life - 2007 - Tamás bejegyzései - 2 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére. Tamás ezekben a témákban írt:


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tamás

Bugos monitor

©   Tamás   |   hwsw life

Óriás achát csigáim (seo) ugyan nekem nincsenek, ugyanakkor viszont találtunk az intézetben egy bugot az egyik monitorban.

A szó szoros értelmében, ugyanis ténylegesen egy bogár mászkál a TFT képernyőn, valahol a képernyőt védő plexi(?)lap és a pixelek között. Ezt abból következtettük ki, hogy kézzel nem lehet eltakarítani, viszont remekül lehet terelgetni azzal, hogy az egérkurzorral a kívánt irányba végzett hirtelen mozdulattal megijesztjük, vagy körbepakolgatjuk fekete színű ablakokkal. Olyan, mint egy intelligens, mozgó pixelhiba. Felvetődik persze a kérdés, hogy hogy került oda, illetve mi a francot eszik odabent.

Megállapítottuk továbbá azt is, hogy a bogár léte bizonyíték arra, hogy a TFT monitorok is sugároznak, az ilyen sugárzásban ugyanis biológus kollegánk szerint kizárólag az ízeltlábúak élnek meg, és lám, semmilyen más élőlény nincs a TFT plexije mögött, csak ízeltlábú. Se patkány, se növény, se hal, se semmi. Vigyázzatok, ne vegyetek TFT-t, sugároz, és íme a bizonyíték!

Tamás

Lakásvásárlás saga #2

©   Tamás   |   life

Most már idestova két hónapja pattogok ide-oda a bank, a földhivatal meg a leendő lakásom előző tulajdonosa között. Értékbecslés. Hitelbírálat. Mikorleszmárkész. Mikorleszmárkész. Mikorleszmárkész. Nepattogjak, 10-ét írtunk a szerződésre fizetési határidőnek. Persze, hogy azt írtunk, hogy véletlenül se legyen szopás belőle, ha a bank késlekedik, de az lett az eredmény, hogy a bank effektíve azért késlekedik, mert látják, hogy 10-e van írva a szerződésre. Szépen ráérősre veszik a figurát és előrevesznek egy csomó más hitelkérelmet a priority queue-ban. Aztán nagy nehezen hívnak, hogy engedélyezték. Jó, akkor menjek be szerződést aláírni? Nem a', mert ünnepek között nincs közjegyző (miért is dolgoznának akkor, elvégre az csak mindenki másnak munkanap). Tegnap megint hívnak, hogy mehetek aláírni. Bemegyek. Ja, mégse, még nem írunk alá semmit, most időpontot beszélünk meg, hogy mikor írjak majd alá. (Tegyük hozzá, hogy a bankba mászkálás + sorbaállás kombó minimum két óra kiesés a napomból). Megbeszéljük, péntek. Jó, de akkor péntekig menjek be a földhivatalba, és mondjam meg nekik, hogy elszúrták a tulajdoni lap széljegyzetelését, mert az van ráírva, hogy *cirkalmas jogi kifejezés*, nem pedig az, hogy *még cirkalmasabb jogi kifejezés*. De hát az ügyvéd azt kérelmezte, hogy *még cirkalmasabb jogi kifejezés*, itt van az eredeti kérelme, ni. (Ni! Ni! Ni!). Az őket nem érdekli, menjek be. És kérdezzem meg azt is, átkerült-e a széljegyzet a tulajdoni lap III. részébe, mert addig nem tudják folyósítani a kölcsönt, amíg nem került át. Mondom, de hát már november közepén rákerült a széljegyzet, azóta biztos átrakták (ó, én naiv!). Nem baj, azért menjek csak be, kérdezzem meg, biztos, ami biztos (...hmmm, vajon tudnak valamit, amit én nem?). Bemegyek. Nincs már sorszámosztás. Igaz, hogy még másfél óra hátravan az ügyfélfogadásból, de sorszámot már nem adnak ki, jöjjek vissza holnap (szerdán), de holnap, mert csütörtökön meg pénteken már végképp semmilyen ilyen jellegű ügyintézés nincs. Wtf. Visszamegyek holnap (szerdán) (azaz ma). Mondom, *még cirkalmasabb jogi kifejezés*. Ők erre nem mondanak semmit, mert az ügyintéző hölgy épp a kisfiával telefonálgat, csak jelbeszéddel mutatja, hogy kijavította és menjek a fenébe. Mondom, átkerült-e már a III. részbe az átkerítendő. Mondja, információ és tulajdoni lap betekintés az alagsorban. Alagsor. Háromnegyed óra várakozás. Hát persze, hogy nem került át. Mondom, mikor. Mondja, azt ő nem tudja, (katarzis következik) ...de a dátumot elnézve most már talán lassan ránéznek a kollégák.

Ugye 10-e a határidő a szerződés szerint. A bank nem fog addig pénzt utalni a tulajnak, amíg a földhivatal nem csinálja meg a maga részét. A földhivatalt viszont gondolom nem köti a szerződés, azt se tudják, mi a határidő, lehet, hogy azt se, hogy bankhiteles adásvétel folyik épp. Személyesen sürgetni baromira nem tudom, mert az információtól azzal hajtanak el, hogy más nevében nem tudok nyilatkozni, azokhoz a bizonyos másokhoz meg esélyem sincs bejutni. Mókás dolog ez a lakásvásárlás itt Magyarországon, az biztos.