RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 27 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Na, megnéztem alaposabban. Amit a sidebarba akarsz rakni, az mind egy sidebar diven belül legyen, függetlenül attól, hogy fent vagy lent van-e. A content kapjon egy float: left;-et, a sidebar egy float: right;-ot, a bottombar logikailag is a sidebar része, amit az oldalsávban felülre akarsz, azt rakd egy #sidebar #top div-be, amit alulra, azt egy #sidebar #bottom-ba, akkor már könnyebben tudsz játszani a CSS-szel. Ha a container végébe még akarsz írni valamit, akkor az kerüljön egy footer divbe, és annak kapnia kell egy clear: both; tulajdonságot. Első körben ennyi, ha összeszedem magam, akkor megírom neked (na nem az egészet, csak megmutatom, hogy kell/lehet megcsinálni, a munka továbbra is a tiéd marad ;]).

Rájöttem a probléma megoldására, kib#szott egyszerű volt csak valamiért nem ugrott be korábban.

Mégpedig? Hogy visszarakod a táblázatos verziót?

jó, akkor kaptál levélben is egy megoldást

immáron tábla nélküli amit láttok, gyerekek

persze kis altáblák vannak

áttekinthetőbb lett-e a kód? amennyiben a replace("td", "div") művelet hatásától áttekinthetőbb lett, akkor igen... mert kb. ennyi történt... üzenem ezt mindazoknak akik szerint áttekinthetőbb lesz a kód ha kivesszük a táblákat.

még pár megjelenítési bugot fixálni kell.

> áttekinthetőbb lett-e a kód?

Nem, mert nincs normálisan tördelve...

Nem kellene inkább tanulnod ? Csak úgy kérdezem

(egyébként ezért is nem segítettem eddig; az oké, hogy elindulsz a css felé, csak útközben át kell vágnod a setéterdőn; s ez tele van olyan rémekkel, amelyekről még fogalmad sincs. Jobb, ha résen vagy

1. egy dinamikusan generált site kódja ritkán van normálisan tördelve
2. ha neked attól lesz áttekinthető egy kód hogy be van tördelve, akkor gondolom be tudod tördelni akkor is ha tartalmaz table taget

Egy dinamikusan generált oldal kódja akkor van normálisan tördelve, ha úgy van megírva a php(vagy más) file, hogy normálisan legyen tördelve a kimenet... És nem csak ettől lesz áttekinthetőbb...
Egyébként nem mondtam, hogy áttekinthetőbb lesz, ha nincsenek benne táblák, csak hogy szebb lesz.
De leginkább attól lesz áttekinthető, hogy jól van megírva.
CSS-sel egyébként meg lehet ugyanolyan kinézetűre írni az oldalt szépen, és gányolva is, és ha szépen írod meg, nem csak kicserégetsz néhány table-t div-re, akkor áttekinthetőbb is lesz.

Tekintve hogy én a php forrást buzerálom és nem a html-t, ezért az a lényeg hogy a php-s cumóban elnavigáljak. És ez nem feltétlen eredményezi a html kimenet olvashatóságát.

Még az is lehet hogy az output kieresztése előtt ráeresztek egy sortöréseket kitörlő replace-t, ki tudja... Csak hogy érzékeltessem hogy a php belseje és a html kimenet formázottsága között nincs túl nagy összefüggés.

Akkor miért is kérdezted meg, hogy átláthatóbb lett-e a kód? Honnan tudjam, nem látom a php-t...

13) tomsolo (nem regisztrált)
hmm ez még táblás nem?

Isten bassza meg. Nem írom újra. Olvassátok ami megmaradt a legújabb kommentemből.

Megköszönném ha olyan júzerek tolnának nekem 1-1 screenshotot a blogról, akiknél valami megváltozott (elcsúszott, stb.) az eddigi designhoz képest. Firefox 1.04 és IE 6.0 SP2 alatt tudom hogy a dolgok jól jelennek meg, leszámítva a jobbalsó copyright dobozt.

Haszprus: Ehhez milyen plugin vagy kiterjesztés kell?

Bár poénként volt megkérdezve, de azért elmondom, hogy szerintem ez a fagyás nem volt összefüggésben semmilyen kiterjesztéssel.

És 24 óránként 3 hozzászólásra redukáltam az eddigi limitet, az más kérdés h meg tom kerülni ezt, pl. most is.

üdv,
ahogy nézem a html kódot, ez elég távol áll a tableless "filozófia" tanitásaitól. valszeg nem volt célod a tökéletes html+css megoldás, de igy szvsz semmi értelme nincs / értelme nem volt div-ekre cserélni a table dolgokat. pl. br tag-ek abszolút nem kellenének, ha megfelelő helyen megfelelő tag-eket használnál., pl p paragrafust, h1-h2-ket, span-okat, usw. keresőknek is jobb lenne a tiszta kód.

azért szép munka az überblog (amúgy a modernetes idők óta figyelem az ámokfutásodat )

üdv

hali, pár dolgot nem értek

a tableless filozófiát hogy érinti hogy br-t használok a p helyett?
spanokat? hol használok mást ahol span kéne?

sztem sehogy. masreszt pedig nemtom mi a problema a br-rel.
(maximum annyi, h a br-t p-n belul lenne optimalis/logikus hasznalni)

21) kristofi (nem regisztrált)
tableless nálam = tiszta (x)html kód, minden tag a maga helyén használva. szöveget általában paragrafba tesznek szabvány szerint (például), és ott ha jól meg van méretezve stb egyszerűen nem kell br... 10 br-es sor helyett elég lenne egy p-be tenni a szöveget és magától tördelődne. sztem pl tipikusan a hozzászólás fejlécét lehetne spanokkal tördelni és nem td-kkel. na mindegy

amúgy nem kritizálni akartalak!!

azért az egymás után közvetlenül következő több <br>, ill. <br /> tagért halálbüntetést szabnék ki


mert olyat utoljára az írógépeken használtak, meg a MS Wordben, de a weblapoknál többszörös sortörés helyett illő blokkszintű elemeket alkalmazni - aki nem ezt teszi, az ne csináljon weblapokat - megfelelő margókkal; a css-ben még van egy olyan is, hogy display: block;, ezzel már bármiből blokkszintű elemet lehet csinálni (persze nem szintaktikailag, csak vizuálisan)

úgy érzem, válasz nélkül maradtam

másként fogalmazva: halál minden kontárra, a többszörös <br> meg a kontárság egyértelmű jele, így már egyértelműbb?

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...