bme - 2007 január - 3 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Q épület - a SÁTÁN épülete

©   Haszprus   |   bme

Lesz Q1 meg Q2 épület a BME-n. Nyilván a népszerű Quake first person shooter sorozat mintájára. Az épületben a vik és a gtk kap helyet. Alapkő lerakása május 31-én. Itt pedig egy 3D videóbemutató, ami a vége felé kissé korrupt de attól még érdekes. Kiderül például hogy a tervezők szerint az új épületek lényege a kávézó lesz.

A cucc mint a videóból is látszik, az ELTE épülete és az I között fog elterülni, és azok stílusát követve épül, ami szerintem elég örvendetes. Kérdés hogy vajon az elkövetkezendő években az építkezés zaját fogjuk-e hallgatni és porát fogjuk-e nyelni.

Végül pedig egy rejtély: miért nem a földszintre tették a nagyelőadókat? Beteg elgondolás, amin a videót látva később esély sincs változtatni.

Haszprus

Labvezér leszek!

©   Haszprus   |   biznisz bme labvez történelem haszpra olivér haszprus

Labvezér leszek! Gajdos Sándor (Adatbázisok c. tárgy előadója) keresett fel még decemberben, és úgy döntöttem hogy elvállalom. Számítógép-labor 5-öt (alias 6-ot) fogok tartani következő félévben (tavasszal), hatodik féléveseknek.

Természetesen csak az adatbázis-részt (van a tárgynak másik fele is), ami annyit tesz, hogy kéthetente levezénylek egy-egy, összesen öt darab mérést, és mindegyik után kapok valamilyen típusú feladatokat javításra.

Vélhetően péntek 12-14-kor.
Az szglab5 adatbázisos része által érintett témakörök: Oracle, SQL, PHP, XSQL (XSLT, XML), JDBC.