2011 június - 4 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Partying, partying, yeah!

©   Haszprus   |   barátok buli coro dávid desire élelmezés epam grund kocsi kozmetikus life mcd meló mobilfotó normafa sör túra

Csütörtök westend EPAM új szint Kata Gábor Marcsi Grund sör home péntek Resty Rita kozmetikus hátmasszázs Morrisons Balage Kristóf Andreas Dávid taxi mcd taxi soroksári benyitás A taxi home sleep szombat kocsi telek soroksári A Mcd kínai Normafa eszméletlen Csepel Mainframe Rita ukrán before Geri Hajógyári Coro Café Boráros home.

Haszprus

New Technology Meetup 2011/06

©   Haszprus   |   andrás barátok energiablog képzés

Második New Technology meetupom, ismét PAStheLoDdal voltunk, és ismét kurvajó volt. Ez a legjobb meetup sorozat, többnyire eszetlen jó előadásokkal. Mindegyiken ott a helyem! A tegnapi tematika, kiemelve a számomra két legjobbat:

  • Márai László (Noispot): Noispot - közösség által irányított zenelejátszás
  • Pásztor János (DotRoll/Docler): IPv6
  • Szabó Sándor: (EU Edge Kft.): DSDM, agilis módszertan üzleti környezetre - A májusi Meetupon hallhattunk egy előadást arról, hogy miért nem jó a Scrum arra, amire szerintem kitalálták. Előadásommal a Magyarországon kevéssé ismert Dynamic Systems Development Method (DSDM) nevű agilis szotverfejlesztési módszertant szeretném bemutatni, aminek segítségével olyan helyzeteket is megoldhatunk, amit a Scrum nem kezel, és amelyek külső megrendelőnek történő szoftverfejlesztés során óhatatlanul előjönnek. Ilyenek például az árajánlat adás, az időbecslés vagy a határidők.
  • Veres-Szentkirályi András (Silent Signal): Hack 2.0 - Aki rendszeresen látogatja a meetupot, talán egyetért velem abban, hogy a technológia legtöbb területének bleeding edge fejlesztéseiröl volt már legalább egy elöadás a meetupon. Említésre kerültek az éppen aktuális webes/mobil/cloud keretrendszerek, legújabb generációs programnyelvek, és az ezekre épített killer applicationök. Eközben Stefan Marsiske 2009-es elöadását leszámítva nem nagyon esett szó arról, mit forralnak a biztonsággal foglalkozó hackerek virtuális üstjeikben. Még mindig zölden dereng a konzol, a háttérben pedig gépi kód nyelvén énekel a 8 bit világa? Ha meghallgatod az elöadásom, kaphatsz egy frissebb képet a valóságról.
  • Endrődi Tamás (Gábor Dénes Főiskola): Stratobox