történelem - 2006 április - 6 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Bringa első megközelítésben

©   Haszprus   |   bringa első sport

Kb. fél éve újra időről időre eszembe jut, hogy kéne venni valami bringát. Valami össztelós montit. Most éppen egész tartósan - napokig - így gondolom. Nem nagyon vannak megalapozott elképzeléseim, és nem is kenem a témát. Egy valami tuti. A Scott Ransom bringa szép (legalábbis a weblapon). Árát nem láttam*. Valszeg nem az az árkategória, ami szóba jöhet De attól még szép. És ügyes. Ügyes dolog a kormányra tenni egy kapcsolót, ami a teleszkóp útját állítja a kedvednek megfelelően zéróra, 90 mm-re, vagy 165-re.

Update 05:39: utánanéztem, valami 1,5m

Az a probléma, hogy eddig még nem sikerült találnom egyetlen épkézláb site-ot se magyar árakkal, úgyhogy gyakorlatilag vak vagyok. A bicikli.lap.hu egy kalap sz**. Vagy lehet hogy a téma nem generált normális site-okat, nem tudom.

WiZARD

Üdv

©   WiZARD   |   barátok fejlesztés történelem

Én is egy újonc vagyok (nem tudom hányan vagyunk/leszünk, szám szerint a harmadik beköszönő vagyok). Eddig nem sokat látogattam a blogot (más blogokat sem), és blog ellenes voltam, értelmetlen dolognak tartottam. Most picit emiatt gondban is vagyok, mert Haszprus kérte (najó, felajánlotta), hogy írhatok ide, ha akarok, és egyfelől akarok, másfelől picit az eddigi gondolataimnak ellentmondok ezzel. Szóval nem ígérem 100%-ra hogy rendszeresen írogatni fogok, de első lépésnek ez jó . (ja és a html dolgokkal nem vagyok teljesen tisztában, szóval lehet hogy néha vicces dolgokat fogok alkotni)

Magamról néhány szót: pár éve a BMF-en kezdtem informatikát tanulni, sikerült ezzel-azzal elcsúszni, így egy ideje ott tanulok, és egy ideig még várat magára a diploma . Mellesleg időközben rájöttem hogy az informatika mégsem érdekel annyira, mint ahogy régen gondoltam, és főleg nem akarok egész életemben gép előtt görnyedve informatikusként dolgozni, így valami mást is kellene tanulni. Lövésem se volt, hogy mit tanuljak, alapvetően semmi sincs, ami nagyon érdekelne, illetve ami olyan lenne, abból nem feltétlen lehet jól megélni, én elég pénzorientált vagyok, így ez fontos volt. Végül a BGF-Külkernél (angol KG) kötöttem ki, mint jó hírü iskola, egy jól hangzó képzéssel, ami még számomra elvégezhetőnek is tünt. A BMF-en ez a negyedik évem, Külkeren pedig az első, eddig elégedett vagyok a döntésemmel.

Szabadidőmben sok extrát nem csinálok, alszok, számítógépezek, mozizok, ilyesmi. Dolgozok is (már amennyire ezt munkának lehet nevezni), egy ismerős cégénél rendszergazda vagyok (haha), valamint a Mellesleg.hu-nak fotózok bulikban, meg kattintgatok pénzért bárkinek bárhol bármit . Hogy miről fogok írni, az jó kérdés. Filmek (+házimozi), fotózás, sulikról, néha pc, meg ami épp eszembejut.

Tamás

Beköszönés

©   Tamás   |   life történelem

Hát én lennék az egyik újonc. Először is köszönöm Haszprusnak a megtiszteltetést, hogy összerondíthatom a remekül összetákolt oldalát, igyekszem képességeimhez mérten élni és nem visszaélni a lehetőséggel. Az első jótékony hatása már meg is volt a dolognak: rábeszéltem magam, hogy megkeressem, hol lehet OS X alatt átváltani magyar billentyüzetkiosztásra.

Egyelőre még nem írok semmi komolyabbat, csak egy kis bemutatkozást, meg hogy kb mit lehet várni tőlem. Aki nem ismerne személyesen: tavaly végeztem a BME-n müszaki informatikusként, most ugyanott csinálom a PhD-képzést, ezzel párhuzamosan pedig éppen Londonban tengetem napjaimat két különböző egyetem research assistant-jeként. A londoni élményekről külön valószínüleg nem ide fogok írni, annak megvan a maga helye, de időről időre eddig mindig adódtak olyan témák, amiket le szerettem volna írni valahova, csak oda nem illettek be. Lelkes linuxbuzerátor és open source-hívő vagyok, néha gitározom és elborult izlandi, norvég és finn zenekarok még elborultabb dalait szoktam hallgatni, ily módon kellemes kontrasztot alkotva Haszprus ízlésével informatikai és zenei téren egyaránt

A többit meg majd meglátjuk.

Haszprus

Radikális élelmezési változások

©   Haszprus   |   élelmezés történelem
  • Főttkrumpli
  • Paradicsom
  • Spenót
  • Lágytojás
  • Alma (sok!)
  • Sajt
  • Spenótos (!) izé. Az a péksütemény Nem jut eszembe a neve. Spenót (!) van benne. Igen, így árulják. Igen, én is meg vagyok lepve.

Majd még lesz ilyen élelmezési bejegyzés a közeljövőben, mert egy-két hete teljesen lecseréltem az étrendemet, csak sokmindenről még nem lőttem képet.

Haszprus

PHP maxpont

©   Haszprus   |   bme php történelem

Na nyilván lehetett erre számítani, de azért említsük meg, hogy a php laborházim 14+45 = 59 pont lett, ez a maximum amit el lehet érni, és egyébként 32-től már amúgy is ötös (Igen, 32-től!) Mondjuk azt nem vágom, hogy hova tűnt a valid xhtml-ért, error_reporting e_all-ért és register_globals off-ért járó +4 (vagy +6?) pontom, valszeg a javító úgy volt vele hogy nincs rá nagy szükségem

Gratulálok. Talán a legprofibb megoldás, amit eddig láttam. Látszik, hogy volt már tapasztalatod a témában. [...]

Na jó, mit verjem magam, tényleg elég sokat foglalkozom a témával. Akik esetleg ezt szeretnék az orrom alá dörgölni egy hozzászólás formájában, hagyják ki, tisztában vagyok vele.

Meg kell mondjam, nagyon emberségesnek tartom az Adatb laborházik javítását, nem volt még olyan házi amihez ne gratulált volna a javító. Persze lehet hogy ez az ő egyéni érdeme. Mindenesetre respect & thx, jólesik.