történelem - 2005 szeptember - 8 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Osztálylista

©   Haszprus   |   12e barátok bme történelem

Elkezdtem szervezni a régi osztályom levlistáját. Maybe megkönnyít majd egy-két dolgot, legrosszabb esetben pedig nem. Ahogy hallom, a nálunk fiatalabb osztályokban remekül üzemel a dolog.

Update 22:24: (Részben az első két kommentre válaszul) Igazából nekem lenne kedvem (az osztálytársaim voltak az utolsók akik képesek voltak programokat együtt megszervezni ill résztvenni dolgokban) de úgy tűnik a legtöbben az érettségi után 3+ évvel úgy vannak vele mint ti. Mindegy, a listát megcsinálni nem volt meló, és ha netán összejön általa valami, annak akkor lehet örülni.

Ami tuti, hogy hallottam már más helyekről hogy ez a dolog működőképes. Lehet hogy ott jobb közösség volt, nemtom.

Az a jó, hogy ha tök fölöslegesen hoztam létre a listát akkor sincs semmi.

Valójában azonban az a helyzet hogy legtöbbjükre nekem sincs semmi szükségem. Jól érzem velük magukat, de nem hiányoznak az életemből. A konkrét személyek. A programok, kirándulások, táborok, bulik viszont igen.

Nyilván itt a bme-n kéne valami társaságot összeszervezni, de nehéz ügy, az emberek nem ismerik egymást, és nem kötődnek egymáshoz olyan szinten, mint gimiben. És ha még vannak is barátságok, ezek akkor se fognak össze 2-3 embernél nagyobb csoportokat.

Arról már ne is beszéljünk, hogy aki esetleg vidékről jár be, az egy rövidebb hétvégi összeröffenésben valszeg igen kis eséllyel lenne benne.

Haszprus

Analszig & jogsi

©   Haszprus   |   bme life történelem

Analszig meglett, és meghökkentő gyorsasággal megérkezett a jogsim is.

Fáj a torkom és a fejem, hétfőn megfázhattam vagy ilyesmi. Reggel vettem strepsilst, ám a helyzet csak rosszabb lett. Ma kihagytam (éppen kihagyom) az szgkultot, vmint egész nap halálos fáradtság volt rajtam, noha tegnap 22.30 körül képes voltam elaludni.

Nem jó körülmények a pénteki digitszighez.

Haszprus

Eszperantó

©   Haszprus   |   life történelem
Tegnap este elkezdtem eszperantóul tanulni (egy '68-as tankönyvből aminek az első eszperantó mintaszövegében már rögtön a szocializmust építik), és ma este folytattam, mert marhára nincs kedvem a bme-s anyagokkal foglalkozni.
Haszprus

Fáradt vok + eü donez + valszám

©   Haszprus   |   bme fáradtság life történelem

Így csütörtök tájékára már totál hulla vagyok. A helyzet az, hogy szúnyog-invázió van, és amikor éjjel 1-3 körül lefekszem, kivétel nélkül mindig elalvásomat akadályozandó van egy szúnyog a szobában. Lámpa fel, várakozás, szúnyog nem látható, lámpa le. Majdnem elalvás, szúnyog megin megjelenés, csapkodás/leszarás, elaludni próbálás. Maszat egész éjjel falat/ajtót/dobozt kaparás, zajcsinálás, felébredés óránként. Reggel totál kómásnak levés, negyedik napon délután bealvás.

Elsősegélynyújtó vizsgát 15-kor letettem sikeresen, de az órarendem nem teszi lehetővé a petzvál ill. okmányiroda meglátogatását egészen keddig. Nem mintha számítana bármit is hogy mikortól vagyok egy fölösleges plasztikkártya tulajdonosa.

Valszámot V@rga K@talinnál vettem fel, ill. nemcsak én, hanem Mf meg még jópár ember is, és marhára örülünk, mert úgy néz ki, nem tekint mindent trivialitásnak. Ez az első órán inkább nyűg volt mint előny, de reményeim szerint későbbre is megtartja ezt a jó szokását. A siránkózókat pedig tájékoztatom hogy mostantól nem átlagolják a sikertelen zh-t a pótzh-val és a gyakiv-vel, hanem a jobbik számít. Sikeres zh esetén továbbra is lehet javítani (meg rontani) a pzh időpontjában, átlagolós módszerrel.

Egyúttal döntöttem a csütörtöki hármas ütközésemről: webprg valszám és szghálók közül valszámra fogok bejárni. Szghálókból van valami jegyzet, webprogból felrakja a kivetített anyagot netre, a valszámra pedig mivel egy szakiránykövetelmény töki is épül, ezért egyértelműen a három közül a legnagyobb jelentőségű.

Haszprus

Fotós kiadvány? - Haszpra Olivér :)

©   Haszprus   |   fotózás történelem

Tisztelt Haszpra Olivér!

