Haszprus

A Passió

©   Haszprus   |   film
A Passió (The Passion of the Christ, directed by Mel Gibson). Überbrutál. És mielőtt itt valaki mély elemzést várna, inkább idézek:
nem mond semmi különöset azon kívül, hogy Jézust kegyetlen, szadista, borzalmas módon, ártatlanul ölték meg.

(Index)
Egyébként a film kurvajó, nézzétek meg Valóban elég nehéz kibírni amit a vásznon (?) láthatunk, full horror

Ja és igen, végig izgultam hogy vajon happy end lesz-e
És hadd áruljak el még valamit. Ez nem volt komoly. Ez volt a nap őrült telefonja.

(Villám Géza)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 33 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

nem mozgatott meg különösebben,talán mert nem vagyok keresztény.

Azóta a témával (Biblia) behatóbban foglalkozó barátnőm kifejtette, hogy pl. 2x annyiszor esik el a kereszt vitele közben, mint az eredeti forrásokban. Szóval hitelesség...

Ezt igazából kár is volt megemlítened, átlag két random kiválasztott mondatod után levehető.

hogy nem vagyok keresztény?

Nem, hanem hogy a barátnőd behatóbban foglalkozik a Bibliával :-)


Tényleg, egyébként hogy áll a nézeteidhez a leányka? Megtanítja neked tisztelni a jézusi értékeket? :-)

Ha ilyen részleteket tud, akkor valószínűleg tényleg igen jól ismeri. Nyilván keresztény. Az persze kérdéses, hogy azon belül micsoda.

Katolikus feleséggel verjen meg Téged az Úr! :-)

Õ sem keresztény. Neki ez a munkája.
(Láááátooooom, amint Ncs feje előbb vörös lesz, maaaajd lilaaaaaa...)
/latin, ógörög, héber szakos tanárnő az ELTE-n. Az annyi mint 3 diploma, és nemsokára 1 doktori klasszika-filológiából. Szóval, tényleg igen jól ismeri... /
...
(Ha bővebben érdekel, egyébként nagyrészt Nemeseánusok vagyunk, az egy óhit, úgyhogy nincs túl nagy összhangban a kereszténységgel)

Olyannyira óhit hogy először mainframe is elírja aztán a google se dob ki rá egy találatot se

Várj, ez nem jó. A vallásokban közös, hogy értékeket közvetítenek, és filozófiai, erkölcsi, valamint transzcendens mondanivalójuk is van. Érted: erkölcsi, meg transzcendens. Nézd meg a wikipédián, hogy mik ezek. :-)

és ezt hol írtam, hogy ennek nincs? Másrészt: bánt, hogy élből feltételezed, hogy nem tudom mik ezek. Attól mert nem vagyok katolikus, hülye is kell legyek a valláshoz? Sokadik alkalommal nem én dobom a kesztyűt, NCs.
Haszp.: 1.Nem elírtam, Nemezeánusnak is lehet újabban írni, csak féltem a gyenge kérdésektől a nemezzel kapcsolatban.
2.Ha már mindenképp a google-t kérdezed elsősorban és nem engem, akkor: Nemesis, Nemesea (ez a szentély neve), és a római és ógörög pantheonok táján kapirgálj.
Ha már így ráugrottunk a témára, kereshettek ám Mithras-ról is, meg Discordiáról, (arról fogsz találni, garantálom... ) mert ők is közel állnak hozzám.

Tyűűű micsoda leányzó netezik itt mellettem :-)

Egyébként meg az van, hogy
(1) nem-nagyon szeretsz tényeket emlegetni... ennek oka feltehetőleg az, hogy értelmes témákban nehezedre esik az értelmes hozzászólás... következménye pedig az, hogy
(2) szeretsz személyeskedni. Sőt, inkább: nem szeretsz _nem_ személyeskedni... Tudod, személyeskedés az, amikor nem az állítással foglalkozol, hanem az állító személlyel (vesd össze: "ha te ilyeneken agyalsz, akkor üldözési mániád van")
(3) ha pedig megjön a reward - és hát miért ne jönne, hisz nem vagyok Jézus tökéletességű -, akkor csak nézel nagy kék, ártatlan szemekkel... "sokadik alkalommal nem én dobom a kesztyűt"... atyaég, öregem... hogy a plafon le ne szakadjon...

