maszat - 31 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Rómeó @ The GuNN

©   Haszprus   |   barátok fotózás art maszat 350d

Pénteken meló után felugrottam GuNN-hoz, el a mekibe, be a westendbe, vettünk 2 db 100W-os spotlámpát, aztán kezdődhetett Rómeó (aki egy ifjú perzsa macska) megörökítése (ISO400-zal). A kezdeti hiedelmemmel szemben Rómeó egyébként egyáltalán nem egy tárgy, teljesen játékos, nem lehet tőle cipőfűzőt kötni, mert rögtön játszani kezd vele, meg ilyenek. Kellett volna neki még a szemüvegem, az órám, az ujjam, és egy usb kábelre is igényt tartott.

Haszprus

Konkurencia

©   Haszprus   |   akvárium maszat

Legnagyobb meglepetésemre kaptam szerdán névnapra egy gömbakváriumot - az se szúrt szemet, hogy előtte napokig állt több palack víz felhalmozva a fürdőszobában. A helyszínt három nőstény betta vette használatba, azonban úgy alakult, hogy helyettük most egy guppi felügyeli a víztározó rendjét (bár meg kell mondjam, egymaga nagyobb partit csap benne, mint a három betta együtt ).

A képek viszont nem a guppiról szólnak, hanem Maszatról, aki érdeklődve (féltékenykedve?) figyeli az új jövevény(ek)et

Haszprus

Maszat lelépett

©   Haszprus   |   life maszat
Mobilon kapott hírek szerint Maszat a telken letépte láncát és elszabadult, egyelőre keresik az illetékes szervek. Történt már ilyen de akkor még nem blogoltam. (Akinek - mint pl. nekem - mégis rémlene Maszat elszabadulása még a blog elejéről - nos az nem a telken volt hanem a lakásunk körül)

Update 20:06: megkerült.

Haszprus

Félévzárás közeleg

©   Haszprus   |   bme fotózás történelem maszat
Kocka Maszat billentyűzeten alszik

A szorgalmi időszak hátralevő 11 napjában (hétvége included) 6 db zh-t írok. Nem korrekt, határozottan nem az. Hogy lehet egy ilyenre felkészülni? Nos, persze, úgy hogy az ember egész félév során kitartóan tanul. De az ember lusta állat, és úgy működik, hogy nem tanul, amíg nem jött el az ideje. Márpedig ha sok tárgynak egyszerre jön el az ideje, akkor szívás tud keletkezni. Ez a jelenlegi helyzet is. Elég nagy probléma számomra az, hogy ha kilátástalan feladatot látok magam előtt, akkor elkezd nem érdekelni a dolog.

A szerdai szglab ZH-ra azt hiszem, nem fogok tanulni. Eddig se tanultam java-t és ezután sem fogok. Alapból érzem a dolgot valamilyen szinten, nem áll messze tőlem. Bemegyek, megírom, vagy átmegyek, vagy nem. Utána van még egy hetem a pótZH-ig, amiről lehet hogy másként fogok vélekedni. Viszont 2 kredites tárgy. Nem épül rá semmi. Halál mindegy, hogy megvan-e. Ezzel párhuzamosan olyanokból kellene készüljek, hogy BSZ, Anal, Digit, szóval a legkomolyabb tárgycsoport (a három tárgycsoport amiből ugye szigorlatunk van).

Na mindegy, azért megpróbálom. Két hét múlva meglátjuk, miként zártam ezt a szorgalmi időszakot, és utána még szenvedés februárig (vizsgaidőszak).

De kezdek kifulladni. Az utóbbi egy hétben alig tanultam, a tanulási ütemtervre fittyet hánytam. Mondjuk ez nem volt nehéz, tekintve hogy állandóan ZH-im vannak és házi feladatokat kell beadjak. Ilyenkor az ember nehezen foglalkozik még más tárgyakkal is. De pl. a tegnapi nap során egyszerűen semmit se tanultam, talán olvastam 2 oldalt a digit könyvből és kész, ettől ki is dőltem és aludtam 3 órát.

Folytatni kéne valamikor a vezetést is, mert az sikeresen abbamaradt tavaly nyáron. Ennek megfelelő volna a bme negyedik féléve, ugyanakkor azzal ütközik a dolog, hogy utólérjem a tantervet, amihez képest az elmaradásom az első félévből származik. Azóta progból már sikerült kikeresztelkednem, Anal 2-t a várakozásoknak megfelelően elsőre bebuktam (nem volt nehéz miután az Anal 1-et akkreditáltattam és Anal2 gyakiv helyett bsz-ből készültem mert azt esélyesebbnek tartottam), viszont nem vehetek fel tárgyakat felelőtlenül, mert következményei vannak minden egyes tárgyfelvételemnek, ez némiképp megnehezíti a felzárkózást.

