coolpix - 38 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Haszprus.hu Panorama Gallery

©   Haszprus   |   fejlesztés fotózás történelem art design coolpix
Régen volt ugye a Haszprus.hu tetején mindenféle panorámakép, de az új designba ez nem illet bele, illetve a design a panorámaképet lecserélte egy nagy Haszprus feliratra. A hiányt pótlandó megszületett a Haszprus.hu Panorama Gallery, eddig 17 képpel, de majd lehet hogy bővítek, hiszen nyár óta van pl. I épületről panorámaképem, meg ilyesmik.

Update 05:11:: a tartalom (szintén az archívum kedvéért ideduplikálom a blogra)

Most voltunk Pizza-Pazzában. Lesz miről írni

Update 02:11: Na szóval találkoztam Norbyval a Boráros-téren, onnan mentünk a célállomásra. Egy darabig négyen voltunk, aztán még beszállingózott egy-két ember. Neveket most nem, képek amúgy a Private Galleryben, megfelelő jogosultságok esetén�

Én betoltam egy Songoku pizzát, amiről kiderült, hogy azért ez a neve, mert SONka GOmba KUkorica� Óriási Pizza után csocsóztunk is egyet.

Alkoholt vagy egyéb tudatmódosítót természetesen nem fogyasztott egyikünk sem, de ez nem akadályozott meg abban, hogy jó kis balesetet szenvedjünk, melynek következménye az én esetemben némi fejfájás - nem túl súlyos -, nyakhorzsolás, két helyen bedagadt a lábam, és lejött egy minimális bőrrész a kézfejemről. Az adott pillanatban és az elkövetkezendő 1 órában bizony igencsak boldog voltam hogy be volt kapcsolva a biztonsági övem.

A biztonsági öv jó, értem? (Én mindig bekötöm, még ha nem is vagyok magamnál, gyerekek, tegyetek ti is így.)

Ebben a kocsiban volt módom ülni, amíg kocsi volt:

BKV-n folytattuk utunkat, ahol különös dolgok történtek.

Kapcsolatot létesítettem egy adag audiokazettával-szalaggal (józanul még mindig).

Úgy alakult, hogy elkísértem a velem tartó két embert az üllői úti villamosmegállóhoz, jobban mondva ott valamilyen buszhoz, melynek számára nem emléxem. A lényeg, hogy mihelyt ők felkászálódtak, rögtön felém jött egy részeg csávó és elkezdett részegen/barátságosan, jól rámakaszkodva szövegelni, hogy ugye a bárból jöttünk, mondom nem, próbáltam lerázni, de szinte lerázhatatlan volt. Nem különösebben örültem a dolognak, de végül megszabadultam tőle mert fél perc alatt megunta a dolgot.

Később vettem észre, hogy ha lett volna a hátizsákom alsó külső rekeszében valami érték, akkor attól elbúcsúzhattam volna, mert átkutatta, jól. Ezzel is vigyázzatok.

Taxi ezresér hozott volna haza, úgyhogy azt inkább kihagytam (biztonsági okokból választottam volna a taxizást, egyébként, de már a sofőr is eleve úgy nézett ki hogy nem biztos hogy az utcán kevésbé lettem volna biztonságban )

Update 02:55: most látom ez a nyaki horzsolás nem is olyan lájtos, aszittem csak fájt, de tiszta véraláfutás az egész

Haszprus

Sörözgetés a Feneketlen-tónál

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás történelem 12e coolpix
Tartottunk páran valami kis sörözést, legalábbis annak indult, kötetlen beszélgetés, kiülni valahova, stb. Találkoztunk a Móriczon 18.30-kor (!), ScoobyZoli, KB, Giorgio19 (akinek a nickje egy ideje már nem túl aktuális), Tyütyü, Kicsi, Schloddi, meg én. Italra a móriczi Sp#rban tettünk szert, Borsodi rulez, főleg a 0,75-ös strapapalack, úgy csúszik belőle mintha kólát innék. Elbaktattunk a Feneketlen-tóhoz, ahol megtapasztaltuk hogy nem hiába hoztunk pulcsit vagy dzsekit, ki mit, mert elég hideg volt. A 0,75 sör nem bizonyult elégnek (ki hitte volna), úgyhogy szereztünk még egy adagot valami helyi elosztónál, s közben gyanús felvételeket hagytunk a Kosztolányi Dezső tér térfigyelő kameráinak szalagjain. Következett a Móriczon valami söröző (3 dl ice tea), a ZP (1 szelet gombás pizza), és végül pest (1 gyros), majd 1-2 órányi wartburg-betolás, annak mindenféle folyományával együtt…

Megint cigarettaszagom van, és ez rohadtul irritál. De a Szóda udvar sokkal durvább volt.

