Haszprus

Jómunkásemberek

©   Haszprus   |   life
Reluxát fogunk csináltatni az ablakra (a 40+ éves ablakok lecseréltetése mellett). Egy tokban van nálunk egymás mellett sorban három ablak, együtt alkotnak egy nagy széles ablakot. Segédsrác felvette a méreteket. Leméri az elsőn a szélességet, magasságot. Leméri a másodikon a szélességet, újból a magasságot. Leméri a harmadikat, szintén a szélességet, és a magasságot is.

Megkérdezném hogy a magasságot minek mérte le háromszor a három egymás melletti, egyazon tokban lévő ablakon, dehát...

Update 16:11: Jómunkásember2 telefonál a főnöknek, másik szobából elkapok egy beszélgetésrészletet: "Te figyelj, ennek a vasnak hogy kell állnia?". Jó telefontéma, yeah.

Update 17:24: Kisebb ablakot kaptunk mint amekkorát lehetett volna, mondta az egyik alkalmazott. Fasza. Ezzel kezdtek tegnap. Mit lehet tenni.

Ma meg látom hogy a redőny zsinórjának az elszívóját (...) szar helyre fúrták az egyik oldalon bazmeg. Bele az ablakba, ahelyett hogy a toktoldóba fúrták volna.

Ezt át fogjuk rakatni de így lesz két tök fölösleges lyuk az ablakszerkezet szélén. Ami nyilván jót tesz a hőszigetelő-képességének.

És bazmeg akárhány munkás járt nálunk eddig, mindegyik elbaszott valamit. Ilyen "próbafúrások" jópár helyen felfedezhetők a lakásban, hogy először máshova álmodta meg a művész úr a szerkezetek rögzítését, satöbbi. Vagy hogy berajzoljuk a falra hogy két konnektort kérünk egymás fölé, és erre egymás mellé fúrják. Ofkorsz a bútorok elhelyezkedése miatt imígyen egyik használhatatlan lett.

A legjobb az volt, amikor tavaly az összes csatlakozó-kidobós konnektor (tudjátok, szélén kis gomb amivel kilövi a cucc a csatlakozót) fordítva került felszerelésre, fejjel-lefelé. Mivel mindegyikbe bele van írva a gyártó cég neve, ezért csak a fejjel lefelé levő betűket kellene felismerni hogy rájöjjön a jómunkásember, hogy valamit kurvaszarul csinál. Miután ezt kijavíttattuk, még mindig maradt pár konnektor, amibe csak bizonyos elektromos csatlakozók mennek bele, vélhetően valami illesztési hiba miatt. Mit lehet tenni... Mert ugye egy dolog hogy megígérik hogy majd visszajönnek megjavítani, a másik dolog hogy ezt nem tartják be. (Szóval maximum a következő munkához más embereket hívunk. De jó tapasztalatunk még nem volt.)

Update 17:30: A legfrankóbb azonban mégis az egyedi szabású konyhabútorunk, aminek a borítása megolvadt a sütő mellett, és a főző fölött is. Ja és a csempe és az asztallap közé rakott szilikontömítést meg szintén szarul csinálták meg és ofkorsz be is folyt a víz (tulajdonképpen nem víz volt hanem Maszat egyik gonosz cselekedete), és feljött az asztallap is egy darabon. Jeah.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Inkább mérjen háromszor a szaki, mintsem úgy járjatok, mint Húgomék. Jómunkásék lemértek mindent kétszer. Amikor aztán hozták a legyártott nyílászárókat, nekem már szemre látszott, hogy valami nem stimmt. Méricskélés, tényleg. Végül egy sor téglát kivertek, de bement az ablak.

Haveroméknál meg az egyik ablaknál a két szélén a magasságban 5 centi difi volt. Ez külön érdekes volt, mert házgyári panellakásról volt szó. Mondaná tovaris Gofi: utólag már szabhatjuk.

the story continues in the updated area

Murphy egyik mérnök-törvénye:
Mérj mikrométerrel, jelöld krétával, vágd baltával.
Providing "Balkán" Solutions for Everyone!

Jó hogy lemérte mindenhol a magasságot. A derékszög igen ritka a természetben. Amúgy ez az egyetemista gőg elég sértő, még akkor is, ha igazad van.

Már bocsi, de mi köze ennek az egyetemista korhoz? A szar munka az szar munka, a szaki meg azért szaki, hogy ne szar munkát adjon ki a kezéből. Az a sértő, hogy ma itt ilyen szar munkával meg lehet maradni a piacon és meg is lehet élni vele.

