Haszprus

Sch-ergonómia

©   Haszprus   |   life hwsw
Az ilyen dolgok felbasszák az agyamat. Kezdődött ott hogy már saját feledékenységem miatt sem voltam éppen higgadt, de igazából ami szerintem gáz, hogy ott van 3 léptetőkapu a sch belsejében, plusz egy portás által manuálisan nyitott, de igazából semelyikre semmi nincs felcímkézve. Ja de igen. A portáséra az, hogy a portás nyitja, kisbetűkkel, de azért nem gáz. A többi háromra viszont nincs ráírva semmi. Kijárat, bejárat, ilyesmi? Nem szokott az ember ilyen feliratokkal találkozni közhasználatú létesítményeknél? A f#szt nem! Ott kéne legyen. Persze 1 mp gondolkodás után az ember rájön, hogy ott van a kapu felé eső oldalán is egy kártyacsekkoló (de azt is csak ránézésre azonosíthatja be, mert ráírva ofkorsz nincs, nyíl nem mutat rá, stb).

Hol van itt az ergonómia?

És akkor jön a legtutibb. Rányomom a tirisemet az egyik kapura, villog a led zölden meg pirosan, felváltva, és pittyeg egyet. Na ebből dekódoljam hogy mi a fasz van. Megpróbálom újra (windowson nevelkedtem), ugyanaz. Megpróbálom másik kapunál, ugyanaz. Oké megyek a portáshoz, kienged, end of story.

Most pedig elmélkedhetek hogy mi lehetett a piros-zöld felváltott pittyegés. De úgy konkrétabban annál, hogy 'hiba'… Ugye valszeg az van hogy nem aktiválták még a tiris kártyámat a rendszerben, de mit lehet tudni, lehet hogy elvileg már rég aktiválva kéne legyen, az is lehet hogy átvételkor realtime aktiválódnia kéne, stb, de az is lehet hogy csak elbaszták az adminisztráción. Nem lehet tudni. Csak azt tudom hogy piros és zöld felváltott pittyegéssel kellett szembesüljek. Informatív.

Update 18:51: amikor berakták az első új lifteket és valamikor bementem tavaly (akkor még nem voltak belső léptetők asszem), akkor is hasonló volt. Ezek a liftek nem teljesen szokványos használatúak. Lehet hogy rábaszol és lehet hogy megszopatsz másokat. És nincs kiírva semmi b+, mintha alap lenne hogy mindenki mindennap a sch-ben jár és mindenki olvassa a liftes topicot a KIR-en. Ami amúgy már nincs, merhogy KIR sincs.

SZAR-on pedig megint elaludtam úgyhogy amint felébredtem el is jöttem, óra felénél járás ide vagy oda, ennek így semmi értelme.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

piros-zöld felváltva = a rendszer úgy hiszi, hogy "kint" vagy, miközben ki akarsz menni, ergo nem enged ki. ugyanez működhet a másik oldalról is (azt hiszi, hogy bent vagy, miközben be akarsz menni). legalábbis nekem ezt mondták.

lifthasználati útmutató meg nyáron már volt kint a földszinten a sok külföldi kedvéért, akik itt laktak az Sch-ban.

először kurvára megörültem ennek a többletinfónak, aztán rájöttem hogy "poénból" kipróbáltam a sch-en kívülről is a tirisem lehúzását a bejárati ajtón -> ugyanúgy piros-zöld... (asszem. de most elbizonytalanodtam

A bejárati ajtókon jelenleg nincs kártyazár...

akkor viszont nincs "beregisztrálva" a kártyád a rendszerbe. ugyanis a forgóvilla csak a kollégistákat engedi be tudtommal (akik ebben a félévben bent laknak a koliban). kolibelépő-osztáskor le is húzatták a kártyánkat egy leolvasón, gondolom pont azért, hogy ezzel regisztrálják, hogy az illető használhatja a rendszert. külsősök esetén nem tudom, hogy van ez, de mailto: belepteto kukac sch pont bme pont hu, biztos van ilyen.

http://vir.sch.bme.hu/news.php?cmd=show&news_id=1797

Akkor lehet hogy meg kellett volna próbálni fizikailag kinyitni (Ez mit sem változtat azon hogy nem lehet tudni hogy milyen villogás mit jelent.)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

neved:

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
usernév ::
jelszó ::