Haszprus

Equilibrium

©   Haszprus   |   film
Equilibrium (Equilibrium - 2002). Ilyen gagyi szar filmet még életemben nem láttam, mélységesen felháborít hogy ilyet ki mer adni bármely filmgyár. Először is teljes egészében az 1984 film koppintása (már az is szar volt), csak itt nem gondolatrendőrség van hanem az érzelmeket irtják (hogy ne legyen több háború, amiket az érzelmek tesznek lehetővé), és a népet egy szer tartja érzelemmentesen. Arról nem kapunk beszámolót hogy így mi a manó tartja egyben a családokat (sőt, mi hozza létre őket) meg úgy egyáltalán honnan gyün az utánpótlás. Érdekes módon az érzelemmentesített szereplők 90%-a képes mosolyogni és egyéb hasonló nem túl érzelemmentes dolgokat produkálni. Ettől már úgy alapból iszonyat gagyi érzése van az embernek minden 20. másodpercben. Node amit sikerült 'lencsevégre kapnom' a film vége felé, hát az már az überlowcostság netovábbja:

[[[ Itt korábban egy kép volt, most már nincs ]]]
Emberünkben nem kicsit látványosan törik meg a kard, teccikérteni??

Genre: Action / Sci-Fi / Thriller

Tagline: In a future where freedom is outlawed outlaws will become heroes.

Plot Outline: In a fascist future where all forms of feeling are illegal, a man charged with enforcing the law rises to overthrow the system.

User Rating: 7.6/10 (15,599 votes)

Update 2005. nov. 30. 20:58: Igen, tudom, tévedtem a kardos teóriával kapcsolatban. Részletek a kommentek közt.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 42 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!



Szerintem adj neki egy eselyt, meg nem talalkoztam olyan emberrel, akinek ne tetszett volna.

Tartok tőle, hogy nem tudok ilyesminek kellő prioritást adni.

1.az 1984 könyvben KIRÍLY,a filmet sajna nem láttam...bepótolom.
2.A kard nem törik meg,ha figyelmesen megnézed,az a figura kardjának a hüvelye,ami még ott lóg az övén.
3.nem akarom védeni a filmet,DE van benne pár jó ötlet.A lőfegyveres kata-k szerintem kis csiszolással igényes akcióelemmé válhatnának (majdnem) bármelyik filmben(kiválthatná a lejárt bullet-time-ot).Végre a harcmüvészetes filmeknek nem kell nélkülözniük a lőfegyvereket (lsd.Öld meg Rómeót,ahol 2 übernagy gengsztercsalád,de lőni alig lőnek benne /csak mert Jet Li a főhős,aki ütni tud/).A '84 koppintása elég nyilvánvaló,de a 84 kinőtt már abból,hogy "csak" egy film/könyv.Ez egy alapelv,egy anti-utópia.Ha keresni akarnék,találnék még vagy 20 filmet,ami a 84-et veszi alapul,"annak koppintása".Ha nagyon akarom,akkor meg a 84 Huxley Szép Új Világának koppintása. A film még lop pár helyről,pl.Mátrix (főhős kinézete egy az egyben).A világ nincs kellően kidolgozva,vannak következetlenségek (pl.érzelmek,ahogy irtad,de milyen szar lenne a film,ha még ezek az érzelmek sem lennének benne... ),ez tényleg arra utal,hogy a film "kicsit" low cost. Ha erre lett volna egy igényes szereplőgárda (Sean Beant is lelövik az első 15 percben),és nagy pénz,nagy project,lehetettt volna egy igényes Mátrix-szerü súlyos darabot alkotni.
SUM: Valóban hagy kivánnivalókat maga után,de televan jó ötletekkel,és a körülményekhez képest még a szinészi játék is elfogadható (főhős jó,gyerekei nagyon,főrossz meg a feka csávó nem annyira jó).
IMHO

(pl.érzelmek,ahogy irtad,de milyen szar lenne a film,ha még ezek az érzelmek sem lennének benne... ),
namost ahogy megcsinálták (érzelmekkel) ez egy nagy önellentmondás

érzelmek nélkül még szarabb lenne?

akkor ebből az következik hogy ez az ötlet (érzelemmentes világ) egyszerűen nem jó filmtéma, nem kellett volna ebből filmet csinálni.

