bme - 2006 május - 4 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Dilemma

©   Haszprus   |   bme fáradtság

Alsó ponthatár a cél. Az életed múlik rajta, de legalábbis a szakiránykezdés féléve. Utolsó nap kezdtél tanulni, bár a tárgyat már három két három féléve hurcolod. Tudásod nagyjából az alsó ponthatár körül van.

Tanulsz egész éjjel és zombi üzemmódban mész vizsgázni (opcionálisan elalszol vizsga közben), vagy inkább kipihened magad, de kihagyod az utolsó tanulásra szánható órákat, szerencsés kérdésekben reménykedve?

Esetleg írsz a dilemmáról a blogodba és egész éjjel tanulás helyett az érkező kommenteket olvasgatod, majd zombi üzemmódban elalszol a vizsgán?

Haszprus

Szglab5 over

©   Haszprus   |   bme

Socket programozás C-ben, UNIX-on, Ural2-n, Picoban, GCC-vel fordítva. És egy újabb átvirrasztott éjszaka. Igen, megcsináltam.

És négyes. És elmondhatatlanul örülök neki.

Ezzel véget ért az Szglab5 nevezetű tárgy, vegyes gondolatokat hagyva bennem. Nos először is, nagyon helyénvalónak érzem az oktatott anyagot, legalábbis az adatb labor részből (oracle, sql, php, xslt, xsql, xml, jdbc + opcionalitások). A háló labor őszintén szólva egyáltalán nem fogott meg, bár a végére belejöttem abba is, de azért meg kellett szenvedjek egyrészt rég elfeledett c-vel, másrészt a picós fejlesztés gyönyöreivel (nem volt kedvem azzal kísérletezni hogy a legvégén vajon a gcc ugyanúgy fordítaná-e a cuccot, mint az itthoni compilerem, úgyhogy inkább puttyn keresztül fejlesztettem az egészet). 23-tól reggel 9-ig fejleszteni a határidő nyomása alatt nem feltétlenül kellemes.

Másodszor viszont borzalmas időbe került, szerény véleményem szerint kb. 60 órát fektettem ebbe a tárgyba (bejárással együtt), bár nem mértem, úgyhogy ez csak amolyan saccperkábé, de ugye a 60-ból mindössze 14 ment el az órákkal, szóval sok, sok idő.