1. Én azt gondolom, hogy ha van három darab ablakom egymás mellett, és ez a három darab ablak egyetlen darab tokba illeszkedik mégpedig igen jól (nincs fölöttük, alattuk, mellettük rés), akkor meglepődnék, ha centis eltérések lennének ezen ablakok között. Ritka az olyan tok amely masszaként körülfolyja a torz ablakokat, és ritka az olyan ablak amely masszaként hozzáigazodik a torz tokhoz

2. Nincs itt semmi egyetemista gőg, van felsőoktatás közelében sem járt ismerősöm, akinek pontosan ugyanezek a tapasztalatai a jómunkásemberekkel. Tulajdonképpen főleg őmiatta uralkodott el rajtam is ez a szemlélet, mert a munkájuk elvégzése után és közben folyamatosan tapasztaltam, hogy az illetőnek igaza volt, ezek az emberek nagyon kevés kivételtől eltekintve iszonyat hóhányók. Például a kiszakított karnisunkat úgy akarták megstabilizálni, hogy gyufával kitámasztották volna, hogy ne lifegjen. Feltehetően mihelyt felment volna rá a függöny, szakadt is volna le az egész (lehet hogy még így is ez lesz).

Egyébként volt nálunk több ember aki lemérte az ablakokat és érdekes módon egyiket se érdekelte hogy legalább 2-3 centis pontatlansággal méri az ablak magasságát, ugyanis nem támasztotta neki a centijét semminek, egyszerűen az ablak egy felső pontja és egy alsó pontja között lemérte a távolságot. Hát hogy ezen két pont nem "szemben" volt egymással, az szemmel is jól látható volt a méréseknél...

3. A tapasztalat beszél belőlem, te is elismered hogy igazam van. Akkor miért kellene másképp beszélnem?

Az ember megveszi <b>vagyonokért</b> a kurva drága cuccokat (ablak, csempe, padló, ajtó, akármi), és utána jönnek ezek az emberek és simán tönkrebasszák az összeset, telefurkálják lyukakkal, rosszul illesztik, mert sokuk olyan síkban vannak hogy egy nyamvadt feliratról 50 példány beszerelése után sem tűnik fel nekik hogy fejjel lefelé van és fordítva szerelte be az összeset.

Használhatatlan konnektorok amikbe nem lehet bedugni csatlakozókat? Kurvadrága szétfúrt rozsdamentes cuccok amik esőnek lesznek kitéve? Ne legyek ideges?

És mielőtt jönne az ultimate érv, hogy szereljem be magamnak, meg csináljam jobban: van akinek erre egyszerűen nincs fizikai képessége (erő, testméret), vagy ideje, vagy a világszemléletébe nem fér bele az, hogy mindenki csinálja magának ahogy tudja, és szeretné tapasztaltabb emberekre bízni. És itt jön a csalódás, hogy ezek a tapasztalt emberek gyakorta olyan szinten kontárok és felelőtlenek, hogy hihetetlen. Többszázezres cuccokat basznak tönkre simán azért mert nem tudja hogy hova megy a csavar és próba-szerencse fúr három lyukat mire kiderül hogy ja mégse oda kéne.

Ez a kommentem nyilván sértőbb volt mint amit eddig a jómunkásemberekről írtam, de ez van. Itt is vannak kivételek, az ilyesmit mindig hatalmas örömmel konstatálom, és még optimista vagyok, de ez egyszerűen naivitás részemről. Az igazán jó munkásember ritka mint a fehér holló.

Elnézést, igazad van. Főleg hogy első felhördülésem után végigolvastam mindent. :-) A kontár munkára és az elhamarkodott kommentekre nincs mentség.

Haszprus rájöttél már, hogy a bejegyzésben említett valszeg prodax konnektorokba belemennek a 20 évnél (igen, az a konstrukció olyan idős) fiatalabb villásdugók is, csak erősködni kell velük?

Igen prodax, de nincs problémánk velük általában, a fürdőszobában szarul van felszerelve az egyik vélhetően. Vagy lehet hogy gyártási hibás, passz.
Most látom hogy a bejegyzésben több konnektorról írtam, én már nem tudom melyikeket ítéltem rossznak annak idején, elképzelhető hogy azokat már nem használjuk, mint vinyó a bad sectort.


Amúgy nekünk is volt sok ilyen és kis erőltetéssel beállnak jól. Szóval lehet, hogy egyszer sikerült és azóta jó

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...