Szerdán még egy elbaszott tűzvédelemre is be kell menjek, ilyenmódon a reggeli ZH-val együtt 8-tól 19-ig a bme-n fogok rohadni, és még a bsz zh előtti utolsó gyakorlatával is ütközik. Bazze. Asszem inkább nem megyek tűzvédelemre, bár fogalmam sincs milyen következményei vannak ennek.

Ja és a pénteki bsz zh még mindig ütközik a digit zh-val, noha szóltam előbbi tárgy előadójának hogy rakják má későbbre pár perccel, de azt nem lehet mert csak kevés embert érint és különben is ha 5 percet késünk abból nincs gáz. Na frankó de az I-ből K-ba átérni nem öt perc hanem 20, azon meg súlyos pontok, esetleg félévek múlhatnak... Bah...

Update 00:56: bepróbálkoztam a Digit előadónál, hátha ő hajlik előbbre hozni a ZH-t. De nem hiszem mert alapból a reggeli legelső óra…

Update 12:08: zsír, hajlott rá

Haszprus

Maszat 2000

©   Haszprus   |   fotózás maszat
Midőn rendezgettem a dokumentumaimat, belepillantottam az archívumokat tartalmazó könyvtárba, és azon felül hogy megtaláltam pl. a verseny98 website-ját, ráleltem 2000 végi Maszat képekre és videókra! Tökjó Még viszonylag fiatal volt akkor, és pl. vadászott a földön a nagyító által összegyűjtött fényre

Haszprus

Gyűlő hegek

©   Haszprus   |   fotózás maszat
Maszat leugrott a kezemből a földre. A fenti cucc a művelet nyoma. A baj az, hogy a heg évek múltán sem tűnik el (legalábbis a bal karomon ezt tapasztalom), és ez elég feltűnő részén van a kezemnek.

Update 02:49: F#szkivan micsoda béna szar regenerátor-rendszere van az embernek, ilyen miniatűr szar sebeket nem bír eltűntetni.

Update 2004. nov. 08. 01:00: Lényegében észrevehetetlen a dolog, nagyon alapos tanulmányozással látható/odaképzelhető

Áttekintés a Haszprus überblogon előfordult képekről…

Macsekok
Maszat az ablakban
Vörös macsek Biatorbágyon
BME macsekok
Maszat vs nagymacsek
Maszat vajon ki?
Nyakába vette a lábát
Maszat ágyon

Haszprus
Haszprus szemüvegben
Haszprus & Mainframe a HSZK-ban

BME (+Haszprus)
I épület power
Tűzvédelmi oktatás
Fizika óra
BSZ előadás
Haszprus fizikán [BME F229, Füst#ss, Fizika C1]
Fizika kísérletek
Analízis

Tábor, Haszprus
Szilvásvárad 2003.05.02-05.04.
Alkohol nyomorba dönt 2003
Fotós tábor Balatonalmádi 2003.08.03-08.10.

Kirándulás, Haszprus
Bakonybél 2002.09.28.
Kismaros, Királyrét 2004.02.07.

Happeningek, Haszprus
Microsoft előadás 2003.10.08.
Osztálytalálkozó 2003.11.15. Pizza Pazza
Likőrvásárlás
Balage vizit

Diszkó
Diszkókellékek 2004.02.08.

Cuccok
Sony SDM-X73
Columbia cipő reklamáció
Tokaji 1998 - Az Ön tiszteletére palackozta a CovySoft Networks…
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0 vs Logitech MX700
Kábeldzsungel
Élőhalott hal
Lineáris algebra
Objektum-orientált programozás C++ nyelven & Programozzunk C++ nyelven!
Intel plakát
Home volcano project
Alien creations
Datatower Brainslave

Autók
Tuning Polski @ BME

Fotózás, város
Magyar Parlament panoráma
Vidék-feeling panoráma
Schönherz panoráma
Naplemente
The Darkness
Szent István Tér & Váci utca panoráma
Fotozz.hu

Élelmezés
Don Pepe Mc Remete 2003.12.19.
Don Pepe Georgina (archív kép) 2004.05.31.
Pizzavonal nemtommi 2004.05.31.
Don Pepe Négysajtos 2004.06.01.
Don Pepe Carbonara 2004.06.10.
McTels Georghine 2004.06.12.
Don Pepe Georgina 2004.05.17.

Update 2004. jún. 28. 21:35: erre a bejegyzésre mostantól nincs szükség a képgaléria miatt.

Haszprus

Következő a dilemma: slpmode közeleg, és…

©   Haszprus   |   fáradtság life maszat
Következő a dilemma: slpmode közeleg, és kinyitottam az ajtómat, erre betódult a Maszat hadtest a szobámba és elfoglalta az ágyamat.

Ez még oké is, de nem tudom, megbízhatok-e benne szobatisztaság kérdésében. Teszek egy próbát. Bár lehet síkideg leszek alvás közben. Meglássuk.