Ausztria, 2004. augusztus 11-18. A salzkammerguti tóvidéktől a Grossglocknerig II.

Ezt a galériát 19 panorámaképpel is megtűzdeltem, melyeket közepesen nagy (szélességben max 1000, magasságban max 700) és brutál (szélességben max 3072, magasságban max 2304 pixeles) méretben tölthettek le. Sajna nem minden panorámakép maga a tökély, tekintve hogy kézből fotóztam legtöbbjüket, és a fényképezőmön nincs panoráma funkció. Íllványt egy helyen használtam, Werfenwengben, ahol így egy 360 fokos panorámát is készítettem néhány kisebb mellett. A 360 fokosat feltétlen ajánlom megnézni brutál méretben is.


Traun-tó, Gmunden


Lichtenstein szurdok


Lichtenstein szurdok :: nagy :: brutál


Lichtenstein szurdok :: nagy :: brutál


Lichtenstein szurdok :: nagy :: brutál


Lichtenstein szurdok :: nagy :: brutál



A Grossglockner (3798 méter), a róla elnevezett út, és környéke


Grossglockner út :: nagy :: brutál


Grossglockner út :: nagy :: brutál


A szállodából ezt láttuk



Königsee és környéke


Königsee :: nagy :: brutál


Salzburg


Salzburg :: nagy :: brutál


Salzburg :: nagy :: brutál


Salzburg :: nagy :: brutál


A Schaffbergre felmenő fogaskerekű vasút, melyhez összesen három próbálkozást tettünk, és csak a harmadiknál volt elfogadható az idő, igaz, fele időben akkor is teljes köd borult ránk. Erről képek lejjebb.


St. Wolfgang


St. Wolfgang :: nagy :: brutál


Bad Ischl, Kaiservilla



Halleini sóbánya. Tökjó volt, kaptunk védőruhát aztán a bányában lehetett csúszdázni, csoportokba fejlődve, hogy ne tartson túl sok ideig, valamint mentünk földalatti vasúttal is, ami alatt síneken vezetett fedetlen ülésrendszert kell érteni, lsd. első kép.


Herrenchiemsee kastélya a bajoroknál, 70 teremből csak 20 készült el anyagi okokból (államkassza kiürülése), a középső képen egy elkészületlen terem látható


Herrenchiemsee :: nagy :: brutál


Herrenchiemsee, park


Chimsee, hajókázás


Végre fel a Schaffbergre, fogaskerekűvel. Meglepő módon rázott (rángatott mint állat).



A Schaffberg. Egyik képen tériszonyom ellen kúrálom magam. (A kúrát az Eiffel-toronnyal kezdtem pár hete.)


A különleges időjárás egyik megnyilvánulása ez a roppant érdekes szivárvány ami a hegyoldalon keletkezett. A nap a felhők közt levő egészen apró lyukon sütött át, és én a napsütés útjában álltam, úgyhogy a szivárvány közepén az a sötétebb folt az én árnyékom!


Sweet sixties, here I come! - Austin Powers
A fenti képen egy ködös út látható, mely egy óriás jégbarlanghoz vezető felvonóhoz vitt bennünket…


A jégbarlang bejárata felé…



Kilátás a jégbarlang körül, tériszony-kúra egy fakorláton



A hegy gyomrában. Eisreisenwelt (honlap), a világ legnagyobb jégbarlangja. Elvileg nem szabad fotózni, de nagyon jóarc volt a csávó aki vezetett minket, mert folyton villogtak a vakuk, de nem volt kifogása


Werfen fellegvára


Werfen fellegvára :: nagy :: brutál



Gollingi vízesés, 38 méter magas szóval nem nagy cucc de baromi szép és jó kis erdő+patak kombináció is van körülötte, egyik legjobb hely ahol jártunk.


