Haszprus

Hat Firefox bug

©   Haszprus   |   hwsw
Nesztek.
"Hibátlan, vagy ha mégsem, hát napokon belül kijavítják."

Update 14:58: egyébként az is bug hogy a Sage ikonja állandóan beragad de ezt már szinte meg se említem.

Update 2005. máj. 19. 13:25: most épp nem lehet bezárni a tabokat, se billentyűzetről, se duplaklikkel, se az X ikonnal. A keresési hiba megin előjött fél órája, de még nem jöttem rá hogy mivel lehet összefüggésben.

Update 2005. máj. 19. 20:03: Úgy tűnik legalább 8 pixelt szélesedett a monitorom:


Update 2005. máj. 20. 14:03: A hatodik firefox bug: Íllok a Sage alsó dobozán, nyomkodom a fel nyilat billentyűzeten, erre a Sage is lépked az rss bejegyzéseken, és az éppen böngészett lap is scrolloz felfelé. Én amúgy logikusnak azt tartanám, hogy betöltse a Sage az rss bejegyzést, amire rálépek, de ilyen nem történik. Ez nem bug csak missing feature, az viszont hogy a kettő egyszerre scrolloz, az bug.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 16 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekem tökéletesen működik, direkt megnéztem azt az oldalat. Ha megnézed az about:config-ban, az accessibility.typeaheadfind.linksonly és az accessibility.typeaheadfind.startlinksonly értéke ugye nem true?

Hmm. Az oldal teljes betöltődését megvártad?

A két érték false, a betöltődését persze. Szerintem egyébként valamelyik tab extension okozhatja a problémát (a title barból következtetve) de nem indítok hajtóvadászatot.

tessek leirni a bug reprodukalasat lepesrol lepesre, aztan mehet a bugzilla-ba bejelentesre

Hmm, az előfordulhat, de akkor az nem a Firefox hibája, hanem a kiterjesztésé. A MiniT-re pl hallottam már olyan panaszt, hogy a címsor tartalmát nem változtatja mindig megfelelően tabok közti váltáskor, és végülis a Tab Mix részben a MiniT kódját használja, szóval lehet, hogy az a ludas. Próbáld meg ideiglenesen letiltani (a kiterjesztéseknél jobb egérgomb rajta, Letiltás) és újraindítani a Firefoxot, úgy is csinálja-e. (Vagy hogy egyáltalán valamelyik kiterjesztés miatt csinálja-e, azt meg Safe Mode-ban lehet ellenőrizni - a Start menüben van hozzá parancsikon -, akkor nem tölti be induláskor a kiterjesztéseket és a skineket.)

> Hmm, az előfordulhat, de akkor az nem a Firefox hibája, hanem a
> kiterjesztésé.

A Firefox csak ~10-15 kiterjesztés felrakásával hozható olyan szintre, amilyen a Maxthon alapból (nálam most 16 kiterjesztés van, de ezekkel már néhány területen többet is tud, mint a Maxthon). Ezen 10-15 kiterjesztés nélkül a Firefox legfeljebb az IE-vel versenyezhet. Azt meg nem nehéz

Szóval igazából nem nagyon tud meghatni hogy a kiterjesztés hibájáról van-e szó vagy a Firefoxéról, mert számomra csak a kiterjesztéseivel életképes alternatíva a Firefox.

Viszont a Firefoxot legalább lehet rendesen bővíteni, ha valami hiányzik vagy nem a másik böngészőtől megszokott módon működik. Ha mondjuk hozzászoktál a Maxthonhoz vagy az Operához, vannak megfelelő kiterjesztések, amikkel el lehet érni ugyanazt vagy még többet (anélkül, hogy ezek a mások számára esetleg tök fölösleges dolgok alapból benne lennének).

Nincs két olyan böngésző, ami teljesen ugyanazt tudja, de ha mondjuk nem Firefoxra, hanem tetszőleges másik böngőszőre (pl Operára) próbálnál áttérni, akkor van egy olyan érzésem, hogy még sokkal komolyabb akadályokba ütköznél. Hacsak nem IE-ről térsz át közvetlenül, ez nem egy könnyű folyamat, mert akkor látod közben azokat a dolgokat is, amik az új böngésződből a régihez képest hiányoznak, nemcsak a pozitív változásokat. IE-ről áttérni bármi másra egyszerű, ráadásul elég pozitív élmény - két modern böngészőnél viszont már vannak komolyabb veszteségek is, amik nem mindig hidalhatók át, vagy nem tökéletesen. A Firefox a kiterjesztésekkel legalább meg tudja közelíteni az ideális állapotot.