Preparing slpmode, please wait…

Haszprus

Maszat tegnap óta itthon van, még elég vézna…

©   Haszprus   |   life maszat
Maszat tegnap óta itthon van, még elég vézna szegény, nincs túl nagy étvágya, meg alig tud mozogni, stb, szóval jól megviselte a kórház. Konkrétan május 25 óta kínlódik/kínozzák.

Egész nap wc-re jár, de nem nagyon jön a produktum, csak pár csepp. Ennek két oka lehet.

  • hozzászokott a katéter által nyújtott üresség érzethez, és azt próbálja fenntartani
  • valójában nem üres hanem tele van, de valami probléma miatt nem jön az adag
Laikusként azt mondom hogy az első esettel van dolgunk, ergo remélhetőleg ez x időn belül elmúlik.

Probléma: a kórházban nem volt neki feltehetően helye ahova a dolgát végezhette volna - katéterrel nem is nagyon lett volna értelme -, és elszokott a szobatisztaságtól, szóval most ahol éppen kedve szottyan, ott elereszt pár cseppet

Haszprus

Maszatot hiába vihettük tegnap haza, nem lett…

©   Haszprus   |   life maszat
Maszatot hiába vihettük tegnap haza, nem lett jobban. Miután kiszedték belőle a katétert, nem oldódtak meg a problémái, újra csak gyülemlett benne a cucc. Anyám ma 16 körül bevitte dokihoz, 19-ig küzdöttek rajta, aztán most úgy lett megszerelve hogy a hátsóján távozik minden aminek távoznia kell, halmazállapotra való tekintet nélkül.

Továbbra is kérdés hogy vajon mit fog fel ebből ő, és hogy zavarja-e. Problémának érzi-e lelkileg. Ha csak fizikai kellemetlenség, az talán nem gáz.

És hogy vajon mi lesz a végleges megoldás? Reméljük, nem az, ami az Alien sorozat harmadik részének volt az alcíme.

Haszprus

17 körül hazavittük Maszatot a dokitól, de…

©   Haszprus   |   life maszat
17 körül hazavittük Maszatot a dokitól, de nincsenek túl jó híreim. Először is aszonta a doki, hogy benn volt náluk egy másik macska ugyanazon a napon ugyanilyen tünetekkel, de az elpusztult. Ez még nem volna gáz. Csakhogy a miénket hiába vittük haza, mert kiderült, hogy katéter nélkül még most se megy neki a dolog. Nemtom mi lesz, remélem megjavítják.
Haszprus

Szegény Maszatunk nincs túl jó bőrben. 3 éves…

©   Haszprus   |   life maszat
Szegény Maszatunk nincs túl jó bőrben. 3 éves kandúr. Elvittük ma dokihoz, mert tegnap este óta elég rosszul érzi magát, óbégat meg minden. Sejtettem, hogy valami elég komoly problémája lehet, de sajnos a doki csak 16-kor nyitott. Elvittük, megnézték ultrahanggal, aszonták a húgycsövében van valami homok + egyéb képződmény, megpróbálták kiszívni, nem ment. Aztán a hasán keresztül megkatéterezték és kiszívtak belőle egy tálkába 2 centi vastagon véres vizeletet. Olyan véreset, hogy én azt mondanám rá, hogy az sima vér. Doki saját bevallása szerint mióta a szakmában van, nem találkozott ilyennel.

Elég rossz volt látni ilyen bőrben, nyitott szemekkel, nyitott szájjal, a hátán fekve, altatva, félig megborotválva, körülötte egy jó adag vérrel. Szerencsére a észrevehetően lélegzett, mert különben elég dermesztő látvány lett volna (bár így is az volt).

Otthagytuk, holnap megpróbálkoznak újra a homok eltávolításával, kapott valami oldó cuccot is, aztán ha nem megy akkor műtét. Sajna elég gázos megoldások lesznek, az egyik egy csonkítással jár, a másik pedig azzal, hogy a hátsóján egy új lyukat fúrnak

Nem tudom vajon mit érez, mit fog fel egy macska ebből. Azt gondolom, hogy nem sokat, de lehet hogy tévedek.

Lehetnék optimista, hogy nem lesz szükség a műtétre, de kötve hiszem.

ez egy utólag publikált bejegyzés

Haszprus

Heheh, az utóbbi időben feljár hozzánk valami…

©   Haszprus   |   life maszat
Heheh, az utóbbi időben feljár hozzánk valami hatalmas macsek, végigsétál az erkélykorláton, aztán távozik. Maszatunk teljesen rá van gerjedve, ki szeretne menni hozzá Ofkorsz nem lehet kiengedni ilyenkor, hiszen követné a nagy macskát, és nem tudna visszajönni. Tök poén amit művel. Izgatottan lélegzik, nyaforászik, meg minden