Gollingi vízesés :: nagy :: brutál


Gollingi vízesés :: nagy :: brutál


Ikarus rendszer gondoskodott a szállásunk (Werfenweng) tövénél induló hegyre való feljutásról


Werfenweng :: nagy :: brutál


Werfenweng :: nagy :: brutál


Werfenweng :: nagy :: brutál


Werfenweng :: nagy :: brutál
Ezt a képet érdemes megnézni brutál méretben (150 KB)


A lejutásról gyalog gondoskodtunk, így volt idő fotózni, csak vigyázni kellett (volna a tehénlepényekkel, sokfelé el volt aknásítva…


Az elkövetők nem érzékelték tetteik súlyát…


Drogok nélkül is lebeghettek


A szállásunk, madártávlatból


Hazaúton megálltunk a Gosau-tónál


Hallstatti spéci szöcske


Hallstatt, elragadó hely

Haszprus

La Défense 2004 július

©   Haszprus   |   fotózás külföld történelem túra art franciaország coolpix
La Défense negyed, mely Párizs körül található. Ez a galéria a párizsi galéria (2004 július 27 - augusztus 1) része is lehetne, de a nagy képszám miatt különszedtem. 2004 július 30-án estefelé, és 31-én, délelőtt jártunk itt, előbbi alkalommal fakultatívan a szabadidőnkben, utóbbi pedig szervezett túra volt, bár meg kell mondjam, hogy szomorkás vagyok, mert a negyedet azért kerestük fel mindössze, hogy az Auchanban (ejtsd: o/ósán) vásároljanak a népek kaját a visszaútra, meg szuvenírsajtot, meg ilyenek. Ofkorsz mi nem oda mentünk hanem pl. felmentünk a Grande Arche-ra ('nagy ív'), ami a Défense negyed nevezetessége, a modern diadalív, és remek kilátás nyílik róla Párizs bizonyos részeire, valamint persze magára a negyedre. A Grande Arche 110 méter magas, 300 ezer tonna súlyú, stbstb, és asszem 4 panorámalift visz fel beléje.

No, a képek ömlesztve:

Párizs, 2004 július 27 - augusztus 1. Ez elvileg 6 nap volna, de a busz odafelé elvitt tranzitszállással másfél napot (reggel 6-tól másnap 18-ig utaztunk Párizsba), hazafelé pedig péntek 16-tól szombat 13-ig hosszabb megállás nélkül. Ami maradt, az a csütörtök-péntek, valamint kedd este, és a szombat 16-ig. Viszont elég dús programunk volt, az idegenvezető hajtotta a csoportot ezerrel, ami szabadidőnk maradt, azt meg mi magunktól kihasználtuk. A szállásra általában éjfél körül érkeztünk meg.


Általános utcakép


Esti Eiffel-torony, New York-i Szabadság-szobor kicsiben, és egy üvegnegyed Párizs belsejében. Érdemes itt megjegyezni, hogy a párizsiak úgy döntöttek, hogy ne legyenek üvegmonstrumok a városban, ezért építették 83-tól a La Défense negyedet, ami egy irodanegyed Párizson kívül. Manapság 70 ezren dolgoznak ott, és teljesen modern, etc, szentelek is neki egy külön galériát nemsoká mert teljesen el vagyok tőle ragadtatva.


Notre Dame és környéke


Louve belső üvegpiramis a föld alatt. Ez a shopping center (centre?) rész.


Louvre-részletek. Ha emlékeim nem csalnak, a Louvre-ban 500 ezer kiállított mű található. Másfelől az idegenvezető azt mondta, hogy ha fél percet töltünk egy mű előtt, akkor napi 24 órában 2,5 hónap lenne bejárni a Louvre-ot. Az meg csak 200 ezerre jön ki. Konfúzálttá tesz ez a dolog.


Louvre shopping center rész, nagyon bejött kinézetre, ezért készítettem róla panorámát.


Louvre


Invalidusok temploma (Napóleon sírhelye) és a környék


Rodin Múzeum kertje


Panoráma az Eiffel-toronyból


Eiffel-torony panorámakép, 3 képből összerakva, mert ilyen közelről másképp nem tudtam lencsevégre kapni


Eiffel-torony aljánál kis parkocska


Eiffel torony, részlet. Ez az építmény őrületesen nagy. Ajánlom figyelmetekbe a kép alján látható emberek méretét a viszonyítás végett.


Eiffel torony aljánál


Esti panoráma a Diadalívről. A jobb képen a legjobban vöröslő út a Champs-Elysées


Lépcső a Diadalívben, ill. a Diadalív alulról, már amennyit befogott az objektív. Az építmény amúgy 50 méter magas.


Végül maga a Diadalív, és szerény személyem


Lakónegyed Párizs egyik külső kerületében, részlet. Érdekes megoldás.


Metró. 17 metrójuk van és pompásan el lehet jutni vele minden felkeresendő helyre. Amíg lent vagy a metróban, érvényes a metrójegyed, tehát ha úgy tetszik, lent utazgathatsz a föld alatt egész nap 1 jegy 1 euró, ha 10-es gyűjtőt veszel.


