2010 - 84 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Sétálok egyet

©   Haszprus   |   fotózás life túra éjszakai túra energiablog wx1

03:33, kint -12 fok, úgy döntöttem elmegyek sétálni.

05:00, megjöttem. Jó volt. Jól beöltöztem, lényegében kellemesen melegem volt. (Alul 2 jéger 1 farmer és egy majdnem térdig érő zokni, felül egy aláöltöző, hosszúujjú póló, vékony kardigán, vastag kardigán, sál, kabát, sapka, kapucni, kézen kesztyű. Ami fázott az max a seggem és a jobb combom közepe ill. a jobb tricepszem környéke. A SCH előtti hőmérő -7-et mutatott az út végén, a net szerint továbbra is -12.)

Haszprus

Kurvajónak kell lenni

©   Haszprus   |   life todo

Mindenben.

Amúgy most a melóhelyzet miatt elég jól érzem magam.

Mi az amik most lebegnek előttem célként, nem okvetlen sorrendben és messze nem ugyanakkora feladatokként:

  • Technikai tudásom fejlesztése, elsődlegesen szélesítése, másodlagosan mélyítése, adott esetben erről a blogon beszámolni
  • Barátok, haverok, talik, túra, sör, buli, akármi
  • Ildivel aktívabb és minőségibb időtöltés
  • Személyiségfejlesztés
  • Blogon több szakmai jellegű tartalom
  • Blogon további ráncfelvarrások vagy feature-ök, némi modernizáció
  • Lakásban pár apró rendezgetés (régi számlákat kiganézni stb.)
  • Talán kéne venni újra egy 30-as monitort, de elég nehéz ügy, gyakorlatilag nem nagyon találni helyet ahol élőben meg lehet nézni vétel előtt, ha egyáltalán árulnak, bár lehet, hogy amint elkezdek dolgozni, nem sok igényem marad rá
  • Sport mostanában egész jól megy, de még rendszeresebbre akarom venni, gyakorlatilag mindennapira, itthoni gyakorlatokkal
  • Ki a szabadba, bárhova
  • Igazából nem annyira szerepel ez különösebb célként, de el lehetne gondolkodni, hogy nem akarok-e véletlenül valahol még egy diplomát, mondjuk valami vezetői/menedzsment vonalon.
  • Nyelvtanulás (angol, német)

VDavid hívott síelni 9 napra, de mivel nemsokára új állásom lesz, valószínűtlen hogy ott túl jól venné ki magát rögtön egy szabadsággal nyitni, ha egyáltalán lehetséges. Kár, mert a síelés ezeréves tervem.

Haszprus

HTC Desire

©   Haszprus   |   hwsw desire

Azon gondolkodom, hogy vegyek egy HTC Desire-t. Bár őszintén szólva fasságnak tartom ennyit kiadni egy telefonra.

10:21 megrendeltem, hozzák pár órán belül.

13:48 meghozták.

Haszprus

CSS3 a blogon

©   Haszprus   |   fejlesztés css design idézet

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Volt egy kis ráncfelvarrás a blogon, kapott sokminden színátmenetet meg shadowt, sztem tök pofás lett, képek is kaptak shadowt, de remélem nem overused.
Hedge
láttam, nice...
css3... faintos

nov. 30. 03:46 1-2 dolog megvalósult Hedge év eleji design-ötleteiből, nyomjatok egy refresht.

nov. 30. 05:34 toltam rá némi animációt is.

Haszprus

LESS

©   Haszprus   |   fejlesztés css javascript

Kipróbáltam a blog készülő v3-as motorján a LESS JavaScriptes implementációját, és hát tök fasza cucc. Aki esetleg nem ismerné, változókat, számításokat, függvényhívásokat visz a LESS a CSS-be, illetve írhatsz nested szabályokat is (erre mi a magyar szó?). Tökjó.

Haszprus

Sony Vaio VPCW22M1E/W netbook, fehér + Windows 7

©   Haszprus   |   hwsw

Bejött az anyámnak rendelt netbook saját használatra is (szerintem tök hasznos, lehet rajta php-t fejleszteni meg minden - mielőtt valaki megin iphone-t javasolna), annyira, hogy rendeltem is egy ilyet magamnak. 10,1" és 1366 x 768, 1,8 GHz-es procival. Ezek voltak a szempontok. Fehéret választottam.

nov. 11. 02:34 végül fehér helyett kék-ezüst lett.

