Haszprus

Millió dolláros baby

©   Haszprus   |   film
Million Dollar Baby - 2004. Az elmúlt idők legmeghatározóbb filmes élménye. Lélegzetelállító.
User Rating: 8.4/10 (27,724 votes) top 250: #67
Awards: Won 4 Oscars. Another 30 wins & 24 nominations
Kivételesen megérdemelt rating és díjak.

Clint Eastwood (akit eddig nem szerettem), Hilary Swank (akit eddig nem ismertem, de most egy eszetlen jót alakított), Morgan Freeman (aki szerintem mindig középszerű, de most mégis jó volt).

Midőn ezen sorokat írom, még mindig hatása alatt állok. Le vagyok döbbenve, sokkolva, … Mindenki nézze meg egy nyugodt estén popkorn és háttérzaj nélkül.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Azt gondolom, hogy megnézem, mert utálom Clint Eastwood-ot. Bíztam benne hogy megnézed, és akkor eldöntöm, hogy megnézem-e.... :-)

Mi olyan jó benne? Egy film mivel tud letenni, ha nem misztikus, nem sci-fi, nincs benne nagy csatajelenet, meg ilyenek? Egyszerűen nem értem. De majd megnézem, és megértem...

látom nem a dráma a kedvenc műfajod nekem igen

mit tagadjam, a "gyakós" filmeket szeretem (meg még csomó minden mást), de abból olyan gyengus mostanában a felhozatal (Alexander, Kingdom of Heaven, bár az állítólag egész hiteles, és még nem is láttam), hogy kénytelen vagyok másra is ráfanyalodni

5) mark.hu (nem regisztrált)
Megnéztem. Rossz kedvem lett. Filmek tényleg nem rossz, de most valami más kellett volna inkább megnéznem.

Tegnap este volt TVben, megnéztem... Hát, rám ez se tett olyan nagy hatást. Nem tudom miért. Komolyan fogékony szoktam lenni minden ilyesmire. De ez nem. A sztori végtelenül egyszerű volt, erről már készült 10 hasonló film. Jó, itt nincs happy end, ez újítás. De erre számítani is lehetett. Az egész úgy lóg a levegőben, az érzelmi átmenetek túl hirtelenek, a történések meg néha elszálltak. A boxban ilyen szintű szabálytalanságok, mint amiket a német csaj meglép, teljesen elképzelhetetlenek. Pláne címmeccsen. Néztem K1-et, aminek azért jóval lazább szabályai vannak, és ott úgy leléptették a csávót mint a szél, csak mert egy ütéssorozat utolsó eleme akkor ment be, amikor már térdelt az ellenfél. Ezek után kicsit furán néztem ilyen könyökléseknél meg földön lévő ellenfél pofozásánál.
No mindegy, biztos jó a film, csak én nem érzem át. Mondjuk az alakítások jól voltak. Ja, kivéve a csaj családját. Azok olyan 1.0-ás sematikus karakterek, hogy akár kartonbábuk is lehettek volna.

Basszus. De komolyan. A tévét felejtsétek el, dobjátok ki a pöcsbe. _Nyilván_ élvezhetetlen egy film olyan előadásban ahol negyedóránként az arcodba tolnak egy 10 perces reklámblokkot és ahány sarokba nézel annyiféle csatornalogót, korhatárkarikát meg visszaszámlálást látsz. Más úton beszerezhető filmeket tévében nézni szentségtörés.

Ki tudna átélni egy hátborzongató horrort ha negyedóránként kap 10 perc kikapcsolódást? Hasonlóképpen működik ez az összes többi filmmel is, csak kevésbé tűnik fel.
Mindenki nézze meg egy nyugodt estén popkorn és háttérzaj nélkül.


Valszeg másodjára kevésbé fog meglepni a végkifejlet
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...