2.A kard nem törik meg,ha figyelmesen megnézed,az a figura kardjának a hüvelye
a gerinchez képest deréxögben hátrafele álló kardhüvely? nem vagyok a téma szakértője de ez elég fura. a filmet sajnos nemtom már visszanézni hogy vajon az tényleg egy hüvely volt-e, szal h viseltek-e ilyet az emberek ott egyáltalán (nem emléxem).

igen,ez a főgonosz (asszem) 6 csicskása volt,mindnél volt 1 egyen-katana,az egyiktől veszi el Cleric,és azzal hentel.Azért áll igy a kardhüvely,mert csak háborúban hordták tartóval,egyébként csak az övbe tüzték a hüvelyt,ezért az elég mereven követte a testet minden esetben.
Na megyek,meghallgatom,hogy sikerült a SZAR vizsgám.Wish me luck.

Na az 1984 azért komoly dolog, mert ilyen ún. "mondanivalója" van.

9) Pzs (nem regisztrált)
Hali! Az nem a clerik kardja, ami kiáll az emberke testéből, hanem a saját kardjának a hüvelye mered hátrafelé, ami a bal oldalán van. Ha jól megnézed, a színük sem egyezik, a hüvely fekete, a kard fémes (ekkora bakit azért egy rendező sem követ el!!!) Egyébként meg, ha tényleg így is lenne, ahogy ti mondjátok, az Equilibrium akkor is egy szuper film, nagy ívben lekörözi a Mátrixot, aminek az első részét még végigszenvedtem, de a többin elaludtam az első 10 percben. A színészi alakításokról meg jobb, ha nem is beszélünk ha a Mátrixról van szó.
Csao

pzs, ha elolvastad volna a kommenteket, nem kellett volna lefárasztanod az ujjaidat...

Ja, és a csicskáknál nem is sima katana volt, hanem Shirasaya, de ez már igazán csak részletkérdés...

"stan, don't be such a smart-ass"
(stan's mom, south park)

úgy is mondhatnám hogy who the fuck cares, vagy hogy ez mi a sz..öszt számít a film szempontjából hogy pontosan milyen karddal suhintottak oda egymásnak?

Mondom: _részletkérdés_. EZT véletlenül épp tudtam, és ezzel kompenzálom, hogy a fotós és HWSW témákhoz sz@rt sem tudok hozzászólni. De leb@szhatsz érte, Te blogod...

Bárki bármit mondd ez egy rohadt jó film!

Azzota filmesen kimuvelt kocsmatarsasagom is azt nyilatkozta, hogy uberjo. Nem mondanam, hogy teljesen egyetertek veluk, de hatarozottan jo fele tendal a cucc. Ha nem B-kategoriasnak csinaljak, akkor siman kasszasiker. De nem annak keszult, es ez sajnos latszik is.

Tudom hogy a közízlésnek megfelel, 7,6 @ imdb
sőt időközben felment 7,7-re.

lassan nem javitod ki a kardos tévedésedet? Igy utolag mosolyogtato visszaolvasni...

Gondolkodtam rajta, többre nem jutottam.

megerositem en is, az a huvely

Jól van, tudom, már beláttam...

21) Siskebab (nem regisztrált)
A főhős személyéről annyit, hogy már John Malkovical is játszott (még gyerekként) egy második vh-s filmben.
Azóta pedig az amerikai pszihóban, meg a gépészben is elismert alakítást nyújtott.
(Nemhiába járt sziniiskolába.)

Függetlenül attól, hogy ez jó film e vagy sem, ha nyitott szemmel nézed minden filmben találhatsz magadnak tetsző dolgot.

Konkrétan ebben pedig nem is keveset.

Ami pedig a gagyit illeti, (nem személyeskedésként, inkább csak álltalánosságban mondom, a most uralkodó tendencia ellen) mi lenne nagyobb, mint 3 nyelvet használni egyetlen szóban: "überlowcostság".

Egyébként a film a kedvenceim között van, annak ellenére, hogy ha akarnék több bakit fedezhetnék fel benne, mint a fönt említett mátrixban.

már miért volna gagyi 3 nyelvet használni egy szóban?
Amúgy igaz, de nem tetszik a stílus. F@szom, tanulja már meg mindenki, hogy a blog az magánvélemény, nem dekrétum (ugye az az?). Most meg Haszprus munkáját végzem (gy.k. felháborodott júzerek helyretétele), jól, mert ő elvonón van...

Szerintem tökjó film már vagy 4x megnéztem! Pussz Szolina

hmmm...félórája gondolkodom valami kontenten, amit írhatnék az egysorosért való köszönet mellé...de csak az jut eszembe, hogy legalább nő írta. Abból sosem elég...

