történelem - 2005 január - 11 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Az őrület tetőfoka: 48 kredit (4. félévi órarend)

©   Haszprus   |   bme történelem
A hatásvadászat érdekében iderakok még egy 48 kredites órarendet is, amely talán lájtosabb mint az eredeti 45-ös. Tekintve hogy nincs benne jelek, van viszont anal.


Persze lehet hogy csak szimplán elment az eszem.
"Neked nem szóltak hogy nem két félévet kell egyszerre elvégezni?"

© Imo

Ugyanakkor sokaktól hallom hogy 40 és 50 között vesznek fel krediteket. Igaz, ez nekik nem jelent alaposan megfontolandó döntést.

A kreditrendszerben 1 kredit 30 munkaórát jelent. Ezt figyelembe véve a hét összes munkanapján 8-tól 22-ig remek elfoglaltságot nyújt egy 48 kredites órarend 20 héten keresztül, valamint hétvégeken további 10 órát. De szerintem ez az ajánlás az ötös elérésére vonatkozik.

Ítnéztem pár napja az összes tantárgy adatlapját. Szerintem számomra könnyen tanulható tárgy lesz a depo, opre, szar, fony, szglab, algel (ez utóbbit arra támasztom hogy átnéztem az egész éves pdf tananyagot és az első felében olyan dolgokról van szó, amiket nagyjából ismerek - persze ehhez hasonló pofáraeséssel már szembesültem 1-2 tárgyból). Ezek közül állítólag nehéz tárgyak az algel és a fony. Számomra és úgy általánosan is nehéznek vélt tárgy a valszám. Könnyűnek vélt tárgy az elektro de nem biztos hogy ez nekem is így lesz. A szarról különféle infók keringenek, egyesek szerint könnyű, mások szerint nehéz. Reméljük, könnyű. A tesi akarat kérdése (tehát nehéz ).

Haszprus

Szakirányosodási terv

©   Haszprus   |   bme történelem
Nagy király hogy van nekünk ez a new_elotanulmanyi.jpg. A következő a helyzet: jövő héten lenne két vizsgám, egy analízis és egy bsz. Namost ilyet már nem először csinálok: felteszek mindent a bsz-re. Ha az analízissel csúszok az csak annyit jelent hogy csúszok az analízissel két félévet (egy helyett), és a jelekkel szintén 2-t, egy helyett. De ez még szakirány szempontjából nem érdekes. Sokkal jobb viszont, hogy ha bsz-szel nem csúszok megint, mert az mindenképpen szakirány-csúszást idézne elő.

Kidolgoztam hát egy tervet, mely arra épít, hogy a bsz-t megcsinálom, az analízist pedig nem (vizsgaidőszakban eddig össz 1,4 órát készültem analízisre, úgyhogy úgy döntöttem, ezt most nem erőltetném bsz-szel párhuzamban szerdáig). Eképp néz ki:


A kép kattintható. A külön színsávok a féléveket jelentik (zöld -> sárga -> piros -> kék -> narancs). A kék és a narancs még csak tervezett, a piros pedig folyamatban van.

A dolog lényege, hogy 4. félévre 38 kredittel számol, 5. félévre pedig 30-cal. A tárgyak nagyrészét nem bukhatom (szakirány szempontjából). A 38 és 30 kredites félévek némi odafigyeléssel valószínűleg teljesíthetőek.

38 helyett vehetnék fel 43-mat, 48-at, vagy akár 53-mat is (elektro, depo, számítógép-hálózatok - igaz, ez utóbbi tárgy órarendi ütközésben van a valszámmal). Itt jegyezzük meg hogy az analízis hétfői előadása szintén ütközésben van az algelével, viszont ki nem sz#rja le. Vagy 38 helyett vehetek 33-mat, ha az oprét leadom és szghálókkal együtt végzem, de ezt nem volna célszerű.

További lehetőség, hogy követem egy kollégámat a 'lájtos félévek' c. projektben és nem veszem fel az algelt sem, ezáltal egy félévvel több időt hagyva a szakirányosodásra. Ez sem igazán cél.

A 38 kredites órarend bizonyos szempontból rohadt szar, de mindegy.


Sötétzölddel jelöltem azokat a hányadék órákat, amiket nem az I-ben tartanak.