Trocadero, és a kilátás


Közkívánatra


Orsay Múzeum. Eszetlen méretek, high-tech, etc, elragadó. Egyébként az eszetlen méretek egész Párizst jellemzik.


Van gyalogos-hídjuk is, és nem úgy, hogy lezárják egy hétvégére az autósok elől az egyik hídjukat, mint egyes helyeken


Concorde tér, obeliszk, és a kilátás a Diadalív felé.



A Louvre parkja


Kis-diadalív


Louvre-piramis (übercool)


Metró újra

Elérkeztünk péntek estéhez, amikor is magánszorgalomból a Louvre-park mellett (után) felkerestük a La Défense negyedet is. Itt egy rakás fotót készítettem, és egyébként a negyed nem is igazán illik a párizsi képek közé, úgyhogy különféle megfontolásokból azt egy külön galériába teszem.


Sacré Coeur


Sikló a Sacré Coeur-nél


Kilátás a Sacre Coeur-től


Montmartre


Versailles (dögunalom)


Versailles-ban egy a jó, hogy a buszról lelépő turistákat tényleg megrohamozzák a marokkóiak mindenféle cuccost árulva, magyarul mondva hogy mit árulnak, stb. Tiszta röhej amint 15 fekete kettőhúsz magas csávó lerohanja a csoportot és megpróbálja ránk tukmálni a portékáját Némelyikekkel jól el lehet szórakozni, vannak köztük jóarcok


Reims

Haszprus

Társasjáték-parti/1

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás történelem 12e game coolpix
A beígért társasjáték-parti megtörtént, most jöttem onnan. 18-kor találkoztunk a Camponánál, Tescoban rendeztünk egy kis ámokfutást, aztán pardey reggel 5-ig, első busszal pedig haza. A 10 résztvevő: SzZs, ZGy, KK, VG, KB, V, SÍ, IR, BZ, nomeg én. A hangulatról gondoskodott a vodka-narancs meg mittoménmi, nekem csak előbbi, abból se sok, valamint karaoke-show [ami királyzsír dolog], palacsintázás, medencében pancsolás - bár ezt csak hárman vállalták be -, etc.

Társasjáték-parti 2004. július 24-25.

Update 2004. aug. 31. 12:47: itt található még egy rakás kép a buliról ami D70-nel készült

Franciaország, 2003. augusztus-szeptember. Nos, tettünk egy kirándulást Monacoba is, de annak megtekintéséről inkább egy külön galéria gondoskodik, tekintve hogy a kettőből együtt nem nagyon tudtam 92 alá vinni a kiválasztott képek számát. Viszont ennek közel a felét Monaco teszi ki. Gyönyörű szép az az ország [az építészete miatt], eszetlen gazdagság, stb.

Az eredetileg itt következő monacoi képek egy külön galériában találhatók, mivel arról az egy napról 40 képet válogattam be a franciaországi utamról szóló képgalériába.

Haszprus

Svájc 2002

©   Haszprus   |   fotózás külföld túra art coolpix
Svájc, 2002, 8 nap. Igazán remek időt fogtunk ki, csak az utolsó 2 napon esett, de akkorra már nem olyan tájakon jártunk, hogy zavaró lett volna. Köd se volt, csak kevés. Így készíthettem néhány pompás képet, amiből egy válogatást itten leblogolok minden különösebb kommentár nélkül.

Ennek a scriptnek köszönhetően most igen egyszerűen lehetőségem nyílik hogy egy rakás képet közzétegyek egy hozzászólásban. Annyit kell beírjak, hogy {p03-45}, valamint még egy csillagot bele (amit ide nem írhatok, mert akkor ez a kód is képekké alakulna), és máris terem egy linkekkel, képméretekkel megáldott html kód a 03-astól a 45-ös képig.

Haszprus

Fotóstábor Balatonalmádi 2003 augusztus

©   Haszprus   |   barátok fotózás túra 12e strand coolpix
Kis nosztalgia a tavalyi fotóstáborról (2003. augusztus 3-10), amely számunkra nem igazán a fotózásról szólt, bár én azért bőszen archiváltam az eseményeket. De mi is történt arrafelé, akkortájt?

Napközben ment a duma, meg a punnyadás...

Volt strand is, kellő mennyiségben, ám oda féltem kivinni a fényképezőmet. Diszkóba se vittem, mert gátol a normális szórakozásban. Majd idén lehet hogy bepótlom a diszkós képeket. Talán.

Jártunk valami vásárban...

És gyakran nálunk volt a fényképező...

Felfedeztem hogy az állvány nemcsak stabilizálásra jó...

