2009 - 158 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Gépbővítés

©   Haszprus   |   hwsw
  • AMD Phenom II 955 black box CPU + gyári hűtő
  • 2x1 GB 1066 MHz Geil Ultra DDR2 RAM
  • Gigabyte MA785GM-US2H alaplap

Special thx 2 WiZARD.

A lecserélt cuccok:

  • AMD Athlon 64 3500+ Socket 939 CPU + gyári hűtő
  • Asus A8N-E Socket 939 alaplap
  • 2x1 GB DDR1 RAM

Amúgy eladók ha kell vkinek.

2009. jan. 30. 23:00 elkeltek.

Balage

USA: Grand Canyon

©   Balage   |   fotózás külföld life amerika

Ígértemhez híven folytatom az amerikai élménybeszámolómat, ezúttal a Grand Canyonról. Las Vegastól nincs túl messze ez a természeti csoda, így ha már ott jártunk eldöntöttük, hogy elmegyünk a kanyonhoz. Először kicsit hezitáltunk rajta, mert a legolcsóbb egynapos út is fejenként közel 100$ volt, de végül nem bántuk meg. Több napig kutattuk a netet, de végül nem találtunk a mi útunknál olcsóbb megoldást, így aki arra felé jár, tudom ajánlani azt, amin mi is részt vettünk.

Sokat nem kell elvárni ettől az úttól, de amit kaptunk az eléggé minőségi volt. Háztól házig vittek és még kaja is volt az árban, igaz az utóbbi lehetett volna kicsit több is. Mivel csomagban benne van, hogy oda jön a busz a szállodához, ezért a foglalás visszaigazolása után fel kellett hívni őket, hogy elmondják hány órára kell majd lemennünk a szállásunk busztermináljához. Nagyjából elsőként vettek fel bennünket, így elég korai időpontot kaptunk, reggel 6 órát. Amin viszont meglepődtem, hogy aznap hajnalban, amikor indultunk, a szállodai szobában reggel 5-kor csörgött a telefon és ébresztettek bennünket, hogy véletlenül se aludjunk el, pedig még a szobánk számát se adtuk meg. Ekkor már sejtettem, hogy nem fogunk ráfaragni ezzel az úttal és vélhetően nem amatőrökhöz van dolgunk.

Pontban 6-kor ott is volt értünk a busz. Mint kiderült, szerencsére nem csak egy busz végezte az emberek összegyűjtését, így maximum 45-60 percet kacsáztunk Vegasban, majd elvittek bennünket a központba, ahol be kellett jelentkezni, illetve lehetett módosítani a csomagot, esetleg plusz extrákat kérni, mint például helikopteres repülést, vagy imax vetítést. Gyors és szegényes reggeli után megindultunk első megállónkhoz, a Hoover-gáthoz, ahol mindössze 15 percet töltöttünk, hogy lefotózzuk. Itt egy kicsit csalódott voltam, mert szerintem pont a rossz oldaláról fotózhattuk a gátat, meg egy kicsivel több időt is szerettem volna itt tölteni.

Ezt követően útunk következő állomása kb. 400 km-re fekvő Grand Canyon városához vezetett, ahol kaptunk Pizza Hutos pizzát és innivalót, majd akik kértek helikopteres repülést, azokat elvitték a közeli reptérre, a többiek addig meg a National Geographic imax mozijában néztek egy filmet a kanyonról. Itt már viszonylag közel voltunk a South Rimhez, mindössze 10-15 km-re, úgyhogy nem kellett már sokat utaznunk.

Amikor elértük az első kilátópontot a busszal az időjárás kicsit meglepett, mert melegre számítottam itt a sivatagban, aztán megértettem, miért fázunk, mert mint kiderült a kanyon pereme több mint 2000 méteres magasságban van, és ha meleget akarok, akkor le kell menni az aljára, ahol 40-50 fok van. Fent viszont csak alig volt 20-22 fok.
Amikor végre megpillanthattuk a kanyont az egyszerűen döbbenetes volt. Pont olyan volt, mint a filmekben, vagy a képeken, azzal a különbséggel, hogy olyan hatalmas és mély az egész, hogy egyszerűen alig tudtam felfogni, hogy ez tényleg itt van előttem és nem pedig egy képeslapot nézegetek megint. Tényleg az egész olyan volt, mint egy festmény, egyszerűen döbbenetes volt. Először azt hittem nagy mázli kell ahhoz, hogy kondorkeselyűt lássunk, de tényleg ott repkedtek hatalmas szárnyaikkal, ami a buszvezető elmondása alapján akkorák, hogy ha széttárják szélesebb, mint maga a busz. Olyan érzésem volt, mint ha egy dokumentumfilmet néznék, egyszerűen csak széttárták a szárnyukat, nem is csapkodtak és úgy repültek, mint egy vitorlázó repülő keresve a légáramlatokat és közben nulla erőfeszítéssel szálltak egyre csak feljebb, miközben kőröztek. Visszatérve a kanyonra képtelenség felfogni a méreteket, de ha igazán akarok egy jó összehasonlítást, akkor a legjobb a Colorado folyóval összevetni. A kanyont ugye maga a folyó mosta ki ilyenre, ami mára már akkora lett, hogy az alján a folyót magát nem is látni, csak azt, hogy van egy kis zöld terület, ahol a víznek köszönhetően van némi élet is. Egyébként a folyó maga létezik, csak a nagy méreteknek és távolságoknak köszönhetően szinte semmit se látni belőle.

A következő megállónk kb. 10 km-re volt, ahol szintén hasonló látvány fogadott bennünket, amit nem is ragoznék. Itt már egy jobban kiépült infrastruktúra volt a turisták számára, volt vonatvégállomás, szálloda, sok-sok indián és egyéb szuvenír bolt, ja és persze rengeteg holló és mókus.

Azt hiszem egészen fél 6-ig voltunk itt, majd elindultunk vissza Las Vegasba. A busz egyébként meglehetősen kényelmes volt, pedig utálok busszal utazni, de ez esetben tűrhető volt. Valószínűleg közrejátszik ebben az a tény is, hogy az amerikai kresz nem tesz különbséget autó, busz és kamion között, így busszal is lehet döngetni egészen 65mph-ig, és nem 80-nal vánszorogni, mint Magyarországon. Másik érdekesség, hogy azt mondják az amerikaiak nem előítéletesek. A Hoover-gátra csak egy „alapos” ellenőrzés után lehet felhajtani, megállni rajta meg szigorúan tilos. Jön fel a katona a buszra, kb. senkire se nézett rá, csak rohan végig rohant, majd meglátta a mögöttünk ülő indiait, akinek persze hogy egyből belenézett a csomagjába is. A mellette ülő angol házaspár egyből mondta is, hogy a katona biztos rasszista volt.

Ennyi lett volna röviden összefoglalva az egynapos kirándulásunk, remélem a képek visszaadják valamennyire azt az élményt amiben részünk volt ott.

Haszprus

Vera

©   Haszprus   |   első over

Volt egy randim ma Verával. Első randi, csók, gyönyörű a csaj, el vagyok ájulva. Holnap - hétfőn - tali, kedden is remélhetőleg, aztán szerdán egész nap ráér.

nov. 05. 18:06

nov. 09. 17:32 Vera over, FYI

Balage

USA: Las Vegas

©   Balage   |   film fotózás külföld amerika

A nyári munkát követően jöhetett a jól megérdemelt nyaralás. Az első megállónk a keleti parton volt, Las Vegas. Itt négy éjszakát töltöttünk, ez alatt bejártuk a nagyjából az egész Stripet éjszaka és nappal is egyaránt. Voltunk a Mandalay Bayben Green Day koncerten, az utolsó előtti nap pedig elmentünk a Grand Canyon-hoz (erről majd egy másik bejegyzésben).

Nem fogom túl sokáig húzni a számat, mert szakdolgozatot írok egy ideje és már kezd elegem lenni az írásból, de azért írnék pár érdekességet, vagy hasznos tanácsot, ami jól jöhet másoknak is. Az egyik érdekesség, hogy a képek alapján mindenki azt gondolná, hogy Las Vegas drága hely, ami félig meddig helytálló, de valójában, ha nem bevásárló túrára érkeztünk és nem is kaszinózni akarunk, akkor a város az USA egyik legolcsóbb „üdülőhelye”. A szállodák hihetetlenül olcsón adják a szobáikat, mert az üzleti stratégia az, hogy minél többen jöjjenek, a vendégek majd úgyis jól elszórják a pénzüket a kaszinóban. Sajnos ez a mi esetünkben nem jött be, mivel csórók voltunk, veszteni meg nem igazán akartam. A Stripen hétköznap akár már 20$-tól is kapunk szobákat 3-4 csillagos hotelekben, az hogy hányan szeretnénk ott aludni nem számít, mert csak a szobát kell kifizetni. Sajnos hétvégén ezek az árak megkétszereződnek, de még akkor is nagyon jó árakon lehet hozzájutni egy penge szobához. Érdemes a Strip közepe felé szobát foglalni, mert ha nem így tesszük, akkor jó kis sétálás vár ránk. Hiába néz ki úgy, hogy közel van a többi szálloda, valójában csak a hatalmas méreteik miatt tűnnek úgy.

A másik dolog, ami érdekes volt: tudtam, hogy meleg lesz, de hogy ennyire, azt még elképzelni se tudtam. Első nap éjszaka, amikor megérkeztünk a repülővel még pulóver volt rajtam, amitől aztán gyorsan meg kellett szabadulnom, mert olyan meleg volt éjfél körül, hogy amikor kiszálltunk a gépből azt hittem megdöglök. Utólag kiderült, hogy aznap este 33-34 fok volt, a következő éjszaka pedig 38 fok. Soha ilyen meleget nem éreztem még éjszaka, sőt nagyon napközben sem, brutális volt. Ennél már csak az volt durvább, amikor még aznap napközben elmentünk a Strip egyik végéből a másikba, mindezt 42 fokban. S mivel Las Vegasban nem igazán van park, vagy hasonló, csak beton és aszfalt, ez még többnek érződött. A vásárolt jéghideg ásványvizünk 10 perc után ihatatlanul meleg lett…

A harmadik dolog, ami érdekes volt számomra azok a méretek és a giccsparádé. Soha életemben nem láttam még ekkora szállodákat, ilyen csillogást, rengeteg pénzt ölhettek ezekbe a tulajdonosok, ami úgy néz ki még így is sokszorosan megtérül. Fantasztikus milyen dolgokra képesek, a Venetian Hotelben pl. egy egész kis Velence van kialakítva, még gondolázni is lehet. A szálloda előtt pedig ott van a Szent Márk téren látható harangtorony méretarányos másolata.

Többet nem is írok, mert úgy se tudom visszaadni azt az élményt ami ott várja az embert, a képek sokkal beszédesebbek szerintem. Ha valaki Amerikában jár, minden képen ajánlom Las Vegast, egy feledhetetlen élményt nyújtott számunkra. Ilyen csillogást és igényesen kivitelezett giccset nem lát máshol az ember. Ráadásul a repülőjegy sem drága New Yorkból 100 és 200$ között van az ára egy irányba, ami majdnem egy 6 órás út és gondolom, nem kell mondanom, hogy nem olyan a szolgáltatás színvonala, mint az európai fapados repülőkön. Jetblue-n ennyiért jár az ingyen snack és pia, valamint a 40 csatornás műholdas tévé és még a lábam is elfért.

nov. 17. 12:58

Haszprus

Daily log 2009.10.13. MÁV Szakmai nap & Sör

©   Haszprus   |   barátok

Tegnap 7-kor zúztunk el itthonról, én kondiba vettem az irányt, bicepsz, kardio. 13-kor Schloddi felhívott, nincs-e kedvem sörözni, naná hogy volt. Feljött, aztán átmentünk valami kocsmába, közben kiderült, hogy mindketten megyünk ugyanarra a MÁV Szakmai nap nevű előadásra a BME-n, amit a MÁV vezérigazgató-helyettese tartott. Kíváncsi voltam rá. Sikerült is bejutni 3 korsó után, majd egy meki, ahonnan haza és Imoval kondi, hát, tricepsz. Kiégetett leszívott ez a nap is.

