mba - 2014 - 11 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2019
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

MBA vs life

©   Haszprus   |   bme epam howto life mba todo

Nos egy ideje húzom be a kéziféket, mert időcsapdába kerültem. Lett egy csomó új ember, társaság körülöttem, és legfőképp elkezdtem az MBA képzést. Az EPAM-ban is sokkal pörgősebbé váltak az események.

Időcsapdába kerültem.

Rengeteg mindennel szoktam tölteni az időmet úgy általában, és ezzel nem is lenne gond, most azonban megjelent egy olyan dolog, ami ha hiányt szenved, az nem jó. Ez pedig a tanulás.

Tanulásra muszáj időt szakítanom valahogyan, és nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire nehéz ügy lesz. Nem tudom még, hogy hogyan fogom megoldani.

MBA-n választhat az ember hogy pénteken vagy szombaton akar bejárni. Ez eddig rendben, de ahogy én látom, heti egy full napot minimum rá kéne allokálni a tanulásra, és akkor még csak kb. egy vagy két tárgyra készültem (kvantitatív módszerekre amiből házi feladatok vannak, valamint üzleti gazdaságtanra, amiből eddig volt egy olvasási teszt, ma-holnap elővizsga, két hét múlva pedig még egy olvasási teszt, de addigra már meglesz az első tárgyunk vizsgája is, a többi meg hamarosan követi).

Szóval tegyük fel, az emberünk szombatonként jár be, és öt napot dolgozik. Marad a hétből egy nap, amikor tanulni kéne. Ezt hogy lehet két éven át kibírni?

Még nem jöttem rá.

Ja igen, az első diplomám utolsó 2 évét én is meló mellett végeztem, de addigra alig voltak kreditjeim, és a tempóban rendesen benne voltam.

Szóval egyelőre még nem teljesen egyértelmű, hogy ezt hogy is fogom megoldani az életem kb komplett feladása nélkül.

Haszprus

Gólyahét DONEZ

©   Haszprus   |   barátok bme buli fáradtság mba

Végignyomtam nagyjából a gólyahetet, gólyahajót, kopaszi gát, csapatépítés, wigner koli, roller klub, kicsit belekóstoltam a kocsmatúrába is, kemény volt, I'm spent. Mit végignyomtam, TÚLÉLTEM B+ (azért meló mellett nem volt egyszerű). Jut eszembe, van régről egy fáradtság címke a blogon, asszem felelevenítem a használatát. Kezdődik az MBA. Kicsit tele is a gatyó.

Haszprus

Mestergólyatábor MBA előtt :)

©   Haszprus   |   barátok bme life mba gólyatábor mobilfotó

Hatalmas volt

Ami a táborban történt az a táborban marad

Amúgy q jó volt Plusz rájöttem hogy egyik haverom Balatonfenyvesen nyaralt, úgyhogy hozzájuk is kiszöktem éjjel még egy kis ráadás partiért

Szürreál.

Tényleg állat volt. Szóba került, hogy jövőre újra menni kéne Mondjuk nekem a vetélkedő nem volt a szívem csücske (legalábbis második nap már nem akartam annyit inni), de q jó volt a társaság és az idő 90%-ában inkább dumálgattunk.

Hát kurvára nem bántam meg, hogy mentem

Haszprus

Hétösszegzés 2014.07.27. & Projektsüti Kismaroson

©   Haszprus   |   barátok bme buli élelmezés emarsys epam life mba black cab energiablog kismaros kocsi phpstorm sör

Ilyen hetem volt

  • Kedd megnéztük a leendő autómat szervizben, körbevezettem Petyát az EPAM-ban
  • Szerda egy ajánlat, lefoglalóztam a leendő autómat, este Zolival sör
  • Csütörtök Márk Levi Black-cab hambi, írtam a PHPStorm Cookbook könyv első fejezetéről egy reviewt a kiadónak (tervezett megjelenés decemberben), este Orca Bea sör @ Shakesbeer, eredményhirdetés, felvettek MBA-re, utána még Grundon sör
  • Péntek projektebéd @ Trattoria, körbevezettem Csabát az EPAM-ban, Emarsys-EPAM-Prezi sör @ Kamra
  • Szombat sütögetés & sör @ Kismaros Dunapart, este bográcsozás & sör @ Molnár sziget, majdnem spontán lementünk a balcsira de végül csak csónakáztunk egyet a Dunán
  • Vasárnap Pas meet, PHPStorm Cookbook chapter 2 review, telek (Új bluetooth hangfalakkal )

Projektsütögetés Kismaroson:

Haszprus

Mik lesznek BME MBA-n?

