Haszprus

Goldenblog

©   Haszprus   |   fejlesztés hwsw
Két megjegyzés a goldenbloggal kapcsolatban.
  1. A versenykiírásban 5 féle blogértékelési szempont van, s ezek közül csak egyik a tartalom. (Sejthetitek, mire gondolok.) (De ha mégsem: én benyomtam volna a blogomat a technikai megoldásai miatt mert a magyar mezőnyben én még sosem találkoztam ennyi - legkevésbé sem fölösleges (kivéve talán a ghetto scriptet) - feature-t felsorakoztató bloggal.)
  2. Mit keres a top100 blogban egy portál? Konkrétan a weblabor. Ennyi erővel bazzeg az index meg az origo vagy a hvg is ott lehetne a top100 blog között, no komment.
A weblaborral semmi bajom, azzal van bajom hogy manapság akármilyen website = blog. Ugyanígy mit keres a blogringben a snapsoid? A blog definíciója számomra az, hogy webnapló. (Ld. weblog) Ebbe rohadtul nem fér bele a két site közül egyik sem. A weblabort ugyan mi teszi naplóvá?

Mielőtt valaki azzal jönne hogy de a weblabor az igenis tematikus blog. Nem. Egy tematikus blog az lenne ha nyitnék egy Haszprus bme überblogot ahol kizárólag a bme-s élményeimről írnék. Igen. A történésekről. Mert azt lehet naplózni. Történéseket. De állandó tények lerögzítését, cikkeket, teszteket hogy a halálba lehetne már naplónak nevezni?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

No para, mások sem kerültek be

Alapvetően nem erről írtam persze tény hogy megelégedésemre szolgálna ha bent lennék

én sem értem a kissé gyík kategóriákat: pl. a megyeszurker vagy a weblabor miért nem tematikus (foci, webfejlesztés), és miért csoportos, holott a machomediát is asszem többet írják, bár valóban tematikus.másrészt az én-blogok is kicsit khm. furcsák, mármint mint kategória, hiszen egy emberről, az életéről szólnak, ergo tematikusak.
bár ha ott a weblabor, akkor már a jóval szubjektívebb indexnek is ott lenne a helye...

igen ez az, a nép az indexet akarja a top100 blogba!

de a weblabor nem blog hanem egy újság, sőt, egy vertikális portál.

a machomedia határeset, én nem nevezném blognak, sokkal inkább újságnak titulálnám, ti. hírek vannak benne.

sztem a leglétjogosultabb blogkategória az én-blog, utána a többszerkesztős, és végül a tematikus, de ez utóbbiaknál könnyen átcsaphat a dolog blogból újságba.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...