A blogból mindig a legjobb részek maradnak ki.

Haszprus

Argentin Steak House (2)

©   Haszprus   |   barátok élelmezés idézet

IRCQuote fight! In the ring:

WiZARD
re
Haszprus
hi
zup?
WiZARD
-
Haszprus
+
WiZARD
-
Haszprus
+
WiZARD
=
Haszprus
++
nice talkin

mentem qpára
nem volt ott a csapatom
eljöttem
szerencsére 1,5 percre lakom
WiZARD

éhendögölök
Haszprus
menjünk steaket enni
WiZARD
lehet azt kéne
megyünk?
Haszprus

hova menjünk?
WiZARD
pampas, minthogy más steakes helyet nemtok
Haszprus
olasz @ andrássy
de pampas is lehet
WiZARD
akko pampas
Haszprus
saccperkábé min 30p
WiZARD
na indulj
Haszprus
by

Így esett második látogatásom a Pampas Argentin Steak House-ba.

N.Y. Stripe steak (jól átsütve), steak burgonya, frissen facsart narancslé, pina colada, cola. Ami azt illeti, minden isteni volt, különösképpen maga a steak, de a köretet is kiválóan fűszerezték.

Haszprus

38. Jómunkásember Sch Qpa nevezőtúra

©   Haszprus   |   barátok bme buli fotózás mátrix túra 350d normafa qpa idézet

Igazából kezdhetném úgy is a beszámolót hogy nesztek voltunk túrázni és itt vannak a képek, az olvasóim egy része még bőven értené is minden magyarázat nélkül hogy miről van szó, a másik felük viszont nem. Van nálunk a BME villanykaron egy Schönherz kollégium, és innen indult még 38 éve egy nagyszabású egyhetes évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, a Sch Qpa. A dolog alapvetően a feelingről szól, bár vannak versenyfeladatok is. Az első nagyobb megmozdulás az idei qpa kapcsán a nevezőtúra volt a Normafán és környékén, erről hoztam most képeket.

A korábbi években a magam részéről nem qpáztam különféle okok miatt, most viszont úgy döntöttem hogy megnézem mi is ez, és nem döntöttem rosszul. A fixmask csapatban indulok, ami a Sch fotóskörének (SPOT) a csapata, bár én magam nem vagyok Spotos, de sokszor gondoltam már rá amúgy. Van köztük egy-két haver, mint pl. adams, ssophie és SzaMa, meg még néhány ismerős arc, pl. fincsi és zs (velük a 2008 dec 30-i Adams-bulin találkoztam).

A túrán belefutottam két volt kollégámba.


23:52 Haszprus: és már celebritás vagyok bazmeg
jön szembe egy fazon
aszondja, hé, te vagy a Haszprus!!!
mondom igen, honnan ismerjük egymást?
aszondja sehonnan, olvas
és hogy okvetlenül oda kell vigyen egy fazonhoz
meg csináljak vele képet
meg csináljak kettejükkel képet
és bemutatott a másiknak hogy hé ő a Haszprus
aztán lett közös fotó

Haszprus

'Tea' @ Morrison's 2

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás 350d tea

17-kor találkoztunk, elkezdtünk koktélozni (magam részéről 2 pina colada, 2 chocolate colada és 1 zombi - ez utóbbi viszont nem igazán volt finom sztem, 2-ből 1-et el is passzoltam), később lenéztünk a tánctérre, aztán javarészt szétszéledtünk. Meki, majd PAStheLoD-nál még dumálgattunk kicsit éjjel 1-ig.

Jó volt.

Haszprus

Negyedik jubileumi hatéves szülinapi blogtali @ instant & török

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás 350d blogtali idézet

Szóval hétfőn volt a negyedik blogtali, melyet a blog jubileumi hatéves fennállásának évfordulója alkalmából rendeztünk meg. Igazán megható volt hogy pillanatok alatt sikerült összehozni egy rakás embert, végülis 14-en jelentünk meg (adamo, Olthyer, Balage, Ditta, kittka, mainframe, Montana, nephlim, Orca, PAStheLoD, Szilvi, WiZARD, , valamint jómagam), 20-tól éjjel 1-ig tartott az instantból kiinduló, majd törökbe átgyűrűző dolog.

A helyszínen vártuk SzaMa, ScoobyZoli, VDavid, Tibi és TheGuNN feltűnését is (elképzelhetetlen 21 fő, omg!), ám ez elmaradt. Faszkorbács kiutalva.

IRCQuote fight! In the ring:

ScoobyZoli, 2009.09.22. 15:19:24
helloka
mi a helyzet?
melyik hétfőn lesz a blogtali?
Haszprus, 15:21:09
szia, tegnap volt
ScoobyZoli, 15:21:15
bazzz
Haszprus

6 éves lesz a blog!

©   Haszprus   |   fejlesztés barátok

6 nap múlva, azaz szeptember 21-én 6 éves lesz a blog!

Kéne blogtali. Gyertek! Mikor legyen?

Kérdezitek hogy mikor, gondolom mint eddig, mondjuk 20-tól, de mindenki akkor jön/megy amikor tetszik. És gondolom az instantban, de javasolhattok mást is.

szep. 18. 20:35 a dolog hétfőn lesz az instantban 20-tól.

Haszprus

Python

©   Haszprus   |   fejlesztés python képzés

Megírtam az első Hello worldömet Pythonban.

05:30 megírtam az első osztályomat Pythonban.

05:44 megírtam az első komplex szám osztályomat Pythonban.

class MyComplex: def __init__(self, re, im): self.re = re self.im = im def echo(self): print self.re, "+", self.im,"j" def add(self, c): newc = MyComplex(self.re + c.re, self.im + c.im) return newc import MyComplex c = MyComplex.MyComplex(3, 5) c.echo() d = MyComplex.MyComplex(4, 6) d.add(c).echo()

13:43 apró változtatásokkal Tamás kommentje nyomán

class MyComplex: def __init__(self, re, im): self.re = re self.im = im def __str__(self): return str(self.re) + "+" + str(self.im) + "j" def __add__(self, c): newc = MyComplex(self.re + c.re, self.im + c.im) return newc import MyComplex c = MyComplex.MyComplex(3, 5) print c d = MyComplex.MyComplex(4, 6) print d+c
Haszprus

Hajsza a föld alatt

©   Haszprus   |   barátok film

Voltunk Mf-fel kondiban, átjött, nézegettük a lakást, szakértettünk hogy mit lehetne változtatni rajta, aztán este elzúztunk WiZARD-dal meg GP-vel az Arénába moziba. Kajáltunk, dumáltunk, megnéztük a Hajsza a föld alattot (The Taking of Pelham 1 2 3), ami pontosan arról szól amit a címe ígér, annál se többről se kevesebbről. IMDB 6,8-at szerintem nem éri meg. District 9-ra viszont kiváncsi leszek… Trailer is meggyőző volt, meg imdb 8,6 & top#44.

Ennél messzemenően nagyobb dolgok is történnek, de a többi trustedben.

Haszprus

Kondi 2009 Q4

©   Haszprus   |   barátok kondi

Szálkásítás zajlik…

  1. Szept 6 vasárnap Mainframe bicepsz, mell, váll, minimál comb és vádli
  2. Szept 7 hétfő Imo hát, tricepsz, has
  3. Szept 8 kedd Imo mell, vádli, has
  4. Szept 10 csütörtök Mainframe bicepsz, alkar, comb
  5. Szept 14 hétfő bicepsz, tricepsz, alkar, vádli (megy 30 x 75 kg álló vádligépen, amúgy 30 x 30-cal szoktam nyomni, csak gondoltam kipróbálom), has, lépcsőzés 13p
  6. Szept 15 kedd mell, has
  7. Szept 16 szerda váll, lépcsőzés 13p
  8. Szept 17 csütörtök Mainframe mell, minimál hát, lépcsőzés 30p (15p fat burner plus level 8, 15p konstans 170-es pulzus - ez utóbbi elvileg 130 kalória környéke volt)
  9. Szept 18 péntek bicepsz, has, minimál hát, lépcsőzés 17p fat burner plus level 9, elvileg 170 kalória környéke
  10. Szept 22 kedd tricepsz, alkar, vádli, comb, lépcsőzés 30p
  11. Szept 30 szerda Mainframe váll
  1. Okt 4 vasárnap Mainframe bicepsz, tricepsz, alkar
  2. Okt 5 hétfő Mainframe mell, has
  3. Okt 9 péntek Mainframe láb
  4. Okt 11 vasárnap váll, lájtos has, lájtos futás
  5. Okt 12 hétfő bicepsz próba, 15p után belefutottam a terem takarításába…
  6. Okt 13 kedd reggel bicepsz, has, futás
  7. Okt 13 kedd este Imo hát, tricepsz
  8. Okt 15 csütörtök Imo mell, futás
  9. Okt 19 hétfő láb
  10. Okt 20 kedd Imo hát, tricepsz
  11. Okt 22 csütörtök Imo mell, alkar, has
  12. Okt 26 hétfő Mainframe mell, tricepsz, has, futás
  13. Okt 29 csütörtök Mainframe bicepsz, váll

Nov @ home

  1. Nov 24 kedd
  1. Nov 3 kedd Mainframe hát, alkar, has
  2. Nov 7 szombat Imo mell, bicepsz
  3. Nov 16 hétfő Imo hát, alkar
  4. Nov 19 csütörtök Imo mell, bicepsz
  5. Nov 20 péntek Mainframe váll, has
  6. Nov 23 hétfő Imo hát, láb, has - kipróbálok egy aminósav cuccost edzések előtt, ma az első adag. 73,3 kg 14,7% testzsír 58,4% testvíz. Álló vádligépen kipróbáltam a 100 kg-ot, megy 15x.
  7. Nov 25 szerda Mainframe bicepsz, has
  8. Nov 27 péntek Imo mell, minimál váll, vádli
  9. Nov 30 hétfő Imo hát, láb

Dec @ home

  1. Dec 1 kedd
  2. Dec 6 vasárnap
  3. Dec 7 hétfő
  4. Dec 25 péntek
  5. Dec 28 hétfő
  6. Dec 31 csütörtök
  1. Dec 1 kedd Mainframe mell, tricepsz, has
Haszprus

Alakváltozás 3

©   Haszprus   |   élelmezés howto kondi life önmenedzsment

2009. augusztus 19., szerda 23:55:

Ismét 75,5-öt mutat a mérleg, cserébe egész más alkatom van, elég sokat kondiztam közben (mondjuk annyira nem sokat, de mind1), cserébe viszont pillanatnyilag úgy érzem hogy szívesen leadnék pár kilót.

A dolog megfontolás tárgya, abszolút nem döntöttem még el, hogy mi az eget akarjak, fogyni, szálkásítani, vagy tömegnövelni. Pillanatnyilag ez utóbbit végzem, az elmúlt 2 hónapban felszedtem 3 kilót (ha a június 20 körüli drasztikus fogyásomat is nézzük akkor 5-6-ot).

Haszprus

Grindhouse

©   Haszprus   |   film

Anélkül hogy a Death Proofról bármit is mondanék, lehet hogy jó időpontban talált meg, de a Planet Terrornál kevés szórakoztatóbb, megfogóbb, lekötőbb és egyben romantikusabb zombifilmet láttam mostanság Highly recommended.

