Haszprus

Negyedik félévi órarend-vázlat

©   Haszprus   |   bme
No hát így nem pont elsőre de pár nekifutás után ilyen órarendem jött ki, ez egyelőre valamiféle vázlat, aztán meglátjuk hova csiszolódik.



Mik a problémák vele?
  • Túl sok óra. Ha abból indulunk ki, hogy be akarok járni, akkor ez így sok.
  • Túl sok kredit. Konkrétan 43.
  • Az ütközések kiküszöbölése érdekében nem tudtam felvenni a Mérés labor 1-et, ami roppant kellemetlen, tekintve hogy ratyi tárgy, állítólag simán elvégezhető, egy a probléma vele, éspedig az, hogy az algel gyakom időpontjában van, szerdán, amire elvileg ajánlatos volna bejárni, tehát üti a mérést. Vagy lehetne csütörtökön vagy pénteken, 8-tól 12-ig, de az még rosszabb, mert két-két tárgyat üt egyszerre (a lehetséges mérés-időpontokat fekete árnyékolt keretekkel jelöltem). Nemtom mi legyen, felvegyem vagy ne vegyem fel? Algel gyakoknak csak a felére tudnék bejárni miatta…
  • Hét kib#szott óra nem az I épületben lesz. Bakker. Megashit. Ilyen nincs bazeg. Vááá. Utálom az egyetem összes többi szaros gagyi béna épületét. I épület power, összes többi megasuckz. Kényelmetlen, alulfűtött, nincs légkondi, nincs lift (vagy túlterhelt, kicsi stb), nincs luxuswc, nincs ruhatár, nem ergonómikus, régi, úgy szar az egész ahogy van. Rühellem. És messze is van. Az ötből 2-3 napot nem az I épületben fogok kezdeni, ebből mi következik? Hosszas egyedüli utazás. Fakkin shit!!
Nem tudom, mit adjak le. Kézenfekvő lenne az elektrót és a depót, de ezeket a tárgyakat biztos mindenki felveszi, hisz nincs előkövetelménye, ergo nem lenne jó keresztre menni belőle. Az elektro ráadásul állítólag még könnyű is.
Gondolkodtam még azon, hogy esetleg az algelt, de nemtom… Félek hogy algel nélkül a hétfői valszámra nehezen tudnék felkelni (egyetlen tárgy miatt ugye).

Eredeti terveimben az elektrót és a depót jegeltem volna egy félévre, valószínű, hogy ez lesz a végleges döntésem is, majdan. Sokat fog könnyíteni a hétfőmön, a keddembe viszont egy idióta lyukat szúr, a szerdai bejárásomat ugyanakkor kicsit veszélyezteti (egy óra kedvéért nehéz bemenni, mint írtam) (ja, ez igaz a keddre is).

Most pedig következzen a kisszótár, mi mit jelent:
valszám valószínűségszámítás
algel algoritmusok elmélete
elektro elektronika
depo deklaratív programozás
opre operációs rendszerek
szar számítógép-architektúrák
fony formális nyelvek
jelek jelek és rendszerek
szglab számítógép-laboratórium IV.
tesi
mérés mérés labor I.
töki tömegkiszolgálás, no ezt tuti nem veszem fel mert kéne hozzá egy valszám

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 20 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Szerintem vedd komolyan a mérés labort. A nevében is benne van: LABOR. Sajnos lehet, hogy csak két kredites, de ez nem jelenti azt, hogy nem szopatnak szarrá belőle.

Továbbá NINCS BELÕLE KERESZTFÉLÉV!!! Hogy a QQQQ.AAAAA.-kat!!!

ÉS KELL A SZAKIRÍNYHOZ!!!

Ha csak az egy büdös kurva méréslaborod kell a szakirányhoz, és pechedre pont rossz félévre esik, akkor elbasztál egy félévet!!!

Továbbá csak kéthetente van, kivéve az utolsó két hetet... összesen 6 alkalom. 6 darab algel gyakot kúrnál csak el, ami egyébkirányú szorgalmas bejárással-tanulással kompenzálható.

Bár... a fene tudja, talán érdemes azért vigyázni az algel-gyakokra is, mert a BSZ szigorlat is kurvanagy szopás.

Az a kifejezett, alig leplezett hallgató-utálatot, ami az egyetemet áthatja, azt a kibaszott húsdaráló-fílinget, azt a pökhendi, primitív, aljas kibaszáshegyeket, amiket a hajncmanni méréslabor oktatásnak álcáz, azt nem leszek képes elfeledni és megbocsátani sem soha.

