bme - 2006 április - 5 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Gajdos Sándor sztárvendég + Adatbázisok zh

©   Haszprus   |   bme

176-ból 10. legjobb zh pedig be se jártam (3 v 4 előadáson voltam ott). Igaz voltam 3 adatb gyakon amit az évfolyamtársaink tartottak for free (gigarespect & gigathx), abból egyiken az alapfogalmak ismeretének híján semmit se értettem, zh-ra készültem éjjel 3 órát, kb. 24 órás ébrenlét után írtam meg, zh utolsó fél órájában aludtam a papíromon. Szóval aki aszonta hogy nem előny hogy foglalkoztam már adatbázisokkal a gyakorlatban, annak most nem jött be (Többen voltak így.)

Haszprus

XSQL laborházi

©   Haszprus   |   bme fejlesztés

XSQL laborházi - XSQL + XSLT + XML + XPath + CSS. 8-ból csak 6 feladatot csináltam meg, ez elvileg már ötös. Valószínűleg vesztemre, mert a beugrómra valamiért hármast kaptam*. Őszintén szólva nem tudom miért, és kicsit ingerültté is tesz. De mindegy, hétfőn zh, úgyhogy erre egyszerűen nem akarok több időt szánni.

Egyébként meg nem tudom miért nem lehet leadni valami anyagot ebből a tárgyból, nem igaz hogy nem lehet két hetente egy előadást tartani vagy valami. Attól senki se lesz előrébb hogy fél óráig szopatja magát valami kérdésnek a megválaszolásával és közben egyhelyben toporog.

* Egyébként nemtom hányan voltunk laboron, teszemazt 15-en, abból 3 embernek lett meg a beugrója, úgy egyáltalán. Lassan írom hogy mindenki megértse: miért nincs ebből a tárgyból valami előadás?

Update 2006. ápr. 09. 00:46: na még egy feladat donez… mér nincs ebből valami előadás? egész apró infómorzsák hiánya miatt annyi időt elfecsérel az ember, hogy hihetetlen…

Haszprus

PHP maxpont

©   Haszprus   |   bme történelem php

Na nyilván lehetett erre számítani, de azért említsük meg, hogy a php laborházim 14+45 = 59 pont lett, ez a maximum amit el lehet érni, és egyébként 32-től már amúgy is ötös (Igen, 32-től!) Mondjuk azt nem vágom, hogy hova tűnt a valid xhtml-ért, error_reporting e_all-ért és register_globals off-ért járó +4 (vagy +6?) pontom, valszeg a javító úgy volt vele hogy nincs rá nagy szükségem

Gratulálok. Talán a legprofibb megoldás, amit eddig láttam. Látszik, hogy volt már tapasztalatod a témában. [...]

Na jó, mit verjem magam, tényleg elég sokat foglalkozom a témával. Akik esetleg ezt szeretnék az orrom alá dörgölni egy hozzászólás formájában, hagyják ki, tisztában vagyok vele.

Meg kell mondjam, nagyon emberségesnek tartom az Adatb laborházik javítását, nem volt még olyan házi amihez ne gratulált volna a javító. Persze lehet hogy ez az ő egyéni érdeme. Mindenesetre respect & thx, jólesik.

Haszprus

Mentsük meg az egyetemet

©   Haszprus   |   life bme

Mentsük meg az egyetemet

Rektorunk megkért bennünket, hogy amennyien csak lehet, segítsünk homokzsákokat pakolni, amivel megmenthetjük a K épületet a víztől.
Pontos időpontok nincsenek, amikor a katasztrófavédelmisek szólnak, akkor kellene menni segiteni. Ma, holnap és holnapután lenne esedékes.
Aki úgy érzi, hogy ráér és szivesen segitene, akkor küldjön nekem egy mail-t, amiben a neve, NEPTUN-kódja és telefonszáma található és mindenkit megkeresünk, amikor segiteni kellene.
A rektor persze ezeknek a hallgatóknak szünetet ad és igazolja, ha esetlegesen egy katalógusos óráról, vagy valami hasonlóról kellene eljönni.

Elképzelhető, hogy valami vizsonzást is kapunk ezen felül az egyetem részéről, de ez még nem biztos.

Jelenkezni a fent kért adatokkal a [censored, ld. fent linken] címen lehet.

Előre is köszönöm, minden lelkes egyetemistának a segítséget!

Balee| 108 megtekintés | 2006.04.03. 14:05

Hát ez durva, gecc, mindjárt kimegyek fotózni, amíg a többiek a form zh-val szenvednek.