Grindhouse @ imdb

Haszprus

Grafika donez

©   Haszprus   |   bme történelem
DONEZ

Leraktam az utolsó tárgyamat is a BME-n. Enyém lett a mai legjobb vizsga amúgy. Szeptembertől diplomaterv.

Köszönöm a támogatást azoknak akik támogattak. You know who you are.

aug. 28. 06:14 különösképpen köszönöm Ritának, aki nem kevés győzködés árán bírt rávenni, hogy tanuljak már rá.

Haszprus

Címkék alapján navigáló galéria

©   Haszprus   |   fejlesztés fotózás

Pl. Skandinávia, Mainframe, tűzijáték stb. Az elérhető címkék listájáról nem csináltam külön listát - minden olyan címke elérhető, ami a bejegyzéseknél szokott szerepelni (és annál még több is, csak azt a pórnép nem látja).

Btw tűzijáték: a 2005-ös albumot ajánlom, ahol a tűzijáték kivitelezője (Absolut Pyro Kft.) a blog kommentjeiben keresett meg hogy elkérje a fotóimat. Nice. A felső képből pedig a The Dethroners zenekar akart először albumborítót, végül egy közbülső lap lett belőle.

Btw fel kéne raknom a skandináv és holland képek hátralevő részét…

aug. 20. 01:13 lett dátum szerinti bontás a címkékre, pl. Mainframe dátum szerint, vagy pl. külföld dátum szerint.

aug. 26. 06:35 lett ajaxos kereső a galériához. A többi keresőhöz hasonlóan ez is a lap jobbfelső részén található keresőmezővel érhető el, a Mit keresel? kérdésre Képet választva az opciók közül.

Haszprus

Canon EF 50/1.8 + Canon 550EX

©   Haszprus   |   barátok fotózás 350d hwsw

Nah WiZARD előbb járt itt, kaptam tőle finom Canon 550EX vakut, illetve megvettem egy egeret tőle. Lőttem is pár képet próba gyanánt, marha elégedett vagyok velük - itthon még soha nem tudtam jóminőségű, jól megvilágított képet fotózni beltérben, különösen nem tükörből -, és mellesleg a Canon EF 50/1.8-nak is marhajó rajzolata van szerintem (csütörtökön hozták ki, normális képek majd később, ha itt lesz a kedvenc modellem ).

05:55 WiZARD megint itt járt, hozott derítőt.

Elég érdekes színhatású kép lett…

Haszprus

Ablakcsere a nappaliban

©   Haszprus   |   fotózás life 350d

Oje.

Lett egy eszetlen rossz hő és hangszigetelő, kettéosztott ablakból ill kettéosztott ajtóból egy egyfelületű ablak és egy egyfelületű ajtó. 45 db-es hangtompítás (gyakorlatilag tökéletes némaság), reluxa, redőny (elvileg koromsötétet csinál), és lesz hamarosan szúnyogháló is - igaz az eddig is volt. Szóval akár az ablak alá is jöhet egy ágy. (Igaz mivel ott van a fűtőtest ezért sztem nem a legjobb ötlet.)

Balage

USA: Niagara-vízesés

©   Balage   |   fotózás külföld life túra amerika

Hétfőn sikerült eljutni a Niagara-vízeséshez, szinte pontosan 1000mf (1600km) volt az út, de abszolút megérte. A tábor kisbuszával mentünk 12-en, így csak 13$ volt a benzinpénz (oda-vissza 250liter kellet), a szállás pedig 14$ volt fejenként, reggelivel, medencével. Mindez köszönhető Petra remek szervezői készségének és az én remek vezetési tudásomnak

Haszprus

Kondi 2009 nyár

©   Haszprus   |   barátok kondi life

Sikerült eljutni a nyári kondibérlettel első alkalommal kondiba…

Imoval nyomtuk, kurvajó volt megint (Imonak az enyémtől egészen eltérő edzésterve van, tök más gyakorlatok). Azt hiszem a bulikat/talikat kicsit visszább veszem részben a kondi, részben hamarosan most már a grafika vizsga javára… Meg egyebek (sweet… ).

Fárasztó ám 8 óra munka mellett mindennap menni valahova. Been there, done that.

az elmúlt 1 hónapom talijai, bulijai, stb.

Kondilog nyárra…

  1. júl 21 kedd Imo
  2. júl 26 vasárnap GuNN mell tricepsz bicepsz has
  3. júl 28 kedd Imo hát bicepsz has futás
  4. aug 3 hétfő Imo mell tricepsz
  5. aug 5 szerda Imo váll bicepsz futás - eszetlen fárasztó volt, nem is bírtam rendesen
  6. aug 12 szerda Mainframe mell bicepsz tricepsz nagyon lájtosan, futás
  7. aug 13 csütörtök Imo hát (durván, 6, 20, 8, 15-ös sorozatokkal), minimál bicepsz
  8. aug 17 hétfő Imo mell, tricepsz (fekvenyomás gépen 8x80kg)
  9. aug 18 kedd Mainframe váll hát láb futás
  10. aug 20 csütörtök Mainframe bicepsz, minimál has, lájtos futás
  11. aug 27 csütörtök Imo mell futás - immáron szálkásítás jelleggel
  12. aug 30 vasárnap Mainframe váll, bicepsz, futás
  13. aug 31 hétfő Imo hát, tricepsz, lájtos futás
Haszprus

Portál biznisz

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés meló idézet

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
most hívott egyik évfolyamtársam, [censored], kb. ilyen évfolyamelső kategória, hogy nem akarok-e vele közös biznict csinálni vmi portálfejlesztés témakörben
merhogy anno csináltunk már egy pici oldalt közösen és h milyen gyorsan meg faszán meglett az is
privacy power 1 aha
van erre időd?
Haszprus
nincs
privacy power 1 akkor nemet mondtál?
Haszprus
aha
kár mer jóarc meg biztos lenne mit tanulni tőle
privacy power 2,
aki tudja, hogy
censored kicsoda
pedig nem lenne rossz biztos
(magyarul: pedig biztos jó lenne )

te, az a két dj olyan szarul kevert h az kritikán aluli volt
jött a szám pörgős része, erre lenyomták nullára a hangerőt. 5mp szünet, és felhangosítottak egy másik számot. ez mi... magyaroknak jó lesz ez is, gondolhatták
viszont hajnalban amikor elhúztak, jött két tökjó arc helyettük, na azok tényleg beleéléssel kevertek és elég jó zenéket
amúgy voltak nagyon jó zenék végig
csak ez a keverés..

Haszprus

Emberi ketrec

©   Haszprus   |   life

Reggel felkelek a lakásomban. Elintézem a dolgaimat, kimegyek a megállóba, eltelik az ajtótól átlag 3 perc, jön a combino. Átszállok a metróra, kb. 15 másodpercet töltök a napon, és már a föld alatt is vagyok. Megveszem a föld alatt a reggelimet, felmegyek a villamosmegállóba, várok kb. 2 percet a napon. Felszállok a villamosra, leszállok, kb. 1 percet gyaloglok a munkahelyemig. Dolgozok, megebédelek a munkahelyem kajáldájában, az épületből nem kell kimozdulnom. Végzek a melóval, max 5 percet várok a villamosra. Leszállok, 10 mp-et töltök el szabadban, metró, fel a combinora, a megállóban mondjuk 3 perc telik el. Leszállok a villamosról, kb. 1 perc múlva már otthon vagyok. Itthon netezek beájulásig.

Mennyit voltam szabad levegőn egész nap? Kb. 15 percet?

(Nem, ez nem egy átlag napom (sőt talán nincs is ilyen napom), de ha nem mennék sehova és nem lenne senkim, akkor az lenne.)

Egyesek annyira félnek a szabad levegőtől, hogy inkább többtonnás ketrecekben közlekednek.

Hogy elkényelmesedett az ember, képtelen már meglenni a ketrecei nélkül.


Btw kurvajó kedvem van. POWER

Haszprus

Öthatvan

©   Haszprus   |   life mátrix szánalmas l0lzor élelmezés

A céggel együtt költözött a régi székházból az újba a trafikos néni is. Ma lementem venni egy bombát, aminek amúgy napi szintű vásárlója voltam a régi helyen, kemény 310 forintért (szoktam venni mellé csokit és/vagy ice tea-t is btw). Kérdezem mennyi lesz, mire ő vigyorogva: 560.

Nem akartam a képébe röhögni hogy jól van akkor asszem most láttuk egymást utoljára. A másik szárnyban levő büfében 380 ugyanez, a régi helyen 310 volt, itt meg 560, hát tessék már számolni, üzleti érzék mint olyan? Hány helyen jövök át reggel ahol tudok bombát venni? De ha nem, akkor még mindig ott a másik szárny.

Haszprus

Belga @ zp ScoobyZolival

©   Haszprus   |   barátok buli zene

No ma egy Belga koncertre csöppentünk be. A magam részéről a Zöld Pardonban utoljára kb. 4-5 éve voltam, ütött maga a hely és a közönség is rendesen, főleg nappali fényben józanul.

Nekem picit csalódást nyújtott a dolog, nagyon tré zenéket kevertek a számok alá, a szövegeket se tudták normálisan kiénekelni (nekem úgy tűnt hogy nem is akarják), ellenben benyomtak egy csomó mulatós zenét (még egy Sanyi nevű ficsúr is volt szintetizátorral), hát… A végére viszont jött egy Billie Jean zenéjére nyomott kalauz, na az nagy meglepetés és egyben királyság volt. Összességében amúgy jól éreztem magam, szvsz simán mennék Belgára máskor is.

A képre kattintva kapsz egy ízelítőt a magyar nemzeti rapből, amire eléggé rámozdult a nép.

Haszprus

Jeah :)

©   Haszprus   |   mátrix energiablog

Kurvajó volt bejönni ma reggel a munkahelyre. Mondjuk eleve nagyon jól indult a napom, utána jó zene ment a fülemben, de ráadásul amikor beértem, légkondicionált iroda fogadott kényelmes székkel, állítható magasságú karfával, mi kell még…

10:11 sztem be kéne vezetni hogy az irodában nincs telefonálás. Nem gondolom hogy egy ember telefonja miatt megérné másik 10-et hátráltatni a munkában.

Haszprus

In the ghetto :)

©   Haszprus   |   fotózás mátrix w170

Üdvözlet az új irodaházból. Otthagytuk az Andrássyt és átköltöztünk a Népligetbe. Meg kell mondjam, az Andrássy egy jó hely volt, rengeteg haverom volt a környéken, rengeteg jó kajálda, a combinoval tudtam megközelíteni stb.

A népliget, well, két átszállás, ráadásul közben metró, nyócker… Mindegy, ma egész jól eljutottam ide is. A ház maga szép, az iroda szép, bár elég hangos (sokan vagyunk benne), az asztal kicsit magas, de félretéve ezeket a dolgokat, nemrossz. (Full légkondi nice.)

Képek soon.

szép a mosdó, +10 pont.

finom volt a menzás kaja, +5 pont.

finom volt a reggeli fornettis pizza, +1 pont.

légkonditól szétfagyok, de még mindig jobb mint izzadni, -3 pont. (Majd nem ujjatlanban jövök és kész.)

szomszéd faszi egyszercsak kihúzta a gépemből az áramot. LOL?

végre van fiókos szekrényem, +2 pont.

17:32 the pix

Haszprus

Blogtali 3 @ instant - the pix

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás blogtali w170

Nah megvolt a harmadik blogtali az instantban, új arcokkal, akiknek marhára örültem (PAStheLoD-ot most először láttam pl., de aston és WiZARD is új volt ebben a tárasságban). Utána WiZ-zel átmentünk RIO-ba (amúgy tegnap is voltam etc csak nagyon nem mindenről számolok be publikus szinten), ahol találkoztam Nikivel, aztán elmentünk a Móriczra gyrosozni. Mit mondjak, jó este volt.

