Haszprus

Nem lottóztam, holott az az első lépés

©   Haszprus   |   life
Nem lottóztam, holott az az első lépés az ötös megnyeréséhez. Ettől függetlenül azért szeretek gondolni olyasmikre, hogy mi lenne ha egyszercsak elöntene a pénz. Sajnos nem is olyan valószínűtlen, amit az index topicjaiban lehet olvasni ilyen témákban, miszerint tönkremenne minden, megfenyegetnének, barátok elhagynának, stb, de én mondjuk inkább az optimistábbik képpel szoktam foglalkozni, nevezetesen hogy miket vehetnék a léből. A befektetéseket meg ilyesmiket azt most nem mondom, mert ilyesmikről nem szoktam fantáziálni. Az már hülyeség, úgyse nyerem meg, szal most mit filózzak azon hogy hú konkrétan milyen kötvényeket vennék, ez nem a pénz előnyös részeihez tartozik, hanem a kezeléséhez.

Na miket vennék?

1. Vennék valami frankó házat vagy lakást. Alap, de jó kérdés. Házat, vagy lakást vennék? Nem is tom olyan határozottan ezt a dolgot megválaszolni. Családi házban manapság kicsit kevéssé biztonságos lakni. Ugyanakkor talán mégis azt választanám. Gondoltam régebben arra, hogy kőgazdagság esetén se családi házba mennék, mer onnan hiányzik a lakóközösség. Ugyanakkor átgondolva ezt a témát, a lakóközösség mit jelent számomra jelenleg? Hát barátokat semmiképpen sem (bár ez talán azért van mert nem igazán vannak korombeliek errefelé, és azon kívül hogy besétálok a lakásunkba, nem töltök a lakás környékén semmiféle időt, mivel a sulim és minden egyéb elfoglaltságom teljesen más városrészeken helyezkedik el / helyezkedett el mindig is). Ellenben jelent zajt, a szomszédban zajló veszekedések hallását, az én általam nyomatott muzsikának bizonyos hangerő alá forszírozását, a parkolóban a gyerekek ricsaját, a velük üvöltő anya hangját. Az egyetlen előnye - de ez azért elég nagy előny - a társasháznak, hogy az ember kicsit (nemkicsit!) jobban biztonságban érzi magát. Nem kell kertet tisztántartania. Bár ez utóbbi unlimited pénz esetén nem probléma.

2. Szerverparkot létesítenék a családi házam valamely szegletében (valahanyadik pinceszint pl . Ott üzemeltetném a saját website-jaimat. Amiket hobbiból nyomatnék. Pár dolgot biztos csinálnék ilyen téren. Vagy mégsem? Gondoljunk bele, unlimited money-val nem lennék arra kényszerítve, hogy a gép (ami relatíve olcsó) legyen a fő szórakozásom. Utazhatnék helyette. Stb. Ki az a debil, aki gép előtt ülne, ha utazhat is helyette, meg ilyesmi? Persze biztos gépeznék akkor is, de nem ez lenne a fő szórakozásom. Mint ahogy nyáron sem az volt, node a nyár elég költséges is volt ennek megfelelően.

3. Kettes pontban említettek szerint utazgatnék. Mindenhova. Nem sok hely lenne, amit kihagynék. Ha nem is azért, mert minden egyes hely borzalmasan érdekel, de azért, mert miért is ne nézném meg. Anyagilag nem volna problémás.

Most így nagy vonalakban nagyjából ez a három dolog van. Persze lehetne részletezni, hogy a világon milyen helyek érdekelnének, meg milyen weblapokat akarnék üzemeltetni, meg milyen módon képzelném el a ház berendezését, de ezekről oldalakon keresztül lehetne írni szal itt most erre nincs keretem, el se olvasnátok

Update 19:45 Hmm, esetleg azért a ház téma mégis részletezhető egy picit. Éspedig hogy hol laknék? Hú. Nagyon beszűkülve azt kérdezhetném, hogy Budapesten belül hol. Kicsit kevésbé, hogy Magyarországon belül hol. Ugyanakkor bárhol lakhatnék külföldön is, 3,5 mrd az jó summa ilyesmihez, szal mindenhol megengedhetném. De nemtom hol szeretnék lakni. Hoplá. Miért kéne egy helyen? Több helyen is lehetne házam, na ja, kőgazdagéknál már csak így szokás, nem igaz? Nyári rezidencia, stb. befigyelhet keményen Minden esetre én szeretek Bp-ben gondolkodni, asszem valahol Rózsadombon, vagy az első kerben, vagy valahol a Gellérthegyen, ilyesmi helyeken nem volna rossz lakni. Mit gondoltok?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 21 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Én nyitnák saját szexbarlangot

Én valami alagsorban berendeznék egy géptermet meg egy szerver szobát amin mindenféle játék lenne, 100mbites net eléréssel. A gép termet a pénzen vásárolt barátaimmal használnám

Jah és ha elhagynának a barátok a sok lé miatt akkor vásárolnék még haverokat és azokat át plasztikáznám olyanokra akik elhagytak így fel se tünne a változás

Office Space (Hivatali Patkányokból) egy idevágó idézet...

