2015 - 35 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Propaganda

©   Haszprus   |   endticket python epam typescript

Hali!

Well, orulok ha elvezed. Nekem eletem legjobb valtasa volt. Bocsi nagyon elszoktam mar a levelezgetestol, vicces de ossze kell gyujteni az erot arra h egy egysorosnal hosszabb valamit irjak v olvassak. Penzben nekem szemely szerint jobb mint az epam, vez fejleszto poziban vok itt, amiota itt vagyok reszlegesen bevezetesre kerult a typescript, a jshint tslint, a scrum, heti sprintekkel (azon meg dolgozok h igyekezzunk realisabban tervezni oket), redminerol attertunk taigara, vettunk fel manual teszteloket, lettek processek, bevezettuk a feature brancheket frontenden is (eddig ment minden a masterbe), code review lett, amibol refaktoraltattam 10 controllert angularban es tovabbi 20 varat magara, vegigprobaltuk a protractort, a nightmare-t, es a nightwatchot, ezek end to end ui test frameworkok, vegul a nightwatchra esett a valasztasom es abban elkezdtem irni e2e teszteket (cucumbert szerettem volna eredetileg de vegulis ez lett), amiket az infras srac mar be is tett h fussanak automatikusan a dev szerveren commitra. Eleg porgos itt az elet. most epp itthon vok es tanulok a szombati vizsgamra. Van backendunk is python + mongoban, de arra egyelore keves ralatasom van. Majd idovel, egyelore orulok ha a rendszert megismerem. Ami a legjobb h a hangulat maximalisan jo es laza az epam utan. Amugy egy masik epamos csapatomban az is jo volt, a legutobbiban ez kevesbe sikerult, ahogy te is irtad kicsit kevesbe lazak az emberek ott. Az ot evvel ezelotti arcokkal viszont pont nemreg voltam sorozniz es azert remelem h a mostaniakkal is leszek meg vmikor.

Haszprus

Nightwatch js end to end ui test automation framework

©   Haszprus   |   fejlesztés angular endticket

We started to use Nightwatch js a few days ago and I'm totally satisfied with it, even if I have some smaller questions that need to be answered.

The progress is that I could easily create screenshots with it, it can run selenium automatically, the documentation has a clever way about how to create page object models, which are actually super lightweightly implemented in Nightwatch and they are very easy to use. The tests become easily clear and clean, I think they are very readable (I've seen some tests in the last few years so trust me on this one).

I'm very happy that we found this.

Haszprus

South Park S19

©   Haszprus   |   life

Az idei south park részek valahogy átgondoltabbnak tűnnek Kíváncsi vagyok milyen lesz az évad maradék része.

Haszprus

Mobile-ready

©   Haszprus   |   life
Okay, so I have created my first mobile-ready design. With angular. In typescript. I know, I know, it's 2015, but still, I never looked into mobile ready design, but actually it became pretty useful since I wrote a little calendar page (youlog) that I can use on my phone.
Haszprus

Második félév over :)

©   Haszprus   |   bme mba történelem haszpra olivér haszprus

MBA második félévi vizsgaidőszak lezárult Augusztusban azért még találkozunk egy kis vállalati pénzügyekre, asszem Amit nem bánok egyáltalán.

Ebben a félévben elvégzett tárgyak:

  • Hatékony vezetés - na ez egy kurvajó tárgy volt, ajánlom mindenkinek, aki vezetéssel akar foglalkozni
  • Emberi erőforrás menedzsment
  • Technológiamenedzsment
  • Változásmenedzsment
  • Gazdaságtörténet
  • Bankügyletek
  • És akkor ugye Vállalati pénzügyek még hátra van augusztusban

A Származtatott termékek és reálopciók c. tárgyat végül bár felvettem pluszba, de nem csináltam meg, nem érdekelt kellőképpen és nem éreztem kellően felkészültnek magamat egy vizsgához.

jún. 30. 18:08 azt hittem VP-ből kénytelen leszek aug végén menni de meglett hármassal Én meg itt készültem nagyban a pótlásra

Haszprus

TypeScript

©   Haszprus   |   life angular typescript

Kicsit nézegettem a TypeScriptet az Angular 2 miatt, semmi ijesztő nincs benne, szimpatikus Nemrégiben még elég ferde szemmel néztem rá. De tulajdonképpen tök cool, és azoknak is jó, akik szeretik az erősen típusos cuccokat, és esetleg ennek hiánya miatt viszolyogtak volna a javascripttől.