És igen, lehet hogy majd a jelek nem lesz meg elsőre. Akkor ez van, nem nagyon lehet mit tenni.

Update 15:13: no még itt van egy öngyilok verzió is:


Update 16:34: Hogy miért figyel be még egy 48 kredites verzió amikor eddig minden félévben elbuktam valamit? Egyszerű. Azért mert eddig szartam bele, és a gépemet még sosem vittem ki a szobámból. Az első félévről ne is beszéljünk (ott egyéb, blogban nem megemlített problémák is akadtak). A harmadik félévben is csak nov 25 környékén kezdtem neki a tanulásnak, és bejárni megint csak nem nagyon jártam be (konkrétan 13 órából 10-re hébe-hóba jártam). Szóval ha megerőltetném magam, akkor többet tudok produkálni mint az eddigiek. Csak az elhatározás kell hozzá és a megfelelő technikák (ld. gépeltávolítás, lejelszavazás ). Ééés, a 48-ból 8 kredit megincsak az analízis lenne ami végső soron egy fokkal könnyebben teljesíthető mint az eredeti 45 kredites terv-beli Jelek. A célja ennek a mókának az lenne hogy az ötödik félévre maradó három (!) szigorlatom mellé csak 20 kreditnyi (heti 4*2 előadás) tárgyat kelljen felvennem. Ha jól megy. Meglátjuk etc.
Haszprus

Pen tool

©   Haszprus   |   hwsw történelem
Egész tűrhetően megtanultam kezelni a Photoshop freeform pen toolját és ennek most örvendek. Leginkább azért, mert a pen toollal [pl. brush toollal szemben] nagyon szép görbék rajzolhatók, nincs rá hatással hogy az ember - rajzoláshoz - bénán mozgatja az egeret.
Haszprus

Út az éjszakában

©   Haszprus   |   life történelem
Az elmúlt hosszú időt eléggé itthon töltöttem a vizsgákat leszámítva. Már bennem volt, hogy mennék valahova, úgyhogy ma 5:30-kor hirtelen úgy éreztem, eljött a pillanat.
5:45-kor elindultam
00. perc: Starting point
12. perc: Móricz Zsigmond körtér
23. perc: Szent Gellért tér
29. perc: Fővám tér
36. perc: Szent Gellért tér
52. perc: Goldmann tér
62. perc: Starting point

Sajnos későn indultam, úgyhogy az út vége felé már hajnalodott, noha ez még nem volt világosnak nevezhető állapot. Kint eszelős hideg van, úgyhogy jól tettem hogy 4 réteg göncöt aggattam magamra. A pajzsom leggyengébb láncszemének a kék farmerom bizonyult, mely helyett egy feketével jobban jártam volna, a lábaim még mindig égnek.

Ez a negyedik hajnali kirándulásom (a második alkalomkor kétszer mentem, de csak egyet blogoltam le).

Haszprus

©   Haszprus   |   energiablog idézet life power történelem
Oké, itt van egy hasonlat.

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power)Legalizálná a fűfogyasztást az SZDSZ
HaszpTanszerintem ne büntessük a terroristákat, szerintem büntessük azokat akik a fegyvereket eladják nekik
HaszpTans hogy tovább menjünk, a fegyverkereskedők helyett a fegyvergyárakat büntessük, azok helyett pedig magát a természetet amiér rendelkezésükre bocsátja a gyártáshoz szükséges alapanyagokat
What's your opinion?
Haszprus

512MB -> 1 GB (RAM)

©   Haszprus   |   hwsw történelem
Szerdán RAM-ot duplázok asszem (kizárólag lustaságomtól függően - hogy elvánszorgok-e a boltig), 0,5-ről 1 GB-ra. Mert néha már 1 GB körül van a memóriafelhasználásom és roppant zavaró a swappelés (főleg hogy szarrá van fragmentálódva a vinyóm és így a swapfájl is). Bezzeg a régi szép időkben többnyire kétszer annyi memóm volt, mint amennyit használtam
Haszprus

Sporttalanság

©   Haszprus   |   kondi life történelem úszás
Időnként rámjön az, hogy valamit sportolnék. Most 7 hónapja a bkv-zás sem tart edzésben (eltűnt), és szinte sehova nem mozdulok ki. Se diszkó, se semmi, még a kötelező tesi tantárgyakat is halogatom (eddig a tesi-A-m van meg oszt ennyi). Utoljára egy éve voltam úszni.

