órákig futott náluk a memóriateszt a gépemen, mielőtt átadták.

Hol lehet a galiba? Elbaszták a tápomat, esetleg valami más lehet szar?

AMD Athlon 64 3500+, gyári hűtő, ASUS A8N-E, 3x80g Seagate PATA, 1x300g Seagate SATA, Sapphire X300SE 128MB, TEAC 40x CDRW, 2 hálókártya, ezek vannak a gépben. USB-ről kapja az áramot egy egér és egy billentyűzet.

Na hwsw-n is aszondják hogy elöregedtek a kondenzátorok a tápban. Reménykedjünk. Már csak az a kérdés, hogy mit csinálok amíg a tápom távol tartózkodik…

Haszprus

Keresőkifejezések

©   Haszprus   |   hwsw

Nem szoktam szemezgetni az oldalamra tévedők kereső-kifejezéseiből, és általában meg sem nézem az erre vonatkozó statisztikákat, de most mégis kivételt tennék.

  • Az IQ kategória győztesei:
    • nemtok
    • miért nem dobja ki a kereső a lapomat? - van egy-két tippem
    • te hogy vagy
    • Valóvilág Szex RTL Klub Frenki SZilvi - ezen pörögni így 2006-ban…
    • büdös kurva képek
    • cookie mit lehet tenni veluk?
    • How is how - művelt barátunk a who is who-ra gondolhatott, de ő maga valszeg nincs benne egyik kiadásban sem
  • Hírek és újdonságok, amikről a kereső-kifejezések listája nélkül nem értesültem volna:
    • ingyen sim kártya feltöltés
    • oki meg fog vakulni
    • csizmás kandúr nem szerepel a shrek 3-ban
  • A weirdo kategória győztese:
    • Daniel Radcliffe meztelenül - nos amikor ezt megláttam akkor némi habozás után úgy döntöttem, hogy a weirdo kategóriában nem hirdetem ki a többi győztest, csak ezt, hiszen az 'ANIMALSEX TÖRTÉNETEK' második helyezettként sem jár az itt említett közelében sem
Haszprus

Windows Media Player advanced auto playlist

©   Haszprus   |   howto hwsw

Miért pont Windows Media Playerben ne lenne advanced auto playlistem? - kérdezhetnénk, ha nem lenne. De van, és a következőképp áll elő:

Vegyük azokat a legalább 4-es manuális osztályzatot kapott számokat, amiket nem hanyagoltam el teljesen, de azért egy héten nem akarom kétszer hallgatni ezeket se. (Pedig 4-es manuálist csak az kap, ami jó.)

Csapjuk ehhez hozzá azokat az 5-ös osztályzatú számokat, amiket nem hanyagoltam el, de nem hallgattam az utóbbi 24 órában.

Vegyük hozzá azokat a legfrissebb zenéimet, amiket még egyszer se hallottam.

A lista ne legyen nagyobb 2 gigánál, így szimulálva egy hordozható mp3 lejátszó által nyújtott választékot

Egyébként vérlázító, hogy a WMP nem ismer más időintervallumokat, csak yesterday, last 7 days, last 30 days, last 6 months, stb. Nem tudom megmondani neki baszki hogy ugyanazt a zenét legfeljebb 2-3 naponta akarom hallgatni??

Haszprus

Gépfrissítés

©   Haszprus   |   hwsw

Hívtak a boltból hogy mi a rákért nem megyek az alkatrészekért. Mondom mivan? Kiderült hogy már jóideje ott dekkolnak az alkatrészek a szervizükben, csak lusták voltak felhívni, ígéretük ellenére. Bár a boltos csávó bölcsen figyelmeztetett, hogy azért én is dobhatok rájuk telefont, hogy nehogy az legyen hogy….

Nem ígérték hogy péntekre meglenne, úgyhogy majd hétfőn viszem. Hétvégén mindenképpen az szglab5 házit kell csináljam. Outsidereknek: szglab5 házit pénteken 12-kor adják ki és 72 óra van rá hogy kész legyen vele az ember, ami esetemben azt jelenti hogy hétfő 12-ig kell leadnom.

Haszprus

iwiw - kit ismerhetek?

©   Haszprus   |   hwsw iwiw

Az milyen, hogy a keresés alatti ~5 soros random másodszintű ismerősökből összeállított listát megnövelték 9 sorosra, majd eladják Régóta követelt Kit ismerhetek menüpont címen egy ordas fanta hirdetés, és kamu fanta júzer, kamu linkek társaságában?

Ha iwiw meghívó, vagy myvip meghívó amit keresel, akkor tudnod kell: nem küldünk egyiket se. Semmi közünk az iwiwhez vagy a myviphez.

Haszprus

Upgrade

©   Haszprus   |   hwsw történelem

Eljött az idő, hogy a legutoljára 2003 április elején frissített konfigomat (memóriabővítést, monitorcserét leszámítva) kicsit felhozzam a kornak megfelelő szintre. Az alábbiakat rendeltem.

  • AMD Athlon 64 3500+ Socket 939 CPU + gyári hűtő
  • Asus A8N-E Socket 939 alaplap
  • Seagate 300 GB SATA 7200 rpm 8 MB cache
  • Sapphire ATI Radeon X300SE 128 MB TV/DVI PCI-Express

Nem játszom úgyhogy a videokártya konkrétan úgy lett kiválasztva hogy a legóccsóbb PCI-Expresseset kérem. A mostani karim (Gef2 Ti 64) nem viszi a Vista felületét. Ez meg feltehetően igen, legalábbis így gondolkodtam a boltban, aztán itthon szerencsére megerősítést is kaptam.

For the record, az előző (mostani) konfigom: Athlon XP 1700+, MSI KT4-Ultra, Seagate 3*80GB PATA, Inno3D GeForce2 Ti 64 MB AGP. A vinyókkal nem igazán tudom, hogy mi legyen, éppenséggel nincs szükségem 540 gigára, de elférnek. Remélem hogy a csere megszünteti a 3 éve tartó fagyásaimat, crc-errorjaimat, defragmentálhatatlanságomat is.

Ha a csere sikeresen lezajlik akkor majd beajánlom a boltot is jól, mert nagyon korrektek és segítőkészek (hosszú évek óta), nem elhajtják a vevőt a búsba, semmire se azt mondják hogy nem tudom, hanem zsírul utánanéznek a termékek infóinak weblapon, nyomtatnak árajánlatot, meg amit akarsz.

Haszprus

Mi a Web 2.0?

©   Haszprus   |   howto hwsw net

Nos, sokan próbálták már definiálni. Sok magyar oldalon is láttam már definíciót rá. Azonban nehezen mondanám bármelyikre is, hogy igen, jól megfogták a lényeget. Ez több dologból is adódhat, melyek közül az egyik az - és ez ellen még én sem tudok mit tenni -, hogy a 2.0-s verziószámból következően az ember konkrét újdonságok pontos leírását várná, de ezt nyilván nem kaphatja meg, mivel nem volt egy dátum amikor a Webet fejlesztő cég kiadta a 2.0-s verziót ilyen és ilyen új feature-ökkel.

Következzen az, amit én a magam részéről a web 2.0 lényegének tartok, kitérve pár apróbb dologra.