Haszprus

Ustream csapatsör, Dokk, Coro, Corvin tető

©   Haszprus   |   barátok buli ustream coro corvin zene meló

Halálosan fáradt voltam tegnap este, de nem volt mese, kellett indulni a ustream site 2 csapatsörözésre a 400-ba, majd az Ellátóba, és még Geri is megkérdezte nem megyünk-e bulizni, hát de nanáhogy megyünk, úgyhogy vele tovább alapoztunk itthon, és elnéztünk először B7-be, ami töküres volt, aztán Studioba, ami megintcsak, végül a Dokkban, később a Coronitában kötöttünk ki, amik viszont roskadásig fullon voltak, és mellesleg kibiri kib* jó volt a buli egészen reggel fél nyolcig, amit egyikünk se gondolt volna hogy eddig bírjuk. (Én amúgy még pörögtem volna tovább is, Coronitában megint marhajó volt a zene.) Utána még dumáltunk egy csomót. Szerdán Szilárddal és Gáborral voltunk Corvin tetőn, ma estére is valami hasonló várható.

Haszprus

Szilárd & Corvin tető

©   Haszprus   |   buli zene php epam corvin power haszprus

IRCQuote fight! In the ring:

voltam epamosokkal bulizni az este, szilárddal feljöttünk előtte hozzám inni aztán gáborékhoz csatlakoztunk a corvin tetőn. szilárddal beszéltünk az önértékelési problémáimról, leírtam 3 gondolatát:

- nagyon értesz az emberekhez és nagyon is akarsz érteni hozzájuk

- szard le mások véleményét

- hidd el h a felhozatalban elég magas szinten állsz. akik php-vel foglalkoznak, kb. a venere csapata az akit az 5 év alatt, amióta dolgozom... alkalmaznék...

Közben rámírt Gyuri (jedlikből):

Haszprus

Ustream kémfotók

©   Haszprus   |   fotózás ustream wx1

Ez a bejegyzés eredetileg a ustream második napja előtt készült, utólag publikáltam most.

Ebben az irodában vagyok, enyém az asztalon lévő bekapcsolt laptop.

szep. 15. 01:17 költöztem, lett új asztal, monitor, külső billentyűzet. És ezt látom az ablakból...

A szerződésemben szereplő Sitebuilder csapatvezető egy tévedés következménye (nem a csapatvezető hanem a sitebuilder), majd korrigáljuk a pozíciót. Erre tegnap jött rá a scrum master (illetve hát felvetettem hogy fura hogy ez a pozícióm neve, ha már php-s vagyok).

szep. 15. 01:16: site csapatvezető.

Szept 21 kedd este blogtali az instantban!

Haszprus

Üdv a USTREAM-től

©   Haszprus   |   ustream történelem

Életem eddigi legkulturáltabb munkahelye. Ami az épületet illeti. Most egy 1920x1080-as Dell notebookról nyomom, de hamarosan megkapjuk a monitorokat, külső billentyűzetet, az egér már megvan. Bőr forgószék, hatalmas terek, szellős iroda, óriási ablakok, egyelőre nagyon kényelmes. Engem meggyőzött. Eddig elégedett vagyok. Voltunk a többi új arccal kajálni az arénában, kellemes felhozatalú menza, finom kajákkal. Véletlenül halat választottam (magadnak szedsz), és az is finom volt, pedig nem szeretem. Vííí!

Haszprus

Samsung 305T Over

©   Haszprus   |   hwsw

Bekrepált másodjára a Samsung 305T monitorom. A Samsung nem tudott 30 napon belül cserealkatrészt küldeni, így közel két hónapnyi szervizben dekkolás után visszaküldtek a boltba ahol vettem (Extreme Digital), hogy csereutalvánnyal kapjak egy zsír új monitort. Miután azonban ők ilyet már nem forgalmaznak, visszaadták az eredeti vételárat.

Ami annyit tesz hogy 2,5 évig ingyen használtam egy 30 colos monitort. Nice.

Azt gondolná az ember, hogy ennyi idő alatt biztos sokkal olcsóbban lehet venni most már újat, de nem, az árak szinte változatlanok maradtak. Elgondolkodtam, hogy vajon vegyek-e másik nagy monitort, és ha igen akkor mekkorát (pl. esélyes versenyző lehetne egy 27 colos 2560 x 1440-es monitor is, tekintve hogy feleannyiba kerül), végül úgy döntöttem hogy veszek, és ha minden jól megy, akkor egy Dell 3008WFP lesz az áldozat, remélem még a napokban (a maga jól megszokott 2560 x 1600-as felbontásával).

szep. 03. 13:55 nem olyan egyszerű a dolog, megrendeltem a 3008WFP-t, és beleírtam, hogy megvétel előtt ellenőrizném hogy nem pixelhibás-e. Felhívtak, hogy hát az nem úgy megy ám, mert nem szeretnének ők pixelhibás monitorral ottmaradni. Erre így gondoltam magamban hogy wtf, én se. De mondom semmi gond, akkor házhoz szállítva kérem, és ugye nyolc napon belül visszaküldhetem a törvény értelmében bármiféle indoklás nélkül. Erre a válaszuk: ez elvileg így van de ők nem fognak ebben nekem segíteni.

