RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 23 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

ügyes, megvárod, amíg mindenki elfelejti az egészet ;]

terveim szerint be fogom idézni a soraidat

"A narancsszínű és a zöld szövegek például olyan hatást keltenek a szürke háttéren, mint egy sárban fuldokló papagáj."

Én innen nem tudtam tovább olvasni a röhögéstől.

Szerintem alapjaiban jó a design, engem ami igazából zavar, hogy szép lapos a felület, viszont néhol megzavarja egy-két gomb és beviteli mező.

Persze nem biztos, hogy jobb lenne lapos kezelőfelülettel, devalahogy kilógnak a designből. Az is lehet, hogy azért, mert túl világosak, de lehet, hogy laposat kéne belőlük csinálni sötétebb kerettel, mint a felszíne, a táblázathoz hasonló módon, de világosabb színnel.

Ha ezek közül bármit te is jogos észrevételnek tartasz, akkor itt az idő módosítani.

A 3D-s kezelőfelület hozzásegíti az embert a tájékozódáshoz, adja magát hogy meg kell nyomni, mint egy életben is kiemelkedő gombot. Ezt olvastam egy usability tanulmányban és hiszek benne.

Szerintem marha nagy tévedés hogy az utóbbi években 2D felé közelednek a kezelőfelületek…

Egyébként nem tartom jogosnak azt az észrevételt hogy kilógnak ezek a színek a designból, én nem érzem így, szal ez nem fog változni. És lehet hogy új designt se csinálok a nyáron, nem tudom. Igazából designilag nekem kurvára bejön a blogom még így közel 2 év után is. (Sőt előtte az internews admin felületének volt ilyen designja már kb. 2000-től.)

Akkor bőven jó lesz, ha ezt a dizájnt átpakolod CSS-be ;]

Szerintem nem lenne nagy ügy, lehet hogy el kéne gondolkodni rajta.

Egyébként most hogy a konyhában jártam, azon gondolkodtam, mi a franc készteti az embereket erre a css használatra. Mármint az oldal layout table helyett div-ekre. Mert én főleg ezzel a részével nem vagyok kibékülve a css propagandának. Ofkorsz a css yó, de miért legyen table helyett div?

Említik ugye a spacer gifeket hogy mekkora okádék. De nem pont ugyanilyen dolog az, hogy csinálsz egy center vagy left divet aminek meg kell adnod egy 200 pixeles border-rightot valamilyen colorral, hogy az legyen a jobboldali sidebar div háttere? Vegyük észre hogy ez bizony rohadt nagy gányolás.

Gányolás, Haszprus, de ha megcsinálod, kapsz cserébe egy rendkívül tiszta HTML-t. Mert a tartalmat és a megjelenés szabályozását bizony trendi különszedni. Nézd meg az én blogomat: abban semmi táblázat (csak a bejegyzéseimben, amit tényleg táblázatként kell megjeleníteni). Na jó, lehet, hogy kicsit keszekuszának tűnik a HTML, de csak mert a tabulátorokat nem nagyon pakolgattam bele mindenhol ;]

Van egy ilyen FF-kiterjesztés: View Rendered Source
http://jennifermadden.com/

Ez áttekinthetőbben jeleníti meg az oldalak forrását, érdemes kipróbálni, azonnal átlátod, hogy hogy épülnek fel a dolgok (és persze HTML-hibakereséskor is segít). Ha a CSS-t a WebDeveloper (én ezt használom, már írtam róla) vagy az EditCSS kiterjesztéssel írod, akkor FF-ben azonnal látod, mi hogy néz ki, aztán IE alatt már csak az elemek szélességével és magasságával kell játszadozni (a másképpen értelmezett dobozmodell miatt, de nem olyan vészesen nagy munka). A HTML és a CSS megírásába fektetett munkamennyiség is így jelentősen lecsökken.

1. Szerintem ez a view rendered source sux, így elsőre. Én már jobban hozzászoktam a szimpla akármilyen tördelésű html-hez. Bár egyelőre még fennhagyom mer lehet hogy ez is megszokható és talán használható is.
2. A table miért rondább mint a div? (Semmiért )
3. A többit ismertem thx

Nekem tetszik

lereagáltam, talán kicsit túl- is...

Stylesheet sux, csefi sux, html+cellpadding rulez. Tegnap sux. Narancssarga rulez.

wtf ezekkel azért nem értek egyet a narancssárgát leszámítva


Az igazán szomorú az, h Cséfi "elit-blogját" már NEM LEHET MEGNÉZNI explorerrel. 404-el,nem túl kedvesen elküld a halál f@szára. Gratulálok, Cséfi, kiemelkedtél a tömegből, engem meg tuti, h elragad a gonosz mainstream. :|

valójában nálam pl. ie-vel se 404
az más kérdés hogy az überblog kielemzésének vagy megváltozott az url-je vagy teljesen eltűnt, nem néztem utána a kérdésnek

MF, elég ingerszegény életed lehet, ha még azóta is ezt olvasgatod. Azóta volt egy blogharakirim (= az összes addigi bejegyzés eltűnt, nem csak IE-vel nem lehet megnézni, üldözési mániád ez esetben hiábavaló volt), mert blogmotorcsere történt (és hamarosan lesz egy újabb blogmotorcsere is), a bejegyzéseket meg nem volt túl nagy kedvem átemelni ebbe, jó helyük van merevlemezem egy elrejtett szektorában.

sekélyes vagy, Cséfi. Komolyan. (Haszprus modolni fog, lááátooom...)

Mf, nem moderállak olyan nagyon gyakran, szal nemtom miből gondolod Meg most hogy filmekhez nem szólhatnak idegenek, szinte egyáltalán nincs mit moderálni.

Milyen kár, hogy szegény Cséfi ezt már nem tudja elolvasni, augusztus végén ugyanis meghalt.


De gondolom nem komolyan. Csak a blogja, nem?


azért nem jó ilyennel viccelődni, mert...szóval nem jó. Olyat mondani, (smiley nélkül meg főleg), hogy vki meghalt rossz, éééérteeem? Haszprus, megy privmsg és explain.
ui: és miért engeded Romsynak ezeket az egysmileys meg egyszavas kommentokat?! Így tök elhúz előttem, pedig én vagyok az ÜberUser!!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...