Haszprus

life rox

©   Haszprus   |   endticket life angular
life rox bent kibaszott jo haladas, api refaktor, ui unit teszt refaktor, brian, tamas, juli, ronald vegre nem nyomja el a projektet kriszta nalam aludt, kurvajo volt (2x) lilla is engem akar anna is porog agi is szeretne talizni vasarnap passzal elkezdunk endticket angular unit tesztelni talalkozom mainframe-mel is aki most itthon van irorszagbol. Minden kurvajoooo!
Haszprus

Jön, jön, jön! A Trailer!

©   Haszprus   |   life mazda

Tegnap este jobb oldalon dupla durrdefekt, két gumi kuka, felni javítandó, mazda assistance, fullplatós tréler, gumis, budapesti útfelújítók szevasztok! A széthagyott vasdarabokért külön köszönet.

Ami pozitív:

  • ritkán látom az autómat kívülről működés közben, gyönyörű
  • mazda assistance rox
  • a tréleres csávó egy komplett one man showt nyomott vezetés közben, az a kategória aki nyugodtan elmehetne standup comedysnek

Ami megfizethetetlen:

  • a hang amikor full leeresztett kerékkel rákanyarodik a trélerre
Haszprus

Things at EPAM & life 2015Q1

©   Haszprus   |   epam fejlesztés life angular energiablog javascript meló php scala

Nagyon érdekes megfigyeléseket tettem a projektünkön az API-val, a UI tesztjeinkkel kapcsolatban. Az API backendünk ugye Scala, találtam benne egy csomó refaktorálni való dolgot, Scalatrát használunk egyébként frameworkként, és természetesen nem mondhatom el a pontos refaktorálnivaló dolgot, de nagyon izginek ígérkezik, már elkezdtem dolgozni rajta illetve a többieket is bevontam, konzultáltam velük hogy szerintük miképp lehetne megoldani, hiszen én alapvetően eddig a UI-on tevékenykedtem, a Scalaban nem mélyültem el. Viszont most el akarok. Nem triviális a dolog, az ügyfél is kell hozzá egy kicsit, de bízom benne hogy tudunk alkotni valamit.

A másik rész ahol észrevettem dolgokat, azok a UI unit tesztjeink, úgy látom hogy ott is lenne mit megmódosítani, ez is izgalmasnak ígérkezik, vagy ha nem is izgalmasnak, de legalábbis nagy munkának.

Volt egy angular migráció is a hétvégén az amcsiknál, kíváncsian várom mit kapunk az új verziótól.

Itt megjegyezném hogy az angular 2.0 még sehol, de amúgy nagyon várom azt is, örülnék ha megjelenne, kíváncsi vagyok miket hoz magával, a már ismert részleteken kívül, a gyakorlatban is örömmel látnám.

A harmadik a Cucumber UI integration tesztek, na ezek végképp kívül esnek a hatókörömön, de lett a projekten egy új kollegina pár hónapja, aki nagyon jó észrevételeket tett, itt számos performance gaint könyvelhettünk el a tevékenysége során, és egy-két hiányosságra is fény derült a tesztlefedettséggel kapcsolatban.

Kezd sokkal izgalmasabbá válni ez a projekt, mint amilyen eddig volt, főleg hogy a csapatvezető 3,5 év után lekérte magát és helyette most új emberünk van. Van más új emberünk is, egész konkrétan két fejlesztő, akiknek az egyike ráadásul angol anyanyelvű, ami az angol jóval nagyobb fokú napközbeni folyamatos használatát követeli meg. Sokkal többet pair programmingolok az utóbbi időben, a projekten úgy általánosságban is megnőtt az együttműködés (pénteken négyen pörögtünk egy abszolúte brainfuck problémán és estére sikerült valamennyire megoldani legalább egy workarounddal, és kurva happy voltam). Úgy látom most mindenki bizonyítani akar, és megindult a projekten az eddigieknél egy jóval nagyobb mozgolódás, jobban élvezem mint eddig bármikor, és ennek nagyon örülök.

