bringa - 2006 október - 6 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2020
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Bringa @ home

©   Haszprus   |   bringa telódráma

It's back. 9 nap és 2 óra.

Update 22:10: na aludtam egyet közben, leírom mi volt. Szóval hívtak telón hogy megvan, mehetek. Mentem. Átvettem. Ami történt szerintük: velotrade megtisztította, mert marha dzsuvás volt belül, ennyi. (Meg az egyéb gondjaimat is orvosolták, pl. fékek holtjátékát kisebbre vették. Javasolták hogy hamarosan cseréljem a fékpofákat mert eléggé elhasználtam őket.) Szerintük a teló jobban mozog. Kipróbáltam, a boltnál aszontam a szervizesnek, igen, a különbség ég és föld, és valóban így is gondoltam, így is éreztem. Aztán hazajöttem, beöltöztem, és elmentem a Katlanhoz. Nos ott már nem éreztem így. Mi lehet ennek a hirtelen változásnak az oka? Laikusként a következőkre gondolok:

  1. Hideg van már kint, és tudvalevő hogy a telók hidegben lassabban mozognak.
  2. Bekoszolódott.

Á, az utóbbi 10 km-en csak nem… Gondolnám. De valójában amikor elkezdtem erdőbe járni a bringával a megvétele után pár héttel, drasztikus romlást éreztem a teló mozgásában, úgyhogy akár, passz. A szervizes említette hogy ha még mindig Nemyo, akkor kérjek bele gyengébb rugót, 3-5e Ft körüli tétel + szervizbehurcolás. Talán majd. Érdemes lehet, mert a saját tömegemmel én mindössze a telóút feléig tudom lenyomni. Hát, ez egy konkrét hátránya a fogyásnak

Haszprus

Budakeszi, János-hegy

©   Haszprus   |   barátok bringa budakeszi normafa

Schloddival találkoztunk az E épület előtt, fogas, Normafa, Budakeszi, megtapasztaltam hogy a Katlan U-betűjének tükrében az itt talált lejtő mennyire lájtos, aztán mivel Schloddi elégedetlenkedett az útvonallal, mondván hogy az 47 km/h-s erdei száguldásban semmi poén nincs, így mentünk még egy kört a fogassal, ezúttal arrafelé amerre ő gondolta Nagyjából az éjszakai bringatúra útját tettük meg, de jártunk új utakon is, viszont most csak egy sör volt benne és látott, így akadt olyan rész, amit tisztán nem mert bevállalni, pedig éjjel lejöttünk ott is Megint a durva dh-nál ért véget az erdei szakasz, azonban a kalandoknak nem volt vége, mert itt Schloddinak elszakadt a lánca A Szilágyi Erzsébet fasori mekiig gravity power, onnan meg elvontattam a fogas aljáig, ahol Schloddit elnyelte egy nagy fekete autó

Amúgy múltkorában az eséseim kapcsán nagyon nagyra volt magával hogy ő milyen rutinos bringás, de elmondása szerint a nagyközönség előtt reggel esett egyet aszfalton, és persze egyből én meg a rutin ugrottunk be neki

50 km/h-nál a váltóm már aszfaltos bukkanóknál sem tartja a megfelelő fogaskeréken a láncot, úgyhogy többek közt emiatt is került sor szervizre most. A lánc pedig ugrál két sebességben is. Vajon május óta elnyírtam volna egy láncot és fogaskeréksort? Rendszeresen olajozom… (Nem írtam a blogon úgyhogy most pótolom: egy-két hete a hátsó köpenyt lecseréltem, mert azt viszont kétségtelenül csontig csupaszítottam a nyáron.) Kiváncsi vagyok vajon ezt tudják-e orvosolni a szervizben alkatrészinjekció nélkül.

Haszprus

Telólog #1

©   Haszprus   |   bringa idézet life telódráma

5 órája szervizben van a bringám :'((((((((((

Ó, Biciklim, merre jársz vajon?
Kínom keserves, szenvedek nagyon.
Félek, hogy nem fogom már sokáig bírni,
Elkezdek így hát verseket írni.
Szenved a közönség, rosszak a rímek,
Jobban tekerek, mint ahogy ihlek.

Haszprus

Ez nem mozog

©   Haszprus   |   bringa telódráma

Hajduban szervizes véleménye a telómról: hát, ez nem mozog

Szerintem ez garanciális problémának hangzik, a gond csak az hogy természetesen a bolt ahol vettem, hárítja a problémát, mondván hogy ők nincsenek felkészülve komolyabb telók szervizelésére. De ez engem vásárlóként ugyan hol érdekel? Egyéni szoc probléma, az én garanciális ügyintézésem interfésze elvileg az a bolt kell legyen ahol a garanciát nyújtják. Ha most meg óhajtom spórolni a telószervizelés - nem elenyésző - költségeit, vajon valahogy átverekedhetek-e egy olyan megoldást, hogy pl. fizessék ki a másik hely által kiszámlázott szervizdíjat? (Amit ugye defaultból nem kéne kipengetnem, ha normálisan nyújtanák a garanciális szervizhátteret.)

Amúgy olaj- és/vagy rugócsere (kívülről nem tudja megmondani), ha mindkettő akkor 10e Ft környékét bukok azon, hogy nem nyújtják a garis szervizt. Keddre kaptam időpontot, úgyhogy addig még lehet hogy felkeresek a héten további két boltot (Berguson, Bluecet), de ez az ügy lényegén (ti. hogy fizetni kell a javításért/karbantartásért) nem változtat.

Néha sajnálom, hogy nem vagyok az a fajta ember, aki képes asztalt borogatni az érdek-érvényesítéséért.

Haszprus

Protektorok és puhatestűek

©   Haszprus   |   bringa

Mióta protektorokban közlekedek, annyival változott a rossz helyen közlekedő gyalogosok reakciója, hogy nem némán és lassan állnak odébb, hanem ijedten ugranak el, és nagy arányban bocsánatot is kérnek Vicces.

Egyébként nem közlekedek agresszívan. A gyalogos egy alapjáraton buta állatfaj. A kijelölt biciklisávokat abszolút nem érzékeli, vagy ha mégis, akkor következetesen a saját oldala helyett az enyémet preferálja. (Különösen zavaró ez a gyalogos és biciklis átkelőknél.) Ha rá is jön, hogy rossz oldalon megy, hátranézés nélkül változtat pozíciót, amikor a kerülő manőverem már folyamatban van. Szűk utcán persze. A haladóbbak a babakocsit tolják be elém. Tudhatnák, hogy a biciklis gyorsabb náluk, hátranézniük indokolt lenne.