RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 1973 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Levente: Torn beszél össze-vissza. Romsy: nyelvtanilag úgy lenne helyes, valóban, de az úgy olyan snassz. ;]


Mondjuk én meg azt szoktam írni, hogy "Ne legyél hülye, szépen kérlek, ne legyél hülye."

Egy fokkal jobb.
(Ez a "rács mögötti őrült" képed nagyon durva, Haszprus.)

Sosem nyerek a Megfigyelőközpontban, nem alakul ki az avatárokból keret.
Többet nem is költök rá.

Levente: Ezt már mondtam én is. Nagyon kész

forgoszelet inkabb ne is emlitsuk


A linkbáron mostantól júzerek is küldhetnek saját linkeket.
A cucc nem a saját oldalaitok reklámozására van, az ilyen jellegű visszaélést szankcionálni fogom, vagy megszigorítom az egész beküldési rendszert.
Minden esetre a júzerek által beküldött linkeknél ki lesz írva, hogy ki küldte be, és egy link kerül a site-jára, ha megadta a profilban.

keszulj fel, hogy el fog zsibbadni az ujjad, amikor nalam volt ilyen, napi 10-15 kuldesbol legalabb a haromnegyede sajat oldal volt.

Itt csak megfelelően régi regisztrációval rendelkező userek küldhetnek be oldalt. Ha nem válik be, minden adott ahhoz, hogy előmoderált legyen a lista.

es kiirja hogy kedves $juzer, neked meg 11677 napra van szukseged, hogy linket kuldhess?

Nem ennyire súlyos a helyzet. És csak azt írja ki hogy még nem elég érett rá a júzer.

egyebkent ha belegondolsz, nem is hulyeseg, hogy tajekoztassa a juzert, hogy mikortol kuldhet linkeket. (esetleg ha eljon a megfelelo ido, meg egy privmsgt is kuldhetne a php)

Konkrétan egy hét ez az idő, akárcsak a komment waiting megszűnése esetén. Ez nem hosszú szerintem, és első héten senkinek a linkjeire (tipikusan) nem vagyok kiváncsi. (Elnézést azon egy hétnél fiatalabb regisztrált júzereimtől, akiknél ez másként lenne )

Hát én viszont önző állat vagyok, és nem az Überblogon fogom lehozni a jó linkjeimet. ;]

Volt egy óránként 10-es kommentlimitáció, na azt kiszedtem, mert elavult

Az neked, vagy ugy altalaban?


És hogyhogy úgy döntöttél, hogy elavult a dolog?

Beleütköztem először a 10-es limitbe, majd a 12-re növelt limitbe, és nem tartottam kizártnak hogy más is beleütközzön. Egy olyan limit nem jó, amibe a "legálisan" tevékenykedő júzerek beleütközhetnek.

Milyen rendes vagy. És mi van a nem regelt júzerekkel?

szerintem azoknak boven eleg lenne az 5 komment/ora limit is

A regeletlen júzerek hozzászólásai ellenőrzésen mennek át megjelenés előtt.

Kezd már ijesztően nagy lenni a nevem a listában...
Tényleg, (Haszpruson kívül) tudja valaki, hogy mekkora a maximálisan elérhető betűméret?
Bár gondolom akkora, amekkorával általában Balázs neve van írva

Nincs maximalizálva. Egy darabig lineáris, aztán logaritmikusan növekszik.

Ma mindenki rengeteget kommentált, én is, jó éjt és szép álmokat mindenkinek




Most még majdnem írtam valamit, de az olyan gonosz lett volna.

Összejött a projekt. Balázs minden héten meg kívánja duplázni az előző heti hozzászólásainak mennyiségét

Akkor ezen a héten is elég nehéz dolgom lesz, hát még a jövő héten

Már aludni sem tudsz rendesen.

Nem hát, nem hagy nyugodni a tudat, hogy ti is kommentáltok itt. ;]

Hajónapló a kapitánynak: meglett az Algel vizsgám is, 18-ról felreklamálva 20-ra... Siroki jó fej, érdemes volt hozzá adni.

Bahz
Akkó vedd fel az adatb-t
Számelm-szigorlatozol is 6. félévben?

