RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!



Van a DVD-n magyar felirat? Vagy angolul nézted?


Valóban nagyon el van találva a film, Robin Williamsnek mennek ezek a karakterek.
Felfedeztem egy érdekes hibát azonban. Amikor a tudósnál jár, hogy csináljon neki bőrt, akkor azt mondja, hivatalosan 60-valamennyi éves (nem emlékszem, minoráljuk 60-ra). Amikor eldönti, hogy halandó akar lenni, akkor a tudós már öreg, és azt mondja neki, még úgy 40 évig fog élni. A végén amikor meghal, 200 éves, ugye.
Egyszerű kis számolással: 200-40-60=100! Ergo a bőre és a halandósága között 100 év telt el! A tudós alapjáraton is minimum 30 volt, amikor először találkoztak! A csávó 130 éves lenne, amikor már öregen látjuk?
Egy magyarázat is mindjárt érkezett kicsiny elmémbe: addigra ugye karöltve kifejlesztettek mindenféle műszervet, meg egyéb pótalkatrészt, tehát elvileg simán megdobódhat az emberi élettartam ennyire. DE akkor miért nem látni például ilyen extrém időseket a nemzetközi tanácsban, ami elé járul? Vagy a felesége miért volt gépre kapcsolva a végén ugyanúgy, mint ő? Holott sokkal fiatalabb volt nála! (~normál öregkorú)
Á, mindegy igazából, csak szigó lesz holnap, és nem tudom leállítani az agyam...

Olvastátok az eredeti Asimov-novellát? Pontosabban inkább kisregény-szerűség... Ahhoz képest a film csak egy igen gyenge, leegyszerűsített hollywoodi utánérzés Nem először kell szembesülnöm azzal, hogy Asimov történeteiből képtelenek jó filmet csinálni.

Tamás Nem, de sejtettem hogy ez sem ad át mindent belőle, a filmfeldolgozások általában hiányosak maradnak. Csak vártam egy olyan ember véleményére, aki olvasta, hogy igazolja a gyanúmat. És lőn...

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...