Vettünk ivólét is...

Szereztünk Activityt is, amit asszem ezután sem akarunk kihagyni...


Aztán a végén szerveztünk egy kiállítást is.

Haszprus

Kismaros, Királyrét 2004.02.05.

©   Haszprus   |   barátok fotózás túra 12e coolpix
Na volt itt egy kirándulás tegnap előtt, amiről egyelőre nem számoltam be. A halogatás oka az volt, hogy Z-től vártam a képeket, merthogy kapott/vett egy digitális fényképezőt ő is, és nagyobb kínálatból kívántam ideválogatni a számomra legjobban tetszőket.

A Boráros-téren találkoztunk 06:30-kor, én sajna nem tudtam kiszámolni hogy mikorra érek oda, meg hátha van valami, stb, szóval kis ráhagyással indultam, úgy gondoltam, 6:20-ra fogok odaérni, hát ebben tévedtem, ott voltam 6:05-kor, úgyhogy vártam negyed órát egyedül, aztán megjöttek a népek. Jó volt velük újra találkozni, sok jóarc ember. Nyugatiból indult a vonatunk, és ott láttuk az új Siemens vonatot is, amiről hiányoltam, hogy XTR nem írt részletesebben, holott utazott vele. Mi nem utaztunk vele, mi egy lepukkant régi vonattal mentünk, de tökmindegy, mert legalább fűtés volt. (Azért mindenben lehet találni valamit aminek örülhetünk, ha nagyon igyekszünk

A vonatunk 08:30-kor indult, és olyan 09:25 körül értünk le Kismarosra (digitális képek EXIF információi rule), közben megvitattuk a digitális fényképezőgépek tulajdonságait töviről hegyire M szakkomentárjaival Előkerült még a valóságshow-k fikázása is, persze nem részemről, de amikor 5 percen belül kiderült hogy mindenki hozzá tud szólni a témához és pontosan vágja hogy ki mit csinált az elmúlt részekben, megejtettem azt a megállapítást, hogy akármennyire mondja mindenki azt hogy nem hiszik hogy 2 millióan nézik, meg hogy ennyit szavaznak, hát ez bizony kis csoportunk példája alapján nagyon is elképzelhető

Miután azzal szembesültünk, hogy a telefonos tájékoztatás ellenére nem jár a Gyermekvasút (vagy miarák, mindegy), gyorsan benyomtunk némi (3 ember * 3 dl) forralt bort a helyi hmm büfében vagy miben. Az üzemeltető helyesírását szemlélteti a kilenc kiválasztott kép közül az egyik. A bor pocsék volt, minden korty után hányhatnékunk volt tőle, ketten meg se bírtuk inni az utolsó 1 centit a pohár aljáról. Hatása viszont egyáltalán nem volt. De legalább óccsó vótt (120 Ft). No ezt csak viccből írtam, igazából önkínzás volt meginni.

Elslattyogtunk a helyi buszmegállóba amivel helyettesíteni kívántuk a kisvasutat, és letelepedtünk. Vártuk a buszt. És mások is jöttek és vártak. A dolog ott kezdett gyanús lenni amikor a 10 várakozó emberből az idő folyamán 7-et elvittek autóval. Felmerült hogy nem is buszmegállóhelyen vagyunk, hanem stoppolóhelyen, és buszra itt aztán hiába várunk De azért megjött az is, 2 óra várakozás után. Khirályság. (Menetrend le volt tépve, vandalizmus rulez)

Ennyi idő alatt simán legyalogoltuk volna azt a negyed órát amit a busz tett meg. Bár nekem speciál tetszett hogy egy helyen voltunk és dumálgattunk, mer szeretem az ilyesmit.

Legnagyobb meglepetésemre elérkeztünk Királyrétre, ahol egy osztálykirándulás volt néhány évvel ezelőtt. A hely arról nevezetes, hogy nincs térerő. Jellemző párbeszédek tehát a suliban:

- Hol is voltunk x. osztályban kirándulni?
- Királyréten.
- Öööö.. nem rémlik...
- Tudod ahol nem volt térerő...
- Ja igen!
De egyébként szép hely, van egy gyönyörű tó, meg erdő, meg ilyenek. Most láttunk őzeket is, igaz bekerítve, de legalább le tudtuk őket fotózni, már ahogy.

