fejlesztés - 2007 július - 3 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Nagy Skandináv körutazás

©   Haszprus   |   fejlesztés fotózás külföld skandinávia

Szóval ezen vettem részt, jó volt, készült 1600 kép, és egyelőre még nem tudom, hogy miként publikáljak belőlük.

Technikai részletek: van nekem például egy Haszprus Private Gallery nevű site-om, amit félig-meddig átírtam úgy, hogy publikusan is tudjon üzemelni. Ez tud javascriptes képcache-elést meg minden jóságot, elég advanced cucc, cserébe nincs integrálva a bloggal, de tervbe van véve. Ezt akár gyorsan le is fejleszthetném. A harmadik lehetőség, hogy a szokásos módon felpakolászom a képeimet szimplán a blogra.

Ugyanakkor azt is el kéne döntenem, hogy csoportosítom-e valamilyen módon a képeket, és ha igen akkor hogyan, valamint fűzök-e hozzájuk szöveget.

Nyilván csoportosítás nélkül például elég necces lenne 200 képet felrakni, pedig szvsz biztos van ennyi, ami érdekesnek nevezhető.

Csoportosíthatnám helyszínek szerint, illetve aszerint is, hogy mik az ismeretterjesztő/beszámoló/turistafotó jellegű képek, és mik azok, ahol valami apró érdekességet ragadtam meg, ami igazából nem jellemzi a látottakat, pusztán maga a kép jó.

No amíg ezekről döntök és feldolgozom a raw képeket (brutál munka), pár link, hogy ne unatkozzatok, csak előbb lőjétek be a monitort úgy, hogy az alábbi szürkeskála valamennyi árnyalatát meg tudjátok különböztetni A-tól Z-ig:

Haszprus

HPG PE

©   Haszprus   |   fejlesztés fotózás

A képek ettől függetlenül nem biztos hogy ebbe, vagy csak ebbe fognak felkerülni, mint ahogy az is teljes homály hogy esetünkben a soon vajon mit jelent.

Haszprus

Spamfiltert csak jól

©   Haszprus   |   fejlesztés

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Ezt [a kommentet] rakd be plz. Spamnek hiszi a motorod.
(privacy power)betettem, thx. a ebony ele meg moge kerult egy-egy * a szolistaban, igy gond nelkul illeszkedett a lebonyolit szora
Haszprus
Nem ez a baj hanem hogy egyszerűen rossz a spamfiltered. Mert nem súlyozza a kommenteket, amennyire tudom. Egy spamszűrő mindig súlyozza a szövegeket, nem pedig egyetlen szempont alapján rögtönítélő bíróságot játszik.
Amint pontozni kezded a kommenteket, számos lehetőség tárul eléd. A legújabb újításom amilyen egyszerű olyan remek: magyar ékezetes betűt tartalmazó komment aligha lehet spam, nálam a $spamfactor-t csökkenti eggyel.

Amit mondani akarok, hogy több (2) blogon ütköztem bele az elmúlt időkben rosszul megvalósított spamszűrőkbe (nem mintha ennél több blogon kommentelnék rendszeresen). Egyetlen szempont alapján rögtönítélő spamszűrőt ne csináljatok sosem, mindig mérlegeljétek hogy az adott komment vajon spam vagy csak valaki leírja a hamis Rolexekről a véleményét. És ez igenis azt jelenti hogy kell valamilyen jóságot mérő eljárás is, azaz hiába szerepel a Rolex szó a kommentben, ha például olyan szavak vannak mellette, mint pl. hanem, ellenben, stb, akkor az valószínűleg egy magyar nyelvű ember véleménye lesz, ami nem spam.