bringa - 2007 augusztus - 2 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2020
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
The GuNN

Bringázás 2007

©   The GuNN   |   bringa

Idén keveset tudtunk bringázni ezért egy barátommal elhatároztuk, hogy csinálunk egy hosszabb, nyárbúcsúztató tekerést. A táv: Budapest - Zalaegerszeg. Szombat reggel 6 óra 30 perckor indultunk innen, a Kodály Köröndről még hárman. Csabi (a képen kék-fehér szerelésben) csak Sukoróig tudott velünk jönni, neki ugyanis másnap indult a vonata Horvátországba és csak ennyire volt ideje (értsd: ő onnan visszajött egyből). Egyébként Sukorón álltunk meg először egy hosszabb (~15 perces) pihenőre majd onnan irány Siófok. Siófokra 13 órakor értünk be és egy 60 perces pihi után mentünk tovább. Szerencsére a Balatonparton végig tudtuk hozni a 35 km/órás átlagot utána viszont már jelentősen gyengültünk és lassultunk. Sármellékre érve nekem már nagyon fájt a bal térdem és az állapotom miatt is izgultam kicsit, a társam pedig pont addigra lett jobban (neki Siófok után volt nehezebb visszaülni a bringára). Ott ismét egy hosszabbat pihentünk (~30 perc) majd mentünk tovább Zalacsány felé. Sajnos közben eléggé sötét lett és hát a 7-es út nem annyira kedvez a bringásoknak a kivilágítatlan falvak között. Hiába volt onnan nevetségesen kicsi a távolság Egerszegig, addigra már fáztunk, sötét is volt és sok helyen emelkedett az út, örültünk ha a 20-as átlagot tartani tudtuk. A végén 22:45 körül értünk be Zalaegerszeg centrumába. A 16 óra 5 perc menetidőből 11 óra 50 perc volt az, amit tisztán a nyeregben, tekeréssel töltöttünk, a maradék (igen jelentős idő) pedig a kisebb-nagyobb pihenők. A vége egyébként 248,68 km lett, ami szerintem nem annyira kevés így egy napra tekintve, hogy minimális felkészüléssel vágtunk neki. Jövőre talán jobb lesz.

Zalaegerszegre egyébként bejött értünk unokatesóm, aki a közelben egy faluban lakik, nála aludtunk az utolsó képen a kosár szőlőt ő adta, nyilván nem volt nálunk lefele .

Haszprus

HHH horror

©   Haszprus   |   bringa hármashatár hegy

Idén nyáron időnként fel szoktam tekerni a Hármashatár-hegyre éjjel, általában 0 és 3 óra között. Igaz nem teljesen, csak félig, a Fenyőgyöngye buszvégállomást szoktam valamennyire megközelíteni, de általában előbb elunom/feladom. Ma sem volt ez másképp, megyek, zötykölődök fölfelé éjfél után a hepehupás emelkedőn 9 km/h-val, lejjebb kutyaugatást hallottam fentről, amit nem tekintettem jó jelnek, de no para… egy ideje már vizslatom a bokrokat, alig látni be, akár homelessek is lakhatnának ott, vagy bármilyen állatok (amúgy talán laknak is, ki tudja, a hűvösvölgyi sorompó előtt egyik éjjel egy homeless ült a föld közepén törökülésben, inkább másfelé mentem), egyszercsak a bokorból hang alapján rohadt nagy vérszomjas sorozatgyilkos kutya veszetten félig teli szájjal rámhörög, talán éppen kiköpi előző emberáldozatának alkarját a gyorsabb vágta érdekében, és hatalmas ágrecsegések közepette rohan felém, friss hús reményében… sosem gondoltam volna hogy 30-cal is tudok fölfelé tekerni… az a szívdobogás bazz… fuh… egy fél perc után úgy véltem hogy ha még mindig üldözne akkor már elkapott volna, úgyhogy visszafordultam… lefelé eddig 55,6 volt a rekord, ezt talán a bekeményítve hagyott rugóknak köszönhetően most feljavítottam 58-ra

éjjel bontották a margit hidat. Update 18:59: így