Ezután pedig kezdetét vette az egyre keményebb túra, G - a túravezető - nem laza tempót diktált úgyhogy végig a földet néztem nehogy elbukjak a zúzós terepen. A dolgot kezdtem nem élvezni, N pedig mondta hogy ő haza fog jönni majd valahol félúton, mert dolga van este. Amikor elköszönt a többiektől, úgy döntöttem, hogy én itt teljesen kifulladtam, és nincs kedvem szívni tovább, úgyhogy hazaindultam vele. 40 perc múlva jött is a telefon egyik túratársunktól, hogy nem tud-e még utólérni bennünket De ez teljes képtelenség lett volna, úgyhogy ő nem fordult vissza.

Hazafelé pokoli jót dumáltunk, akár legutóbb, a szalagavatón.

Egy dolog azért nem tetszett. Milyen már az hogy a vonat WC-jéből kilátok menetközben a sínekre, fúj a wc-kabinban a szél mint állat, és mindezek után kiderül hogy nincs víz? (Hogy a folyékony szappant és a kéztörlés bármiféle lehetőségét már ne is említsem. Van ilyesmi az új Siemens vonatokban? Aki tudja, írja meg!)



Megj.: A csapat 2002. szept 28-i utolsó együttes kirándulásának képeit itt megtalálod.
5 körül bírtam elaludni. Gáz, mert holnap 6:30-kor tali a Borároson kirándulás előtt. Ami azt jelenti hogy kb. 4:30-kor kell keljek, és franc tudja hogy ma mikor fogok tudni elaludni.

Akik holnap ott lesznek: Í, R, P, K, M, Z, N, G, meg én (9 fő). Utoljára 2002 szept 28-án kirándultunk így együtt, akkori résztvevők: N, K, G, M, M2, M2B, Z, V, én. A visszatérő résztvevőket félkövérrel emeltem ki. Bár azért megemlítendő hogy a mostani csapatból Í, R és P is szokott jönni a legtöbb helyre. Szal cseppet sem érdekes módon kialakult egy ilyen kirándulós/táborozós csapat a volt osztályomban, és úgy tűnik még érettségi után másfél évvel is össze bírunk szervezni kirándulást.

Viszont ma leadom az indexemet a KTH-ban, aztán lehet hogy elmegyek kicsit gyakorlóvezetni, ofkorsz teljesen kihalt környékre.

11:37 készítettem pár thumbnailt a 2002-es kirándulásról...



Az egyik képen található állat valójában nem a bicska áldozata, hanem eleve úgy volt. De a kép kedvéért oda kellett tenni a bicskát is
Felraktam ma két remekbeszabott fotót a Fotozz.hu-ra, és reggel óta összesen 7,5 (!) kreditet gyűjtöttem össze. Szorgos kis nap volt ez De rohadtul nem ezzel kéne foglalkozzak

Az egyik kép a legutóbb feltett képem, A sikátor hangulata című. 20:29-kor töltöttem fel, és jelenleg az elmúlt 24 óra fotói közül ez a 3. legjobb.


A második kép az Eredeti színek címet viseli, ezt néhány órája küldtem be, egyelőre 12 véleményt kapott, s ez alapján 4,87-es átlagot. Az elmúlt 24 óra képei közül ez a 30. legjobb. No ez azért lehetne jobb is Sajna elbénáztam a keretet és emiatt nem 5.0 az átlaga. Felraktam máshova javítva a keretet, de nem sokat segítek ezzel már utólag…


A harmadik kép az Elbűvölt virág, december 31-én hajnalban töltöttem fel, mára 23 véleményt gyűjtött be és 5,00-s átlagot. Ezzel a Fotozz.hu-n az elmúlt 7 nap képei között ez a tizedik legjobb.

Haszprus

05:45-kor keltem, megírtam egy fizika ZH-t, elég…

©   Haszprus   |   bme coolpix
05:45-kor keltem, megírtam egy fizika ZH-t, elég parás volt, majd meglátjuk mi lesz az eredmény. Sajna azt hiszem a két fizika ZH-m minden esetre nem fogja elérni átlagban a 40%-ot, ezért kénytelen leszek a kettő közül valamelyiket megismételni.

Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat ma egy idősebb prof tartotta, nem S#monyi. A szokásos órákhoz képest ez egy felüdülés volt, nem másolásoktatással telt az óra, hanem azzal, hogy BSZ-t tanultunk. S#monyi óráin végig kaparunk ezerrel, hogy meglegyen amit leír a táblára. Közben csak kevesen fogják fel, hogy miről is van szó. Most, hogy nem kellett az írással foglalkozni, hanem egyszerűen csak figyelni kellett, az utolsó 1-2 percen kívül mindent értettem.

