Haszprus

A falu

©   Haszprus   |   film
A falu (The Village - 2004). Eleje unalmas, második fele érdekes, izgalmas. Hogy ajánlott-e? Határeset. Fene tudja.

Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody, Sigourney Weaver, Brendan Gleeson

Genre: Thriller / Drama / Romance

Tagline: Run. The truce is ending.

Plot Summary: In a quiet, isolated village in olde Pennsylvania, there lies a pact between the people of the village...

User Rating: 6.5/10 (16,362 votes)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) Lilla (nem regisztrált)
Szerintem óriási a film!!! Először nekem is bugyutának tűnt de mikor elkezdtem gondolkodni rajta, rájöttem mi is a lényege.A szerelm mindent legyőz!+gyávák a pasik megmondani, h beléd vannak zúgva...
Szerintem a késeléses jelent is nagyon jó volt.De pl a vége csak összevolt csapva.Lehetett volna egy romantikusabb befejezés is:pl:éppen táncolnak az esküvőjükön.

A késelés valóban jól meg volt oldva, sőt, szerintem a bolond csávó karaktere úgy ahogy van nagyon jól el volt találva.
Mondjuk szerintem ez a lényeg, amire rájöttél, így megfogalmazva kicsit profán, de ha csiszolunk rajta, akkor akár még közelíthető is vele a megoldás. Kevésbé igaz, hogy a pasik gyávák megmondani, sokkal inkább igaz, hogy néha a körülmények nem engedik kibontakozni az egyébként tökéletes, neadjisten eleve elrendelt dolgokat. Gondolj bele: a srác el akart menni az erdőn át a városba! Most előtte valljon szerelmet a lánynak? Amikor nagy esély van rá, hogy nem jön vissza? Mire lett volna az jó?
Kicsit tényleg elsiették a befejezést, de lehet hogy ezzel kerülték el hogy végtelenül nyálas legyen a film. Mert azért pár határt így is súrolt.
Nem tudom, Haszprus, Te hogy vagy vele, de nekem pont az első fél óra tetszett jobban. Az a feszültség, amikor még semmit nem tudunk róla, hogy mi miért van. Hogy miért nem kapott gyógyszert a kisgyerek, vagy hogy miért ássák el a lányok a piros virágot. Mondjuk lehet hogy nekem csak az vont le egy keveset a második felét átjáró izgalomból, hogy egy ponton túl megsejtettem a végső csavart. Szóval onnantól nagyjából tudtam mi következik.
Összességében nekem bejött a film, akár még 6.5 fölé is pontoznám. Az én kis 10-es skálámon például egy 7-7.5.-et simán megérdemel.

Én a végén néztem egy nagyot, meg a késelésnél (? nekem más rémlik) is…

Én nagyjából onnantól sejtettem a dolgot, amikor a főcsávó megmutatja Ivynak hogy mi van a fészerben. Nem tudom miért. Gondolhattam volna ezer más dologra is, de valamiért ez ugrott be.

Mármint mi ugrott be? Mert szerintem 3 meglepetést is nyújt a vége, mindegyiken nagyot néztem
(Kerítés, cég, kor)

A kerítés miért meglepetés? Ez szerintem a kor folyománya. A Cég-et meg nem is értem. Az nem is esett le teljesen, hogy akkor a csaj apjáé a cég, aminek a birtokában van az erdő? Ez szerintem nem akkora csavar, maximum a hihetőséget kívánja megteremteni (mert egyébként 2 nap után úgy b@szták volna ki őket az erdőből mint az atom).
A kor ugrott be egyébként...

Én aszittem pár évszázaddal előbb játszódik a sztori, ezért ez nekem egy nagy csavar volt. Szerintem egyébként mindenki azt hihette hogy korábban játszódik hiszen az ég világon semmiféle utalás nem volt a film legvége előtt arra, hogy a mai világban játszódik, ellenben régi ruhák, régi stílusú házak, semmi technológia, stb. (bár most mintha rémlene vmi rádió, de az nem kapott nagy hangsúlyt a filmben, nem is működött)

Én azt hittem egyszerűen egy felfedezetlen, háborítatlan erdőrészben laknak, ami ugye régebben simán lehetséges lett volna (legalábbis egy film erejéig mindenképpen).
Az nem is esett le teljesen, hogy akkor a csaj apjáé a cég, aminek a birtokában van az erdő?
Mármint tőlem kérded h leesett-e? Le, ja, pont ez is egy nagy meghökkentő csavar volt.

Szóval a három csavar persze összefügg egymással a hihetőség miatt, de mindegyik új tény önmagában, és absz. nem gondoltam volna rájuk.

Nemnem, kicsit félreértettél. Azt értettem, hogy az csavar, meg meglepetés, hogy ez most nem 1800-as évek, vagy hasonló. Csak valami miatt onnantól már számítottam rá, hogy a csaj meglátta a jelmezt a fészerben. A kerítés azért nem volt meglepetés szerintem, mert belülről ugye befutotta a növényzet, ezért nem látjuk, hogy beton, tehát akár 1800-as évek beli kerítés is lehetne. Amikor meg már kint van, akkor jön járőrautó meg minden, szóval nem a kerítés a nagy szám.
Nem kérdésnek szántam, hogy leesett-e, csak ezt két mondatba kellett volna írnom. Tehát NEKEM nem esett le egészen ez a céges dolog, de most már rájöttem.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

neved:

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
usernév ::
jelszó ::