Amúgy szerintem júniusban mindenből szopni fogsz. De akkor is csináld csak így. Egyébként is szopnál mindenből, csak még kevesebb kredited is lenne. Parkinson óta tudjuk, hogy a munka mindig kitölti a rendelkezésére álló időtartamot. Sajnos ez az év, amit most csinálsz, a leggázabb.

lehet hogy kredit helyett átlagra kéne hajtsak, ez a kettő ugye eléggé konfliktusban van egymással.

vmelyik listán azt olvastam hogy szakirány előtti tárgyat minden félévben kötelesek indítani, ergo sztem mérés1-et is. ha nem, az elég ciki.

nomeg aztán minden elbukott kredit jelentős mennyiségű kidobott pénzt jelent.

ja és nem hajt a tatár szal nem biztos hogy szét kell szopassam magam ennyi kredittel, nem is tudom minek csinálom

A töki kurvanehéz, ha tudnád se is vedd fel, csak a valszám után, de az is lehet, hogy jobb, ha a valszámot pihenteted egy félévig az agyadban, végül is nem kell a szakirányhoz, se szigorlathoz, csak elágazóII-höz, tehát elég megcsinálni a majdnem diplomáig.

Hát én az infó épületet is utálom. Pont olyan girbegurba szar épület, mint egy elbaszott c++ projekt. :-)))

GYÛLÖLÖM EZT AZ ÉPÜLETET!!!

Kövezz meg, de tudod melyek a legjobb épületek ezen a környéken??? AZ ELTÉS ÉPÜLETEK, AZON BELÜL IS LEGINKÍBB A VEGYÉSZKARÉ! Egy időben, amikor még általános iskolás voltál volt ott is egy pár órám... hát, szerintem ez kellene, hogy legyen az alap.

Amúgy a csajok is kurvajók a vegyészeknél teljesen hihetetlen, mennyire más a légkör ott, basszus, hogy az évfolyam majdnem fele NÕ és ráadásul JÓ NÕ...

Nem, mérés1-et nem indítanak minden félévben, és ezért is a büdös kurva anyjukat.

Szerintem azért csinálod, hogy hízelegj magadnak, hogy ennyi kredited meg bírsz cisnálni

De ha nem akarsz doktorálni, meg nagyonnagyátlagú szakirányra menni, meg tökmindegy, hogy a félévente sokszázezer tandíj mellé hánytízezer ösztöndíjat kapsz, akkor nyugodtan játszhatsz kettesre mindenből.

Persze megoldhatnák, hogy a kibaszott mérés1 ne kelljen a szakirányhoz, de nem oldják meg. "ott baszunk ki veled, ahol tudunk" <- ez a mechanizmus uralja azt a méréses bagázst.

Nincs ösztöndíjam (mert nem kaphatok) ellenben perkálok felvett kreditenként 7350 Ft-ot. Ez elég nagy gond tárgyfelvételi stratégia szempontjából. Pontosabban enélkül nem is kéne taktikázni, de így muszáj nagyon megfontolni hogy miket veszek fel
- nem célszerűek az ütközések mert az jóeséllyel bebukott pénz
- nem célszerű túl sok óra túl sok kredit mert jóeséllyel bebukott pénz
stb.

Nem hízelgés miatt csinálom egyébként hanem hogy együtt maradjak az eredeti évfolyamommal. Sajnos a depot és elektrót sztem kb. mindenki felveszi hisz nincs előkövetelményük, gyakorlatilag. Csak valami első féléves tárgyak asszem, ami azért valszeg mindenkinek megvan

Viszont nem tudom mi van akkor ha szar az átlagom de eljutok szakirányig, és teljesítettem az összes szükséges tárgyat. Mindegyik szakirányhoz kell valami átlag, nem? Aki az alatt van az ott fog torlódni élete végéig a szakirány előtt, vagy mi?

Nem, mert (elvileg) úgy megy a szakiránybesorolás, hogy szakirányátlag szerint csökkenő sorrendbe rakják a hallgatókat, és úgy osztanak. Ezért ahogy csökken az átlagod a 2.5 irányába, úgy lesz egyre kevesebb beleszólásod abba, hogy hányadik helyre tesznek be.

A dologot bonyolítja, hogy ha nem gyűlik össze legalább 8 ember egy szakirányhoz, akkor az a szakirány az adott évben nem indul, ilynekor a rá jelentkezőket újraosztják.

Továbbá kétkörös a jelentkezés, hogy lehessen fellebbezgetni, meg késve berakni papírokat. Emiatt előfordulhat, hogy sokkal rosszabb szakirányra kerülsz be csak azért, mert nem sikerült teljesítened a feltételeket a vizsgaidőszak vége előtt kb három héttel. Ja egyébként az egész dologra kb egy heted van egy vizsgaidőszak végén.