Ma műtenek. Voltam vizsgálaton a Focus Medicalnál (Margit sziget), majd az Optik-Mednél. Utóbbit választottam.

Mindkét szemem -1 dioptriás, legjobb esetben 125%-os látást tartanak elérhetőnek (a Focus Medical 120%-ot saccolt). Meglátjuk. IntraLASIK lesz egyébként, mert annak gyorsabb a gyógyulása mint a PRK-é.

Egy hét múlva kezdek az új munkahelyemen (USTREAM), remélem hogy azzal nem nagyon fog interferálni a problémás szakasz.

Nem titkolt cél hogy Google-ben a lézeres szemműtét szóra megint kicsit feljebb jussak. Jelenleg a második oldalon vagyok, pedig régóta nincs pörgés a lézeres szemműtét és alternatívái témában (ami anno harmadik volt a google találati listáján).

19:59 megvolt, látok, nem fáj, tökjó! közelre egyelőre nem tökéletes, és a fények körül látok némi glare-t. A tájékoztató szerint ez eleinte teljesen normális. Holnap reggel kontroll.

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
két nagyobb fázis van, a lebenykészítés meg a lézerezés. na két szemre ez négy fázis, mindegyik relatíve rossz volt, kivéve a jobb szemem lézerezését (azt lézerezték elsőként), ami konkrétan kurvajó volt kb mintha diszkóban lettem volna ez nálam a jövök máskor is kategória
WiZARD

aug. 31. 00:03 valami gebasz lehet

Haszprus
csáááááááááááááá
mainframe
hali! mi a helyzet? látsz?
Haszprus
ajaj nem látlak, kéne?
mainframe
most feltettem a kezem, így?
Haszprus
ígyse bakker

szep. 01. 01:10 36 órával a műtét után:

WiZARD
szemed hogy van?
Haszprus
jól. ma voltam vizsgálaton. 100% most, 125% várható jövő hétre doki szerint. ami annyi h legalsó sort is el tom olvasni majd. fények körül glare. közelre még nem tökéletes. monitoron érzem h még van mit javítani. de simán olvasok. vizsgálat 10-kor volt, utána mentem mammutba és felhívtam anyámat h lemennék telekre. 12-13 körül levezettem biatorbágyra. utána 18-19 körül hazavezettem ide, innen ustreamhez, meg onnan haza. egyhuzamban. szemem jól bírta. pedig picsaszar időjárás volt, szar látási viszonyok. fájdalom stb: mintha semmit se csináltak volna vele
Haszprus

Hetedik jubileumi giga blogtali

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés

Gyerekek, 2010. szeptember 21-én HÉT ÉVES lesz a blog!

Ezért aztán egy fergeteges iszonyat überbrutál giga blogtali kerül megrendezésre aznap.

Akinek van képe távol maradni, azt személyesen fogjuk meglátogatni és lezúzzuk az arcát könyörtelenül ámde alaposan.

Ehhez tartsátok magatokat, amikor válaszoltok a kérdésre, hogy ott lesztek-e.

Mikor: Szeptember 21, kedd
Hol: Instant
Haszprus

A fülke :D

©   Haszprus   |   barátok buli epam meló zene l0lzor videó

Kurvajó buli volt Szilárddal és Gáborral Állítólag már mindenki engem nézett amikor a biztonsági őr kimenekített a ketrecből. Utána leültem az őr székébe… A karaoke teremben levőkre meg rá akartam zárni az ajtót. Jó buli volt na. Megünnepeltük, hogy tegnap volt az utolsó napom az EPAM-nál.

Mellesleg megjegyzem hogy ma is bementem velük ebédelni. Partyarcok roxx

Haszprus

Netbook

©   Haszprus   |   hwsw

Vettem anyámnak egy netbookot (Asus Eee PC 1001P-WHI005X White) meg wifi routert (meg net előfizetést), kicsit használtam msn-ezéshez webkamerával, elég fun dolog, pici, jópofa, nagyon kényelmesen hordozható. Mondjuk a nyakam kitörik huzamosabb használattól, de tényleg kényelmes ölben. Gondolkozom egy ilyenen hosszabb utazásokhoz, és ez alatt a napi munkábajárást értem, ha esetleg arra kerülne a sor hogy fél órát buszozzak egyhuzamban.

Haszprus

HTML5

©   Haszprus   |   fejlesztés css

Betoltam egy-két HTML5 elemet a blog alá. Semmi komoly, csak pl.