Tehát nekem ezek a bajaim veled. De egyébként ha (1) nem állna, tehát a szokásos lelkizős fikázáson kívül _bármi_ másról képes volnál itt kommunikálni, engem aztán becsszó nem érdekelne, hogy egyébiránt miket mondasz nekem. De tényleg! Az lehet, hogy néha kapsz tőlem, de azért én értelmeset is írok néha...

Sőt... igazából még az se baj, ha nem írsz értelmeset. Igazából egyetlenegy dolog van, amire szerintem minden esetben jogos a berágás. És ez az, amikor az ivaréretlen személyeskedés _értelmes_ dologra jön.


  • Kéretik az offtopikot befejezni. (Leányzós témát az üzenőfalra, paparazzi fotót emailbe.)
  • A következő egymást becsmérlő kommentetek akárkié lesz, garantáltan törlésre kerül, akármilyen egyéb értelmes gondolatok lesznek benne. Pls. privátban gyilkoljátok egymást, vagy ne gyilkoljátok egymást, esetleg hozzatok létre egy közös blogot ahol egymást fikázzátok
  • A Google akkor is itt van, amikor te nem
  • Ha a Google nem ad találatot egy szóra, akkor olyan szó nincs is, vagy legalábbis nem úgy írják (Mithras 886e találat, discordia 1,6m találat, Haszprus 64500 találat, nemezeánus/nemeseánus/nemeseanus/nemezeanus 0 találat, nemesean 6 találat, ebből az 1ik egy random szógenerátorral született weboldal vagy mi ) Most akkor az egész világon vagy csak te tudod helyesen leírni a szót, vagy valami alternatív magyarázatot tartok még elképzelhetőnek Ja egyébként valami templomot azt találtam még múltkorában, de feltételeztem hogy egy szimpla templom nevéből nem keletkezik vallásnév.

A nemesea-ra találtam, ami illene is mfre, csak épp nem vallás, hanem egy frissen alakult holland együttes. Progresszív rock, azt mondják. nemesea religion -ra is elég sok hit van, talán valami köze mégis van a valláshoz, alapvetően new age meg wicca jellegűnek tűnnek a vonatkozó oldalak.

discordia az valami korongvilág, ilyen humor-fantasy mix volt kb a kilencvenes évek elején... de lehet, hogy ez tök más


az a discworld, és Terry Pratchettnél olvashatsz róla. Discordia Rómában a káosz antropomorfizált alakja, Nemesis pedig ógörög istennő, elég összetett, nem fejteném ki itt, mert egyrészt offtopic, másrészt szerintem Haszprust nem érdekli. New age, wicca cucchoz nincs közöm, de ha megnézed, sokmindent így interpretálnak újabban. (kelta vallás alles zusammen)
Nem reagálok a hozzászólásod "érdemi" részére, bár volna mit, de tiszteletben tartom Haszprus kérését, elvégre ez az ő blogja.
2 kérdés, Haszprus:
1.Más usereknek beszólni? Ez én voltam akkor, amikor az egymondatos filmes fikázókat helytelenítettem? És ez rossz? És miért?
2.NCs-vel vitatkozhatok message-eken keresztül?
U.I.: ne búsulj, Haszprus, a 64500 találat is szép, mire isten leszel, lesz az 1,6m is..

az miért van, hogy nem látom az előző kommentemet, csak 15-öt, holott a friss témáknál 16 van? Nálam a bug vagy Nálad?
...na, most, hogy a 17-est beküldtem, már látom.

na, most is csak 15-ig látom, de gondolom ,ha kommentolok, látni fogom. Haszprus, ezt, és az előzőt is modold ki nyugodtan, csak a mechanizmust figyelem. Kiderült, mi a hiba?

Mielőtt belemásznék a kód mélységeibe, nem lehet hogy itt valami cache hiba van és kommentálás helyett egy refresh ugyanúgy megoldaná a dolgot? Vagy ha hozzáírsz valami olyat az url-hez hogy pl. &asd=asd

Ugyanis én még nem futottam bele ebbe a bugba pedig a kommentlistázás marha régóta változatlan kóddal fut.