Jah és megint megkaptam hogy mennyit változtam a bme eleje óta. Thx.

Bejegyzés az éjszakai túráról ahol a társaságot órákra csapdába ejtette egy féltonnás szörnyvaddisznó… hárman órákra egy fa tetején rekedtek… majdnem betörtünk egy házba menedékért…

JÖN

JÖN

JÖN

11:57 Megérkeztek az első képek a SZÖRNYRŐL!

IRCQuote fight! In the ring:

(Privacy power) volt rendesen fáramászás meg minden?
és ez a vaddisznó teljesen hülye? odajön a tűzhöz, meg az emberekhez, és marad 3 órán át?
Haszprus
igen
volt
(Privacy power) most kezdem nem sajnálni, hogy nem mentem
kemény

Elég jó volt egyébként, és az tuti hogy az eddigi legextrémebb élmény. Eleve az út elején elkezdett esni az eső (kaptam kabátot!), plusz rájöttem hogy csak épp lámpát felejtettem el hozni (viszont azt is kaptam, thx ), aztán ez a vaddisznó ami megtámadott minket…

Vittem egy liter csokilikőrt (Campona márka rox!) amit össznépileg megköszönt a társaság Nem is gondoltam volna. Dehát finom, ez van, nem lehet mit tenni.

júl. 03. 03:07 more pix…

Haszprus

Sör, Mf, Judit

©   Haszprus   |   barátok buli energiablog

Reggel összefutottam Zével a villamoson, dumáltunk egy fél körutat. Tali meg majd valamikor.

Judit délben megkérdezte jövök-e kajálni, miközben ezer éve ostromlom már a témával. De inkább a céges kaját választottam. És nem tudom mi történt, de valahogy a cégben is tökjó hangulat kerekedett.

Délután fejlesztettünk a céges libraryn (PCC) extreme programming módszertannal, az is atomfasza volt. Kéne is egy fotó ahogy ketten lesik a monitoromat.

Aztán bejött VDavidtól egy kérdés, hogy jövök-e éjszakai túrázni Pomázra szalonnát sütni stb, holnap hajnal 5-ig. Nanáhogy.

ScoobyZoli hívott ZP-be Sub Bass Monster meg egyéb koncertekre, de asszem necces, ütközik a blogtalival. Majd Belgára.

Délután még egy tali esedékes Mf-fel, aztán túra, aztán talán sleep opcionálisan, meló, tali, stb, kurvajó. Megy a pörgés mint varázsló f***n a n**** k****.

Haszprus

Imo kondi & sör

©   Haszprus   |   barátok kondi

Na mentünk kondizni Imoval (úgy néz ki nyáron majd megyünk együtt párszor), aztán dumáltunk meg söröztünk még 3 órát. Ez is jó volt. További bulik kilátásban (@ dokk, studio, etc).

adamo

India - Mysore

©   adamo   |   külföld india fotózás

Folytatom az ázsiai történetet, és most a kint tartózkodás hétvégéit veszem sorra.

Az első hétvégi célpontunk a Bangalore-tól 150km-re lévő Mysore városka, a maga 1.5 milliós lakosságával nem számít nagynak. A köztársaság kikiáltása előtt (melynek évfordulójának köszönhetően hétfőn se kellett dolgoznunk) 25 maharadzsa követte egymást a trónon. Hatalmas vagyonokat harácsolhattak össze, csak úgy sorakoztak a téli-nyári paloták. Közülük a híres Tippu Szultán történetét osztotta meg az idegenvezetőnk: négy csatában állt ellen a gaz brit gyarmatosítóknak. Biztos készült róla egész estés Bolywoodi film is róla, benne árulással, csillogó palotákkal és csodalámpával.

A nyári palota után felszállítattuk magunkat a Chamundi hegyen lévő templomhoz. Itt hatalmas sorban álló tömeg fogadott minket, így a templom belsejét kihagytuk. A körülötte lévő árusok, tehenek viszont lekötöttek rendesen volt háromszínű tehénke, banánzabáló és kókuszlopó majom. Egyik utcai árus kitartóan erősködött, így 500 pengő helyett, negyed órás közbeszerzési tárgyalás után vettem tőle kemény száz rúpiáért egy elefántfejű faszobrot (Ganesha), így megnyugodott. Nyomogatva a fényképezőgépet, pár helyi arc odatüsténkedett és felkértek egy közös képre, majd lelkesen mutogatták a társaiknak

Következő program a szultáni palota volt, buszról lelépve egészen a jegypénztárig megrohamoztak a szegény népek: kislányával karjában kéregető néni (kígyó nélkül), legyezőt/sakktáblát/napszemcsit/műholdat rádsózni próbáló geschäftsman. Egy kígyóbűvölőt oldalról megvakuztam - kollégák szerint majdnem utánamszalajsztotta a kobráját, mert fizetés nélkül távoztam. Palotába mesztilláb engedtek csak be, így kb. végigsúroltuk a teljes padlózatot. Ami a görögöknél a mészkő-ionoszlop az itt vasból volt, nem spóroltak az anyaggal, rákentek egy réteg aranyat, oszt jó napot. Hatalmas park dukált a palotához, körbejárásától eltekintettem, inkább letelepedtem a népet csodálni.

Az indiai köztársaság kikiáltásának szent ünnepén mosolygós nap virradt ránk. Ezt törte derékba a szállodánkkal szemközti galéria-látogatásunk: bent maharadzsa festmények lombozták a hangulatot, alig vártam, hogy továbbállhassam. Főleg úgy, hogy csónakázás volt a következő program, a mysore-i Karanji tónál béreltünk evezőst/vizibiciklit. A parton terjedelmes madárketrecbe pakoltak tisztes mennyiségű szárnyas jószágot: pávák, tukánok, galambok, kacsák ezrei várták a turistákat. Indulás előtt megismerkedtünk a cukornádsajtolás alaptechnológiájával: a nagyszüleimnél használt szüreti présgép mintájára facsarta ki az emberünk a nádrudakból az éltető nedűt. Isteni íze volt, úgyhogy végül rendeltünk egy második kört is, az otthoniak egészségére…

Folyt. köv: Delhi+Agra párossal

Fényképek közül csak felső három saját, többi kollégák gyűjtése
Haszprus

Mf @ majdnemGeronimo @ Dreher

©   Haszprus   |   barátok

Szerveztünk Mf-fel spontán (!) mára egy Geronimót, de az zárva volt, csepel totál halott így vasárnap este, úgy tűnik, mindegy, találtunk másik vendéglátóipari egységet ahol eldumálgattunk az élet nagy kérdéseiről. Kurvajó volt, folyt. köv.

Haszprus

Bowling WiZ

©   Haszprus   |   barátok bowling

Na voltunk WiZARD-dal dumálni meg bowlingozni a gold crownban néhány órára (ugyanott ahol a biliárd is van), kezdtem asszem kétszer két nullás sikerélményű gurítással (először és utoljára 2000-ben bowlingoztam), aztán jöttek a kilencesek és volt strike is. Jó volt. Fotókkal nem szolgálok, egy ideje nincs igazán igényem fotók készítésére.

Haszprus

Barátok

©   Haszprus   |   barátok

Amikor azt hittem hogy elnyírtam magam körül mindenkit azzal, hogy magam alá temettek az egyéb dolgaim (meló, bme, barátnő) és hanyagoltam őket, egy hétvége alatt kiderül, hogy akik számítanak, még mindig ott vannak körülöttem.

Ma biliárdoztam WiZARD-dal, meg taliztam ScoobyZoli-val (bowlingozni akartunk de nem volt a Camponában, hoppá), és úgy egyáltalán rengeteget kommunikáltam a többiekkel (Rita, TheGuNN, Mainframe, Montana, Tibi, MDani2, és még néhányan mások). Thx hogy vagytok!

20:52 most megyek Ritához.

jún. 22. 02:03 dumáltam Ritával meg vőlegényével, kibiri kib. jó volt!

Balage

USA: Boston

©   Balage   |   fotózás külföld life amerika

Hétfőn tettünk egy kirándulást Bostonba, sajnos az idő nem volt éppen a legalkalmasabb fotózásra, ezért kénytelenek lesztek beérni ilyen minőségű képekkel Véleményem szerint nem volt olyan nagy cucc Boston, nem túl sok látnivaló volt, a Harvardon és a belvároson kívül, de ha valaki másképpen gondolja cáfoljon meg. Mindenesetre egy napot megért, többet nem hiszem.

Haszprus

Önlab 5

©   Haszprus   |   bme

Önálló labor (PHP Framework) jeles. Nice. Már csak a grafika van hátra, aztán jövő félévben diplomaterv. (Ugyanezt a témát szándékozom folytatni egyébként.)

15:05 ez a 4000-es ID-jű blogbejegyzés. Azért az már valami.

mainframe

Angyalok és Démonok

©   mainframe   |   film

Angels&Demons (2009) - A Da Vinci Kód sem jött be, a könyv lehet hogy hűdejó volt, nem olvastam (bár látatlanban ilyen áltudományos ponyva kategóriába dobnám), a film egész egyszerű Nemzet Aranya-ripoff lett (na nem mintha az olyan közel állna a szívemhez), kifejezetten vontatott és béna megoldásokkal. Na, a folytatás sem lett jobb, sőt. Egy-két jobb jelenettől eltekintve végig csak azt kapjuk ahogy mindenki Tom Hanks-et szivatja, senki nem kooperál, senki nem segít, mindenkinek könyörögni kell (holott ugye pont ők kérették őt oda a Vatikánba hogy megmentse a várost a pusztulástól). Ezen kívül persze mindenhonnan mindenhova rohannak, semmire nincs idő. (Csak arra hogy a csajjal a levéltárban kedélyesen megvitassák Galilei élettörténetét, amit már egy ötödikes is kívülről tud, majd ezután az egyik többszázéves könyvből a csaj lazán kitépi a szükséges lapot, a szokásos Nincs időnk felkiáltással...) Aztán bebasszák magunkat a nagy fekete autóba, és felhörgetik a motort a kamulatin kórusra, mert ez adja a fílinget, ugye.

További idióta nonszensz is várható, én pl. nem vagyok meggyőződve hogy az antianyag robban, illetve hogy ejtőernyővel kiugorva a robbanás előtt megúszható-e egy olyan detonáció, amivel egész Vatikánt akarták a földdel egyenlővé tenni. (Igen, spoiler. Igen, leszarom.) Emellé jön még az, hogy szánnivalóan kiszámíthatóak a történések. (Figyeljétek meg hogy sosem az a gonosz aki végig geciskedik a főhőssel, hanem aki a legtöbbet segíti. Remélem egyszer Hollywood képes lesz túllépni ezen a klisén, de félek hogy én azt már nem érem meg.) Ennek okán a végkifejletet majdhogynem végigaludtam, és megváltásként üdvözöltem a stáblista elejét.

Összességében be kell látnom hogy félig a műfajtól való ódzkodásom okozza a negatív benyomásokat, tehát valószínűleg a film jó egy random szombat estére, de ki kell hozzá kapcsolni az agyat, és elvárásokat sem szabad támasztani. Nálam ér egy ötöst, imdb-nek hetest. Szenzációhajhász B-múvi, semmi több.

Balage

Felkerült Budapest utcaképe a Norc-ra

©   Balage   |   fotózás magyarország

Illetve még feldolgozás alatt van a fél város, de a mi házunkat sikerült már megtalálni. Szerintem egész jó munkát végezett a Norc, igaz közel se olyan részletes mint a Google Street View-ja (amit éppen mostanság csinálnak Budapesten), mert néhol olyan távolságok vannak a két fotó között, hogy a mellette lévő utcába se lehet benézni. Minden esetre örvendetes már ez is, lassan egy órája nézegetem a várost.