Ma (tegnap, 13-án) fekvőtámaszoztam elég sokat itthon, just for fun, egészen addig míg már ki se bírtam emelni magam És még utána is. Hát kellően fáj most a karom, és fekvőzás után a mellkasomat mintha begipszelték volna (roppant furcsa ).

Remélem a KDO-mmal a következő félévben néha átmegyek majd a SCH-be kondizni, ill. újra felvettem az úszást (már negyedszer), hát arra vagy bejárok majd, vagy nem, meglátjuk. Igazából rossz időpontban van, úgyhogy utálom, ugyanakkor egyéb sportot nem szívesen választanék, ráadásul az úszás orvosilag is javallott nekem.

Még gondoltam egyszerű futásra is, de azt este kéne tolni amikor nyugi van, meg low noise, kevesebb por & szmog, meg kevés ember, de akkor meg ugye a közbiztonság hiányos. Hát ez van. És a testőreimet azért mégse szeretném magammal vinni, ugyanakkor várhatóan a kapuban tolongó autogrammkéregetők egész addig követnének amíg lehet, meg aztán ott van a paparazzik problémája is.

Egyébként most azért foglalkoztat így a téma, mert borzalmasan kezdek elhízni (némi túlzással), azt hiszem, de sajnos az elmúlt 7 hónapban mérleghez sem fértem, hogy erről meg is bizonyosodhassak.

Update 2005. jan. 15. 03:06: de rohadtul fáj a karom

Update 2005. jan. 15. 16:22: aaa, rágyúrtam még tudományos alapon, de nem kellett volna, vááá, poklok pokla Í Teljesen lesérültem ettől a fekvőzéstől, hamarosan gipszbe raknak

Haszprus

Karácsony 2004 helyett

©   Haszprus   |   life történelem
Olvastátok a cikket az Indexen miszerint a plázákban csomó üzletben 50%-os leárazás van január-február tájékán, merthogy különben senki semmit nem venne a karácsonyi kiköltekezés miatt? Én olvastam, s kaptam is az alkalmon, ma megrendeztük a pótkarácsonyt, mely esemény helyszínéül a Mammut 1-2 szolgált. Alapvetően nem szeretem a Mammutot de most valahogy jó volt, nem volt túl sok ember, stb. és valahogy az ottlévő népek is nemtom kevésbé néztek ki gázul (plázaboyz & plázagirlz) mint a westendben.

Szert tettem egy

  1. mconeil vékony kardigánra (hervis) (drapp, piros & barna betéttel)
  2. cassone hosszúujjú pólóra (cassone) (sötétkék)
  3. mcroyal menüre (mcdonald's) (színes)
  4. scott vékony kardigánra (jeans club) (fosbarna, drapp & piros csíkkal)
  5. u-turn vastag kardigánra (jeans club) (barna, drapp betéttel)
  6. fundango vastag kardigánra (dockyard islands) (drapp, kék & piros betéttel)
  7. fundango hosszúujjú pólóra (dockyard islands) (piros & drapp)
  8. közepes kólára (fekete)
Mindezt annyiból amennyiért van aki másfél inget vesz Leértékelés power: nem gagyi cucc, és mégse drága. Persze kinek hol a gagyi és kinek hol a drága.
Haszprus

Bloggertevékenység

©   Haszprus   |   fejlesztés life történelem

A blog kezdete óta

Megj. fenti adatok nem igazán állnak túl sok dologgal összefüggésben. A mennyiség nemcsak az életbeli események mennyiségének függvénye. Pl. év vége felé bevezettem egy napi 4 bejegyzéses bloglimitet, és a gépemet is többször kitiltottam a szobámból. Továbbá a régi bejegyzések kategóriái csak utólag lettek létrehozva, és a grafikonról lemaradt még jónéhány egyéb bejegyzés-kategória is, úgymint pl. life, hwsw, …

Haszprus

Gép újra kitagadva

©   Haszprus   |   hwsw történelem
Ismételten kihoztam a gépemet a szobámból, minimum egy hétre, utána meglátjuk.

Update 2005. jan. 03. 09:26: tehát a helyzet: a gép nem a szobámban van, és egyetlen hozzá való felhasználó jelszavát sem ismerem pillanatnyilag (Rendszergazdáét sem)