Haszprus

Látogatottság és tartalmi változások

©   Haszprus   |   hwsw
Nemtom pontosan minek köszönhető, de növekszik a látogatottságom, sőt nem is nagyon marad el egyes általam nagyra tartott blogokétól. Na jó, mondjuk enyém harmadakkora (itt most konkrétan egy blogra gondolok), de mégiscsak itt egyszemélyes posting van, nem pedig egy egész gárda nyomja a bejegyzéseket. Ezen felül asszem nem sok bloggal vagyok linkelési viszonyban, így hirtelen összesen 3 kivétel jut eszembe, ezek közül egyik blog már rég elesett a csatamezőn, másiknak a gazdája direkt a saját látogatottságának rombolására törekszik, harmadiknál pedig fogalmam sincs hogy be vagyok-e még linkelve mert nem olvasom

Azt figyeltem meg, hogy ahogy csökken a bejegyzéseim száma, úgy nő az olvasottság. Persze nem biztos hogy pont ez a két dolog van közvetlen kapcsolatban. Lehet hogy egyszerűen csak némileg minőségibb a kontent ami itt megjelenik, mint amilyen régen volt. Ld. pl. már elég ritkák a fáradtsággal kapcsolatos bejegyzések (tképpen az utóbbi napokat leszámítva mióta ez a napi 4 bejegyzéses scriptlimitem van (amit egyébként kisebb gyakorisággal rendszeresen kitrükközök közvetlen az adatbázisba való írással ), nem is írtam fáradtságról)

fáradtság kategóriába tett bejegyzések
2004. szeptember31
2004. október24
2004. november12
2004. december4


Most nem tudok grafikonokkal szolgálni, mert ki vagyok lockolva a gépemről, viszont anyám elfelejtett kijelentkezni mikor elment innen, így most az ő nevén vagyok bejelentkezve De neki nincs jogosultsága a fejlesztési könyvtáraim olvasására…

Update 09:44: egyébként a napokban gondolkodtam azon, pont a fenti első mondat hatására, hogy lehet, hogy lehetővé kellene tegyem a bejelentkezés nélküli kommentelést. Miért? Mert háromszor ekkora látogatottságú site sokszor ennyi kommentet produkál. Persze lehet (nyilván) tartalmi különbségekből fakadóan is, ugyanakkor erősen gyanítható, hogy a regisztráció ill. bejelentkezés szükségessége sokakat eltérít a kommentálástól. Egy-két hete regisztráltam magam egy másik blogon is (doransky), de inkább kijelentkezve kommentálok, mert különben meg kéne jegyezni a jelszót hozzá (azon a blogon mindig kijelentkeződik az ember, nemtom pontosan mennyi idő alatt, a lényeg hogy állandóan újra be kéne jelentkezni, ami persze security meg privacy szempontból jó, de erősen csökkenti a dolog kényelmességét).

A dolog persze felveti nálam is a fent leírt problémát, miszerint elég gáz volna ha az eddig bejelentkezetten kommentáló júzerek kijelentkezve kezdenének kommentelni. Bár ennek már nem tulajdonítok olyan nagy jelentőséget mint régen, de azért mégiscsak jó látni az adminban hogy a recent_visitors mutatóm 8-15 közötti ingadozás helyett mindig 20 fölött van).

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...