Haszprus

Haszprus PHP Framework prezentáció

©   Haszprus   |   bme fejlesztés energiablog

14:01 Még bent vagyok. Kérdezi a főarc a prezentációm után, hogy és ebből mi működik? - mondom minden amit elmondtam, az működik, és ennél még sokkal több is. Le volt nyűgözve Külön örült, hogy éles rendszer alá is be fogom tolni a nyáron. (Person #1)

15:12 Rendben volt, az első három srác után nagyon jó előadást tartottál. (Person #2)

16:03 Orulok, hogy sikered volt, a fiuk is mondtak, hogy eros volt az anyagod. Gratulalok! (Person #3)

Haszprus

Haszprus Framework

©   Haszprus   |   bme fejlesztés mátrix php

Irgalmatlan tempóban készül a Haszprus PHP Framework…

(Önlabra lesz, egyelőre van benne fasza formgenerálás, mvc (mégpedig kicsit smarty-style), minden ami kell… Nem használ fel korábbi cuccaimat, written from scratch, inspired by symfony and TRES.)

(Munkáltatóm figyelmébe: a cuccot itthon készítem ingyé nem kevés időben (pl. most 4:50-kor végzek vele és kb. tegnap 18 óta nyomom, az hány elszámolatlan óra is egy nap alatt?) és maximálisan fel fogom használni a munkámban. Jól.)

Haszprus

Lakásátrendezés part 2

©   Haszprus   |   fotózás life 350d

Nappaliból átcsoportosítottam magamhoz az ülőgarnitúra kétszemélyes komponensét.

További ötletek…

Asztalom melletti alacsony szekrény helyére a nappaliból az ülőgarnitúra egyszemélyes komponense (aka fotel). A szekrény mehet a másik alacsony szekrény tetejére (para: zsúfoltság), vagy akár el is hagyható. Mellette: dumálgatáshoz nagyon jó lenne. Ellene: zsúfoltság, nyomtató, hifi és scanner átkerülne az asztalomra (további zsúfoltság). Hosszútávú lehetőség: polcok a monitorok mögé/fölé/mellé ezeknek a cuccoknak. Esetleg a nyomtató/scanner átmehet a szerverterembe.

Kanapé melletti falra jöhetne valami jó kis designos, vékony, mutatós polcrendszer (vagy csak néhány libegő polc), apróságoknak vagy ilyesmi. No hard stuff. Esetleg visszajöhetne az Intel plakátom (még mindig tetszik - amúgy színvilágban is beillene sztem, ld. 3-4. kép jobbalsó sarkában összehajtva).

Hangrendszer áthozható a nappaliból. Esetleg a tévé is, de ez utóbbi konfliktban lenne a fotellel, merthogy azt is az alacsony szekrény helyére tudnám elképzelni.

Haszprus

Elvitelre

©   Haszprus   |   life szánalmas

Azt már megszoktam, hogy rendszeresen elfelejtenek szalvétát adni a mekiben ha elvitelre kérem a kaját (szoktam is külön szalvétáért elmászni amíg várok), de az azért túlzás, hogy a kertész salátához ma nem adtak villát. @#%! (Legközelebb már a McFlurryhez se lesz kanál - oldd meg…)

ápr. 28. 13:12 ma sem adtak, a gecik. De túljártam az eszükön és magamtól vettem villát.

ápr. 29. 13:25 ma sem adtak, kezd koncepciónak tűnni a dolog.

Haszprus

Új iroda

©   Haszprus   |   mátrix w170

Ideiglenesen itt vagyunk. Kb. még másfél hónapig, elvileg. Aztán meglátjuk. Az új hely elméletileg kicsit szebben fog kinézni (egy újonnan épített A kategóriás irodaházról van szó), ugyanakkor nem 6-an leszünk a szobában mint a képeken itt, hanem 11-en. Kiváncsi vagyok mennyire lesz kedvem belakni. Anno még voltak olyan elképzeléseim hogy hozok be mindenféle cuccot, aztán ezek szépen elhaltak, ahogy folyamatosan jött az ígéret hogy nem sokat vagyunk már itt. Remélem az új hely szerethető lesz, bár a 11 fő miatt őszintén szólva erős kétségeim vannak. (6 fő is akkora hangzavart tud okozni hogy az nem igaz, van most mellettünk egy üres szoba a költözésig, pár napja gondolkodom rajta hogy partizánakcióban bevessem magam oda a gépemmel.)

Erika

This is the beginning... light :)

©   Erika   |   fotózás 350d

A tavaszi szünetben belekóstoltam én is a fotózásba, a makro megfogott. Témát is találtam rögtön, húsevő virágom kapóra jött. (Ha valakinek nem lenne ismert, ez a rovaremésztő növény a Vénusz légycsapója. Legyet eszik. Jobb esetben. )

Tehát ezek az első próbálkozásaim... (Megj. a bejegyzés is az első... áhh, már nem vagyok szűz? )

mainframe

Eldobható

©   mainframe   |   life

Elgondolkoztam hogy mi van ha egy addig szűkös erőforrásból hirtelen sok áll rendelkezésre. Bár a jelenség lehet időszakos, az erőforrás mégis elveszti a szűkös jellegét. Lássuk a borotvák példáján, mert a vezérfonal nélküli filozofálásból secperc alatt egzisztencializmus lesz.

Villanyborotvát használsz. Egy van, ha az nincs, nincs mivel borotválkozni. Nincs lehetőséged sok ilyet venni (hiánycikk, drága, nincs időd elmenni megvenni, akármilyen okot kitalálhatunk), ezt csak azért hogy valóban szűkös erőforrás legyen. Ennek megfelelően vigyázol rá, használod minden nap, ilyesmi. Aztán egy nap mittudomén, rádjön az ötperc, és veszel 10 csomag eldobható borotvát. Vagy kapsz. Mindegy, lesz. Elkezded azt használni. Az eldobhatósága predesztinálja hogy állsz hozzá: nem (annyira) tisztítod, tartod karban mint a villanyt. Nem tragédia ha véletlenül egy másikat veszel ki a csomagból mint amit eddig használtál, mert igazából mindegy is hogy melyik van épp a kezedben, a végén úgyis mind kidobódik. Amint a legkisebb hibája lesz, nem keresel rá megoldást (szerelés, szervizbevitel, akármi), hanem kidobod, mert hiszen van még egy csomó. Ezt az egyetlen villanyborotváddal nem feltétlenül tennéd meg. Aztán az is érdekes hogy mi lesz azzal a villanyborotvával. Mert ugye az eldobhatókat használod, és alapesetben mondjuk be is jönnek. Nincs már szükséged a villanyra, vagy inkább pontosítanék: a villany már semmiben nem különbözik akármelyik eldobhatótól. Esetleg az adhat hozzá valamit a villanyhoz, hogy ha még emlékszel rá hogy milyen sokba került anno. De ha ez megfelelően régen volt, vagy megfelelően jók az eldobhatók, igazából lehet hogy fel sem merül, és mivel nincs rá szükséged, porosodik a polcon, vagy eladod, esetleg ki is dobod.

Na, ma erre lehet rácsavarodni filozófiailag. Ha nem tetszik, lapozz tovább.

Azt még leszögezném hogy ennek a bejegyzésnek nincs köze senkihez a blog közönségéből, mielőtt még valaki magára venné.

mainframe

The Fall

©   mainframe   |   film

The Fall (2006) - Nem fogok sokat írni róla, pedig lehetne. David Fincher jegyzi (ám a rendezéséhez ezúttal nincs köze mint megtudtam), akinek a számláján olyan filmek vannak, mint a Hetedik, a Harcosok Klubja, vagy épp a botrányosan tragikus Zodiac. Úgy éreztem (a korábbi két kiemelkedő filmje ellenére is) ez utóbbival végleg elvágta magát nálam, de most visszanyerte a bizalmamat.

Ugyanis ez a film tömény zsenialitás és művészet. Minden sora költemény, és minden képe egy festmény. A története kicsit hasonlít a Faun Labirintusára, amennyiben itt is a fantáziavilág keveredik a valósággal. Döbbenetes sztori, látvány, egy percre sem veszed le a szemed a vászonról. De ennél többet tényleg nem mondok el, mindenki nézze meg. Ennyire nyugodtan nagyon rég nem dobtam rá egy filmre sem a 10/10-et, de ez abszolút megérdemli.

Balage

Leszophat a Fibernet

©   Balage   |   l0lzor magyarország sux szánalmas hwsw tv

Ezeket a sorokat ezért írom, hogy aki esetleg nem tudná, hogy a Fibernet milyen szar cég az most megtudja. A történet úgy kezdődött, hogy reggel felkeltem, látom a modemen semmi se világít, jól van mondom remek, megint nincs internet. Kimegyek, hogy akkor nézek addig TV-t, de az se ment. Jól van, akkor felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy akkor ez most mégis miért van. Nem tudnak semmit, de 72 órán belül kijavítják a hibát, remek. Még jó hogy van mobilinternetem és tudtam azzal pótolni a veszteségeket. Délután jövök haza és eszembe jutott, hogy valaki mesélte az ügyfélszolgálaton, hogy azért nem volt 4 hónapig adás a tévében, mert tévedésből kikötötte valami idióta szerelő a kábelt. A biztonság kedvéért felmásztam a betonoszlop tetejére ahol futnak a kábelek láss csodát, valami barom reggel kicsavarhatta a kábelt az elosztóból, mert szépen fel volt tekerve és az oszlop közepére lerakva. Á, nem voltam ideges csak egy picit. Visszatekertem és láss csodát egyből működött minden. Ezek után természetesen felhívtam megint a Fibernet ügyfélszolgálatot, hogy ezt mégis hogy gondolták. Ami a legszebb volt az egészben, hogy ők se tudtak erről semmit, mert se tartozásunk nem volt, se pedig munkalap nem volt kiállítva, hogy ki kéne kötni a tévét. Na, erre szoktam mondani, hogy no comment...

Haszprus

Szobaátrendezés :)

©   Haszprus   |   mátrix mobilfotó

Na végre mozdultunk valamit, a középső asztalkomplexumot beküldtük a falhoz az ablak felé, nyertünk a szoba közepén ezzel kb. 20-30 centit és mögöttem Poti meg Ádám kanapéja is így relatíve távolabb került tőlem, talán Poti térdét már kevésbé érem el, ezen kívül Atis felé nyomtunk olyan 10 centit. Kivittük a szobából a tökfölöslegesen itt levő egyik asztalt. Übersweet, tökre örülök neki. Még mindig teljesen gáz, de sokkal jobb mint eddig.

mainframe

Vatera levélsablon

©   mainframe   |   net szánalmas

Kattintsatok a képre hogy megcsodáljátok a vatera egyik új szolgáltatását, nevezetesen hogy automatice kiegészíti a levelet üdvözléssel és elköszönéssel. De nem ám akárhogy...

Aki nem értené amit lát (Addig remélem eljutottunk hogy a privacy-kobold lefestette a címzett nevét zölddel, és a feladóét feketével. Amit nézni kell, azok a halványpirossal kiemelt részek.), annak kifejtem szóban is: Igen, az automatikusan rátett rész más amikor írod az üzenetet, mint amit végül elküld. Vatera, thou faileth epicly. (Listázási díjat bezzeg volt agyuk bevezetni, no comment.)