Nem lehet, hogy a moderálgatás közben módosítgattál valamicskét a kijelző kódon is?

Mf # 16:
1.Más usereknek beszólni? Ez én voltam akkor, amikor az egymondatos filmes fikázókat helytelenítettem? És ez rossz? És miért?
Rossz mert ők úgysem olvassák el, és mert nem ad a témához új meglátást vagy bármi érdemit És mert más usereket inzultálni amúgy is rossz.
2.NCs-vel vitatkozhatok message-eken keresztül?
Ez kizárólag kettőtök ügye

NCs # 20:
Nem lehet, hogy a moderálgatás közben módosítgattál valamicskét a kijelző kódon is?
Nem tudom, elképzelhető, de nem hiszem. Kétségtelenül van egy 15-ös kommentlimit, de az elvileg az üzenőfal kezelésére vonatkozik, ráadásul az utolsó 15 kommentet jeleníti meg, nem pedig az első 15-öt. Minden esetre most sokmindent átírtam, kicsit átrendezgettem a kódot, ha mégis újra belefuttok a hibába akkor jelezzétek, de előtte nyomjatok egy refresht

bocs, de írnom kell még egyet, hogy lássam az újakat (16-tól)...
UI: oké, látom a javaslatokat, kipróbálom őket, thx!

jó, a refresh működött, de fura, hogy csak bizonyos lapokon (pl. itt, de a Szövegládák témában nem) viccel meg a jelenség...

Erős a gyanú hogy cache hiba. Szerintem. Az Opera viselkedik nálam így, hogy egy hét elteltével is lazán benyomja cache-ből pl. a blogomat. Nem tudom, miért.

igen, én is valami ilyenre gyanakodtam, csak nem tudtam, hogy igy hivják.

mainframe, a latinban nem sok cs volt, vö. pl., hogy a dicitur-t dicsiturnak ejtettek

Az erasmianus kiejtés lényege, hogy tájegységenként belejátszik a helyi nyelv. Ők olaszosan ejtették, ami elképzelhető. Igazából ha megnézed, az angolszászok is így ejtik a latint. Csak a németek meg mi ejtjük c-vel. (De bevallom nekem is megrándult a szemem alatt az ideg az Eccse 'omo-ra.) Amire Te gondolsz, hogy a latinban mi van, meg mi nincs, az az egységesített, restituált kiejtés. Ami akkoriban még nem létezett.

monnyuk a gubernatort én is kormányzó/helytartónak tanultam (orbis latinusból) és a gugli szerint is az ez nem olyan mindenki hülye csak én vagyok helikopter effekt, véletlenül?

Nem, ugyanis az a középkorban kezdte jelenteni a helytartót. Ókorban hajókormányos, mint azt fentebb mondtam. De az Orbis Latinusból még én is ezt tanultam, az mindegy hogy nem korhű. Nyelvileg helyes. És az egy nyelvtankönyv, nem történelemkönyv.
Restituált-nem restituált témához barátnőm megjegyzése egyébként:
Ha igazán hitelesen csinálják, akkor 1. nem latinul beszélnek a népek, hanem görögül, mert a keleti provinciákban az volt a hivatalos nyelv 2. ha már latinul, akkor restituált ejtéssel, ami kb. az i.e. 1. századi kiejtés rekonstrukciója, így még nagyjából stimmel az i. sz. 1. századra is de az átlagnéző attól is kiakadt volna, h. Ekke 'omo, úgyhogy szerintem ha a célközönséget nézzük, mégiscsak ez volt a legjobb, amit tehettek.



mainframe, nyilvan nincs sok rogzitett kazetta mondjuk a masodik szazadi kiejtesrol
az ekcse homonal en is furan neztem, de nekem az a kedvencem, hogy a restitualtban volt korabban olyan, hogy Kikero es Kézár

Kaiszar, hogy pontosak legyünk. De igen, elvileg az a helyes. Pedig a mai latinnal nézve tényleg elég viccesen hangzik.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...