Haszprus

Egyenjogúság sux és ráadásul nincs is, szóval csökkentsük tovább

©   Haszprus   |   bme
Elmondom mit találnék hasznosnak. Megszüntetni tárgyfelvételnél a hallgatók egyenjogúságát. Mondjuk most sincs egyenjogúság, mert van akinek szétb#sszák a seggét mondjuk egy 40e Ft-os büntivel, ha elbukik egyetlen tárgyat, míg mások...

Mint ahogy ösztöndíjat sem kap mindenki egyformán, azt gondolom, a tárgyfelvételnél be kéne vezetni egy olyat, hogy ha egy adott tárgy férőhelyei beteltek, de van még várólista, akkor a várólistából azok kerüljenek be először az esetlegesen megüresedő helyekre, akik a korábbi félév(ek)ben a legkevesebb tárgyat vették fel feleslegesen. Felesleges tárgyfelvétel alatt hogy mit értünk, az még további pontosításra szorul. Én azt értem alatta, hogy a gyerek mondjuk a 14. héten kérdezi meg levlistán hogy vót-e má zh és ha azt mondják neki hogy nem, de az óra helyén és időpontjában lesz, akkor is visszakérdez, hogy és az hol meg mikor van. Sajnos rengetegen vesznek fel így tárgyakat, látom a levlistán.

Szóval aki ilyen mentalitással nyomul, az engem roppantmód bosszant, hogy jogosult valaki más elől elvenni a férőhelyet.

Persze a problémára más megoldás is létezne, éspedig a hallgatók egyforma bírságolása tárgyelbukás esetén. Hah persze ki is törne a lázadás hiszen van akinek már a kreditenkénti 1000 Ft-os bírság is sok. Pedig nem azt kéne fizesse az állam, hogy valaki évekig hawaii-on tartózkodik és közben veszi fel a tárgyakat szépen, esetleg ráadásul kitúrva másokat az alacsony létszámú kurzusokról.

Igen, várólistán vagyok egy tárgynak azon kurzusára ami helyett ráadásul a másikat szívesebben választanám, de ott már a várólista is betelt, és ez bosszant. Mint ahogy az is bosszant, hogy azért kerültem ide, mert a neptun 2 óra folyamatos kattintgatás után volt csak hajlandó beengedni, de ez alapvetően elég gyenge összefüggésben van a fenti problémával.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ilyenkor tök boldog vagyok, hogy én is kivételezett vagyok... még egy fél évig... utána... diploma...

"Egyenjogúság sux." Hogy lehetnék én felsőbbrendű, ha mindenki egyenjogú lenne?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...