Haszprus

Én, a robot

©   Haszprus   |   film
Én, a robot (I, Robot - 2004).

Nézzük csak a problémákat.

A film első percében feltűnik egy mennyezeti csillárventilátor, melynek mindössze egy karja van, tök lassan pörög, és ezekből fakadóan értelmetlen konstrukció. Persze ha gyorsan pörögne akkor szétesne feltehetően

A 3D effektek iszonyatosan rosszak, és persze rengeteg van belőlük, többek közt Will Smith autója, egy audi, mely látványosan egyszerűen csak grafika. A legborzalmasabb, amikor autós üldözést tartanak az alagútban, és a kocsi másodpercenként 5x megpördül saját tengelye körül mint valami búgócsiga. Hihető. Ezen a részen a grafika egyébként egy számítógépes játék szintjét sem éri el.

A filmet két részben néztem. Az első szakaszról a fenti véleményt alkottam, majd pár óra kihagyás után a film hátralevő 50 perce maradéktalanul tetszett. Gonosz központi számítógép, meg minden.

Will Smith, Bridget Moynahan, James Cromwell

Genre: Sci-Fi / Thriller / Action

Tagline: What will you do with yours?

Plot Outline: In the year 2035 a techno-phobic cop investigates a crime that may have been perpetrated by a robot, which leads to a larger threat to humanity.

User Rating: 6.9/10 (10,861 votes)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 7 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nem hihetőnek készült,nagyobb baj,hogy semmibe veszi Asimovot.
Sztem sima akciónak nézhető.
Az pedig köztudott,hogy minden Mainframe a velejéig gonosz...>

szerintem meg tökmindegy hogy egy film könyv alapján készül-e avagy sem, ergo innentől nem is kéne szempont legyen hogy vajon semmibe veszi-e.

Nem veszi teljesen semmibe, csak a címe kellet volna más legyen, mert ugyebár az Én, a robot egy novelláskötet, de van egy másik könyve ami arról szól(címét nemtom mer azt még nem olvastam, csak haverok monták).
Ja és amúgy az az audi nem CG, azt megcsinálták az audinál, bár úgy tudom csak karosszéria, de nézz utána a neten. pl itt: http://www.seriouswheels.com/2004/2004-Audi-RSQ-Concept-Show-1024x768.htm
vagy itt: http://www.seriouswheels.com/top-2004-Audi-RSQ-Concept.htm
Amúgy lehet itten linkelni vagy automatice, na mind1 maj kiderül ha postolom.
Apropó az első postom

happy first post ezek a képek schimán cg-k na jó a kiállítáchsi képek nem. azért kiváncsi vagyok hogy megy terepen

a linkelés metódusa itt van leírva

AFAIK Asimov-nak tényleg van ilyen könyve, ami ehhez hasonló témáról szól, Kalibán a címe. de még annak sincs semmi köze a filmhez

Meg ott van Asimovtól az "Én,a robot" című könyv...az is valammi ilyesmiről szól,de ehhez semmi köze De igazából tényleg mindegy,ha független filmnek tekintjük,Haszprus.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...