És még azt hittem, csak én vagyok ébren ilyenkor.

Én mindig ébren vagyok, kivéve amikor nem.

Most latom, hogy a kereso nem pont ugy mukodik, ahogy az logikus lenne. Latom, hogy ha tobb szot adok meg, akkor default-bol AND kapcsolatba hozza oket, elvileg (legalabbis ezt irja a talalati oldalon). Viszont szerintem pont, hogy OR kapcsolatra keres, mert pl. a "nem akar" keresesi kifejezesre olyan is kidob, amiben csak a "nem" vagy csak az "akar" szerepel, esetleg mindketto. Hogy tudnek megis es kapcsolattal keresni? Probaltam a "nem AND akar" kereso kifejezest is, de az meg behelyettesitett meg ket AND-et a szavak koze, igy "nem AND AND AND akar" lett belole, de tovabbra is csak az OR kapcsolatukra keresett.

AND kapcsolattal keres, hidd el (Vagy mutass ellenpéldát, de igen-nagyon meglepődnék ha találnál )
A probléma forrása: az "akar" szóra illeszkedik az "akár" is. Szerintem én ezt a problémát egyszer már megoldottam, úgyhogy most marhára meg vagyok lepődve.
Update: kicsit bugosan oldottam meg, majd fixelem

Haszpi: na mikor árulod el a fantasztikus off-mentesítő akciódat, ami minden off után levon kettőt a hozzászólásszámból a legnagyobb dumagépek értékelésnél?
Vagy nem erre gondoltál? :|

Upsz, bocsanat, azt hiszem teljesen mast irtam le, mint amit gondoltam Szoval az AND kapcsolat alatt en most valamiert azt ertettem, hogy azok szorosan egymas mellett elofordulnak, tehat "nem akar" -ra szeretnek keresni, igy idezojelesen, mint ahogy google-ben tennem. Vagyis a szoosszetetelekre valo keresest nem tudom hogy van. Bahh, kicsit faradt vagyok igy 3 ora alvas es infelm vizsga utan, hogy leirjam mire is gondolok epp

Romsy: inkabb ne, mert akkor kapasbol visszaesnek a jelek kereszt bejegyzesnel elkovetett offtopic blog-fejlesztes javaslatomert

Romsy, nem erre gondoltam, mondtam hogy megelőzésről beszélek, nem pedig utólagos moderálgatásról, vagy fegyelmezésről. És a megelőzés itt architekturális szinten működne, azaz még ha akarnál se tudnál elkezdeni másokkal közösen offolgatni. Magadban offolni, nos azt tudnál.

Neoxon nemtom lesz-e ilyen feature. Az internewson ez is volt Régi szép idők. Addig használd a google-t, elég jó barátságban van a blogommal

Haszprus: Igen, a google eleg jol mukodik, 2-3 nappal ezelotti bejegyzesek mar benn is van a talalatok kozt. Asszem akkor marad ez a verzio. Es ne is tagadd ezek utan, hogy Larry Page-el puszipajtasok vagytok

Megmondtam Larrynek, hogy nem indexelheti a Google a blogomat, ha nem kerül minden egyes keresőszóra a találati lista első oldalára. Teljesen beijedt, hogy elveszti a látogatóinak jelentős hányadát, úgyhogy azóta a blogom minden szóra ott van a top10-ben.

"Rögzítettük a hozzászólásodat, de mivel regisztrációd még nincs egy hetes, ezért a hozzászólásod nem jelenik meg rögtön az oldalon."

Ez most hiba? Mármint véletlenül került bele az újregeknek szóló üzi a sima moderációs üzibe? Remélem nem vagyok nagyon zagyva!

"Ennél a bejegyzésnél minden hozzászólás csak az engedélyezésem után jelenik meg." Tudom, a beküldés utáni üzenet nem erről beszél.

suexID, egyértelműsítettem a helyzetet, thx. Először amúgy kicsit félreolvastalak/-értettelek

Haszprus, remek fejlesztési ötletem van a bloghoz Jegyezze meg, hogy mikor jártam errefelé, és jelezze, hogy melyik bejegyzésnél hány új hozzászólás keletkezett a legutolsó látogatásom óta.