Hamarosan töltünk egymásról negyedéves értékeléseket, kíváncsian várom a feedbackeket a kollégáktól, és egyben örülök hogy én is írhatok, mert van mit.

Orca megkérdezte reggel hogy mizú, és egyszerűen fülig ért a szám miközben válaszoltam: minden cool, és most tényleg, minden cool A dolgok nagyon jó irányba haladnak.

Volt nálam egy kolléga meg én is voltam valakinél az utóbbi 1-2 hétben és egyszerűen maximálisan pörgök szakmai dolgokon, néztünk kódot, tanultunk dolgokat, kurvajó volt.

Itthon a whiteboardomra felraktam egy csomó taskot magamnak erre a hétre is és jövő hétre is, és egyszerűen öröm ránézni, egy csomó mindenhez van kedvem, tanulni, és alig várom azt is hogy dolgozhassak (tudniillik hétvége van, és bár beremote-oltam péntek este kivételesen, de a hétvége azért mégse munkára van ), az EPAM-os projekten is, meg más projekteken is. Terveim is vannak, mindenféle. Örülnék, ha a nap nem 24 órából állna, vagy ha a hét nem hét napból. Jóval több dolgot van kedvem csinálni, mint amennyire időm jut. Happy times

Haszprus

I heart my life

©   Haszprus   |   fejlesztés life zene energiablog meló php scala

Ma este úgy érzem hogy újra beleestem a programozásba (Scala, Angular, JS, Django, PHP, so many tech stuff & so many possibilities)

Közben ez szólt és betoltam egy m&m's-es karamellás mcflurryt

Annyira kurvajó idő van... És az új monitoromnak olyan gyönyörű színei vannak. Ahh, istenem

Tervek vannak.

Holnap amúgy vizsgám van de ez annyival érdekesebb

Client-side JavaScript App built using AngularJS wrote in CoffeeScript, served from the Play 2 Framework and using document persistence with Reactive Mongo a non-blocking Scala client for MongoDB.

Úgy érzem, mintha a lehetőségeim végtelenek lennének

Haszprus

EPAM 1 YO

©   Haszprus   |   epam life

Ma egy éve vagyok az EPAM-nál És a frizura még mindig tart.

Mi történt ezidő alatt? Coming soon.

Nos sokminden történt, és ezek legtöbbje olyan, amit publikusan nem írnék le, akár pozitív, akár negatív dologról van szó. Elég jól bejöttek az elképzeléseim az EPAM-mal kapcsolatban, amiért itt vagyok, persze változtatni mindig van min, de ezt sem részletezném itt.

Tavaly ugye 8 ajánlat közül fogadtam el az EPAM-ot, voltak pro és kontra érvek minden mellett és ellen bőven. Voltak külföldi ajánlatok, nagyon jók egyébként, pl. a Gibraltár, amit kb könnyezve utasítottam vissza. A terv az volt, hogy itthon maradok, és megtalálom a páromat inkább, mert a külföldi létet anyagi előnyök ide vagy oda, egyszerűen hibernációban eltöltött egy évnek éreztem akkor, és kb felvágtam az ereimet ha volt egy szombat estém amikor egyedül maradtam. Egy elég komoly koncepció része volt, hogy az EPAM-ba jöttem.

Na szóval inkább azt választottam, hogy itthon maradok, leszerződök egy stabil céggel, ami jó helyen van, könnyen elérek a városban bármit (combino, metró), közel van a plaza (corvin), modern a környezet, nekem villamossal 4 megálló, kocsival kb. 7 perc, a cégben rengeteg projekt van, amire én becsatlakoztam, az egy Scala + Angular projekt, ami szerintem elég jó iránynak mondható, de ha váltani szeretnék, akkor tudok a cégen belül kb. bármikor, hiszen rengeteg projektünk van, ezer fős cég, multi, külföldi lehetőségekkel ha esetleg később mégis szeretnék kimenni, stb.

