fejlesztés - 2007 június - 5 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Montana

Üdv! (Montana a fedélzeten)

©   Montana   |   fejlesztés hollandia life történelem

Sziasztok! Én lennék a legújabb társszerző. Először is szeretném megköszönni mindazoknak, akik bíztattak és támogattak , de főleg Haszprusnak, hogy ideenged. Egy pár szót magamról: BME műszaki infó, most éppen bizonytalan időre jegelve, Fernuni Hagen, infó félgőzzel. Fórum-, blog- és csokifüggő vagyok, szívesen főzőcskézek, szeretek kirándulni és utazni. Tőlem nem fogtok olyan szép fényképeket látni, mint a többiektől, legfeljebb szemléltetés céljából, ha nagyon muszáj. Nem fogtok szakmai témáról olvasni, hadd ne részletezzem, hogy miért. Filmekről se, hacsak nincs számottevő érdeklődés az Oroszlánkirály 5 vagy a Gagyi romantikus vígjáték 32 iránt. És hogy örüljetek, smink- és randitippek, horoszkóp és divat témákról se. Jó, de akkor miről?!

Mint az a kommentjeimből is kiderült, egy ideje Hollandiában élek, így adja magát, hogy az itteni dolgokról írjak időnként egy-egy posztot. Nem ígérem, hogy rendszeresen, azt se, hogy érdekesen, de azért igyekszem. Most jelzem, nem fogom minden alkalommal körülírni, hogy a legtöbb holland ilyen, persze akadnak kivételek, úgyhogy nem akarok általánosítani. De, általánosítok és kész, egyszerűen a hollandok. Szóval, mi jut eszedbe, ha Hollandiára gondolsz? Sajt, szélmalom, bicikli. (És persze fű ) Nagyjából ezek körül fognak forogni az írásaim.

Haszprus

Olvasóközönségek uniója

©   Haszprus   |   biznisz fejlesztés

Néha lehetne csinálni olyat, más oldalakkal kooperálva, hogy két blog is ír ugyanarról a témáról, de megállapodnak, és csak az egyiknél lehet hozzászólni, a másik pedig megkéri az olvasóit hogy a túloldalon kommentálják a témát. Költség: egy-egy bejegyzésnél a kommentek elvesztése. Ez gyakorlatilag zéró költség. Haszon: esetlegesen új olvasók szerzése.

Tulajdonképpen kívánatos lenne ezt igen gyakran több bloggal karöltve is előadni, a profit bizonyosan nem maradna el. (Vagy ki tudja, de szerintem érdemes lehet megpróbálni.)

Haszprus

Blogok ura - A király visszatér

©   Haszprus   |   fejlesztés

Ismét itt az Überblog. Főleg azoknak szól ez, akik rss-t is járatnak, a többiek valszeg enélkül is észlelnék a dolgot midőn ezt a lapot látják a dns error helyett.

Ja, költözött a szerverpark, azért nem voltunk elérhetőek csütörtök délutántól.

Haszprus

Adatbányászati alapok

©   Haszprus   |   adatbányászat fejlesztés php

Ki akarjuk bányászni egy időjárásjelentő oldalról hogy hány fok van, hány fok lesz, stb.

/**
 * $source szovegbol kibanyassza a 
 * $id id-ju div erteket es 
 * $type tipusra castolva visszaadja
 */
function get_value_by_div_id($source, $id, $type) {
   $matches = array();
   $regexp = "<div.*?id\=\"$id\".*?>(.*?)<\/div>";
   preg_match("/$regexp/s", $source, $matches);
   settype($matches[1], $type);
   return $matches[1];
}

Így pl.

$source = '... <div id="current_temps">26&amp;amp;deg;C</div>... <div id="current_rfval">28&amp;amp;deg;C</div>...'; $t = get_value_by_div_id($source, "current_temps", 'int'); $e = get_value_by_div_id($source, "current_rfval", 'int'); echo "Hőmérséklet $t fok (érzésre $e)";

A kimeneten:

Hőmérséklet: 26 fok (érzésre 28 fok).

Haszprus

Szenny, mocsár, fertő

©   Haszprus   |   fejlesztés

Szerintem szégyen egy blogra nézve ha a kommentjeit fellapozva rendszeres anyázást és személyeskedést tapasztalhat benne az ember (különösképpen ha más egyebet pedig nem), hiszen minősíti a látogatóközönséget (főképpen minősíti a gazdáját ha ebbe még be is száll, vagy csak szimplán megtűr egy ilyen szeméttelepet (azaz mindent a látogatottságért)). Persze szégyen a kommentek szerzőjére nézve is, de ez most kevésbé fontos. Ennek megfelelően az elmúlt napokban kemény moderációt alkalmaztunk (~20 törölt komment), és a továbbiakban sem szándékozom megtűrni az ilyesmit.

És noha privátban befutott olyan kérés hogy legyen userekre alkalmazható ignore list, ilyen nem lesz, éspedig többek közt azért, mert lehetetlenné tenné az érintett kommentfolyamok értelmezését.