hwsw - 2024 - 3 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

My Remarkable

©   Haszprus   |   fejlesztés google hwsw

Vettem egy ilyet még kb. 2019-ben de sose írtam róla.

Az a roppant kellemes meglepetés ért egyik nap, mikor előszedtem (már jóideje a szekrényben porosodott), hogy a legrégebbi customereknek a cég úgy döntött, hogy ingyen adja végtelenül (ha jól értettem) a Google Drive, Dropbox, One Drive integrációt. Kurvajó, be is lőttem, végre zökkenőmentesen olvasgathatok ebookokat mondjuk a Dropboxomról. Ehhez korábban egy kis sync eszköz kellett, a Remarkable saját programja, elég körülményes volt kiszemelgetni hogy mi az amit át akarok vinni rá.

Jeah.

Habár amúgy a legjobb az lenne ha ki lehetne jelölni egy mappát és azt tényleg full automatikusan leszippantaná (jelenleg úgy van, hogy bemész mondjuk a Dropboxra az eszközről és kijelölgeted h mi kell onnan neked).

Eredetileg egyébként azért vettem, hogy különböző körülmények között jegyzetelgethessek rajta, ahol mondjuk nem szereti valaki ha laptopot nyomkodok miközben vele beszélek, és nekem is elvonná a figyelmemet a sok ikon. Ez meg tök nyugis, nem fut rajta kb semmi, full jó. Könnyű, végtelen akkuidő, stb. A képen épp 6%-on áll az akksi de meg nem mondom mióta a szekrényben hevert. (Az eredeti jegyzetelgetős use-case mára kevésbé aktuális.)

Nagyon hirdetik egyébként a 2-es verzióját, amin van böngésző meg minden, de szerintem azzal pont elveszíti az interrupt-mentes "kényszerfókuszált" olvasgatás lehetőségét. (Ingyen kéne persze.)

Haszprus

Typora

©   Haszprus   |   blog fejlesztés hwsw

Megvettem a Typorát (nem volt különösebben drága szvsz, ~7000 Ft), ami egy - szerintem - kurvajó markdown editor.

  • WYSIWYN - What you see is what you need. Nem a forráskódot szerkeszted hanem a vizuális végeredményt. Vagy írod be a kódokat és rögtön konvertálja át a megjelenésre, vagy vannak shortcutok és azokat használod (pl. H1 = Ctrl + 1, stb, tök kényelmes.)
  • Atom kellemes UI
  • Jó shortcutok
  • Simply awesome

Te mit használsz Markdown szerkesztésre?

(Itt a blogon egyébként egyszerűen markdown "forráskódot" írok, egyelőre csak az adminban elérhető, később lehet hogy bevezetem a kommentek közé is, de még tesztelgetem. A Parsedown-t használom rá egyébként.)

Vannak egyébként bugjai, de így is simán megérte.

Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne ha a blogpostokat gitben (is?) tárolnám (DB helyett / mellett). A mass replace dolgokat eléggé megkönnyítené. Persze elég sokat kéne kódolni hozzá (importálni folyton a változásokat markdownból vagy pláne oda-vissza syncelni - itt mindig szem előtt kell tartani hogy ez nem egy ezer fős projekt, szóval mennyi időm van magyarán).