A csapatomban szimpatikus arcokkal találkoztam, és ez a vonzerő egyik része volt, ami segített a döntésemben az EPAM mellett.

Nagyjából két hónap után felajánlotta a csapatvezetőm, hogy kapjak több felelősségi kört, a resource manager is megkínált egy csapatvezetői pozícióval szeptember környékén, ezeket rendre nem fogadtam el, mert most nem ilyen irányban akarok haladni, MBA másoddiploma mellé nem mertem tavaly évvégén ilyesmit vállalni, amit azóta is többször megkaptam hogy miért nem. Szerintem jó döntést hoztam akkor egyébként. Stabilizálódni akartam, mert az elmúlt évek eléggé leharcoltak idegileg, sok barátnő, sok munkahely, sok váltás. Hogy ma elvállalnám-e, az egy jó kérdés. Vannak dolgok, amiket elvállalnék, ha van miért. Azért most is látok dolgokat, amikben kompetensebbnek érzem magam, és ami jobban egybevág a terveimmel.

Szintén tavaly interjúztatni kezdtem/kezdtünk PHP-seket egy újonnan induló projektre, az nagyon fun volt, jó szakmai tapasztalat, meg is lettem dicsérve érte hogy számottevően hozzájárultam az interjúk szintjének emeléséhez, azt hiszem mindenkinek win-win szituáció volt. Volt év vége felé egy előléptetési processz, amiben részt vettem, sikeresen, így januártól D3 vagyok (persze erre az ismerőseim általában azt szokták mondani hogy azt hittük rég az vagy, és most nem idézném a legkülönfélébb reakciókat ). Idén felröppent, hogy esetleg lehetnék RTL (Resource Team Lead), meglátjuk miként illik ez a terveimbe, illetve hogy mire van most kapacitásom.

Ami talán nagyon pozitív, hogy tényleg minden ami történik az nagyjából úgy gondolom, hogy abban a scope-ban van, ami egy munkahellyel jó esetben történnie kell, nem hülyeségeken megy a szívózás, nincs fejetlenség, minden megy a maga útján, és rendben. Vannak persze dolgok, amiken lehetne javítani. Eljön mindennek az ideje.

Az MBA főállás mellett kemény, azt kell mondjam, de ami a legkeményebb, hogy nincs időm semmire. Csinálok egy-két plusz projektet, kondizni is újra elkezdtem, ezek eléggé kiteszik az időmet, iszonyat időmenedzsmentet kell tanulnom, de remélem, hogy profitálok belőle. Kaptam nem egy embertől nagyon komoly elismeréseket, hogy jól csinálom.

Hogyan tovább? Valahogy így.

Haszprus

MBA 2. félév - I wanna play a game

©   Haszprus   |   bme life mba

A második félévre előre hoztam 2 tárgyat a negyedik félévből, mivel másképp a negyedik félévre 42 kredit jutna a mintatanterv szerint (http://www.mesterek.bme.hu/mba), pedig a szigorlatok 0 kreditesek. Így a második félévben úgy döntöttem hogy megcsinálom a menedzsment és a pénzügy specializációt is (a kettő közül a papírhoz csak az egyik kötelező, de úgy vagyok vele, hogy a legtöbbet szeretném felszívni amit ez a képzés adhat – én a magam részéről hasznosnak ítéltem az első félévet, most így különösképp vizsgák közben/után, a tárgyakban jobban elmélyülve, összefüggéseket felfedezve egyrészt a tárgyak közt, másrészt a hétköznapok dolgai közt).

Az idei tárgyaim így a következők lesznek:

  • Kötelező mintatantervi tárgyak:
    • Vállalati pénzügyek I.
    • Technológiamenedzsment
    • Emberi erőforrás menedzsment
    • Gazdaságtörténet
  • Pénzügy specializáció:
    • Bankügyletek
    • Származtatott termékek és reálopciók
  • Menedzsment specializáció:
    • Változásmenedzsment
    • Hatékony vezetés

már. 01. 14:34 elfelejtettem megemlíteni hogy van két kreditpótló vizsgám is:

  • Gazdaságpolitika
  • Makrogazdasági pénzügyek

Is very nice. I like. Pause. Not.