Fizika óra dögunalomnak indult. Valószínűleg épp ezért Füst#sst – a fizika tanárt – soha nem tapsoljuk meg. Szemléltetésként ide teszem ezt a képet:

Viszont átvette az óra második felét az a tanár, aki mindenféle kísérleteket szokott mutatni, melyek rendszerint minimum érdeklődésre tartanak számot, általában nevetni is szoktunk rajtuk, baromi jó kísérletei vannak tényleg. Nem részletezném hogy ma pontosan mik voltak, tényleg elképesztő dolgok, a hangtan világából.

Azt hiszem, az óra ezen részének hangulatát talán jellemzik a fenti képek, valamint az hogy a tanár fizikatanár létének ellenére kapott tőlünk egy tapsot Jah, és hogy 14:00-kor lett volna vége az órának, de 14:06-ig mindenki csöndben és érdeklődéssel figyelte az előadást egészen addig míg be nem jelentette a tanár, hogy vége mára.

Haszprus

"Osztálytali" @ Pizza-Pazza

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás történelem 12e pizza pazza coolpix
Na, megjöttem az osztálytalálkozóról. Egy Pizza Pazza nevű étterembe (+ szórakozóhely) mentünk, nem foglaltunk helyet úgyhogy kissé nyomorogtunk de azért nem volt rossz mert így legalább közel volt egymáshoz mindenki. 17:15 körül érkeztem oda, ekkor már ott volt P, R, Í, M, K, G, E, beültem az asztalhoz én is. Később érkezett még N, I, D, S, jó eséllyel senkit sem hagytam ki, és mindenkinek egyedi betűjelzést használtam.

Némi beszélgetés után kettévált ideiglenesen a csoport mivel étkezni óhajtottunk, nevezetesen betoltak ketten [M, K] egy családi pizzát, és hárman [G, R és én] egy nagy pizzát. Ezután visszatömörültünk egy csoportba, N és K távollétében beszélgetést kezdeményeztünk a BME témákról S, I és az én körömben, igaz nem először, mert ez visszatérő téma volt, S is idén kezdett a BME-n, úgyhogy vannak közös témák e téren. N és K visszatértével fényképnézegetés következett, előkerültek a közös kirándulásokról, táborokról, szerenádról az analóg képek. Rábukkantam egy adag fotóra, amit én még nem is láttam egyáltalán, úgyhogy azokat elkértem és majd beszkennelem őket.

A partit még zárás előtt elhagyta E, K, N, de azért nem állt meg az élet, mi akik ott maradtunk, ittunk még valamit, itt bejutott a szervezetembe 0,33 dl-nyi sör is. Ez azért megemlítendő mert utoljára 2003 augusztus 28 körül látott alkoholt a szervezetem

Nagyjából 21:30-kor elindultunk a Csepel Plaza felé, ahol billiárdozni akartunk volna, de nem volt terem. Mivel nekem 40 percenként jár a buszom, ezért úgy döntöttem, hogy nem tökölök sokáig, mert még a végén 5 perc múlva mindenki megy haza, én meg állhatok több mint fél órát a buszmegállóban, úgyhogy leléptem.

A képeken én vagyok a piros inges úriember.

Ja és egy durva dolog. Ezt sehol nem éreztem hazatértem előtt, de mikor itthon levettem a kabátot, eszetlen cigiszagot éreztem. Durva, hogy hogy beszívta a cuccom a környezet szagát. (Közűlünk senki se dohányzott egyébként.)

Haszprus

Az alkohol nyomorba dönt

©   Haszprus   |   fotózás life túra 12e coolpix
Az alkohol nyomorba dönt, ezért Önök ne vegyenek részt ilyenekben:


[részletek a nyári képarchívumomból]

Update 19:19 Juteszembe... ahogy a táborvezető a tábor előtt mondta: Nem akarok italos üvegeket látni a táborban. Hát... Rátok hagyom, hogy vajon feltűnhetett-e neki az asztalunk 10 méteres környékén felgyülemlő piahalom

Haszprus

Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most…

©   Haszprus   |   bme life coolpix
Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most csak 1 perc lett. Nembaj, majd 5-10 perc múlva repesztek megin.

Valaki a dinoszauruszok kihalására keresett rá a blogomon. Hát ez nem gyenge. Srácok-lányok, tisztázzuk, a blog azt jelenti hogy weblog, azaz webnapló, amelynek a tulajdonosa leírkálja napról napra - vagy ahogy neki jól esik -, hogy milyen dolgok foglalkoztatják.