  • új doctype, ami abszolút elnyerte a tetszésemet. Az első doctype amit fejből megjegyeztem.
  • header - a site logója ebbe megy
  • footer - copyright és egyéb infók
  • nav - sidebarok
  • article - bejegyzések
  • time - a bejegyzések időpontjainak, datetime paraméterrel, amibe egy sztenderd formátumban is eltettem az infót
  • figure és figcaption - képek és képaláírások
  • linkek és scriptek type attribútum nélkül
  • néhány inputnak required attribútum (amit a megfelelő böngészők már kliensoldalon beépítetten validálnak)

Hát sokmindent nem kellett átírni, mivel ezek legtöbbje különböző divek 1:1 megfelelője.

Disclaimer: Ezt az egész site-ot ugye 2003-ban csináltam javarészt, azóta is volt rajta fejlesztés rendesen de az utóbbi években már semennyit sem foglalkozok vele.

Haszprus

Coronita once again

©   Haszprus   |   barátok buli mobilfotó

Oh yeah, csütörtökön hívott Imo egy playmate partyra, pénteken WiZARD rioba, végül szombaton elfogadtam egy morrisonst Geriéktől, amiből később átmásztunk a szerájba kicsit kajálni, aztán a bed beachre, onnan pedig egyedül a Coronitába. Buli 21-től 07-ig. Jó volt, kurvajó, ment a pörgés mint varázsló F.A.N.K.

A taxis hazafelé imádkozott hogy kapjon egy fuvart a Rioból. Mondom neki 7-kor már aligha fog. Aszonta ó ha tudnám, vannak még ilyenkor a főnöki fotel előtti térdelésből hazatérő csajok…

Aszondja van hogy kedden kap fuvart a hajógyáriról, mert valaki ottragadt Ott is lehetnek érdekes dolgok, mondjuk ez látszik is egy-két arcon.

Mindhárom helyen bepróbálkozott egy-egy csaj, a coronitában 4x jött oda hozzám ugyanaz (hiába húzódtam hátrébb, manapság egyre agresszívebben nyomulnak), a bed beachen meg közölte a csaj hogy a párjával van, de szívesen táncolna egy kicsit. Kérdezem, melyik a párja, mutatja, nagydarab kopasz, a csajnál 20 évvel idősebb, a fazon nekem inkább tűnt a csaj tulajdonosának, mint a párjának, dehát ez már csak így megy.

Disclaimer: nem tartozom ezen érdekes arcok táborába, a taxis meg is jegyezte hogy meglepően friss vagyok. És valóban. Szívesen maradtam is volna még akár, csak már picit kezdett uncsi lenni.

Ps. téleg pörgős volt, fogytam is fél kilót.

16:48

IRCQuote fight! In the ring:

Imo
ez?
Haszprus
valami kavboj faszi, röhögtünk rajta geriékkel, aztán geri odament hozzá és beadta neki h nagy fanja vagyok és szeretnék közös képet vele
Haszprus

Kondi 2010 H2

©   Haszprus   |   kondi

Első félévben 31x voltam teremben és 66 alkalommal gyúrtam otthon, ez utóbbiból az is következik hogy érdemes volt venni haspadot és kézi súlyzókat. A fogyást nem erőltettem agyon, bár az utóbbi 1-2 hónapban áttértem pizzáról valami normálisabb ebédekre. Amúgy 74-75 kiló körül mozgok.

Július teremben

  1. Júl 5 Imo hát taposás
  2. Júl 8 Imo váll
  3. Júl 15 Imo mell taposás
  4. Júl 26 Imo hát tric

Július itthon

  1. Júl 11 mell has
  2. Júl 12 bic tric has
  3. Júl 13 has
  4. Júl 14 mell
  5. Júl 17 bic tric has
  6. Júl 20 bic tric
  7. Júl 21 bic tric
  8. Júl 28 bic láb

Augusztus teremben

  1. Aug 2 Imo bic tric
  2. Aug 4 Imo mell has kardio
  3. Aug 10 Imo mell bic
  4. Aug 12 Imo váll tric
  5. Aug 16 Imo hát has
  6. Aug 18 Imo mell bic
  7. Aug 23 Imo bic váll
  8. Aug 24 Imo hát kardio
  9. Aug 26 Imo mell bic