Haszprus

Bevégeztetett

©   Haszprus   |   bme life mba energiablog

Az MBA első félévét annak összes tárgyával sikeresen letudtuk

PARDEY!

Mik voltak ezek?

  1. Minőségmenedzsment
  2. Üzleti gazdaságtan
  3. Számvitel
  4. Kvantitatív módszerek
  5. Vállalati jog
  6. Szervezeti viselkedés

Igazából majd szívesen írnék mindegyikről hogy melyik miről szól és miről mi a véleményem, hogy éltem meg, stb, csak olyan rohadtul nincs időm semmire hogy nem tudom mennyire fogom ezt megvalósítani.

Haszprus

Üzleti gazdaságtan DONEZ JÓL

©   Haszprus   |   mba energiablog

Üzleti gazdaságtan törzsanyag évfolyam 11. legjobb pontszáma

Remélem fizuban visszajön majd a red bullok ára.

10:42 most szóltak hogy a mostani vizsgán enyém lett a legjobb vizsga, enyém az egyetlen négyes Jegyek:

4 (enyim )
3
3
3
3
3
2
2
3
3
2
3
3
2
2
2
2
3
1
2
3
1
2
1
1
1
1
1
1
2
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1

Haszprus

Vizsgaidőszak & tanulás howto

©   Haszprus   |   howto life mba tanulás todo

Kell majd írnom egy bejegyzést a vizsgaidőszaki tanulási tapasztalatokról, köv félévi tervekről... Asszem felgyűlt egy-két meglátás.

Hm, kulcsmotívumok:

  • Füldugó, füldugó, füldugó, aludni is jó benne, tanulni is jó benne. Maximalizálni kell a pihenés hatékonyságát. Szoktam próbálni lemenni a telekre hogy ott csönd van és jót alszom, na ezt a tapasztalatok szerint rendre megbántam.
  • ... stb most nem érek rá leírni mert tanulnom kell bakker

Tehát:

  • YES füldugó (tanuláshoz, alváshoz)
  • YES pomodoro
    • YES szünet módban kezdeni, az könnyű, és csak 5 perc múlva kell kezdeni tényleg a tanulást
    • YES 25 perces sessionök
    • YES 5 perces szünetek
    • YES/NO automata sessionhosszabbítás vagy módváltás (tárgytól függ)
    • YES net automata kikapcsolása a sessionök kezdetén
    • YES számítógép kikapcsolása (kurvára bejött, ahol nem kell a gép!)
  • YES tanulás egész félévben előre inkább
  • YES konzultációk haverokkal
  • YES konkrét célok kitűzése, akár időpontokkal (pl. x órakor itt és itt kell tartanom az anyagban)
  • YES előadásvideók ahol hasznos (ÜG-ből pl nagyon bejött)
  • YES előadás ppt-k ismétléshez (ÜG-ből bejött)
  • YES sticky note-ok témakörökkel (kvantiból és ÜG-ből is kurvára bejött, utóbbiból kipróbáltam h hangosan felmondom az egyes témaköröket magamnak, absz. műxik, zseniális)
  • YES process is the key - egyszerűen kezdjem el és kész
  • YES nappaliban tanulni
  • YES hátrébb tolni a monitort, megtisztítani az asztalt és környékét, helyet csinálni egyszerűen a tanuláshoz
  • YES netes kommunikációt kibaszott komolyan megregulázni (pl. chat helyett emailre terelni, inboxból filterezni)
  • YES/NO hangban felolvasni megjegyzendő dolgokat és kocsiban vagy út közben visszahallgatni (olyan kurvára nem jött be de mondjuk úgy hogy kb. reménytelen témákat próbáltam memorizálni, mint pl. számvitelből a mérleg anélkül h előtte megértettem volna h mit jelentenek az egyes mérlegtételek - ez hiba volt, előbb kellett volna megérteni (elolvasni) és utána a memorizálással bajlódni, értelem nélkül kb. egy három elemű listát se tudok megjegyezni)
  • NO telek
  • NO vezetés just for fun
  • NO fejlesztgetés just for fun
  • NO halogatás (pl. kvantiból szerintem színötös lehettem volna ha nem utolsó pillanatra hagyom a készülést, így be kellett érjem egy halvány kettessel mert kurvára kifutottam az időből, pedig tök érthető lett volna az anyag ahogy végülis tapasztaltam, egyszerűen annyira féltem tőle h nem volt kedvem elkezdeni)
  • NO life events

A lényeg rohadtul az hogy meg kell növelni brutálisan a hasznosan töltött idő mennyiségét, számomra ez a legnagyobb kihívás az egészben hogy folyton mást akarok csinálni, könnyen fordul más felé a figyelmem.