25) agyatlan rajongo (nem regisztrált)
EN szemely szerint imadtam ezt a filmet, az 1984el egyutt, az equilibriumrol annyit, h aranyos es vicces film, christian bale jol jatszik, nagyon raadasul jol is nez i, ez azert nem semmi, es a feka csavo is bejott (o konkretan vegigrohogte a filmet, de nagyon tetszett) jok a parbeszedek, a verekedos jelenetek igen kicsit matrixosak, de nem mondjatok h nem tetszett, es meg valami> EZ NEM A MATRIX! tehat, a verekedos jelenetek sok akcioscifiben hasonlitanak, szerintem le kene mar allni ezzel a kifogassal, hogy nem tetszett mert olyan mint ez. NA es? attol meg jol nez ki, es kifogastalan film, a kutyus pedig aranyos benne, es nekem igenis TETSZETT!
Egyeb kerdes?

Adhatom nagyobb menüben? Smart kártyád van?

27) claudine (nem regisztrált)
Hogy jó-e a film, az valahol magáért beszél...2002-ben készült a film, és még mindig erről beszéltek. Többek között, én is azért vettem a fáradságot, hogy írjak. Christian Bale filmjeire, a továbbiakban is kiváncsi vagyok, ifjiú és tehetséges szinész. Készülőben van egy-két igéretesnek hangzó filmje...

És még a gépészt sem láttam tőle. Pedig állítólag az kemény.

29) claudine (nem regisztrált)
Igen, a maga nemében keménynek mondható. Amit ez az ember a tastével művel, az hihetelen, pedig valóban nem egy Oszkárra jelölt alkotásról beszélünk. Ez a színész megérdemelne egy nagyobb kaliberű filmet, amiben valóban kibontakoztathatná szinészi képességeit. Aki ennyire komolyan veszi az elvállalt szerepet, az megérdemli a közönség és a
rendezők figyelmét. Ha jól tudom, éppen jövő hónapban jelenik meg 4 új filmje, amelykből három főszerep, a másik inkább mellékszerep. Az egyik filmben, valamilyen ügynököt játszik, a másikban pedig egy amerikai katonát, aki a Viet-kongok fokságába esett, a harmadikban meg egy bűvészt. Mind a négy trailerét láttam, igéretesek! A negyedik filmben pedig, Collin Farrellel játszik együtt, ez inkább a nyálas kategóriába tartozó alkotás, úgyhogy inkább a csajaitok figyelmébe ajánlom. Ha netán megnéznétek Ti is a trailereket, megadom a filmek címét, és belekukkanthattok.
1. The Prestige, 2. Harsh Times, 3. Rescue Dawn, 4. The New World

Köszi Claudine! Bale tényleg többet érdemel, mint színész. Hátha rájön erre Hollywood is, ezért figyelemmel fogom kísérni a munkásságát. És a gépészt is megnézem!

31) claudine (nem regisztrált)
Okszi, majd nézd meg. Írd le róla a véleményedet, de nagyon el kell vonatkoztatnod magad a megtekíntése közben, mert a cselekménye, megmondom őszintén, azt váltotta ki először belőlem, hogy: Úristen, miről is szól a film egyáltalán? Jézusom, hogy néz ki ez a pali? Aztán miután túl tettem megam a szinész sokkoló, majdnem kiábrándító látványán, megnéztem a filmet még egyszer-kétszer. Mire másodjára is megtekíntettem, szinte élvezni is lehetett a cselekményt. Természetesen, nem mondom, hogy kedvenceim közé tartozik, számomra túl nyomasztó, de azért az embert gondolkodóba ejti az a tudat, hogy mi mit tennénk, ha egy halálos balesetet okoznánk, azt elhallgatnánk, és a tudatával kellene élnünk... Amúgy bocsi, hogy az Equilibriumos oldalon egy kicsit másról is fecserészek...

Semmi gáz, szerintem már megfelelőképp eltávolodtunk az eredeti témától. Regisztrálj, és akkor private message-ben is megvitathatjuk Christian Bale-t.