Augusztus itthon

  1. Aug 5 bic
  2. Aug 22 bic tric has
  3. Aug 24 has
  4. Aug 25 has
  5. Aug 28 has

Szeptember teremben

  1. Szept 28 Imo váll bic

Szeptember itthon

  1. Szept 18 bic tric has
  2. Szept 26 átmozgatás
  3. Szept 27 átmozgatás
  4. Szept 28 átmozgatás

Október teremben

  1. 14 Imo váll bic
  2. 19 Imo hát alkar comb
  3. 21 Imo mell bic comb

Október itthon

  1. 10 bic váll
  2. 17 bic tric

November teremben

  1. 2 Imo váll bic
  2. 4 Imo hát alkar comb
  3. 9 Imo váll comb kardió
  4. 16 Imo hát tric comb kardió
  5. 17 Imo váll alkar comb
  6. 23 Imo váll tric comb
  7. 28 kardió
  8. 30 Imo hát alkar comb

November itthon

  1. 5 bic tric
  2. 9 bic tric
  3. 15 bic tric has
  4. 16 has
  5. 18 has
  6. 19 bic tric has mell
  7. 21 Ildi has
  8. 24 mell
  9. 29 mell
  10. 30 bic tric mell

November szabadon

  1. 4 bringa a környéken
  2. 9 Ildi futás
  3. 10 futás
  4. 13 Ildi bringa
  5. 17 Ildi futás
  6. 24 futás

December teremben

  1. 2 Imo mell tric
  2. 14 Imo mell váll comb kardió
  3. 16 Imo hát comb
  4. 18 Imo mell bic

December itthon

  1. 13 has mell
  2. 14 has mell

December szabadon

Haszprus

Morri & Rio

©   Haszprus   |   barátok buli

Nah éjjel még sikerült rátolni 20:30-tól egy Morrisonst Gerivel és PTibivel, aztán győzködésem hatására még egy gyors meki, majd Rio, ahol vérlázító arcok voltak és vérlázító DJ, akire ki voltunk akadva. Nem értem mér jó nekik egyfolytában szüneteket tenni a zenébe, félnek hogy elfárad a táncban a tisztelt közönség?

Haszprus

Esti buli

©   Haszprus   |   barátok buli epam

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
tegnap volt john dahlback a rioban, szilárddal akartunk menni, de neki végül másik buli figyelt be
először este szilárddal elmentünk allee-ba kajálni, aztán nálam kicsit alapoztunk, ő ment máshova, lekísértem, aztán visszamentem még betölteni egy kis piát gyorsba. találkoztam zp-ben ákossal, italozgattunk tovább. a következő amire emlékszem, hogy hajnal négykor tökrészegen veszem le a pólómat a szoliban (!), és nézem hogy a karomon van egy rio belépőszalag... (!) mondom mi az isten, ezek szerint voltam a rioban??
a következő amire emlékszem, hogy fél órája nyomom a kapucsengőn a saját lakásom csengőjét, és senki nem nyitja ki (egyedül lakom)
ScoobyZoli
bazzz
Haszprus
aztán tudatosult bennem, hogy ezt azért csinálom, mert elvesztettem a kulcsaimat
ScoobyZoli
ez nagyon filmes történet
Haszprus
és a karláncomat is, egyébként
felhívtam anyámat a telekről, hogy jöjjön haza, mer nemtok hazamenni
hajnal 4kor...
aztán hívott ákos hogy bulizok-e még
ScoobyZoli
na, akkor jól készen voltál
Haszprus
mondom már nem, de jövök, és nyomtam egy sprintet egészen a zp-ig
ákos hazament, én meg vissza a rioba, és nyomtam egészen a buli végéig
ScoobyZoli
te és mi lett a kulcsoddal?
hogy jutottál haza?
Haszprus
elvesztettem őket
gyalog
ScoobyZoli
és a szoli?
az qva nagy flash!!!!!
Haszprus

hát én lepődtem meg a legjobban amikor azt látom a szoliban hogy voltam a rioban...
ScoobyZoli
mondom hogy rövidfilmes story

Melóhelyen mondták hogy megdöbbentő hogy sose látszik rajtam a buli, mindig mintha frissen vasaltak volna.

Haszprus

EPAM @ Grund

©   Haszprus   |   buli epam

Tegnap este EPAM-os csapatsörözés közvetlen melóból a Grundon, onnan négyen (Kata Peti Ákos) tovább mentünk a Kuplungba, aztán Tűzraktérbe, onnan ketten Ákossal Morrisonsba, és még bepróbálkoztunk a ZP-nél meg a Rionál is, de oda be se engedtek minket hajnal 4-kor. Én toltam még egy szolit meg reggel egy fodrászt, aztán szokás szerint 10-től meló - megy a pörgés mint varázsló F.A.N.K.

BTW ma este Rioban John Dahlback, kéne tolni, pénteken meg Morri Geriékkel.