Na még néhány további észrevétel eszembe jutott.

  • YES aláhúzás/kiemelés a szövegben
  • YES jegyzetelgetés a jegyzetek jobb oldalára (a jegyzeteinkben ez üresen van hagyva, nagyon hasznos)
  • évközbeni szabadságokkal nagyon komoly gond van, én most januárban kivettem 13 szabadnapot (!!!) hogy le tudjak vizsgázni. mi a szar lesz az év hátra levő részében? egyelőre nem tudom. A tavalyi évben nagyon komoly gondot okozott, hogy baszhattam a hétvégéimet, mivel szombatonként mentem mba-re. Év végére pedig nem maradt szabadságom, a végén ott voltam hogy szilveszterkor dec 31-én itthon egyedül rohadtam az üzleti gazdaságtan jegyzetemmel édes kettesben, és amúgy még csak meg se lett a vizsga pár napra rá.
  • A vizsgákhoz szabadnapokra van szükség, mert többnyire hétköznapra esnek, 9-11-13 órai kezdettel, de még ha szombatra esnek is, az előtte levő nap nagyon komoly hajrá érhető el (számomra). Ez utóbbi mondjuk gond, és nem szabad ennyire utolsó pillanatra hagynom semmit jövőre.
  • Kipihenetlenség megintcsak komoly gond volt, de nem pusztán a vizsgaidőszakban, hanem az egész kibaszott félévben. Ezzel valamit kell kezdenem, mégpedig valamilyen munkahelyi választ kell találnom erre a problémára. Még jobban, mint tavaly, tekintve hogy jan-ban mint írtam elfüstöltem az éves szabadságaim felét kapásból a vizsgákra.

jan. 24. 08:22 NO ne rakj két nehéz vizsgát egymás mellé... nem fogsz tudni dönteni hogy melyikre készülj, és az egyiket bebukod, vagy egyikre se készülsz... ezt figyeltem meg magamon.

Haszprus

Bajnokok reggelije

©   Haszprus   |   life howto tanulás mba bme élelmezés

Bajnokok reggelije:
- egy tabla csoki
- red bull, persze cukormentes, hogy formaban maradjak.

Ma Vallalati jog es Kvantitativ modszerek vizsga. Mindkettobol jol jonne meg par nap (ugy egy hetnyi) tanulas.

jan. 17. 08:05 meglett mindkettő viszont a mai számvitelt jövő hétre toltam, így majd az üzleti gazdaságtannal együtt csinálom meg.

Haszprus

Tasker + Pomodoro

©   Haszprus   |   life howto tanulás mba
Letoltottem playrol a tasker nevu appot, 900 ft, es meg tudtam vele csinalni h amikor pomodoroban elindul egy 25p-em akkor magatol kilovi a netet, amikor befejezem akkor pedig visszakapcsolja

Jövőre fel kell készülnöm előre és megcsinálni korán a vizsgákat... idén is volt számvitel dec 13-án, azt meg kellett volna csinálni. annyira kurva ideg vagyok a három vizsgámtól e héten h nem tok elkezdeni tanulni egyszerűen (pénteken kvantitatív módszerek és vállalati jog, szombaton számvitel)

ebből a 3ból 2ből már megvágtak, fosok tőlük, és tudom is h nem megy

09:44 kis hangulatingadozás: amúgy nem olyan para.

Haszprus

Pomododo technique FTW

©   Haszprus   |   howto mba

25p tanulás, 5p nyugi, automatikusan ismételve, akár app is letölthető rá, az appot most töltöttem le, remélem tovább javítva az amúgy remek elgondolást miszerint 25p megszakítatlan figyelem csodákra képes.