©   Haszprus   |   bme mba

Négy féléves a képzés, miket lehet tanulni? Nézzük. Az infó a BME honlapjáról van egyébként, egy link is lehetett volna, de az kevésbé jó SEO szempontból.

1. félév
Kvantitatív módszerek 5
Minőségmenedzsment 5
Üzleti gazdaságtan 5
Számvitel 5
Vállalati jog 3
Szervezeti viselkedés 3
2. félév
Vállalati pénzügyek 5
Technológiamenedzsment 5
Emberi erőforrás menedzsment 5
Gazdaságtörténet 5
Specializáció 1. 3
Szabadon választható tárgyak I. 3
3. félév
Marketing 5
Termelés- és szolgáltatásmenedzsment 3
Befektetések I. 5
Közösségi gazdaságtan 5
Specializáció 2. 5
Üzleti jog kv blokk 3
4. félév
Stratégiai menedzsment 3
Gazdaságpolitika 3
Projektmenedzsment 3
Intenzív kurzus 4
Pénzügy szigorlat 0
Menedzsment szigorlat 0
Specializáció 3. 5
Specializáció 4. 3
Specializáció 5. 3
Szabadon választható tárgyak II. 3
Diplomatervezés 15

Fú de kíváncsi vagyok már, alig várom hogy itt legyen szeptember. Illetve szeptembert kevésbé várom, de egy órára beülnék már.

Keresőoptimalizálás történik-e ebben a bejegyzésben? Igen.

Haszprus

MBA mesterképzés!

©   Haszprus   |   life energiablog mba bme

MBA-zni akarok, erre jutottam viszonylag rövid gondolkodás után.

Leadtam a jelentkezést, befizettem mindent, még motivációs levelet is írtam (!), most kezdődik a várakozás. Next step május végén, amikor is lesz a felvételi vizsga.

Addig meg happiness.

Illetve tegnap elfogadtam egy cég állásajánlatát végre.

& much more

Haszprus

BME MBA mesterképzés?

©   Haszprus   |   bme mba történelem energiablog meló haszpra olivér

Nem volt az sosem kizárva, hogy a BME műinfó MSC-re ráhúzzak valamit. Újabban elkezdtem szemezni a BME MBA mesterképzéssel. Mi a véleményetek erről, mire lehet használni, milyen a megítélése stb? Az én szememben jó presztízse van, de nem tudom megéri-e, bejuthatok-e vele helyekre ahová máshova nem, stb.

Egyébként just for fun jó mókának tűnik.

Ma voltam tájékoztató előadáson Orcával és Beával, számomra impresszív volt, jól szervezett stb. Szó szerint a fun a legjobb szó amit most tudok mondani vele kapcsolatban. Persze nyilván elég kemény meló jól elvégezni, és az a kemény meló másba is lenne fektethető. Mindig úgy gondoltam, hogy aki jó a szakmájában, annak inkább abba érdemes energiát fektetni, semmint újabb papírok szerzésébe. Igazából az MBA mesterképzés számomra nem annyira a papírt jelentené, hanem a tudásom kiterjesztését menedzsment/gazdasági/üzleti irányba, ami jól jöhet akár egy vállalkozás futtatásánál, akár egy multinál a menedzsment régióba jutásnál.

Azt hiszem meg fogok kérdezni konkrét cégeket is, esetleg HR-es ismerősöket a dologról, és majd leírom hogy mire jutottam. Ámde addig is, ti mit gondoltok?