bme - 2007 június - 6 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Félévzárás

©   Haszprus   |   bme

Vége ennek a félévnek is, az egyenleg 35 alaptantervi kredit, valamint egy számításelmélet szigorlat a vizsgaidőszakban (amit a meglehetősen rossz visszhangja miatt most mertem először megpróbálni, de így utólag ezt teljesen indokolatlannak látom). Nomeg persze egy labvez, ami nagyjából olyan volt, mintha lenne még egy 15 kredites tárgyam a beágyazott rendszerek fajtából, már ami a hétről hétre számonkérést illeti. Azt kell mondjam, lefárasztott, illetve lefárasztottam magam, mert olyan szinten utolsó pillanatban kezdtem készülni mindenre, hogy az egyszerűen elképesztő (és így adódott jónéhány alvás nélküli éjszakám a vizsgák előtt). Ez stratégiailag teljesen no-go, ilyet otthon egyedül ne csináljatok, és különben is szakértők szerint a legjobb példa az önkárosító stratégiára a halogatás.

Node félre a tanácsokat, a lényeg hogy vége, most pedig megpróbálok felépülni a teljes agyi és testi összeomlásból, ami ennek a hat hétnek (de különösen az utolsó három napnak) a hozománya volt.

Haszprus

Adatlabor pizzaparti

©   Haszprus   |   barátok bme buli labvez történelem sch

Képek © . Starring: Gajdos Sándor, Erős Levente, Szigeti János, Gáthy Lajos, Bendefy Zsófia, Golda Bence, Urbanics Gábor, Szabó Gergely, Szatmári Zoltán, valamint jómagam és még sokan mások.

Ez kibiri kib* jó volt! Évről évre az szglab5 adatbázis labor lebonyolításában közreműködő labvezérek összeülnek egy-egy félévzáró pizzázásra, így történt ez most is. Ha minden igaz, kb. 28-an voltunk, 18-kor tali néhány ismerős arccal a SCH-nél, és 0-kor végeztünk (nem gondoltam hogy eddig el fog húzódni ). A hangulatra asszem jellemző, hogy a hely 23-ig volt nyitva, végül 23:30-kor szabályosan ki kellett dobniuk minket, legalábbis azt a keménymagot akik még ott maradtunk átdumálgatni többek között Gajdos Sándor (SEO*) javaslatait a hallgatók brutális terrorizálását apróbb TVSZ-módosításokat illetően

Gajdos Sándor keresőkifejezésre pillanatnyilag másodikak vagyunk guglin (40e-ből).

Haszprus

Szglab5 brainstorming

©   Haszprus   |   bme labvez

Jövő félévben ismét lesz szglab 5, immáron bsc-s (a szokásos témákkal: oracle, sql, xsql, jdbc, php), különválasztva a hálós résztől. Ha már elvégezted, mi a véleményed erről a tárgyról? Mi az amitől jobb lenne? Mi okozott nehézséget? Ha majd csak később fogod felvenni: mit várnál tőle, mire számítasz?

Haszprus

Adatbányászati alapok

©   Haszprus   |   fejlesztés php adatbányászat

Ki akarjuk bányászni egy időjárásjelentő oldalról hogy hány fok van, hány fok lesz, stb.

/**
 * $source szovegbol kibanyassza a 
 * $id id-ju div erteket es 
 * $type tipusra castolva visszaadja
 */
function get_value_by_div_id($source, $id, $type) {
   $matches = array();
   $regexp = "<div.*?id\=\"$id\".*?>(.*?)<\/div>";
   preg_match("/$regexp/s", $source, $matches);
   settype($matches[1], $type);
   return $matches[1];
}

Így pl.

$source = '... <div id="current_temps">26&amp;amp;deg;C</div>... <div id="current_rfval">28&amp;amp;deg;C</div>...'; $t = get_value_by_div_id($source, "current_temps", 'int'); $e = get_value_by_div_id($source, "current_rfval", 'int'); echo "Hőmérséklet $t fok (érzésre $e)";

A kimeneten:

Hőmérséklet: 26 fok (érzésre 28 fok).