Gondolkodtam már ezen, csak nem tudom mi lenne az a megvalósítás, ami a legtöbbeknek kedvezne. Van igény ilyesmire másoktól is? Az miért fontos hogy hány új hozzászólás van? Nem elég, hogy hol van új hozzászólás? És akkor még itt van azon júzerek problematikája, akik több gépről nézik a blogot. A megjegyzés legyen a profil része, vagy legyen cookie alapú? Utóbbihoz nem kell ugyan bejelentkezni, viszont nem is hordozható. No és mit tekintsünk legutóbbi ittjártadnak? Egy lapletöltés már változtassa meg a legutóbbi ittjártad dátumát?

Te vagy a tulaj, oldd meg, tesztelünk

A flickr.com például minden login alkalmával frissíti az utolsó login dátumát (ami a profil része), plusz rak egy rövid lejáratú cookie-t (mondjuk fél nap), és ha az törlődött, akkor szintén frissíti a dátumot (így azok sem paráznak, akik soha nem jelentkeznek ki).

A "friss témák" végülis éppen erre jó. Ha nem túl régen látogattad a blogot, úgyis felismered, melyek az új bejegyzések a felsorolt témákban, ha nagyon régen nem jártál itt, akkor pedig egyébként is érdemes átolvasni az adott témához tartozó régebbi hozzászólásokat is.
Mindenesetre lehetne finomítani a friss témák beállításain (előző 24, 12, 6 óra), illetve belekerülhetne egy "legutóbbi ittjártam óta" opció, ami akár az utóbbi 20 perc történéseiről is tájékoztat.
A témának viszont egy külön bejegyzést javasolnék, az üzenőfalon szétszóródnak a vélemények.

Meg eleg kenyelmetlen is olvasni itt...

Én, mint fő-fő jómunkásember?! Válságos időket élünk.

Csak nem voltam itt egy ideig...

másoknál is lagzik a gmail smtp-je de mint állat? (12-24 órás lag)

Asszem inkább a @haszprus.hu címemmel lehet a gáz. Addig plz küldjétek @gmail.com-ra, amit akartok.

Megjavult a mailcímed (nem veszett el leveled csak a pop3 démon nem bírta az új ssl libet)

NCs: Thx Már kezdtem beparázni hogy nehogy a dékáni hivatal az örök bitmezőkre küldje az értesítést

A dékáni hivatalnak az örök bitmezőkhöz (szerencsére) nincs hozzáférési jogosultsága. Annál gyakrabban használja viszont a /dev/null végtelen bitmezőit.

Kerem, beszeljunk azoknak is, akik nem erti a Linux nyelvet. Ertsd: lomtar, trash.


Degaz, es angol winnyozom van!

Azért a két kifejezés nem szinonima: ha valaki elküld a Recycle Binbe, ott kivárhatom, amíg elpárolog a haragja, de a /dev/null-ból még nem tért vissza senki és semmi, soha, de semmikor.

Mostantól van külön rss feed minden bejegyzéshez.



Hmm. Ideje professzionális fotó-optika boltot nyitnom.

Elég rég szóltam már hozzá ehhez a bloghoz, le is romlott a színvonal. Lehet, hogy vissza kellene térnem ide? ;]

Szolgálati közlemény: a napokban szerverköltöztetés volt a szolgáltatómnál, de úgy néz ki, ~11:00-től már stabilan megy a dolog.

Balázs, ne is tagadd, hogy minden vágyad itt kommentálni ;]

Az miért van, hogy kifejezetten és kizárólag a török nyelvet beszélők próbálnak kapcsolatba lépni velem ICQ-n? Azt mondanám, 10 contact kérésből 1-2 mégiscsak jöhetne Argentínából, Hollandiából, Ukrajnából, akárhonnan, de nem, 10/10 turkish!

érdekes, engem békénhagynak. nem lehet, hogy azt jelölted be az adatlapodon, hogy lány vagy?

Ööö.. de igen!
Mindenesetre nem azt nem értem, hogy egyáltalán miért jön be ilyen kérés. Hanem hogy hol van ilyenkor a nagy számok törvénye. Vagy minden férfi beszél törökül, csak eddig nem tudtam erről? Fiúk?