Persze az egész ügyet erősen schönherz-közeli körök intézik, akiknek eddig mindig, mindenben, és kibaszott pofátlanul maguk felé nyúlt a kezük, amit csak láttam. Igazán csodálkoznék, ha ebben máshogy csinálnák.

Na akkor viszont szerintem, ha TUTIKURVÍRA meg akarod csinálni az összes kreditedet, és nem számít, hogy megleszel-e 28 éves a diplomaosztón :-))) akkor szerintem jól csináltad. Merthogy nem lehet egyszerre vizsgázni és szigorlatozni valamiből.

Ezért csináld meg most az algelt, és jövőre a méréslabor1-gyel együtt a BSZ szigorlatot.

Ja nem! Ezt beszoptad! Mert nincs méréslabor jövő félévben!!! HIHIHI na látod ezt magyaráztam

Pusztán emiatt most vagy varázsló leszel (nem javaslom, vagy ki fogod hányni a beled az erőlködéstől, vagy még nagyobbat szívsz), vagy legkorábban 2006 januárban mész szakirányra...

Ami miatt szerintem szarban vagy az az, hogy ahogy elnézem, egyik tárgyadat se lenne sok értelme hanyagolni. Mert vagy lyukat csinálna az órarendedbe (algel, opre), vagy olyan lightos, hogy nincs értelme nem megcsinálni mihamarabb (elektro, szar), vagypedig kurvára meg kell csinálni, mert mindenhez kell és alap tárgy (pl valszám, algel).

Szal szopni fogsz. Készülj fel rá. Legjobban teszed, ha minden nyavalyás órán ott vagy. A kávé nem jó ötlet, viszont emiatt kurvajól kell tudnod szabályozni az alvásritmusodat.

Ha nem veszem fel egyszerre az algelt és a mérés labor 1-et, akkor mindenképpen csúszok fél évet.
Időközben neptunon utánanéztem, a mérés évenkénti indításában sajnos nem tévedsz
Még rágom ezt a témát, elég gázos.

itt azt nézem hogy a gyakorlat úgy tűnik csak kéthetente van. Akárcsak a mérés. Szerencsés esetben nem is ütik akkor egymást! Sőt! A keddi előadásom algelből szintén csak kéthetente van (a fenti lap szerint), és arra az időpontra is lehet gyakorlatot választani. Ergo… Ott fogok járni gyakra és előadásra is oszt kész. Vagy pedig, marad így ahogy van, és ha szerencsém van akkor páros heteken van az algel gyak (ez tuti így van), ptn heteken pedig mérés (ezt nemtom így van-e mert szar neptunba azt írják hogy "minden héten" holott ez köztudottan nem így van.)

Ha csak az a lényeg hogy 5. félévre meglegyenek a szakirányos tárgyaim, ugyanakkor ne haljak bele a tanulásba és ne rohadjak suliban minden héten szinte minden nap 18-19-ig, akkor vmit azért le kéne adnom. Célszerűen vmi utolsó órát. Konkrétan a depót. Vagy csak lájtosan fogok bejárni bízván abban hogy majd menni fog mert a programozás közel áll hozzám? Meglássuk. Érdekes félév lesz ez, 43-ról 45-re nőtt a tervezett kreditjeim száma a Mérés felvételével… Brutális.

Na át is jelentkeztem keddre algelből, ütközés megszűntetve. Gondolom az algel előadás és gyakorlat időpontja nem véletlenül van ugyanakkor, remélhetőleg eltérő heteken tartják

de az is lehet, hogy jobb, ha a valszámot pihenteted egy félévig az agyadban, végül is nem kell a szakirányhoz, se szigorlathoz, csak elágazóII-höz, tehát elég megcsinálni a majdnem diplomáig.
honnan lehet tudni azt hogy milyen tárgyak kellenek a szakirányhoz? Tudtommal a valszám kell hozzá, ezt a new_elotanulmanyi.jpg alapján gondolom, ami viszont egyáltalán nem mondható hivatalos cuccnak. Tehát?

Amúgy meg mi az az elagazoII? Életemben nem hallottam ezt.

Ezért ahogy csökken az átlagod a 2.5 irányába,
Miért pont 2,5 irányába? Van vmi 2,5-ös alsó limit vmihez?

Igen, elvileg 2.5-ös görgetett átlag alatt nem mehetsz szakirányra. Gyakorlatban _senkiről_ sem tudok, akit emiatt rúgtak volna ki. Ha mégis 2.5 alá kerülnél, akkor - külön kérvénnyel - kiütteted az analízis ketteseidet, és újravizsgáhatsz belőlük. Ez általában elég szokott lenni a 2.5 fölé kerüléshez. Tehát emiatt nem kell aggódnod, de azért ott van ez a limit...