Haszprus

Snowboardozás Ramsauban

©   Haszprus   |   fotózás külföld mátrix történelem túra 350d ausztria energiablog i love this company snowboard w170

Snowboardoztunk péntek reggeltől vasárnap estig Ramsauban Erikával, a céggel (thx ), meg egy saját sí- és snowboard-oktatóval, összesen 11-en. Kurvajó volt, péntek reggel indultunk Péterrel (ügyvez) és Balázzsal (haverja), délutánra megérkeztünk, kaja, pihi, másnap reggel indultunk a pályára, tanulórész, csakhamar bedurrantak az izmaim és elég keményen szívás is állandóan fel le csatolgatni a deszkára a bakancsot. Úgyhogy a napsütésnek köszönhetően kidőltünk a hóba egy kis pihire, a magam részéről úgy éreztem mintha tengerparton nyaralnánk, még a sülő bőr kellemes illata sem hiányzott. Mondjuk ez látszik is a képeken, elég keményen leégtem estére. Páran elmentünk még egy éjszakai szánkózásra, ahova ugyan alig találtunk oda, de végül a kb. félórás majdnem nonstop csúszás (értsd: iszonyat hosszú, kivilágított szerpentines szánkópálya a hegyoldalban, amin még versenyeztünk is) azt hiszem abszolút felejthetetlen élménnyel szolgált. Főleg a végén amikor belecsapódtunk egy hófalba. Erről sajnos nincsenek képek, amúgy videó kéne, mert iszonyat jó móka volt, meg sebességérzet néhol elég keményen, főleg ahol a pálya hullámai a levegőbe dobtak minket.

Vasárnapra már elég keményen fájt mindenünk a folyamatos esésektől, de azért pár jót is sikerült csúszni, főleg Erikának már elég jól ment. A magam részéről meg úgy gondolom, hogy ha még egy napot maradtunk volna, akkor én is egész jól belerázódtam volna. Talán legközelebb.

Haszprus

Hétvégi fun, RX8 :)

©   Haszprus   |   fotózás mátrix történelem 350d art energiablog kocsi vagi



Nah szóval hétvégére kaptam kölcsön egy Mazda RX8-at, leteszteltük, nemrossz. Majd lehet hogy lesz még egy-két kép, csak azok Erikánál maradtak a kompakt gépen.

Amúgy traffipax ellen miként lehet védekezni? Régen mintha hallottam volna valami rendszámtábla-festékről ami bekavar nekik. Info, valaki?

mainframe

A Blikk Magyarország legolvasottabb napilapja

©   mainframe   |   magyarország reklám szánalmas szociotrip

A pletyka többé nemcsak a restek és a gonoszok kenyere, hanem üzletté vált, amit ipari méretekben, pimaszul űznek.(...) Csupán azért, hogy az érzéketlen és lusta emberek elfoglalhassák magukat valamivel, hasábok tömegét töltik meg meddő pletykával.

Ezen a téren – mint az üzleti élet más ágazataiban is – a kínálat teremti meg a keresletet. Az ily módon illetlenül ellesett pletyka minden egyes cseppje maggá válik, amiből még több sarjad ki, és a terjesztéssel egyenes arányban rombolja az erkölcsöt és a társadalmi normákat. Még a látszólag ártatlan pletyka is sokat tud ártani, ha széles körben és kitartóan terjesztik. Lekicsinyít és eltorzít. Kicsinyít azáltal, hogy ellenkezőjére fordítja a dolgok viszonylagos fontosságát, eltörpítve az emberek gondolatait és törekvéseit. Amikor az egyes személyekre vonatkozó pletyka a nyomtatás révén mintegy magasabb rangot kap és elfoglalja a közösség szempontjából valódi érdeklődésre számot tartó dolgok helyét, nem csoda, hogy a tudatlan és mások iránt tapintatlan emberek eltévesztik, mi fontos és mi nem az. Mivel a pletykát könnyű megérteni, és az emberi természetnek azt a gyenge oldalát veszi célba, ami sohasem huny szemet egészen mások botlásai és balszerencséje fölött, nem lepődhetünk meg azon, hogy a tehetséges elmék érdeklődését is kiváltja. Banalitásával lerombolja a gondolatok szilárdságát és az érzések finomságát egyaránt. Hervasztó hatása alatt semmiféle lelkesedés vagy elragadtatás sem szökkenhet szárba, és nem juthat kellő táplálékhoz semmiféle emelkedett, nemeslelkű fellángolás.

Warren & Brandeis: A magánszférához való jog (1890)

adamo

India - Bangalore

©   adamo   |   külföld india

Üdv on board!

A tél leghidegebb részét, az elmúlt öt hetet Indiában töltöttem, thx to Haszprus megosztom pár élményemet. Egy kedves indiai céget felvásárolta az Oracle nagy testvér és hozzájuk látogattunk tréningezni 15 fiatal kollégával. A messze-távoli, kontinensnyi országot Párizsi átszállással közel 12 órás utazás után értük el. Ezután előretekertük az óránkat 4,5 órával és kezdődhetett a csodálkozás.

Közlekedés
A szállásunk és a cég közt naponta ingáztunk kisbusszal, így beépülhettünk a közlekedésnek nevezett forgatagba. Hatféle közlekedési eszköz van jelen az indiai utcákon: bicikli, robogó, motor, riksa, autó és a tömött-busz. Pontosan úgy viselkednek, mint a folyadék: kitöltik a rendelkezésre álló helyet. Abban a pillanatban, hogy felszabadul egy talpalatnyi hely, a rendelkezésre álló résen gond nélkül befurakodnak eléd. Jellemzően minél nagyobb doboz van körülötted annál nagyobb tiszteletnek örvendesz. A sávok teljesen ki vannak töltve: nem ritka, hogy a buszunkkal úgy előzünk egy riksát jobbról, hogy az épp egy robogóst nyomott le oldalról . Közben persze átlógunk a szembe sávba, és a szemből jövők veszettül villognak/dudálnak. Persze, ahhoz, hogy mindez gyakorlatilag baleset mentes legyen (az elmúlt hetekben egyetlen egy karambolt, koccanást nem láttam) az átlagsebesség 20 km/h körül lehet. Az utak áteresztő képessége véges és rengetegen vannak, mérhetetlen sok riksa és robogó, autó alig-alig. A kétütemű robogók és riksák okádják a füstöt és a teljes útat a szmog lepi be, esténként a fényszórók hasítják is rendesen. Elvétve kendőt tekernek az arcukra a népek, de alapvetően nyelik monoxidot.

Közlekedési lámpa csak elvétve, ahol van is ott is fehér cowboy kalapos rendőrbácsi tereli a folyamot. A KRESZ guruk fejcsóválva vennék tudomásul a jeleket: semmi közük az ott tanultakhoz. Le vannak egyszerűsítve a legegyszerűbb mozdulatokra: vagy felédint, hogy jöhetsz, vagy csillapít, hogy nyughass a helyeden (néha egy-egy kisebb egység átszökik a még így is kialakuló réseken, ezeket sípszóval távregulázza a tag, következmény nélkül).

Kaja
Az itthoni elbeszélések és várakozások szerint a legnagyobb kihívás az étkezés terén volt várható, mindez idővel be is igazolódott. Az első hetekben én magam mértékkel ugyan válogatás nélkül fogyasztottam a dél-indiai konyha remekeit. Jellemzően fillérekért tudtunk vásárolni az utcán narancsot, körtét, szőlőt, fincsi déli gyümölcsöket. A fertőtlenítésük a csapvízbe vetett bizalom hiányában nagyrészt külön e célra rendszeresített tablettás víz segítségével történt, de a banánt, ananászt bontás után gond nélkül fogyasztottuk. Ebédidőben viszont a nagy választékban gyakran elvesztünk A grilles cuccokat igencsak kedvelik, a hal mellett csirkét vagy bárányt választhatunk a citromos vöröshagyma szeletek mellé. Ezekből általában a képeken látható alapmennyiség nyugodt szívvel el is fogyasztható egy félliteres lónyál coke segítségével. A repetát azonban egyetlen alkalommal se tolerálta a gyomorom, betelt a csípősséget tároló puffer és kész, nem ment tovább . Aztán 12/24/48 órás regenerálódás után újra hadra fogható voltam ez kb. a harmadik hétre jött elő és próbáltam felváltva Mc és indiai közt naponta cserélgetni. Végül ahogy közeledett a hazaút egyre inkább maradt a McChicken menü néha egy adag tésztás-csirke (chicken noodles) kínai módra.

Külön figyelmet érdemel a márkanév: Kingfisher. Sör, ásványvíz, légitársaság! alkotja a konzorciumot, az indiai nép alapvetően anti-alkesz így a sör ára borsodihoz képest horribisnak is tekinthető De a KF meg volt brandelve rendesen és a kihagyhatatlan egészségügyi pálinkázás (aka gyomorfertőtlenítés) előtt után gurítottuk a hordókat tucatszámra. Többé kevésbé európainak tűnő ebédek is előkerültek:

Folyt köv. a begyűjtött városnézésekkel: Mysore, Delhi, Agra, Goa.

mainframe

Alkonyattól Pirkadatig

©   mainframe   |   film

From Dusk Till Dawn (1996) - Rodriguezes, Tarantinos, szerintem. Bizonyára rengetegen látták már (én is ezerszer terveztem megnézni, de csak most sikerült), ezért nem nyújtom hosszúra a témát. Nézhető krimi-akció sztorinak indult, lendületesen, jól, ahogy kell. Aztán a film egy pontján olyan fordulat jött, hogy percekig ültem ledermedve, és utána csak tapsoltam a röhögés közben. Mivel még semmit nem hallottam a filmről előtte (ne nézzétek meg az imdb oldalát, ha ti sem akartok spoilert, anélkül sokkal jobb), annyira meglepett hogy még. Zseniális húzás, váratlan, szokatlan, szóval már önmagában ez is (dacára az innentől kicsit szerényebb sztorinak és megvalósításnak, igaz ennek már 13 éve, szóval...) alaposan felhúzta a róla alkotott véleményemet. Az alakítások kiválóak, de hát ilyen nevekkel mint George Clooney (itt kifejezetten jó), Harvey Keitel, Tarantino (aki itt kurvajó ), és Danny Trejo (a sztenderd ragyás gonoszmexikói, tuti hogy mindenki ismeri) nem is lehet rossz. Nálam megér egy 7-est, ha kicsit korábban nézem, és még nem haladta ennyire túl a technika, akkor 8-ast is.

mainframe

Az erdő foglyai

©   mainframe   |   film

Hansel & Gretel (2007) - Koreai Jancsi és Juliska-feldolgozás. Meredeken hangzik, mi? Röviden és kevés spoilerrel szeretném tálalni, ezért mindjárt azzal kezdem: meg kell nézni. Akinek bejött a Faun Labirintusa, az ezt is imádni fogja, leginkább ahhoz hasonlít a látványvilág és a hangulat.

Amit negatívumként tudnék felhozni, az a dialógusok gyengesége, de ez valamiért mindig ilyen a keleti filmekben. Nem tudom hogy ennyire elütnek a kommunikációs szokások az európaiaktól, vagy a fordítás ennyire szar, de nekem úgy tűnt hogy minden beszélgetés olyan mintha a felek legalábbis erősen be lennének füvezve (értsd: teljesen ad-hoc váltogatják a témákat, nem válaszolnak egymás kérdéseire, csak ötödik megszólításra reagálnak, stb.). De ezen simán túl lehet lépni, a film amúgy sem dialógusban erős, hanem látványban és atmoszférában leginkább. Csak nagyon kevés helyen operál a sztenderd hirtelenijesztgetéssel, inkább a hagulatával próbál hatni az idő nagyobb részében. Az elejétől fokozatosan süllyedünk bele az egyre keményebb történésekbe, ha nagyon allegóriát kéne mondanom, akkor pont mintha mi is egyre beljebb mennénk a sűrű sötét erdőbe. Több érdekes fordulat van, ez első azonnal sejthető, de nyugalom, lesznek még meglepetések.