Haszprus

Office 2010

©   Haszprus   |   epam hwsw

Felraktam a cégnél és kúúúrvajóóó

Ötletes megoldás a cégnél, hogy van egy plugin ami kiszedi a céges directoryból, hogy a levél feladója fotón hogy néz ki, és beteszi a levél fejlécéhez. Így legalább tudod hogy kit keress, meg tudod társítani archoz azokat a neveket, akikkel csak távolról dolgozol együtt, de talán láttad már őket csapatépítésen meg ilyesmi. Atom. Na meg legalább láthatod, hogy hogy néz ki a rendszergazdád Oroszországban, és a fotó alapján rájöhetsz hogy ez az a dolog amit igazából nem akartál tudni…

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
vagy pl.
kaptam levelet h lesz egy tréning
van 7 címzett
már megvolt a tréning
mindenkiről van vmi benyomásom
de senkinek nem tudom a nevét
na ez megmutatja...
Haszprus

Voltam tekerni :D

©   Haszprus   |   bringa

2010-ben először. Semmi komoly, de legalább felfújtam a bringa kerekét meg beállítottam az ülést, most már tudok menni akármikor legalább.

TODO: Kulacsomat megkeresni.

Kicsit több figyelmet fektetek az utóbbi napokban most ismét a sportra.

Haszprus

Spring tréning

©   Haszprus   |   epam fejlesztés java képzés

Írtam a resource managernek hogy érdekelnének különféle tréningek, aki szólt egy trénernek és kapásból kaptam is egy levelet, hogy lesz egy Spring tréning jövő héten, oje

Kb ezek a témák:

  • Spring IOC Container
  • Spring AOP
  • Spring Web-MVC
  • Spring Hibernate – ORM support
  • Spring Transactions
  • Spring security esetleg

Jejeje!

Haszprus

Sony WX1

©   Haszprus   |   fotózás w170 wx1

Miután leejtettem a Sony Cyber-shot DSC-W170-emet a kőre szex közben, és az objektívje innentől kezdve nem mozog, képeket nem hajlandó lőni, rendeltem egy Sony Cyber-shot DSC-WX1-et az ebayről. Itthon 77e lenne, ebayről 57e. Ez az első ebayes vásárlásom (eddig nem nagyon mertem, bizalomhiány folytán). Remélem egy héten belül hozzák.

Amiért ez:

  • A Sony W170 bejött, és ez nagyon hasonló hozzá
  • 720p HD videó
  • 24 mm-es nagylátó (W170-en 28, és már az is tök fasza volt)
  • 91 x 52 x 20 mm (vs W170 94 x 58 x 24 mm, szóval jóval laposabb, ami zsebben igen előnyös)
  • 149 g (vs W170 169 g, 20 g-ot nem tudom mennyire érzek meg, mindenesetre örülök hogy könnyebb)

A többi dolgot meg a W170-ben is szerettem, remélem ahhoz képest nem sok hátránnyal rendelkezik.

Haszprus

Házibuli @ Kicsi

©   Haszprus   |   barátok buli

Tegnap reggel Juditnál ébredtem, utána kikísértem a Délihez, beszöktem a vonathoz, felvettem az elmaradt papírjaimat a Pegától a Déli Pointban, mentem Allee-ba, vettem egy inget, beültem a Burger Kingbe, telefonáltam Zsoltnak Zolinak Kicsinek, anyámnak, lementem a telekre biatorbágyra szüleimhez, mentem Érdre, Zoli felszedett a Mekinél, mentünk hozzájuk, bemutatkoztam Nikinek, bár egyszer találkoztunk sok-sok éve, aztán mentünk venni valami piát, majd irány Kicsiék szüleinek a telke, ahol várt Tani, Hékás (a két kutya), Kicsi, Betti (a barátnője), Krisztián (a másfél éves gyerekük), meg Zsolt. WiZARD-tól SMS, hogy nem bulizunk-e. Ittunk, ettünk, szaunáztunk, dumáltunk, aztán Zoliék hazadobtak éjjel 3 környékén, amiért ezúton is giga thx.

Haszprus

Diplomaosztó

©   Haszprus   |   bme fotózás történelem haszpra olivér w170 haszprus

Mentünk ma Judittal a diplomaosztómra BME-re, találkoztunk szüleimmel. Midőn vártunk, azt mondtam, nem látom értelmét itt lenni, úgy érzem, átvehettem volna a KTH-ban is és kész.

A terv egyébként az volt, hogy midőn átveszem a diplomámat, megbotlok, lerántom a vörös abroszt és leesek a pódiumról, de ez végül nem sikerült.

Viszont egyből láttam értelmét a dolognak, amint elmondta a dékán/rektor stb a saját beszédét, tiszta POWER volt, aztán az egy marhanagy feeling volt, amikor odaértünk, hogy átvehettem a saját diplomámat és azzal ülhettem vissza a helyemre. Ki ne hagyjátok.

