Haszprus

Szakirányosodási terv

©   Haszprus   |   bme történelem
Nagy király hogy van nekünk ez a new_elotanulmanyi.jpg. A következő a helyzet: jövő héten lenne két vizsgám, egy analízis és egy bsz. Namost ilyet már nem először csinálok: felteszek mindent a bsz-re. Ha az analízissel csúszok az csak annyit jelent hogy csúszok az analízissel két félévet (egy helyett), és a jelekkel szintén 2-t, egy helyett. De ez még szakirány szempontjából nem érdekes. Sokkal jobb viszont, hogy ha bsz-szel nem csúszok megint, mert az mindenképpen szakirány-csúszást idézne elő.

Kidolgoztam hát egy tervet, mely arra épít, hogy a bsz-t megcsinálom, az analízist pedig nem (vizsgaidőszakban eddig össz 1,4 órát készültem analízisre, úgyhogy úgy döntöttem, ezt most nem erőltetném bsz-szel párhuzamban szerdáig). Eképp néz ki:


A kép kattintható. A külön színsávok a féléveket jelentik (zöld -> sárga -> piros -> kék -> narancs). A kék és a narancs még csak tervezett, a piros pedig folyamatban van.

A dolog lényege, hogy 4. félévre 38 kredittel számol, 5. félévre pedig 30-cal. A tárgyak nagyrészét nem bukhatom (szakirány szempontjából). A 38 és 30 kredites félévek némi odafigyeléssel valószínűleg teljesíthetőek.

38 helyett vehetnék fel 43-mat, 48-at, vagy akár 53-mat is (elektro, depo, számítógép-hálózatok - igaz, ez utóbbi tárgy órarendi ütközésben van a valszámmal). Itt jegyezzük meg hogy az analízis hétfői előadása szintén ütközésben van az algelével, viszont ki nem sz#rja le. Vagy 38 helyett vehetek 33-mat, ha az oprét leadom és szghálókkal együtt végzem, de ezt nem volna célszerű.

További lehetőség, hogy követem egy kollégámat a 'lájtos félévek' c. projektben és nem veszem fel az algelt sem, ezáltal egy félévvel több időt hagyva a szakirányosodásra. Ez sem igazán cél.

A 38 kredites órarend bizonyos szempontból rohadt szar, de mindegy.


Sötétzölddel jelöltem azokat a hányadék órákat, amiket nem az I-ben tartanak.

És igen, lehet hogy majd a jelek nem lesz meg elsőre. Akkor ez van, nem nagyon lehet mit tenni.

Update 15:13: no még itt van egy öngyilok verzió is:


Update 16:34: Hogy miért figyel be még egy 48 kredites verzió amikor eddig minden félévben elbuktam valamit? Egyszerű. Azért mert eddig szartam bele, és a gépemet még sosem vittem ki a szobámból. Az első félévről ne is beszéljünk (ott egyéb, blogban nem megemlített problémák is akadtak). A harmadik félévben is csak nov 25 környékén kezdtem neki a tanulásnak, és bejárni megint csak nem nagyon jártam be (konkrétan 13 órából 10-re hébe-hóba jártam). Szóval ha megerőltetném magam, akkor többet tudok produkálni mint az eddigiek. Csak az elhatározás kell hozzá és a megfelelő technikák (ld. gépeltávolítás, lejelszavazás ). Ééés, a 48-ból 8 kredit megincsak az analízis lenne ami végső soron egy fokkal könnyebben teljesíthető mint az eredeti 45 kredites terv-beli Jelek. A célja ennek a mókának az lenne hogy az ötödik félévre maradó három (!) szigorlatom mellé csak 20 kreditnyi (heti 4*2 előadás) tárgyat kelljen felvennem. Ha jól megy. Meglátjuk etc.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 18 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

az első előtanulmányis kép hihető,és jó LENNE,ha a sárga félévben majd nem akarnál olyanokat,amik már nem kellenek szakirányhoz,de a többiek már azt hallgatnák (pl.mérés2...),mert az ember szeret a saját évfolyamával haladni.(én pl. csak ezért csináltam ilyen terveket,mert be akarom érni az évfolyamot.Le van Sz@rva,mikor megyek szakirányra)Más kérdés: töki+jelek egyszerre?Mind a 2 egy-egy félév mumus-tárgya.hmmmm....Harmadszor:Ez mind jó és müködőképes,HA nem buksz el semmit.Nem akarok tamáskodni,nem is szokásom,és bizom is Benned,meg drukkolok,de az én tervem azon alapult,hogy sikerül az anal2-t és a prog2-t megcsinálni.Mind a 2re kurv@ sok időt szántam,komolyan vettem,mégis CSAK ebből a 2ből rántottak meg.(eddig)Fakk.Mainframe brings da hard realiZm...
amúgy meg :

hogyhogy mérés2? be sincs jelölve semmilyen módon, valamit elnéztél. a mérés1 után nem venném fel a mérés2-t közvetlenül, hanem azt a vonalat pihentetném egy darabig, mindkét tervben (38-as ill 48-as).

