történelem - 2005 május - 5 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Blog 2.1 - regisztrálatlan kommentelés

©   Haszprus   |   blog fejlesztés történelem version history
A blogon tegnaptól lehet regisztráció nélkül is hozzászólni az egyes bejegyzéseimhez, illetve ha nem vagy bejelentkezve, de regisztrált vagy, a kommentbox alatt rögtön meg is adhatod a belépési adataidat, így a komment a nevedre kerül és be is lépsz. A regisztrált júzerek nevei ofkorsz védve vannak a regisztrálatlan felhasználás elől.
Haszprus

A 4. szorgalmi időszak vége

©   Haszprus   |   bme történelem
Vége a szorgalmi időszaknak (igazából holnapig tart, de egy órám lesz, amire amúgy se megyek be, de főleg most hogy rövidebb is lesz mer az elején pótzh-t írnak, akiknek kell). Sajnos eluralkodott rajtam egy olyan érzés, hogy vége az egész félévnek, noha a legnehezebb rész igazából hátra van. Be kell hoznom némely tárgyakból 1-2 nap alatt fél féléves lemaradást. Ejh. És a 8 darab vizsgám is növekedett 8 vizsga + 1 gyakiv-re

Szorgalmi időszakom értékeléseként annyit írok, hogy:

  • 48 kreditet vettem fel. Mind alaptantervi tárgy, ez baromi fontos (hisz sokkal nehezebbek mint a választhatók vagy közismeretik). 40 kreditet elsőre vettem fel.
  • 10 tantárgy + tesi. (9-et elsőre vettem fel)
  • 2 félévközi jegyre záródó tantárgyam valószínűleg 5-ös lett (egyik biztosan).
  • 8 vizsgatárgyam van.
  • 7 vizsgatárgyból aláírást megszereztem a szorgalmi időszakban. Analízisből már tavalyról volt, de idén újra megírtam sikeresen a zh-kat.
  • 1 vizsgatárgyból (Valszám) nem teljesítettem az évközi követelményeket se zh-n, se pótzh-n. Következmény: gyakiv. Meglepő módon tökéletes pontossággal prediktáltátok félév elején a szavazógépen, hogy így fog történni.
Haszprus

Star Wars III - A sith-ek bosszúja

©   Haszprus   |   film történelem
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith - 2005. Nah szal az első pár perc... De hol is kezdjem. Premier előtti díszbemutató ugye. Az egész Lurdy mozi ennek a rendezvénynek volt szentelve az adott időpontban, a mozi előtere le volt zárva a nagyközönség elől és birodalmi harcosok vigyázták a bejáratot. És úgy tűnt hogy odabent egy füstgép is üzemben van, mint később kiderült, azért, mert jól belézerezték az egész helyet. Kurvajól nézett ki, volt egy csomó sw-jelmezbe öltözött ember (vader, birodalmiak, etc), nagyon komoly volt, fülig ért a szám annak ellenére hogy nem vagyok sw-fan. Ja és a média is jelen volt de ezt leszarom. Sajnálom, hogy nem vittem fényképezőt, tényleg q yol megcsinálták a mozi előterét. A biztonságról annyit, hogy nyolc csekkpointon kellett átmenni mire az ember a terembe ért, durva. Gondolom máskülönben a sok megszállott belógna

Ja igen, szal az első pár perc a filmből igencsak lenyűgöző volt, lényegében egy űrharcos tech demót láthattunk, legalábbis amíg fel nem tűntek emberek [jedik] a vásznon. Tképpen az első 3/4 órában gyakorta fülig ért a szám, aztán unalmassá vált, de valahogy csak kibírtam a végéig.

Lord Vader kinevezéséről annyit hogy mikor ez megtörtént, a nézőtéren egy csákó kb. röhögőgörcsöt kapott, olyan szinten volt a jelenet felvezetve és kivitelezve. Cikkekben is olvashattuk, hogy az erő sötét oldalára fordulás kissé gyorsan lezajlik a srácban, nos, valóban

Ja és nemtom az angol verzióban a filmben van-e 'Lord Vader, riiiiise' jelenet, de a magyar szinkronból ezt kihagyták. A jelenet megvan, csak hang nincs hozzá. Pedig érdekelt volna, hogy hogy fordítják

No ennyit erről, a téma nem érdemel ennél többet szvsz

Update 2005. máj. 19. 12:15: képek az indexen

Haszprus

Gép kitiltva

©   Haszprus   |   bme life történelem
Az elmúlt 1-2 héten elhatalmasodott rajtam a gépfüggőség, úgyhogy meghoztam a döntést amit már egy hete (vagy egy hónapja?) meg kellett volna: kihoztam a gépem a szobámból.

Értékrendek, hmm. Erről most nem írok. Az enyémet a negyedik félév alapvetően megváltoztatta.

Haszprus

XML, XSL phase 2

©   Haszprus   |   fejlesztés történelem
Tovább fejlesztettem az offline naplóm xml/xsl megoldásait, megtanultam egy-két dolgot, és aszondom, kúúrvajó ez a nyelv! Jeah!

Végre tudok php/mysql szerver nélkül a saját gépemen dinamikus tartalmakat létrehozni, ahol nem kell a tartalomszerkesztéshez egy rakás html kódot írogatni, illetve a lap több részét frissíteni ahhoz, hogy mindenütt up-to-date legyen a cucc. Pl. linkes tartalomjegyzék automatikusan a lap tetején, meg hasonlók.