Mint az elején mondtam, feltétlenül nézzétek meg, ritkán talál az ember ilyen kellemesen parás, nyomott hangulatú, zseniálisan kivitelezett filmet. A Faun óta én pl. egyet sem, de remélem lesznek még. Adok rá egy 8-ast, simán.

mainframe

Csonttörő

©   mainframe   |   film

Bruiser (2000) - Romero neve miatt néztem meg, elvileg thrillerhorror, szerintem simán gáz. Az alapötlet (csávót elnyomják, lekezelik, uralkodnak rajta, ezért egy nap mikor megmagyarázhatatlan módon az arca egy sima fehér maszkká változik, elkezdi törleszteni a számlát) még jól is hangzott, de a megvalósítás csapnivaló. Olyan volt az egész mint egy közepesen rossz B kategóriás TV-film a jellemzően elalvós műsorsávban. A horror-vonalat az ölte meg, hogy a főhős a gyilkos, akiről tudjuk hogy alapvetően nem rossz ember, tehát azt a 2-3 jelenetet leszámítva amikor a szokásos (és vérgagyi) módon hirtelen ott terem az áldozat háta mögött, nem is nagyon emelkedik meg az adrenalinunk. Akció alig van, az alakítások bénák, logikátlan az egész ahogy van, olyan mint valami sebtében összedobált fércmunka. Valószínűleg az is. Romerotól többet vártam. Imdb-n 5.1, nálam csak 3, legjobb esetben is.

Haszprus

Kondi 2009 tavasz

©   Haszprus   |   barátok kondi

Na GuNNal megyünk sch-ba kondizni. Bérletet megvettük, megkaptuk. Július 5-ig érvényes.

ATOMSÜTEMÉNY

Bár kicsit félünk a tömegtől.

Ez a bejegyzés eredetileg trusted only volt, mert már milliószor tervbe volt véve valami hasonló csak mindig meghiúsult. Most remélhetőleg nem fog.

14:11 na meg is volt az első kondi, atom volt, nagyon nagy királyság. Kell nyomatni mint állat. A magam részéről ma megint megyek.

Jelenléti ív:

héthkszecspszov
2009.02.23.12
2009.03.02.34567
2009.03.09.89
2009.03.16.
2009.03.23.10
2009.03.30.11
2009.04.06.
2009.04.13.
2009.04.20.1213
2009.04.27.141516
2009.05.04.17
2009.05.11.
2009.05.18.1819
2009.05.25.20
2009.06.01.
2009.06.08.
2009.06.15.
2009.06.22.
2009.06.29.
HónapHaszprusGuNN
2009.02.22
2009.03.810
2009.04.6?
2009.05.??
2009.06.??
Haszprus

Blogtali 2

©   Haszprus   |   barátok buli

Tibivel találkoztam ma grafikán, mondta hogy lehetne megint egy sörözés, blogtali, vagy akármi. Felkarolom az ötletet Mit szóltok jövő szerdához vagy csütörtökhöz, feb 25-26 estéhez? Sörözgetős stb Na?

Grafika 19:30-ig tart az I épületben, onnan jönnénk.

feb. 24. 15:08

mainframe

A saját kollégáid

©   mainframe   |   bme life magyarország sux szánalmas

Vannak dolgok amik kihozzák belőlem a trágár állatot, és további dolgok egyenesen radikalitásba hajló megoldásokat ültetnek el a gondolataim közé, de ami ma történt, azért legszívesebben személyesen osztanék ki pár kedvezményes veselerúgást. Kaptam ugyanis karácsonyra egy kifejezetten drága felsőkategóriás esernyőt (ötjegyű összeg), amit ma az egyetemen a gépterem elől (tanfolyam közben) egész egyszerűen elloptak. Száradni tettem ki a reggeli eső után, a többi 20-30 másikkal egy kupacba. Valószínűleg egyetemista vitte el, mivel csak az enyém hiányzott (ha külsős jött volna be kifejezetten lopás céljából, akkor már mindet viszi). Valószínűleg egyenesen valaki a gépteremből ahol a tanfolyam van, ugyanis végig nyitva volt az ajtó, és semmi gyanús mozgást nem érzékeltünk a terem előtt. Szerintem amikor kimentünk szünetre, vagy amikor valamelyik késő megjött, az látta, megtetszett neki, és eltette mert miért ne.

Több visszautat is biztosítottam az elkövetőnek hogy kihátráljon a helyzetből, mert megkérdeztem a társaságot amikor együtt volt hogy ugyan nem keverte-e össze valaki a sajátjával, nézzék meg. Ekkor simán visszaadhatta volna hogy bocsi, vak vagyok, senki meg se szólja érte. Utána mondtam hogy oké, ha valaki szándékosan tette el, akkor csak tegye vissza ugyanúgy a terem elé valamikor (mondjuk ebédszünetben amikor senki sem látja), nem lesz retorzió. Ez sem valósult meg. Ezután még nekiállhattam volna rendőrséggel meg motozással meg mindennel fenyegetőzni mint egy megfaszult kisnyugdíjas, de inkább eltekintettem attól hogy megalázzam magam nyílt színen, és elkönyveltem hogy ez egy ilyen hely.

A BME, 2009-ben, Magyarország elit egyeteme, Európa szívében. És a hallgatók egymástól lopnak. Gratulálok hozzá.

Az ilyen és hasonló esetek váltják ki nálam azt a reakciót hogy amint jön egy külföldi állásajánlat, úgy hagyom itt ezt a mélységesen alja szar országot és benne ezt a mocskos rohadék társaságot mint a szél. Mert milyen már hogy ha van egy átlagon felüli bármid, azt mindig két kézzel kell fognod (komolyan az első alkalom volt hogy szem elől tévesztettem az ernyőmet) különben a saját kollégád lop meg, akivel együtt ülsz előadáson, együtt állsz sorba büfében, talán reggelente kezet is fogtok, és súgsz neki vizsgán. Ha szép autód van, felejtsd el az utcán parkolást, mert meghúzzák (irigységből, hepajból, akármiből), lenyúlják, letörik a tükrét, stb. És ugyanez az analógia alkalmazható kb. mindenre. Járj mindenféle ütött-kopott, gagyi szarral, azokat hátha nem teszik még jobban tönkre, nem lopják el, nem basszák szét. Amíg csak a szokásos bűnöző elemek keverik a bajt, akiktől minden normális ember távol tartja magát, addig rendben van. De ez már elfogadhatatlanul beteg helyzet hogy az lop meg aki mellettem ül előadáson.

Balage

Franciaország: Párizs, ami kimaradt

©   Balage   |   fotózás külföld franciaország
Haszprus

Schloddi-búcsúztató :)

©   Haszprus   |   barátok buli 12e fotózás w170

Szerveztünk egy kurvajó búcsúpartit Schloddinak aki most kimegy 8 hónapra Ausztráliába. Jó volt tényleg. Ezer éve nem látott arcok, mint pl. Kicsi. Várjuk a következőt.

2 gyömbér (naívan azt hittem kibírok egy alkoholmentes estét ), pina colada, flaming lamborghini, white russian.

Btw ScoobyZoli kérdezi hogy mi az esély egy blogos talira. Nos?

Haszprus

Mainframe instant

©   Haszprus   |   barátok fotózás w170 tea

Voltunk Mainframe-mel Vörös oroszlánban (gyógytea mézzel rox), meg Instantban (gyömbér rox). Jó volt. Mf számomra meglepő lelkesedést mutatott a hely iránt, nem is gondoltam volna. Megvitattuk a világ dolgait, a jelent és a jövőt, súlyos terveket szövögettünk. Kiváncsi vagyok mi lesz.

És igen, ők is árulnak space cake-et, nekem meg elég volt egyszer megkóstolni, tényleg teljesen addikt lettem…

Valamint egyéb jó dolgok is történtek a nap folyamán.

Hát ebből a bejegyzésből se derült ki sok, de nem is volt célom.

16:15 a képek cenzúra áldozatául estek.

Haszprus

2009-0123 Olasz, Mátrix, dankoi

©   Haszprus   |   barátok élelmezés fotózás mátrix w170

Volt ma egy egész jó Olasz, cheesecake-kel (nagyon fincsi), aztán meló ezerrel 20.30-ig, végül dankoinál dumáltunk éjjel háromig. Reggeli ébredés asszem kicsit nehéz lesz, pedig hétvégén is melózok, van mit behozni. Jövő hétre meg lezsíroztam pár talit (Mainframe, The GuNN, Schloddi búcsúztatója mielőtt Ausztráliába kimegy 8 hónapra és még ki tudja mi minden).

Mikor pihenem ki magam? Kérdezem ezt hajnali fél ötkor, és még egy darabig fenn leszek. Még jó hogy vége a vizsgáimnak. Kérem a 36 órás napok bevezetését…

mainframe

Mi legyek? - körkép

©   mainframe   |   barátok l0lzor net

Tanulás helyett rámjött hogy végignézegetek az amúgy linkbárra is beküldött "Mi legyek?" linken pár embert. Íme:

  • Mainframe: Államférfi (a sorssal nem lehet ellenkezni...! )
  • Mf másik nickje (MSNről ismerős lehet): Beszívott asztrológus (van benne valami...)
  • BB: Állatidomár (végülis majdnem ugyanaz mint az első... )
  • Mf igazi neve: Részeges Karatés (régi álmom)
  • Mf barátnőjének nickje: Hímző, csipkeverő (már most sem áll messze tőle)
  • Mf barátnőjének igazi neve: Farmakológus (az evidens poént ami két mássalhangzó cseréjével adódik, nem csapnám le. )
  • Haszprus: Őrült Tudós (mindig tudtam... )
  • Bea: jegypénztáros
  • Haszprus igazi neve: Bionövénytermesztő (aloe vera minden mennyiségben) Erről jutott eszembe:
  • Napkelet Csillaga: MÁV-os (lol?)
  • Montana prózaian csak fogorvos és kész.
  • Monana igazi neve: Irodai sokszorosító. (nos? )
  • Olthyernél elszabadult az engine: Szúnyogháló-értékesítési kirendeltségvezető-helyettes Izlandon
  • Olthyer igazi neve: Utálatos Szomszéd (főállásnak azért valami, nem? )
  • GuNN: Színesfém Gyűjtögető (esküszöm, csekkold le)
  • Romsy: Moszkva téri punk (ezen hangosan)
  • sHamalt is hímző, csipkeverő (sosem késő elkezdeni )
  • Balage: Dietetikus
  • Wizard: nehézsúlyú boxoló (asszem ez azt jelenti hogy dagadt vagy )
  • a lab3 előadó igazi neve: Éhező diplomás (itt jött a székről leesés)
  • dankoi: borbély
  • tamás: sugármentesítő (akár csinálhatnál ilyet ott ahol dolgozol, nem? )

  • Na a két főcelebet még kipróbáltam, a többire nincs türelmem:
  • Gyurcsány Ferenc lesz az ellenfelem részeges karatéban, de ezt a meccset tuti felveszem.
  • Orbán Viktor be kell érje egy egyszerű kohómérnökséggel.

