tűzijáték - 2007 - 4 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Tömegkatasztrófa 2007

©   Haszprus   |   life túlélés tűzijáték

A tűzijátékról elsődlegesen nem evakuálni kellene a tömeget, hanem olyan időpontban kell megrendezni, amikor nincs 100 km-es szél, meg jégeső.


Elsőfokú riasztás, nyugatról Budapest felé tart.

Update 18:44: rtlk híradó, gál j zoltán: valszeg esni fog de az nem befolyásolja a rakéták fellövését. (kb.)
erős antónia: ha tehetik inkább otthonról nézzék az eseményeket - lehet hogy a tévétársaságok rendelték meg a vihart? egyébként az rtlk hírek elég keményen bevágta a tavalyi legdurvább blair witch projectes homemade menekülős videóit a tűzijátékról, nyilván jó biznisz ha azt a 1,5 milla nézőt inkább a képernyő előtt tartják ma este is...

problémamegoldás 2007, magyarország. nem ám elnapolnák... ez egy ünnep, szórakozás, majd pont szakadó esőben fogom kurvajól érezni magam a dunaparton, ugye? közben talán a brfk vagy valamelyik rendőri szerv azt tanácsolta hogy ne vigyenek az emberek esernyőt. akkor? tessenek kimenni szarráázni, saját felelősségre nagyon jó. amúgy tévéből ez már nem lesz élvezhető, nálunk hazavágta a képet a vihar 10 perce

amúgy gusztustalan és hányok tőle hogy mindenhonnan ez folyik hogy saját felelősségemre megyek ki... mintha az időpontot nem ők határoznák meg, vagy mintha nem lehetne odébb tolni... a tűzijáték nem arra van hogy tévéből nézzük.

Update 19:04: az index megfogalmazásában:

Ítéletidő tombol, zeng az ég Budapesten
Leszakadt az ég a fővárosban, ömlik az eső és erős szél süvít. A szabadban a saját felelősségére maradhat mindenki. A tűzijátékot nem mondták le. (index)

Update aug. 21. 00:56: a tömegkatasztrófa elmaradt, a tűzijáték képei itt.

Haszprus

Tűzijáték 2007 - az előkészületek

©   Haszprus   |   fotózás howto tűzijáték

Szerettem volna írni egy újabb bölcseletet a tűzijátékfotózással kapcsolatban, megtalálva az optimális rekeszértéket, záridőt és iso-t, azonban a képeimet elnézegetve nincs általános recept, a robbanások fényereje egészen eltérő, így tavaly-tavalyelőtt lőttem 8 másodperces ISO100-as képet is ami jól sikerült, de volt 1/60 mp-es is ISO1600 mellett, ami szintén szép lett, ráadásul mindenféle beállítás mellett születtek jó és rossz képek is, gyorsan kell alkalmazkodni az új fényviszonyokhoz.

Idén ráadásul minden eddiginél komplikáltabb a helyzet, mivel paranoid módon gyakorlatilag sok apró tűzijátékra szétszabdalták az eddigi egy nagyot, így mindenki fog semmit látni. Na jó nem, de minden esetre nem dőlhetünk hátra a fényképezőt manuálfókusszal belőve egy adott pontra, mivel egészen eltérő helyeknek kell most élesnek lennie időről időre, ami ráadásul valószínűleg a fényképező folyamatos mozgatását is megkívánja, legalábbis abban az esetben ha nem tudunk felvonulni legalább 5 darab masinával és lepakolni eltérő beállításokkal. Ez lenne egyébként az ideális

Van az indexen és az origón is helyszínajánló, azonban ez az átlagos nézőknek szól, az alacsonyállványos (max 120 cm) fotósnak egészen más igényei vannak, neki nem jó a tömeg közepén lennie, feltétlen a szélén kell elhelyezkedjen, lehetőleg nem magas objektumok mögött, és rezgésmentes helyen. Ezt figyelembe véve milyen helyszín lenne vajon az ideális fotózáshoz? Megvallom, egyelőre fogalmam sincs, pedig ma bejártam a rakpartokat. Rendkívül szomorú vagyok amiért így szétszórták a tűzijátékot. Ráadásul a Szabadság hidat állványozzák, és nem átlátszó a szerkezete, mert be van takarva.

Ja és további szempont hogy pl. tavaly kb. max negyed órával előbb mentem ki és idén sem akarok sátrazni a helyért

A címke ismérvei a web 2.0-ban a következők:

  1. egy objektumot többel is felruházhatunk (szemben a kategóriákkal)
  2. a felhasználó egyszerűen hozhat létre újat

Ebből kisül, hogy a blogon eddig is félig-meddig címkézés volt, mert bár én kategória szót használok (mert szvsz az értelmesebb), a bejegyzések mégis tartozhatnak több kategória alá.

Na mostantól viszont az adminfelületen egyszerűen lehet új kategóriákat (ha úgy tetszik címkéket) is létrehozni, amivel vélhetően élni is fogunk. Azonban ezek nem lesznek egyenértékűek a régi alapkategóriákkal, melyekből nagyjából 20 van. Azokból kötelező lesz választani legalább egyet minden bejegyzéshez, az újakból nem. Az archívum is a régiek alapján fog listázódni továbbra is. Az új címkéket elsősorban arra kívánom használni hogy a nagyon egybetartozó bejegyzéseket valamilyen módon összefogjam. Ez megtörténik egyrészt a bejegyzés címe alatti kategórialinkeléssel, másrészt a menüben található intelligens bejegyzésajánlóval (ami tovább okosodott az új feature-nek megfelelően).

Jah és most már nem muszáj évre sem szűkíteni az archívumot.

Ebben a szellemben az első néhány címkénk (vagy minikategóriánk): tűzijáték, skandinávia, hollandia, apple. Utóbbi csak a trend kedvéért. Majd lesz több is, de okosan, nem pedig hülyén. Ezzel elértük a blog 2.8-at.