Kíváncsi vagyok, mennyit segít.

Vizsgákra készülök ugye.

Clockwork Tomato az app neve, és sztem kibaszott jó.

18:45 most látom hogy ez a bejegyzés csak most ment ki, több nap késleltetéssel. Nos azóta túl vagyok egy sikeres minőségmenedzsment és egy sikeres szervezeti viselkedés vizsgán két nap alatt. Nagyon hatékonynak bizonyult a dolog, persze önfegyelem is kell hozzá, de pont abban ad elég nagy segítséget.

Haszprus

2014 évösszegző

©   Haszprus   |   barátok epam fejlesztés life történelem haszpra olivér

Hogy milyen volt 2014?

Csak nagyon felületesen és röviden átfutva...

  • rengeteg interjú év elején, 8 helyről kaptam ajánlatot, 5 helyről itt Bp-n, 3 helyről külföldön, itt kiemelném hogy voltam Bécsben és Gibraltárban is ennek kapcsán (oda is, nagyon jó ajánlattal, ámde)
  • végül az EPAM-ot választottam itthon, számos okból
  • év eleje felé megpróbáltunk összehozni egy kis cégszerűséget (it was fun!)
  • kineveltem egy programozó-palántát
  • megkezdtem egy MBA képzést a BME-n (ez egy vezetői képzés, menedzsment, ha esetleg céget csinálnék valamikor, úgy gondolom jól jönne, illetve valszeg egy multinál is kamatoztatható, amilyen az EPAM is)
  • volt egy szakasz sok csajjal ki hosszabb, ki rövidebb ideig, természetesen továbbra is egy stabil kapcsolat esne a legjobban
  • nyugalom, stabilitás
  • voltam just for fun Lengyelországban és Barcelonában (hello Mf! )
  • rengeteget haverokkal, barátokkal, bulikban, sörözni, meg mindenfelé
  • kicsit előszedtem a fotózást mint hobbit
  • vettem egy mazda 6-ot, ami állat
  • fejlesztettem egy csomót hobbiból, just for fun, elkezdtem scalazni, de főleg angularozni, a blogra is készült pár új feature, mint pl. az istenes youlog (naptár és kiadás-nyilvántartó), amibe kb. fél éve egy csomó kis csinosítgatást teszek, habár nem a nagyközönségnek készül a cucc, de mégis élvezem fejleszteni
  • epamban elkezdtem interjúztatni
  • epamban megérett egy előléptetés
    • All of us were impressed with your skills and experience! Everything went excellent. After the session one guy from committee told: That’s a pity this guy is not in my team =)
    • Your subordinate Oliver shown impressive knowledge and experience. We are very happy to recommend him to D3 position.
    • Oliver did an excellent job during the interviews we had together. I think Oliver's soft skills are way above average and it is obvious he has significant tech interview experience, this showed through all the interviews. I was very glad to have him participate in our PHP interviews, I think his contribution raised the quality of these considerably.
  • egyéb fejlesztői projektek is voltak/vannak kapcsolatot szándékozom tartani a php világgal meg egyéb kihívásokkal

Ilyesmi. Hát ez így akár egész jónak is tűnhet. És remélem hogy 2015 még jobb lesz.

Ami még kéne: több idő. Még több idő. Korlátlan idő. 40 órás napok. Egyszerűen nem férek a napjaimba. Szeretnék a telekkel többet foglalkozni, megtanulni barkácsolni, építgetni, ilyesmi, rendbe rakni pár dolgot, fejleszteni a fizikai világban. Jó lenne ismét sportolni is, a tanulásra több időt szánni, tök jó lenne még többet programozni, még többet... többet mindenből.

Most épp vizsgaidőszak van mba-n, hát meg kell mondjam hogy rendesen szívás, itt helyt kell most állnom, és valami módon több szabadságot kell szereznem mert ez a meló + mba bedarál. A saját ütemezésemen változtatva is mondjuk sokat tudok itt nyerni egyébként, ezt be kell látnom hogy csinálhattam volna előrelátóbban.

Na, szóval a dolgok jó irányba mennek, így kell nyomni őket tovább.