A haszprus blog halott, az üzenőfalat se használja senki

Igen, én is inkább elmerültem a munkában.

100+ óráig nem írtam bejegyzést (rekordgyanús, leszámítva a nyaralásokat), és közben 20 órára teljesen elérhetetlen volt a szerver. Ráadásul mindeközben gerillablogoltam más blogokon.

Igen, visszaesett a forgalom két héttel ezelőtthöz képest, de az überblog nem halott.

Mégiscsak szabad hinnem a nagy számok törvényében, hulala!

Miért, kaptál egy nemtörököt is? A nagy számok törvényének egyébként a közhiedelemmel ellentétben semmi köze ahhoz, hogy hány törököt kapsz egységnyi időn belül, sőt pont azt mondja ki, hogy az átlagnak majd ráér a végtelenben konvergálnia a várható értékhez.


Én csak egy jelet szerettem volna, hogy ne kelljen a körmömet rágva azon agyalnom, milyen téridő-torzulás, vagy milyen abnormális aurakisugárzás az oka ennek a jelenségnek. És nem teljesen egységnyi időről van szó, mert kb. egy évvel ezelőtt is ugyanígy jártam: csak törökök kopogtattak (pedig nem is Katica vagyok).
De most egy szerb végre beférkőzött a soraikba!

Természetesen szégyellem magam, ó, Ti Nagy Számok, amiért pusztán hitemből nem tudtam erőt meríteni, hogy aztán derűs mosollyal arcomon bizakodón tekintsek a jövőbe, és türelmesen várjam a "nem török kopogtat" esemény eljövetelét. Önvizsgálat, dobókockadobás 50x, gyertya Csebisevnek és 10 véletlen akkord.

pl. megkérdezheted az alanyokat hogy miként találtak rád

Dehogy kérdezek bármit is, Decline Message-et nyomtam helyből. Még egyszer nem szeretnék 5 percenként rózsafotókat kapni egy begerjedt Gül Babától.

Egyébként a török csávóknak tényleg érdekes udvarlási kultúrájuk van, lányismerőseim állandóan panaszkodnak, hogy a törökök nem hagyják őket békén neten és mindegyik három levélváltás után el akarja venni feleségül.
Ja, hogy hogyan találnak rá az emberre? ICQ search, keressen mittomén 16-28 év közötti lányt tetszőleges országból. Hát így

Rájöttem a megoldásra, férjezem magam. Onnastól kezdve érinthetetlennek fogok számítani.

Ugyan, az iszlám engedélyezi a többnejűséget. Gondolom ezek szerint akkor a többférjűséget is engedélyeznie kell, hacsak nincs szignifikánsan több nő náluk, mint férfi.

Sajnos a többnejűség engedélyezéséből nem következik a többférjűség opció megléte. Többférjű társadalmakra is van példa, de olyan országot nem tudnék mondani, ahol egyszerre mindkét lehetőség hivatalosan is adott. Sőt, még csak ilyen ötletű sci-fit sem olvastam.

Mindenesetre ezt az ötletet feljegyzem, játékban felhasználható, csak még dolgozni kell a részleteken.

Ez náluk szerintem olyan, hogy a férfi akinek sok felesége van, az ügyes okos stb, amelyik nőnek meg sok férja van, az 'k' betűs.


szerintem arra gondolt, hogy "kifogásolható".
off: onnan lehet tudni, hogy Mainframe járt az oldalon, hogy a legújabb témák listája teljesen máshogyan néz ki, mint amikor legutóbb benéztem.

Én a "kéjelgő" szóra gondoltam persze.


bugreportolni szeretnék. oldalt az ezek mennek doboz utf-8-ban kódolja a karaktereket, az oldal meg vagy nem az, vagy a Firefox nem veszi észre, hogy az.

Igen, nálam is érdekes karakterek vannak.

Tamás thx tudom már javítva van a gépemen csak pillanatnyilag nem megy az ftp.

Ha mondasz jelszót/nevet akkor kijavítom
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
Az üzenőfalon még karaktert írhatsz