barátok - 2011 május - 7 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Szentendre & Szlovákia

©   Haszprus   |   barátok bringa life túra desire kocsi mobilfotó

ScoobyZolival nyomtunk bringán egy Schönherz -> Újpest -> Megyeri híd -> Szentendre -> Újpest -> Kopaszi-gát bringatúrát. Kiégetett, leszívott ez a nap is - saccperkábé 50-60 km-t tekertem. Útközben Szentendrén megelőzött minket valami jó csaj, üldözőbe vettem, erre amikor utólértem, kiderült, hogy Kata volt az.

Ps. tegnap csak úgy random nyomtam egy határátlépést Párkányba. Se vám, se határ, semmi, üdvözöljük Szlovákiában, mondta a felirat, és ennyi… Meglepő állapotok vannak amúgy.

máj. 30. 21:01 Zoli szerint megvolt az 70 km is.

Haszprus

Open Academy

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés css javascript képzés php

Ott voltunk ezen is Orcával és PAStheLoDdal.

Szubjektív véleményem: nagyon hardcore advanced cuccot vártam, ehhez képest kicsit bme-sre sikerült, legalábbis az első egy-két előadást a magam részéről túl lassúnak ill. bealvósnak éreztem, a verziókezelős és a scrumos teljesen triviális dolgokról beszélt (szerintem elhibázott tematika). Volt viszont nagyon kellemes meglepetés is, éspedig a PHP Security, ami nagyon élvezetes volt (erről a témakörről még valszeg többször ennyit szívesen hallgatnék), illetve a HTML5 bemutató, ami viszonylag meglepő módon még mindig tudott egy csomó újdonsággal szolgálni a HTML 5 konferencia után is.

Amik voltak:

  • Multiplatform mobil fejlesztések (Dr. Forstner Bertalan)
  • Hogyan optimalizáljunk C/C++ kódokat! - Esettanulmány (Illés Márton)
  • Verziókövető rendszerek alkalmazása fejlesztési projektekben (Gyöngyösi Péter)
  • Webműves Kelemen tanácsai, avagy mi kell a PHP falába? (Varga-Perke Bálint)
  • Hogy kerül a csizma az asztalra? HTML 5, CSS3, JavaScript (Magyar Attila és Györkő Péter)
  • AGILIS / SCRUM fejlesztés (Bakonyi András)
Haszprus

New Technology Meetup

©   Haszprus   |   barátok buli képzés

Tegnap voltunk PAStheLoD kollégával New Technology Meetupon, ilyen fajtán most először. Elég hardcore témák, volt pár iszonyat élvezetes - ahogy valaki fogalmazott, 'itt csöppen el az igazi programozó' - előadás, sajnálom hogy 5 perc van ezekre, szerintem bőven többet megérnének.

Témák voltak:

  • Flash játékok üzleti megközelítésben.
  • Low-level iOS, hogyan lehetne gyorsabb? A mobil eszközökben sokkal több és egyben sokkal kevesebb erő van, mint gondolnád. Ha szorít a CPU, akkor nem csak az alap SDK-s trükkökben érdemes turkálni. Már az sem egyszerű, hogyan mérjünk. Szálak, UIKit, memória-elérés, Assembly, satöbbi.
  • Scale-out igényű nagy adatos feladat-feldolgozó láncok cloudon. Amazon Cloudon megvalósult Hadoopra épülő bioinformatikai feldolgozó lánc. Ott felmerülő kihívások, és megoldásaik open-source technológiai elemekre építkezve. EC2, S3, Hadoop, HDFS, jclouds, whirr.
  • ScalienDB, egy skálázható NoSQL adatbázis Budapestről.
  • Miért nem használjuk a scrumot? Kanban.

Üdítő volt végre egy erősen szakmaibb konferencián ott lenni, nekem Bátorfi Zsolt HTML 5 bevezető előadása kellőképpen hatásosnak bizonyult. Mondjuk a későbbiek nem értek a nyomába, de ettől még rengeteg implementáció szinten új dolgot láttam. Örülök hogy ott voltam, legnagyobb hiba lett volna kihagyni. Az MS nagyon nyomulni akar, és valszeg a legjobb helyen teszik (a fejlesztőknél). Atomprofi szervezés stb. Elvileg lesz majd még ilyen, feltétlen menni akarok arra is.