zene - 2008 - 6 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Be The Change

©   Haszprus   |   zene
  • Sharam - Be The Change

(vol 10)

(van ebből vkinek egy használható verziója, ami nem 10 perces mix?)

Haszprus

Energia-bejegyzés 2

©   Haszprus   |   energiablog zene

A hangfalból ezen a reggelen is tiszta energia dübörgött…

Igazából arra jövök most rá, hogy már egy ideje kibiri k. kurvajó kedvem lenne, csak eddig volt valami ami ezt az egészet lenyomta, és most nincs.

Az auto playlistem az alábbiakat dobta.

POWER POWER.

Lenyomunk mindenkit.

Túláradó energiablog.

Tamás

A Last.fm zenekarok hasonlósági gráfja

©   Tamás   |   adatbányászat zene

Volt már szó itt a blogon régebben a Last.fm-ről, úgyhogy csak röviden: ez egy közösségi oldal, ami alapvetően a zenei ízlés köré szerveződik. Felraksz egy plugint a zenelejátszódhoz, ami innentől kezdve folyamatosan küldi a Last.fm szerverének, hogy mit hallgatsz, az pedig megjelenik a saját Last.fm-es profiloldaladon, és boldogság van. Eddig kb annyi értelme van, mint az iWiW-nek (azaz semmi). A dolog ott kezd izgalmas lenni, amikor egy kicsit elkezdjük analizálni ezt a rengeteg adatot, ami ily módon összegyűlik a Last.fm szerverein. Pár hete volt némi időm és elszórakoztam az oldallal egy keveset; ha érdekel, hogy mi jött ki, olvass tovább.

Tamás

Claudio Cordero - Enlace

©   Tamás   |   zene

Disclaimer: ebben a bejegyzésben gitárbuzulás és hasonló extrém viselkedésformák nyomonkénti megnyilvánulása tapasztalható. Erre kevésbé fogékony emberek nyugodtan ignorálhatják az egész bejegyzést, jól.

Emlékszem, tizenéves kis tök voltam és alig egy éve fogtam gitárt a kezembe először, amikor Gy. haverommal (hasonlóan kezdő gitáros volt akkoriban) azon elmélkedtünk Fehérváron egy tízemeletes ház tetején egy üveg vörösbor (talán KoccintósTM), valamint a ház csöppet alkoholistának kinéző gondnoka társaságában, hogy mekkora szélsőséges exhibicionizmus kellhet ahhoz, hogy valakiből gitárvirtuóz legyen. Gy. ekkoriban jött rá arra is, hogy a gitár valójában nem is szigorúan pengetős hangszer, mert a műanyaghúros gitárján a húrokat felülről bal kézzel merőlegesen ütlegelve is lehet dallamot játszani, csak nagyon idiótán hangzik. Néhány percre rá megbeszéltük, hogy ha majd egyszer iszonyat drága és minőségi elektromos gitárunk lesz, akkor írunk olyan számot, amiben egyszer sem kell megpengetni a húrokat jobb kézzel, csak ballal ütögetni, és az milyen fancy dolog lesz. (Akkor még hallani sem hallottam a gitárhúrok egyéb kreatív alkalmazási módjairól, pl vonóval is kiválóan lehet rajta játszani (ld. Kjartan Sveinsson), sőt egy időben kedvenc szórakozásommá vált az, hogy a méregdrága slide-gyűrűt sörösüveggel helyettesítem játék közben). A projekt pár napra rá persze feledésbe is merült, mint a legtöbb tinédzserkori fellángolás (mifelénk a ráérő fiatalok első számú szórakozása volt, hogy alapítanak egy punkzenekart vagy valami hasonlót), amíg pár napja rá nem találtam a címben említett úriember egyik videójára a YouTube-on. Cordero nevére egyébként méltatlan módon a Google jelenleg a magyar weben egyetlen találatot hoz, az is egy beindexelt angol levlistán található, úgyhogy ezen két esemény együttállása kiváló apropót biztosít arra, hogy ezen a tarthatatlan helyzeten változtassak. (Cicerói körmondatok ezennel beszüntetve, ígérem).