biznisz - 2008 június - 4 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Python

©   Haszprus   |   fejlesztés képzés mátrix python

Az új srác ma megismertetett a Python alapjaival. 1-2 nagyon alap dolgot már tudok írni, illetve láttam kódot, ami alapján el tudok indulni. Nice.

A nyelvről egyelőre annyit említenék meg, hogy a programkódban nincs { és }, ehelyett kőkemény indentáció alapján dönti el, hogy mi hova tartozik. Ezzel egyszer s mindenkorra megoldja, hogy a különböző fejlesztők ugyanazokat az indentálási konvenciókat használják*. Ötletes.

Ezen kívül kaptam egy NFC-képes Nokia telót, hogy fejlesszek rá valami szépet.

Ezek mennek.

* a kommentek szerint ez nem teljesen van így

Haszprus

Workaholic

©   Haszprus   |   bme fáradtság mátrix meló

A munka alkoholista személy általában rossz önértékeléssel, perfekcionizmussal, állandó megfelelési kényszerrel és szorongásokkal küzd, a munka terén sikerekre éhes, és ezért mindent beáldoz.

munka-alkoholizmus (workaholic) komoly betegség, ami szakszerű kezelést igényel. A munkamánia olyan függőség, amelyben a munka drogként funkcionál, háttérbe szorítja az egyén magánéletét, társas kapcsolatait; az élet értelmévé, a legfontosabb tevékenységgé válik - mondja Tari Annamária.

Eleinte persze csak az tűnik fel a betegnek, hogy állandóan fáradt. Illetve ez sem feltétlenül tűnik fel neki, hiszen egy idő után, ezt is az élet természetes velejárójaként kezeli.

A figyelmeztető jelek közé tartozik az is, hogy az illető kezdi elhanyagolni az emberi kapcsolatait.

Van, akinek csak néhány nap elteltével jut eszébe, hogy nem hívta vissza barátját, noha elhatározta, még aznap este megteszi. Ő az a karakter, aki nem engedi meg magának azt a luxust, hogy munkaidőben, magánügyben beszélgessen, mert sokkal fontosabb dolgokat kell megoldania, miközben a visszahíváslista egy idő után nyomasztó feladatként jelenik már meg.

Ez lehet egy szívrohamszerű pánik, állandósuló gyomorfájás.

Persze, egy igazi munkafüggő nem képes hosszabb időn keresztül betegeskedni, ő az, aki ha kell, saját felelősségére kijön a kórházból; akinek ha a háziorvos azt mondta, hogy ezen a héten pihennie kéne, akkor azért másnap már bemegy a munkahelyére; aki a saját teste jelzéseit is képes maga alá gyűrni, mert ő nem lehet beteg.

Mindegyik csúsztatás mögött az a tudattalan félelem áll, hogy akkor, ha ez a támasz nem lesz, szétmorzsolódik az élet, nincs mibe kapaszkodni.

dec. 20. 02:41 kinyomva trustedből pablikba.