Most pl. az foglalkoztat, hogy ma 2 órám volt BME-n ( 4 * 45 perc), melyből a Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat már-már kilátástalan megérteni. Amikor az előadó azt mondja, hogy de hisz ez könnyű, akkor harsány röhögés tör elő a teremben ülő 200 főből. Mert valójában krrrrrva nehéz. A jobb oldali képre kattintva lecsekkolhatjátok, hogy úgy nagyjából miket tanulunk.

Haszprus

Microsoft székház

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life történelem coolpix öltöny barátok
A Microsoft Magyarország székháza a Graphisoft Parkban. Kellemes. Asszem tudnék itt dolgozni.
A bal kép: valami oda nem illő a parkolóban... Skoda 120 is befigyelt, de azt elfelejtettem lefotózni.

A jobb kép: Haszprus és Egon előadást tart a Hello World programok változatairól.

Haszprus előadást tart a Microsoftnál.
Bal kép: Haszprus megadja blogjának elérhetőségét.

Jobb kép: Tablet PC

Az összes kép klikkolható, klikkoljon Ön, ha érdekli valamelyik.

Update 1 De hogy valami tényleges szöveget is írjak. Alapvetően a Microsoft Magyarország székháza vonzott az egész előadásban, nem a .net. Bár az is érdekelt picit. A wireless cuccok már kevésbé (erről a két témáról volt az előadás). Mégis azonban úgy alakult, hogy a wireless cuccokról szóló előadás sokkal érdekesebb lett. Mindkét előadó elég jól nyomta mind a témát mind az angolt, azonban a wireless cuccok olyan szinten felkeltették az érdeklődésemet hogy egész komolyan el tudnék magamnak képzelni egy Tablet PC-t. Kár hogy fél milka egy olyan.

WiZARD megmutizta az ipaqját, hát az sem egy uccsó szerkezet. Valahogy nem igazán éreztem át az ipaq feelinget, amíg csak beszéltek nekem róla, azonban mégis jó kis szerkezet így kézben tartva, és téleg egész sokoldalú. Pl. meg lehetett rajta nézegetni jó nagy felbontásban a digi fényképezőmmel készített képeket rögtön. Bár más kérdés hogy azért lehetne jobb is a kijelzője. Meg a képátméretező szoftvere, mert szerintem túl életlenre simítja a leméretezett képet. De amúgy jól néz ki, szép csili vili felület, határozottan tetszik.

Update 2 Jah, amúgy egy sárga msdn-es [microsoft developer network] tollat kaptunk ajándék gyanánt. Inkább Tablet PC-t adtak vóna...

Update 3 Jah, és én voltam egyedül öltönyben. Sebaj, elég jól éreztem magam benne. Szeretem ezt az öltönyt. Igaz amiben egyébként mentem volna, azt a cuccomat is szerettem volna

Haszprus

BME-s képszekció következik... Az ember…

©   Haszprus   |   bme történelem coolpix
BME-s képszekció következik...

Az ember sokmindent mondhat a BSZ-ről (Bevezetés a számításelméletbe), de azt nem, hogy az előadáson a tanár túl lassan adná le az anyagot. Mindenki folyamatos lemaradásban van a táblához képest, így arra már senki se tud figyelni, hogy közben a tanár mit magyaráz. A táblába olvashatatlul és ipari sebességgel vési az anyagot, majd utána elmagyarázza, hogy ne írjuk le szórul szóra, mert minek, hisz ez triviális anyag. A hallgatóság majdnem minden mondata után kellemeset röhög Itt az egyetemen minden triviális
Ki takarít itt és ki takarít ott?
A takarítónő mindenhol kitakarított
Mert ő egy szuper vumen egy szuper nő
Szupernek teremtette a Teremtő
Dr. Füst#ss László, fizika tanárunk. Él-hal a kozmológiáért, és inkább délutáni pluszórában adja le a tananyag egy részét, csak hogy az alap óráinkba mindig belevihesse a csillagászatot. Az egyik képen valami fizikussal beszél, de nemtom hogy ő ki is pontosan. Előző órán azt hittük, hogy a gondnok, mert a videót igazgatta Füstöss órájához.
Füstöss óráját azonban vannak akik nem tartják elég érdekesnek.
Róla mindjárt bővebben...
Éles szememmel és Csodálatos elmémmel rögtön felismertem, hogy fizika óránkat nem más látogatta meg, mint Russel Crowe [gyengébbeknek: Gladiátor, ill. Csodálatos elme főszereplője].
Fizika végén pedig nitrós kísérleteket csekkolhattunk, zsír volt. Klikkoljon a képre Ön, ha nagyobban is érdekli Önt a kép.