fejlesztés - 2008 május - 1 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Haszprus überblog - utat mutat

©   Haszprus   |   fejlesztés olvasói levelek

[...] szinte az összes blogon található bejelentkezős-regisztrálós rendszer egy nagy kalap bálnabánat. Írnám a kommentet nagy hévvel, erre csak egy link, vagy sokszor csak egy üres felirat vigyorog rám gizdán, hogy regisztrálj, vagy jelentkezz be. És akkor kattintok, bejelentkezek, visszadob, és máris elveszett a pillanat varázsa.

Vagy minden egyes alkalommal be kell írnom azt, hogy szerda van [...]; vagy hogy Mefi volnék, és van blogom meg e-mail-címem is.

Az összes gagyi. Kivéve egyet. [...] elég csak kipróbálni, és rögtön megszereti az ember. Szóval egyetlen helyen van ez a dolog ügyesen megoldva, mégpedig Haszprus blogján. Ha valaki kommentált már ott, tudja mi a módi; ha reigsztrált vagy, jelentkezz be, ha nem, add meg a neved és írj. Na de nem ám egy sima szöveg van, hanem a komment után van egy űrlap a bejelentkezésnek és van egy a név megadására is. Nem kell hat másik oldalra ellátogatni, egy helyben, ügyesen megoldhatod. És ez jó, ezt a példát követni, mondhatnám, ezt a mintát szabványosítani kellene. És amikor én ezt anno megláttam, már akkor tudtam, hogy ha valaha írni fogok bejelentkezést, akkor az így fog kinézni. [...]

(Intelligens bejelentkezés a mefiblogon)

(Későbbi korok kedvéért: így néz ki a szóban forgó kommentform kijelentkezve, így pedig bejelentkezve.)