hwsw - 2007 november - 7 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Google Calendar és Outlook 2007 szinkronizálása

©   Haszprus   |   howto hwsw

Mai kocka bejegyzésünkben két nem működő szolúciót mutatunk be a Google Calendar és az Outlook 2007 naptárának szinkronizálására.

  1. Remote Calendars - Ez igazán kíváló, de az Outlook percekben mérhető időre lehal, amíg szinkronizál, azon kívül csak a Calendar->Outlook utat támogatja, nekem meg inkább pont fordítva kéne.
  2. SyncMyCal - Ez már egy fokkal jobb, oda-vissza megy a szinkron, és két verzió érhető el belőle: a Lite és a Pro. A Lite nem támogatja az automata szinkronizálást, hirdetik a weboldalon. Semmi gond, elleszek nélküle, csak legyen már valami. Felrakom: hát ez sajnos csak az aktuális dátum +/- 3 napos környezetét szinkronizálja. Halottnak a csók esete.

Kedves Olvasó, talált-e Ön működő - nem feltétlen önműködő - szolúciót a fenti égető problémára?

Haszprus

Ha az indafotóról jöttél és képek érdekelnek…

©   Haszprus   |   art fotózás net

Kedves Látogató, üdv a blogon! Ha az indafotóról találtál ide (aminek az indulását az index az én egyik napraforgós képemmel reklámozza), és szeretnél több képet látni tőlem, akkor ajánlom hogy nézz körül a blogos galériámban, vagy a legjobb képeim gyűjteményében. Utóbbihoz minimum 1280*960-as felbontás és egy jó böngésző (pl. firefox) ajánlott. A skandináv fotóimat itt találod.

Haszprus

Windows install

©   Haszprus   |   hwsw
OMG

(Mivel az előző rendszerem bár pompás volt, de egy ideje percekre egyszerűen lehalt (100% cpu), valamint a bootolás a háttérprogikkal együtt kb. 10 percet vett igénybe, így hosszas, nagyon hosszas mérlegelés után elszántam magam végre, hogy lecseréljem. Először bepróbálkoztam egy Vistával, de érzésre lassú volt (athlon 64 3500+, 2x1gb dual channel sdram), meg nem is nagyon fogott meg, úgyhogy végül egy új xpsp2-nél kötöttem ki. És ahogy látom, az sp2 óta kiadtak néhány frissítést hozzá )

Haszprus

Milyen tűzfalat?

©   Haszprus   |   howto hwsw

Régebben használtam McAfee-t, aztán Sygate Personal Firewall Pro-t, asszem annak megszűnt a fejlesztése, így került képbe a Norton megoldása ami egy rakás szar volt mert állandóan tolta az ablakait a képembe és nem lehetett leállítani, úgyhogy lecseréltem Zone Alarm Pro-ra, ami szintén elég szar mert a frissítése eléggé manuális és ez is nógat egy csomó programindításkor, de már jóideje ezzel tolom, és elviselhető. Érdekelne viszont, hogy van-e jobb, ami még kevesebb kérdést rak fel használat közben. Minél csendesebb, minél minimálabb, annál jobb. De azért a feladatát lássa el jól és akár konfigurálni is lehessen, ha kell valamit. Van valami ajánlatotok? XP-re lesz.

Haszprus

Indafotó kedvencek

©   Haszprus   |   fotózás net

Most nem az én kedvenc képeimről lesz szó az Indafotón, hanem arról, hogy beüzemelték a lap 1.5-ös verzióját néhány újdonsággal, úgy mint pl. a kedvencnek jelölések száma szerint rendezett képtoplista. Erről pedig csak azért beszélek, mert jelenleg így néz ki (baloldalt fent a legtöbb jelölést kapott kép):

1 2 3-mal jelöltem soronként azt, hogy az adott sorból hanyadik képek az enyémek. Eheh.