A digicam oldalon talalkoztam a fotoival, amik nagyon megtetszettek. Tervezek egy kis peldanyszamu, csak kulfoldon (USA) megjeleno kiadvanyt, amihez budapesti fotokat keresek. Kerdesem az lenne, hogy hozzajarulna-e ahhoz, hogy az On neve feltuntetesevel felhasznaljam a fotoit? Amennyiben igen, akkor az osszes Budapest temaju fotoja erdekelne, amiket a kovetkezo cimre kuldhet: [censored] Vagy egyeb esetben kerem mondja meg, hogy milyen feltetelekkel hasznalhatnam a fotokat.
Valaszat elore is koszonom!

Udvozlettel!

[censored]

Mi a véleményetek? Vajon milyen feltételeket lehetne szabni? Joghallgató kollégánk véleményére is kiváncsi vagyok

Haszprus

Az internetmédia kérdései -> 48 kredit, má megin

©   Haszprus   |   bme történelem

Na kihirdették Az internetmédia kérdései c. tárgy időpontjait: k & cs 16.15-18.00, így a frissített órarend még szarabbul néz ki:

Titkon reménykedtem, hogy olyan időpontba tegyék, hogy ne tudjam felvenni, hát nem jött be. Most aztán igazán nagy kérdés állt elém: leadjak-e valamit. 48 kredit sok. Sok, mégpedig az ütközések miatt, és a lyukas-órák miatt. Kurvasok ütközés, kurvasok lyukas-óra, hasztalan délelőttök, estébe nyúló nappali tagozat, némely órák garantált átalvása.

Update 19:11: Ha a kép fölé viszed az egeret, láthatod álmaim órarendjét tökugyanezen órákból kirakva.

Update 2005. szep. 12. 21:21: az átalakítás nélküli órarendet frissítettem a remélhetőleg ultimate verzióra.

Haszprus

Rend és reluxa

©   Haszprus   |   art fotózás life történelem
Oh yeah, végre. Visszakerestem az archívumban, hogy mikor is csináltattuk az ablakot meg redőnyt. Május 31. Figyelem. Azóta ígérgették, hogy jönnek hamarosan a reluxával. Mi pedig vártunk rájuk, hiszen jobb ha egyazon fúrja meg az ablakokat, amelyik beszerelte őket, így esetleges szar munka esetén nincs cégek közti egymásra mutogatás. Végül kb. másfél hete bejelentették, hogy nem fogják megcsinálni a reluxát, ugyanis kiszálltak a bizniszből.

Szóval több mint 3 hónapja át van rendezve a szobám amiatt, hogy az ablakok hozzáférhetőek legyenek szerelési céllal. Ugyanennyi ideje hiányzik a függöny is. Királyság. Még fél óra és függönyöm is lesz, fél órája már reluxám is van. Rulz.

Minek reluxa amikor van redőny? Egyszerű. Délutánonként 3-4 órán keresztül pont a képembe és az asztalomra süt a nap. Akár fenn van a redőny, akár nem, nem látok. Vagy a fénytől, vagy a sötéttől. Megoldva.

Update 15:00: reluxa fenn, függöny fenn, szoba visszarendezve, az új szekrényem is elfoglalhatta a megcélzott helyét.

Update 2005. szep. 03. 22:58:


a reluxa résein besütő nap
Haszprus

Forgalmi donez

©   Haszprus   |   kocsi life történelem

[Haszprus] re
[Haszprus] forgalmi hibátlan
[Haszprus] 15 perc után a faszi elégedett volt, össz 20 percet vezettem (mer még visszafelé)

Még egy eü vizsgát kell letennem (nehezíti hogy kb. egy hónapja voltam egy amúgy is meglehetősen tré eü tanfolyamon) aztán jogsi, aztán lesz mivel kitörölni, még akkor is ha erre egy plasztik kártya nem a legalkalmasabb.

Viszont ezúton ajánlanám oktatónak Nagy Ferencet (Peugeot 206), aki betartja a hivatalosan előírt 100 perces órákat, sőt néha többet is ad, marha türelmes, jókedélyű, ismeri a kreszt (szemben az előző oktatómmal), nem üti meg ököllel a diákot (szemben az előző oktatómmal), nem tart baseball-ütőt az ülés mellett (szemben a 2 évvel ezelőtti oktatómmal), állítólag a rutin-oktatást a rutinpályán tartja (szemben mindkét előző oktatómmal), egyszerűen remek munkát végez, nem pedig valami pikniken érzi magát. Thx.

Egyébként az előző forgalmi oktatóm, a mostani, és a vizsgabiztos is észrevételezte, hogy ugye nem most ülök először autóban Atom vok. Skill rulz. Különösen arra vagyok büszke, hogy milyen szépen állok meg (ezt egyébként a forgalmi alatt tanultam meg). Köszönet a szüleimnek, akik legalább ezt lehetővé tették.