ÜBERPOWER!

Jaj tényleg, ott volt FCS is (a számtech tanárom gimiből, a fia most diplomázott BSC-n), odajött és tök lelkesen gratulált Marha jó élmény volt.

Haszprus

Üdv az EPAM-ból

©   Haszprus   |   epam

Hello world.

Üdv a munkahelyemről. Megvan a loginom, megvan a kártyám, megvan a helyem, megvan a gépem, 14:00-kor pedig már megyek is SCRUM képzésre. Rox.

feb. 23. 07:46 nah az üdítő ingyen folyik a céges bögrébe, rulez.

Jópofa megtapasztalni egy multit belülről.

Haszprus

Jeges est

©   Haszprus   |   buli barátok bme

Voltam Jeges esten, találkoztam egy csomó arccal, úgy mint Kittka, Panyi, Adams, Ssophie, Zé, Potato (!), és még sokan mások Ittunk forralt bort, nyomtam a jégen két tanulókört, belémjöttek, attól kicsit elment a kedvem, aztán nagyjából ennyi, nagyon durván le is fáradtam, azt kell mondjam, de örülök hogy ott voltam.

Megvan a diplomád, vagy az elkövetkezendő félévekben valszeg meglesz? Akkor itt a helyed!

Mikor csapunk félév végi, nagy társaságos bulit?
- Anett

A kérdés adott, mikor legyen? Jövő hét hétfő-csütörtök tájékában gondolkodnék.

Szavazzatok Doodle-ön!

jan. 31. 22:17 Na keddre szavaztatok a legtöbben (10-en), úgyhogy:

Haszprus

DIPLOMA DONEZ

©   Haszprus   |   barátok bme life történelem mobilfotó képzés

!!!

Diplomaterv (php framework fejlesztése) ötös, a diploma pedig négyes. Ja igen, privátban volt aki kérdezte: ötéves, osztatlan képzés.

Külön köszönet Mainframe-nek és PAStheLoD-nak, akik eljöttek megnézni a védésemet, valamint ScoobyZolinak, aki az utána lévő Dark Mokkás koktélozós ünneplésünkhöz később csatlakozott Köszönöm továbbá mindazoknak, akik gratuláltak hozzá, jól esett.

jan. 27. 15:00 Dark Mokkás képek, ScoobyZoli kérésére (kell neki az alibi):

Haszprus

Mire gyúrok? Statisztika

©   Haszprus   |   kondi done történelem

Tekintve, hogy néha egyedül, néha Imoval val, néha Mainframe-mel megyek gyúrni, így nem könnyű ugyanolyan mértékben gyúrni minden izomcsoportra, nomeg amúgy sem akarok. A lényeg, hogy most kíváncsi voltam, mégis mire hányszor edzek.

Amin meg vagyok lepődve: iszonyúan keveset tricepszezek és vállazok szándékomhoz képest (mondjuk a vállam állítólag elég jó így is). A terem-beli hasazások számán meg vagyok lepődve (jó sok, nem gondoltam volna). Lábazást nem bontottam vádlira és combra, pedig érdemes lenne. Vádlira kb. fölösleges gyúrnom (a nadrágjaimat így is alig bírom levenni mert a vádlimon fennakadnak), combra meg nem tudom - nadrágban úgyse látszik.

Ps. januárnak még nincs vége, úgyhogy a januári adatok frissülni fognak majd szándékaim szerint.

Haszprus

Kondi otthon?

©   Haszprus   |   howto kondi

Néha rámjön hogy a konditermen túl itthon is edzegessek. Ez régebben tipikusan fekvőtámaszt jelentett, mostanában leginkább felülés, néha fekvő, vagy combgyakorlat.

Felmerült hogy vegyek egy összehajtható (elrakható) haspadot olyan 15e Ft környékén. Egyelőre gondolkodom rajta, van-e értelme egy ilyet itthonra beszerezni (van-e annyival jobb mint simán a földön hasazni, használnám-e eleget ahhoz hogy pénzt és a lakásból tárhelyet adjak érte stb).

Régen gondoltam kézisúlyzókra is, de tartok tőle hogy aránytalanul eltolná a karom méretét a többi testrészemhez képest, és talán nem lenne előnyös. Bár igazából belegondolva majdnem minden testrészt lehet edzeni kézi súlyzókkal, ha az ember vesz egy padot is. Bár azt nem tudom hogy lehetne beilleszteni ezt a konditermi edzések közé úgy, hogy egy héten ne edzzem többször ugyanazt az izomcsoportot.