33) (nem regisztrált)
szerintem nagyon is jó film
az is ezt bizonyítja hogy felkerült az oldalraés vitatkoztok róla amugy meg mindegyik filmhez van egy másik ami hasonlít rá

érzelemmentesen ugy maradhat együt a család hogy elvárja tőle a társadalom és ezt látja maga kürül

ha te lefeszel egy nővel feltétlenül belé vagy szerelmes? (lehet csak azét is dugni hogy szaporodjanak)

szerintem nagyon is jó film
az is ezt bizonyítja hogy felkerült az oldalraés vitatkoztok róla
Azért szoktunk szar filmeket is feltenni és körüljárni alaposan, csak hogy az egyensúly meglegyen.

eros a gyanum, hogy nem azert kerulnek fel a filmek az oldalra, mert Haszprus az Oscar-atado bizottsag oszlopos tagja, hanem azert, mert adott idointervallumban (nem tudom, mar mit irjak itt az osszevissza kesleltetett bejegyzesek meg filmes szabalyok miatt ) latta a filmet

ha te lefeszel egy nővel feltétlenül belé vagy szerelmes? (lehet csak azét is dugni hogy szaporodjanak)
lehet, de az ember általában hiába fekszik le egy nővel, attól még nem fog vele családot alapítani szimplán fajfenntartási céllal érzelmek nélkül kötve hiszem hogy a klasszikus családmodell fennmaradhatna. pl. érzelmek nélkül ki az isten akarna gyereket tartani? az általa adott érzelmi pluszon kívül csupa kiadás és munka egy gyerek felnevelése.

Shamalt
a filmek valóban azért kerülnek fel az oldalra mert egyszerűen láttam őket. minden film felkerül, amit megnézek. kivéve ha tv-ben nézem. de ilyen amúgy sem fordul elő, mert nem bírom a reklámszüneteket és szar a minőség is

37) Sekler (nem regisztrált)
kicsit túl lépett a téma a filmen sztem. érzelemmentesen is fent lehet tartani egy populációt,meg ugy egyáltalán csak a szaporodás miatt, és ténlyeg nem kell hozzá szerelem.
a pluszkiadások, na igen, de probáld bele élni magad egy ilyen társadalomba, vagy ha kicsit jártass lennél a történelemben akkor felvetődne hogy nem feltétlen kell a családnak eltartani a gyereket, pl Spárta. Nem is kell messze menni ott a hitlerjugend, nos ott se a szülök voltak a fő eltartók, hanem az állam.

Wow, ilyen típusú berendezkedés meg sem fordult a fejemben.

39) -dj- (nem regisztrált)
Életem egyik legjobb filmje. Chris Bale iszonyat jól alakít, a történet, a hangulat az egész feeling nagyon rendben van. (Baki minden filmben van baromság ezeken lovagolni.)

Nemrégen néztem meg én is, de ez az érzelemmentes világ nagyon-nagyon nem jött be. Valóban csomó ponton érezhető az elődök hatása (1984, mátrix) de erőltetettnek hatott az egész környezet. Viszont végignéztem, mert a viszolygás ellenére a sci-fi, úgy tűnik bármikor le tud kötni.

Mekkora gyökérség egy ilyen jól megrendezett filmet leszólni kedves Haszprus.
Lehet, hogy vannak benne logikai bibik, de miben nincsenek. Azok is áthidalhatóak némi fantáziával…
Először is teljes egészében az 1984 film koppintása (már az is szar volt
Igaz, hogy a világ egyik leghíresebb novellája, de te biztos jobban tudod. És nincs új a nap alatt.
Arról nem kapunk beszámolót hogy így mi a manó tartja egyben a családokat (sőt, mi hozza létre őket) meg úgy egyáltalán honnan gyün az utánpótlás. Érdekes módon az érzelemmentesített szereplők 90%-a képes mosolyogni és egyéb hasonló nem túl érzelemmentes dolgokat produkálni.
Talán nem teljesen blokkolja az érzelmeket csak nagyon leszűkiti azokat. Pl. Talán még neked is volt illuminált állapotban minimális érzelmi reakciód… A másik meg, hogy a film próbálta jelezni, hogy bizonyos emberek nem tartják be a saját törvényeiket mások meg képesek felülkerekedni a promoziumon.
Emberünkben nem kicsit látványosan törik meg a kard, teccikérteni?
Szerintem ennyire beszűkülten ne nézd meg a starwars-t sem (félek elkéstem) mert abban nem repül el a lézer a kardból és ne nézd meg a gyürük urát sem, mert abban a gyűrüben van a világ legnagyobb hatalma. Milyen badarság.

Jól megrendezett pörgős hangulatot keltő film. Todmit! Keres a kákán csomót!

Véletlenül elrontottam a bejegyzések kommentálhatatlansági feltételét, javítva, sőt nagyban továbbfejlesztve például olyan irányban, hogy ha bizonyos blogokról jönnek hozzám látogatók, ők elmondhatják a véleményüket, ellenben a keresőkből érkezőkét (mint pl. david) leszarom, úgyis csak hülyeségeket beszélnek, nem tudnak olvasni, minősíthetetlen a stílusuk stb.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...