Haszprus

Kresz, polarizer

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life történelem
Most idézek egy klasszikust, szevasztok!

Tegnap elkezdtem átnézni az 1342 kresz-kérdést, ma 5 óra körülre be is fejeztem, aztán alig bírtam elaludni igen sokáig, végül hót kómásan indultam neki a kreszvizsgának. Tudván hogy ez nem jó, segítettem magamon egy red bullal. Van valami olcsóbb termék is itt a pluszban, saját márkájuk, egyszer (tegnap) kipróbáltam azt, de miután végül késre lett szükségem ahhoz hogy felnyissam a dobozt, inkább nem kockáztattam meg az utcai szomjan maradást A vizsgaközpont előtt majdnem elüttettem magamat sikeresen (nemtom valahogy azt hittem hogy a villamos mellett két sáv megy balra, de amikor a járdára leléptem, kiderült hogy balról is jönnek kocsik Kicsit álmatag vótam.

A vizsgaközpont egy marhaszép, automatizált épület Budapest egy nem éppen központi helyén. A vizsgaeljárással maximálisan meg voltam elégedve, a touch screen nem volt gáz, sőt, marhára tetszett, pedig azt hittem, tré lesz. Nem kellett izmozni meg kezet össze-vissza huzogatni a nyomkodással mint ahogy annak idején a Mezőgazdasági Múzeumban tapasztaltam.

Szóval lenyomtam egy hibátlan kreszvizsgát, majd megdumáltam a folytatást az oktatómmal. Akartam volna fodrászhoz is menni, de elvertem az utolsó fillért is egy Sigma polárszűrőre, amivel most a következő képet prezentálom nektek:

A dolog érdekessége tehát, hogy mindkét képen be van kapcsolva a monitor, ugyanolyan fényerővel, stb. Zsírság. Nem mintha erre vettem volna a polárszűrőt, de azért érdekes

Ismét meg kell dícsérjem az extreme digitalt, ezúttal a Blaha Lujza téri üzletük egyik eladóját, akinél úgy kezdtem a dolgot hogy polárszűrő érdekelne és hogy egyáltalán mi a különbség a cirkuláris meg lineáris között, stb, mondta hogy van számomra 3 fajtájuk, és magától felajánlotta hogy menjünk ki a boltból az utcára és nézzem meg őket. Megnéztem egy Hamát meg egy Sigmát, magyarázott egy kicsit a különbségről, végül Sigma mellett döntöttem, mert a Hama a technikai cuccok trabantja, amennyire tudom, és a Sigmán volt egy külön csillogásmentesítő bevonat. Na mindegy.

Bezzeg a Megapixelnél amikor jártam, náluk abból állt a vevő kiszolgálása hogy közölték hogy nincs 350d és ha lenne se adnák a redvás kezembe mert ez itt nem a játszótér meg kölcsönző. Nah náluk se vettem még semmit és valszeg nem is fogok, az ilyen üzletek dögöljenek éhen.

Ja és az újdonsült polárszűrőm birtokában megint majdnem elüttettem magam és leordították a fejemet is, kb. jogosan, szóval ma kómanap van, vigyázzatok velem, szevasztok.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...