Én pl próbáltam a Maxthont, és még az amúgy elég gyér pluginjaival sem tudtam elérni a Firefoxtól megszokott kényelmet (hogy a gyorsaságról meg az egyszerű kezelhetőségről ne is beszéljünk). És Maxthonnál is voltak olyan dolgok, amiket a Firefox alapból, kiterjesztés nélkül tud, a Maxthon meg nem. (Viszont pozitívum, hogy a Maxthon reklámblokkolója majdnem tud annyit, mint az AdBlock... bár a kezelése jóval nehézkesebb, mint az Adblocké, de még mindig jobban használható, mint a többi böngésző hasonló megoldásai.)

(OFF: Hmm, mintha egy kicsit kicsi lenne ez a szövegdoboz, mindig szét kell húznom, ha hosszabb hozzászólást írok...)

> Viszont a Firefoxot legalább lehet rendesen bővíteni, ha valami
> hiányzik vagy nem a másik böngészőtől megszokott módon
> működik.
Ezt elismertem a 6-osban

> És Maxthonnál is voltak olyan dolgok, amiket a Firefox alapból,
> kiterjesztés nélkül tud, a Maxthon meg nem.
Mi(k) volt(ak) ez(ek)?

Megvallom maxthon alatt nem használtam pluginokat egyébként.

Az adblockere szerintem amúgy kurvajó (maxthonnak), bár az utóbbi időben asszem kiismerték a működését vagy nemtom mert már nem nagyon blokkolta a portálok reklámjait

Ja és melyik extensionnel lehet átméretezni a formokat?

Pl ha megnézed, hogy milyen pluginek vannak a Maxthon nagyobbik letölthető verziójában (Combo vagy mi): AIRoboform, FlashSave, ViewSource, EnableRightClick... Ezekhez pl Firefoxban tuti nem kell semmilyen kiterjesztés: van rendes jelszókezelő, van "Oldal adatainak megjelenítése" és azon belül Média fül, tök normálisan, színkódolva meg lehet nézni akár 1 konkrét frame forrását is, a jobblikk letiltását a javascript beállításoknál simán le lehet tiltani... És ezek csak ilyen tök alap dolgok.

A Firefox Adblock kiterjesztése viszont a legjobb, amit ismerek. (Főleg a Filterset G-vel.) Fel tudja pl sorolni az összes blokkolható elemet az oldalon (nem kell a forrásban turkálni hozzá), és a különböző bannerek, animációk, scriptek, de még az egymásba ágyazott iFrame-ek se okoznak neki gondot. És akár még a helyük se látszik utána, teljesen nyomtalanul el tudja őket tüntetni többnyire.

Az átméretezős kiterjesztés meg a Resizable Textarea (egyik új kedvencem):
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=2796

> meg lehet nézni akár 1 konkrét frame forrását is
ez a feature nem is tudom szerintem még az ie 1.0-ban is benne volt, ha volt belőle 1.0... A 3.0-ban tutira benne volt

Többi ok

Amúgy a színkódolt forrás nem mindig előny, pl. akkor nem, ha nem színkódolva akarod látni hanem átszerkeszteni, vhogy. Erre tökyó h az IE a notepadet (vagy amit beállítasz) hívja elő a forrás megjelenítéséhez.

Hmm, és pontosan hol? Mert már többször kerestem a 6.0-ban pl, de ott eddig nem találtam olyat, hogy akárminek a forrását meg lehetett volna nézni... Se a jobb egérgombos menüből, se a Nézet menüből, se a beállítások közt nem volt hasonló. És pl az ingyenes szolgáltatóknál gyakran csak a reklámframe forrása látszik így, az meg kit érdekel.

Jó, persze, Firefoxban is meg lehet nyitni külső programmal is a Forrást, ha épp azt akarod, de ahhoz kiterjesztés kell. Hibakeresésnél viszont nagyon is jól jön a színkódolás szerintem.

vagy félreértelek, vagy jobbklikk egy oldalon és view source, forrás megtekintése

Igen, de ez IE-ben frame-es oldalaknál vagy pl ingyenes szolgáltatónál levő oldalon (akik ugye beszúrják a reklámframe-jüket) nem minden esetben működik.

A jobbklikkes view source azét a frame-ét mutatja meg, amelyiken klikkelsz...

Kivéve, amikor erre nem reagál. (Az egész javascriptet meg macerás ilyenkor letiltani.)

Haszprus harca a firefoxszal!

Én neked szurkolok! :-)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...