Ha nem vagy képben azügyben, hogy mihez mi kell, akkor ne aggódj. Az
egyetemen senki sincs képben, csak az öregdiákok, meg a dékánis nénik.

A szakirányhoz kell:
- a modelltanterv első 120 kreditjének _minden_ tárgya (tehát ÉS
kapcsolat, nem pedig 120 _akármilyen_ kredit)
- kettő vagy három szakirányalapozó tárgy. Ezek nincsenek benne az első
120 kreditben, de ugyanígy kellenek a szakirányválasztáshoz hoz. Azt
hiszem, szgháló meg opre volt az a kettő, amikor még én szakirányozgattam.
Ezek amúgy elég lightos tárgyak.
- az _összes_ szigorlat. Ennek következménye, hogy azok a tárgyak is,
amelyek a szigorlatokhoz kellenek (bsz, algel, fony, digit, stb).


Ezek olyan tárgyak, amelyek közül pontosan egyet kell megcsinálni.
Egyszerre is vannak tartva. Ha egynél többet csinálsz meg, az szakmai
választható tárgynak számít majd. Gyaníthatóan azért kerültek be a
képzésbe, hogy kicsit remoralizálják a BSZ szigorlattal meg a
másod-harmadév durvulásaival némileg demoralizált hallgatókat, továbbá,
hogy látszólag megnöveljék a választható tárgyak listáját. Az elágazó
I-et két tárgy közül lehet választani: ez a beágyazott rendszerek meg a
beszédinformációs rendszerek. Én a beszédinfóra jártam, szerintem kurvajó
volt, értelmes dolgokat tanultam, amiket javarészt azóta se felejtettem
el, és az agyam is sokat tágult tőle. A beágyazottól az arra járók nem
voltak ennyire elragadtatva, azt mondták, túl kevés köze van a
gyakorlathoz. Az elágazó II-t három tárgy közül lehet választani:
- 1. infomanagement. Gajdos-féle adatbázisos faszverés, szerintem
kerülendő, de akik oda járnak, azok szerint kurvajó. Az évfolyam többsége
ezt szokta választani.
- 2. teljesítményelemzés. Ez is nagyon szar, de szépen fel va
ncicomázva, lényegében töki2, csak nem olyan kemény a matekja, inkább olyan ismételgetős-gyakorlatiasabb jellegű, barátságos tanárbácsival
(Jereb).
- 3. a nevét nem tudom, de azt igen, hogy a SZIT tanszék csinálja, és az
órák egy része abból áll, hogy az ELTÉ-ről hívott matematikusgyerek
definíciókat, tételeket és bizonyításokat fos a táblára az óra elejétől a
végéig, és közben alig vesz lélegzetet.

Én is (1)-et akartam választani, mert azt mondták, ez a legjobb. De már
nem volt hely, úgyhogy maradt (2). Január 3-án majd megkérdem a
tanárbácsit, hogy lesz-e gyakiv...
Egyik se kell a szakirányhoz meg semmihez, ergo elég őket a diplomáig
megcsinálni.

20.
Ha az algelt nem csinálod meg most, azaz júniusban, akkor legkorábban jövő
(2005) decemberben csinálhatod meg, tehát legkorábban 2006 júniusban
mehetsz szakirányra. Ha a méréslabort nem csinálod meg most, akkor
legkorábban 1 év múlva, tehát 2006 tavaszán tudod megcsinálni, tehát
legkorábban 2006 júniustól lehetsz szakirányos. Emlékszel algelből vagy

BSZ-ből a PERT-diagramra? Na, a te diagramodon mind a két tárgy kritikus a
szakirány, tehát a diploma szempontjából. Persze, ütik is egymást... de
nehogy azt hidd, hogy ez rajtad kívül bárkit is érdekelni fog :-)))

21.
A depó lájtos, mert programozós tárgy, de azért ne becsüld le. A prolog
meg az sml egészen izgató, DEKLARATÍV nyelvek, ami lényegében azt jelenti,
hogy nem azt mondod meg a gépnek, hogy mit csináljon, hanem azt, hogy
minek kell kijönnie. Például, nincs bennük ciklus. Prologban egy olyan
kódot írni, ami végigmegy 1-től n-ig az egész számokon, körülbelül 5-6
sor. Ennek ellenére azért elég jól használható nyelvek ahhoz, hogy az erős agytágító hatásukkal együtt legyen értelme őket itt tanítani.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

neved:

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
usernév ::
jelszó ::