Egyébént azt írod:
az első előtanulmányis kép hihető,és jó
(tekintsünk el a folytatástól mert az nem úgy van). Ugyanakkor privmsg-ben azt írod:
Sztem opre,elektro,depo-t nem éri meg leadni,mert állitólag könnyüek.
Következményként elvileg a második 48 kredites terv is jó Lehet hogy bevállalom…

A jogsimat meg leszarom, úgysincs semmi értelme.

Egy baj van ezzel a 48 kredites cuccal. Nincs benne semmi redundancia. Lebetegszem vagy fáradt vagyok egy nap vagy bármi, utána nem fogom tudni bepótolni a cuccot mert nincs szabadon hagyott idő.

hát, ez a kreditrendszer egy szarság. bezzeg az én időmben ilyen nem volt... viszont időben lett diplomám. e0 haverom 8 éve nyomja a bme-t. végülis miaz? semmiség. csak már az öccse is lediplomázott...

ezek szerint a másoddiplomádon dolgozol?

másrészt bme-ről azt mondják hogy tipikusan nem igazán szokták 5 év alatt elvégezni.

egyébként kreditrendszer überkirály csak baromi sok időt elvesz nekem most az hogy kiötöljem hogy mi a rákot adjak le. és végül nem tudtam dönteni úgyhogy 48 kredit lesz jól. "choose no life. choose bme."

BME simán elvégezhető 5 év alatt, a "régi szép időkben" el is végezték, csak a kreditrendszer miatt sokan eleve azt játsszák, hogy úgy intézik, hogy +1 évet itt maradhassanak, mert akkor egy évvel tovább lesz diákigazolványuk. holott elvégezhetnék 5 év alatt is.

Most nem a régi szép időket éljük, és a sok selejt nem tudja elvégezni 5 év alatt.


Még ide kívánkozik az amit Selényi mondott még első regisztrációs héten valami tájékoztató előadáson: a kreditrendszert úgy kérte az állam vagy nemtomki hogy legyen elvégezhető 5 helyett 4 év alatt. ezt Selényi úgy kommentálta nekünk, hogy olyat még nem látott aki 4 év alatt elvégezte volna, de olyanból rengeteget, akinek sokkal tovább tartott. Aztán volt röhögés, de igazából ez a véres valóság

mérés2 persze nincs megjelölve,de majd ha odaérsz,akarni fogod,hiába nem tervezted be.Ha lendületben vagy,az megváltoztat sokmindent.Tartom magam hozzá,hogy megfelelő a kisebb terv,a 48 sztem kivitelezhetetlen.Még anallal is.Bár az csak nekem ennyire megfeneklés. Egyébként ne sípolj,én selejtebb vagyok...!
Másrészt:rájöttem,minek görcsölni itt a lemaradáson?Sietek tán valahova?6-7 év,nabumm.

én momentán sietek mert fogy a zseton
mérést nem fogom felvenni mert nekem ötödik félévre tornyosul az anal szigorlat, a számításelmélet szigorlat, és a digit szigorlat is. hadd ne mondjak erről semmit állítólag a számításelméletre rámegy full 4 hét készülés, amit el is hiszek… ezért tervezek következő félévre majd 20 kreditet össz-vissz, plusz ha esetleg vmiből megvágnak akkor azt.

népek él még az a rendszer, hogy 360 felvett kredit után fizetni kell? perme buta ehhez

tudtommal nem, amúgy, bár nem vagyok érintett

te Haszprus, olyan fícsör már nincs a BME-n, hogy bizonyos feltételek mellett átkerülhetsz költségtérítésesről államira? (barátnőm öccse pl erre hajt, igaz, ő gépészkarra jár)

Barátnőd öccsének ehhez elég 3,5, de itt a kib#szott vik-en 4,0-s ösztöndíjindex kell, ami valljuk be, elég problémás lenne. Főleg azért, mert az én hozzáállásom nem olyan a tárgyakhoz, hogy minél jobb jegyet akarok belőlük szerezni. Ha úgy érzem hogy megvan annyi tudás hogy átmenjek, akkor leállok a tanulással.

Egyébként még jegyezzük meg hogy a szakirányosodás minél előbb c. tervvel sajnos ütközik a 4,0-s átlag megszerzése, ugyanis úgy akarok felvenni krediteket, hogy

4. félévre 48-at
5. félévre 20-at (lesz 3 szigorlatom is…)
Ezek után készen volnék a szakirányfeltételekkel.

Viszont a 20 kredites félév üti a 4,0-s tervet hiszen még ha mind a 20 kreditet megcsinálom 5-ösre, akkor is csak 3,33-mas ösztöndíjindexem lesz. Lehet hogy 5. félévre fel kéne vennem két ötkredites választhatót?

A másik megoldás persze az ha a 48-ból átrakok mondjuk 10-et az 5. félévre, de akkor tuti bukom a szakirányosodást. Cserébe olcsóbb lenne a téma. Hát, ez kurvanagy dilemma, főleg hogy a 4,0-t nem tartom reális célnak ha nem veszek fel sok kreditet.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...