Játsszatok tovább, és kommenteljétek be az érdekes eredményeket ha olyanotok van éppen.

mainframe

Louis Vuitton, mert megérdemled bazmeg

©   mainframe   |   life l0lzor reklám szánalmas

Nemrégiben magára vonta a figyelmem ez a cég, és elkezdtem filózni pár dolgon. Például hogy ez tipikusan egy olyan márka, ami azért drága mert megteheti (és akkor itt hatszámjegyű drágáról beszélünk, ami öt, az valószínűleg hamisítvány). Semmi plusz esztétika, alapanyag, minőség, funkció, vagy bármi. Értem és tudom hogy az Adidas cipők is drágák, mert Adidas, de akkor a név már feltételezi hogy különleges és/vagy magasabb minőségű anyagokból, csúcstechnológiával készített, tartós, szép árut fogok kapni. A LV esetében már simán szemre is sérül ez a sor, ugyanis a táskáik nagy része bűnronda, olyan mint a legszarabb kínai gagyik akárhol. Anyagukra nézve nem arany meg platina csatok, csincsillaprém díszek és kaméleonbőr külső, hanem a szokásos réz, marhabőr meg műszálas belső.

Kitaláltam egy olyat, hogy gyárthatnák a cuccaikat egyenesen műbőrből, valami hangzatos állatvédő szlogen mellett, és a sok csökött celeb simán kicsengetné érte a félmillát változatlanul, sőt, még szívesebben, mert hát ez így állatbarát, éééérteeeed? A tömegek meg nyilván tömött sorokban követnék őket. Az LV meg röhögne a markába, mert eladta a műanyagtáskát kínai dizájnnal százezrekért. Reális? ...Sajnos az. Rábukkantam a termékskálájukban egy olyan táskára (lehet hogy több is van, én az elsőig jutottam el, tovább nem érdekelt), ami lélegző olasz műbőr. Gratulálok, és csak azt sajnálom hogy nem a felsővezetésükben dolgozom, mert egy kerékre jár az agyunk.

A következő ötletem az volt, hogy a hamisítás elkerülésére kifejleszthetnének vmi azonosítós-hologramos-regisztrált-faszomtudja eredetiségigazoló cuccot. Aztán szépen átnyergelnék a gyártást kizárólag erre a cuccra, és ládaszám adhatnák el a kínai hamisítóüzemeknek, akik a fél karjukat odaadnák érte. Talán még jobban jövedelmezne mint a mostani dolgaik, és lényegesen kevesebb melóval.

És ami végül totál betette az ajtót LV-ügyben, az ez a hír volt. Értitek, LV-éknál összehordták egy kupacba a selejtes táskákat, vmi éhbéren dolgozó munkásuk összevarrta belőlük ezeket a szörnyeket, megkértek egy ügyeletes menő designert hogy adja hozzá a nevét, és piacra dobták. És ha már csak 29-et sikerült kiszenvedni, akkor már miért ne 7,2 millióért. Beyonce volt az a szerencsés agyhalott celeb aki azonnal állt is sorba egyért. Igazi idiótának néz ki azon a képen az elbaszott óvodai szakkörös relikviájával, ahogy vigyorog mert van neki olyan.

Haszprus

Grafika 2009

©   Haszprus   |   bme

Talán arról van szó, hogy nem hiszek benne hogy meg tudom csinálni. Nem tudom miért lehet ez. Egyszerűen nem merem elkezdeni se olvasni, mert félek hogy nem érteném. Elképesztő, rég voltam így tárggyal, de a grafikára annyira ráparáztatják az embert, hogy most mégis. Még a bsz szigorlattal voltam így anno, hogy féléveken át nem mertem megpróbálni se, aztán amikor igen akkor egy hét alatt elsőre meglett.

mainframe

Ha már lúd...

©   mainframe   |   howto hwsw zene net sux

Úgy kezdődött az egész, hogy beszívtam egy vírust, ami az USB-s adathordozókat támadja. Mivel jött? Egy Mininováról töltött ISO-editorral, amivel épp WIndowst akartam telepíteni a pendriveomra. Hogy ezt miért nem vette észre a Norton 360, rejtély. Mindegy, a megoldás egyszerű volt, sikerült pusztakézzel megküzdeni a vírussal. De ugye a baj nem jár egyedül, hanem csőstül jön. Ezért mindjárt azzal folytatódott a dolog hogy a Norton egyszercsak kitalálta hogy aktiváljam újra, addig ő nem működik (lehet hogy a vírust is már ezért nem észlelte). Ennek az a hibája, hogy nem tudom aktiválni (az indokokat találd ki magad), csak telepítéskor ügyesen. Az meg már mikor volt, a fájlok azóta hol járnak...

Szóval itt álltam védelem nélkül, és nekem márpedig kellett volna a PartitonMagic teljes verziója, mert össze akartam vonni két partíciót, amiből az egyik megüresedett a 1,5TB-s külső vinyóm megérkeztével (majd mindjárt lesz ez is, nyugi...). Végül sikerült, de paráztam hogy nehogy megint vírus legyen a vége. Szép türelmesen megvártam míg összemergeli a két partíciót, aminek a végén kedvesen-udvariasan hibával leállt a szentem. Újraindítottam, és hát látom hogy az egyik partíció helyén csak formázatlan üres hely van. Szerintetek melyik helyén? Naná hogy annak amelyik tele volt. Ez 50GB zenét jelent, ami most nagyrészt archiválatlanul csak úgy huss, eltűnt a semmibe. Ezután egy félperces művelettel összeraktam a két meghajtót, hiba nélkül. Persze hogy csak akkor basz be a ménkű ha az jelentős adatvesztéssel is jár. Potyára nem, mert minek. Hálisten megmaradt a winamp playlistje, tehát tudom mit kéne beszerezni újra, de a mininova nem volt elérhető se tegnap, se ma. Bármi egyéb igen, csak az nem.

Aztán ott van ez a külső vinyó. Ez egy olyan állat, hogy ha indításkor be van dugva, akkor a Windows nem indul, mert inkább ezzel szöszmötöl (erről akar indítani, vagy nemtom...). Nem, nincs benne a bootszekvenciában, sőt, amennyire én látom, a gépem nem is tud USB-s eszközről bootolni. Megpróbáltam átdugdosni az összes létező USB portba, hátha valamelyikre nem izgul, de sajnos ugyanaz van minddel. Úgyhogy bekapcsolásonként dugdoshatom ki-be. Mondjuk ettől eltekintve tökéletes, és ugye ez sem a meghajtó hibája, ugye... Továbbá itt az új monitorom. Lecsekkolom pixelhibáért amint hazaértünk vele barátnőmhöz, semmi gondja. Aztán hazahozom magamhoz, beépítem a végső helyére, belövöm, miegymás, és másfél napi használat után látom hogy van egy fekete alapon kék pixel a jobb szélén. Szerintetek most menjek tönkre idegileg, vagy mi...? A hab a tortán csak egy apróság: dual display-es felállásban a Chrome az elsődlegesnek kijelölt monitor felbontását használja teljes méretnek, akármelyik monitoron van is helyileg. Lol?

A legszebb az ilyenekben, hogy sosem egyenként, időben jól elosztva történnek, hanem ilyen burst-ös jelleggel. Szóval már nem érne felkészületlenül ha holnap akár be se kapcsolna a gépem, mert miért ne... Kérdéseim hozzátok, hogy értelme is legyen a posztnak, ne csak a nyivákolás:

  • Mit ajánlotok Norton 360 helyett? Olyasmi kéne ami nem nyaggat folyton, és van benne tűzfal, víruskereső és -irtó, illetve valami optimalizációs eszköz (defragmentálás, ilyesmi) is.
  • Aki ismerős ilyen témákban, az javasolhatna valamit a külső vinyó problémájára, hogy hogy lehetne mindig bedugva.
  • Végül, de nem utolsó sorban mondjátok meg, az isten szerelmére, ugye nem csak velem baszik ki a mininova, hanem mindenkinél szar?
Köszi előre is.

Haszprus

2009-0109 (TRES, Bea, Mf)

©   Haszprus   |   barátok fáradtság fotózás life mátrix mobilfotó w170

Egész éjjel ébren voltam (tegnap 5, tegnapelőtt 1 órát aludtam), felkészültem adatbáziskezelő-rendszerekre. Alvás nélkül mentem, ötös lett, nice. Meki. Meló. Az egyik vezető behívott kettőnket hogy előadja a legújabb vízióját a TRES-sel kapcsolatban (a projekt amin dolgozom). Hozzam a krumplimat nyugodtan. Kókadoztam iszonyatosan, mondtam hogy akkor aludnék egy órát a mögöttem lévő díványon. Oké. Asszem készült rólam fotó is. Potival dumálgattam, virágüzlet, megyer, Bea, flórián, nyugati, Mainframe, meki, home.

Haszprus

Friss levegő projekt (W170 esti képek)

©   Haszprus   |   fotózás life túra w170 színház

Egy szellőztetésnek indult, végül az összes ablakot-ajtót kinyitottam és jégkamrát csináltam a lakásból, aztán egy kis esti sétába torkollott a környéken… Kipróbáltam az új fényképezőt is, hogy mit tud este. Mondjuk a kézikönyvet nem olvastam el, és csak a legvégére jöttem rá hogy hogy lehet időzített képeket csinálni, úgyhogy ez szopó, jobb képek is lehettek volna. Pláne hogy állványom se volt. Talán majd legközelebb. Arra nem jöttem rá, hogy lehet-e a blendét bármilyen módon állítgatni, erősen úgy tűnik hogy nem, mondjuk ez ebben a kategóriában végülis elmegy.

22:06 A képeket 3:2-re vágtam (a W170 4:3-ban lő) és itt-ott kicsit beléjük forgattam, főleg az állványhiány miatt.

Haszprus

Mit tanít nekünk a Biblia?

©   Haszprus   |   life idézet

becsöngettek hozzánk kaputelefonon hogy mit tanít nekünk a biblia, mondom köszönöm nem nagyon érdekel, és ahogy le akartam tenni, úgy tettem le mint egy mobilt: megnyomtam a gombot... csakhogy az itt az ajtónyitó
és erre rögtön ráeszméltem úgyhogy még azt is mondtam reflexből hogy bazmeg..
amit szintén a kagylóba mondtam

remélem nem gyújtja ránk a lakást

mainframe

James Bond: Quantum of Solace

©   mainframe   |   film

Quantum of Solace (2008) - (spoileres!) Sosem komáltam túlzottan a James Bond filmeket, valahogy nem jött össze nekem hogy a realitás talaján akarnak előadni olyan flikk-flakkokat amiket egy ötéves sem vesz be. Ez most sem változott, és egyre erősebben wtf alakú fejjel néztem ahogy Bond legyorsulja a rosszfiúk hightech motorcsónakját a randomra elkötött dzsunkás ladikkal, aztán begyaláz egy vadászgépet egy hasonlóan dzsunkás bolíviai teherszállító géppel, majd a hősnővel kettesben, egy ejtőernyővel kiugorva, azt úgy 5 méterrel a föld fölött kinyitva lazán lehuppan a földre, épp csak a martinispohár nincs a kezében...

mainframe

Múmia 3

©   mainframe   |   film

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) - Szerintem már nagyon érett hogy elhagyjuk Egyiptomot, és ezt hál' Imhotepnek az alkotók is megérezték, így a főszereplőkön kívül minden változott (sőt, igazából Evey-t sem Rachel Weisz, hanem Maria Bello alakítja ebben a részben), ezúttal Kína van terítéken. (spoilerek alant, beware)

Balage

Győri vendégszeretet

©   Balage   |   life idézet szánalmas bowling barátok sör

IRCQuote fight! In the ring:

Balage
fasza volt a bowling
gyori vendegszeretet...
*** mesélj!!
Balage
szal az volt, hogy mentünk bowlingozni
direkt foglaltam pályát 4 órára
mert mondták 5től csoport érkezik
4kor elkezdünk bowlingozni
16.20kor mondja a faszi hogy itt a csoport
***
Balage
mondom neki: és???
hát hogy itt vannak
mondom neki és ez engem hol érdekel
hát hogy távozzunk