- Lawrence, te mit tennél ha lenne 1 millió dollárod?
- Megmondom én mit tennék, haver: Két csajt egyszerre, haver.
- Ennyi? Ha lenne 1 millió dollárod... két csajjal lennél egyszerre? Ennyi?
- Jóhogy. Mindig is erre vágytam, haver. Na és te? Te mit csinálnál?
- Azon kívül hogy két csajt egyszerre?
- Na persze.
- Semmit.
- Semmit?
- Pihennék. Csak ülnék a fenekemen egész nap. Semmit se csinálnék.
- A semmittevéshez nem kell 1 millió dollár. Nézd csak meg az unokaöcsém. Tönkrement, és semmit se csinál..

Biztos nem szoktátok nézni Vámos Miklós két ember című műsorát. Õ is meg szokta kérdezni a beszélgetőpartnereitől, hogy ha ő egy tündér lenne és valamit kérhetnének, hogy mit változtasson a külsejükön mit kérnének. Mindig kérnek is valamit, és függetlenül attól, hogy mit kérnek mindig azt feleli rá, hogy: "dehisz erre most is képes vagy". Pl kisebb pocak, más színű haj meg ilyesmik... Ez a nagy baj a pénzzel is. Azt hiszi a nép, hogy csak akkor tud jól élni, ha van mint a szemét. Megmondom a tutit, évekig csak pár 5-30 millát használnék... lakás, autó, mikroelektronika, meg napi élet itt ahol vagyok. Esetleg elvégeznék egy bölcsészkart, hogy tudjam mi az élet értelme :-D

De utána meg kipróbálnám három lánnyal is :-)

Milyen kocsit vennétek amúgy? Luxus, sport, lakókamion, vagy egyáltalán konkrét tipus? Én biztos luxust... Nem vonzanak a sportkocsik...

Amúgy meg is ofkorsz :-D

xtr, miért nem költenél többet? Azér egy frankó családi ház megesz több lét mint 30 milka Kezdjük az intelligens gondolatolvasó berendezéseknél, stb Bill Gates-nek se 30 millából épült a vityilója sztem

Luxuskocsit vennék, méghozza valami Mercedest. Nem érdekel mennyi a végsebessége vagy gyorsulása, az érdekel hogy minél kényelmesebb legyen.

Jah, és xtr, aszondod évekig csak 5-30 millát használnál. De hisz számold ki [30m], így az egész összeg mindössze 100 évre elegendő Szal sokkal többet nem is tudnál költeni ennél, hacsak nem kamatozik.

Én vennék egy s600-as mercit meg egy cl 55 amg-t, meg mégegy pár ilyens szart, amit kb egyhét múlva úgyis megunnék. senkinek nemmondanám el csak kurvára közeli ismerősöknek barátoknak, akiket biztosítanék arról, hogy ha bármi anyagu gázuk van, kihúznám őket + egy-egy álmaik autóját vennék nekik. ez monnyuk a 3,5milliárdból max párszáz milla, tehát még sehol nem tartunk. innen hozzálátnék az értelmes dolgoknak, pl támogatnék olyan dolgokat, amelyek valamilyen oknál fogva "kimaradtak" állami, vagy más támogatásbol. pl sportegyesületek, rokik, csövik beindítása a normális életbe, hasollók.

hm ezek elég szentimentálisan hangzottak amúgy de télleg ezt csinálnám

Ílmaik autójával egy a gáz, éspedig hogy valszeg nem egyenlő értékűek. Akkor meg kezdődhet az idegölés, hogy kinek mennyit miért annyit stb. Ez gáz a dologban.

dehogy. még azelőtt kérdezném meg, mielőtt megmondanám hogy rámszakatt a della. de úgyis mindenki ilyen fasságokat mondana hogy "ferrari" meg ilyen tuningos bmw-k, amik legfejjebb egykét tizmillio ft. cl65amg-t meg csak magamnak vennék (100nm, 713le, 6000cm3 + full luxus)

nem 100,baz 1000nm!! :-DD

Ja lehet, hogy egy Maybach befigyelne. Keressetek rá!

Nem tudom, lehet csak én gondolom így, de 3,5Mrd szerintem nem annyira unlimited. Lehet utazgatni, házakat, autókat venni belőle, de hamarabb elmenne, mint gondolnánk. A magam részéről, ingatlanokba fektetnék be, az mindig megtérül. Házakat építenék, azokat megvennétek Ti tőlem a másik ötösből, így végsősoron hozzám folyna be a sok könnyelmű lottómilliárdos pénze

Daneex nem vagy ezzel így. WiZARD is így gondolja [hogy nem unlimited]. Sok telhetetlen ember

Újgazdagoknak házat építeni egyébként nem lenne rossz biznisz, egész biztosan hajlandóak volnának könnyelműen többet fizetni mindenért, mint amennyit ér.

Én mit vennék belőle? Hm... Valószínű, kivenném Édesanyámat a munkahelyéről és kicsit költenék rá. Lakás valahol, stb... Nővérkémenk is besegítenék. Egy kicsit magamat is elengedném. A maradékot meg valószínű befektetném valami jó bizniszbe (Danee ingatlan-ötlete pl. tetszik.) Ja magamnak először egy Breitling Emergency órát vennék citromsárga színben. Na ez a vélemény nem volt olyan vicces, de ezeket csinálnám első körben.

Én valszeg egy Aston Marton V12 Vanquish vennék, ez szép is, erős is és kényelmes.

kép 1, kép 2

Balage ez tényleg nem sok kívánnivalót hagy magaután
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...