Te ha edzel otthon, mit edzel, és mivel, mennyit? Hasznosnak érzed? Van eredménye?

jan. 15. 01:55 rendeltem egy haspadot.

jan. 22. 01:46 meghozták.

máj. 19. 10:48 lett súlyzókészlet is április végén, egészen bevált.

Haszprus

Kondi 2010 H1

©   Haszprus   |   kondi történelem done

2009-ben ha jól látom, összesen 67x voltam gyúrni konditeremben. Az heti 1,28-as átlag. Heti 2 fölötti átlaggal már elég boldog lennék… (az ideális persze egy 3-as átlag lenne, azaz havi 13 alkalom)

Kitűzött cél: megpróbálok összeszedni valami hasizmot. Ehhez kénytelen leszek fogyni is.

Január teremben

  1. Jan 7 Imo váll tric
  2. Jan 8 Imo hát alkar has futás
  3. Jan 10 Imo bic has futás
  4. Jan 11 Imo mell has futás
  5. Jan 19 Imo mell alkar
  6. Jan 20 Mainframe váll bic has
  7. Jan 21 Imo hát comb futás
  8. Jan 26 Imo mell futás

Január itthon

  1. Jan 4 mell
  2. Jan 5 guggolás mell
  3. Jan 6 mell
  4. Jan 7 has
  5. Jan 12 has mell
  6. Jan 13 has
  7. Jan 14 has mell
  8. Jan 15 has mell
  9. Jan 17 has mell
  10. Jan 22 haspad
  11. Jan 23 has
  12. Jan 24 has mell
  13. Jan 25 has
  14. Jan 26 has
  15. Jan 27 has mell
  16. Jan 28 has mell
  17. Jan 29 has
  18. Jan 31 has mell

Február teremben

  1. Feb 1 Imo mell comb taposás
  2. Feb 8 Imo mell futás
  3. Feb 9 futás
  4. Feb 9 Imo váll tric
  5. Feb 15 Imo mell alkar, has
  6. Feb 25 Imo váll has

Február itthon

  1. Feb 15 has
  2. Feb 19 has
  3. Feb 20 has
  4. Feb 21 has

Március teremben

  1. Márc 2 Imo mell bic has
  2. Márc 23 Imo hát alkar has

Április teremben

  1. Ápr 6 Imo bic tric
  2. Ápr 8 Imo váll alkar
  3. Ápr 13 Imo váll tric
  4. Ápr 15 Imo

Április itthon

  1. Ápr 28 bic tric váll
    (súlyzókészlet)
  2. Ápr 29 bic tric váll

Május teremben

  1. Máj 4 Imo váll alkar
  2. Máj 6 Imo hát tric
  3. Máj 13 Imo hát tric
  4. Máj 18 Imo váll alkar
  5. Máj 20 Imo hát tric

Május itthon

  1. Máj 1 bic tric
  2. Máj 2 bic tric váll has
  3. Máj 3 bic tric váll has
  4. Máj 4 has
  5. Máj 5 bic tric has mell
  6. Máj 6 bic váll has mell
  7. Máj 8 bic váll has
  8. Máj 9 bic váll
  9. Máj 10 has mell
  10. Máj 11 has
  11. Máj 12 bic váll has
  12. Máj 13 bic
  13. Máj 14 bic váll has
  14. Máj 15 váll
  15. Máj 16 bic tric has mell
  16. Máj 17 bic has comb
    (oldalt fekve tárogatás,
    új: lábemelés előre, oldalra, hátra)
  17. Máj 18 has mell
  18. Máj 19 bic
    (új: koncentrált bic, 21-ezés)
  19. Máj 21 has comb
  20. Máj 23 bic has comb
  21. Máj 24 tric váll
  22. Máj 25 bic tric has kardio
  23. Máj 27 bic tric
  24. Máj 28 bic tric mell
  25. Máj 29 váll has
  26. Máj 30 comb
  27. Máj 31 mell

Május szabadon

  1. Máj 9 bringa soroksári hévig
  2. Máj 23 bringa ház körül

Június teremben

  1. Jún 3 Imo mell bic tric futás
  2. Jún 8 Imo mell futás
  3. Jún 14 Imo váll futás
  4. Jún 15 Imo mell taposás

Június itthon

  1. Jún 1 has
  2. Jún 2 mell comb tric
  3. Jún 3 bic
  4. Jún 4 bic váll has mell
  5. Jún 6 bic tric has mell
  6. Jún 7 váll has
  7. Jún 8 bic tric comb
  8. Jún 9 bic
  9. Jún 16 bic tric
  10. Jún 17 bic
  11. Jún 18 bic tric
  12. Jún 19 váll has mell comb
  13. Jún 20 bic tric has
  14. Jún 21 váll has mell
  15. Jún 22 bic tric