Haszprus

Fáradt vok + eü donez + valszám

©   Haszprus   |   bme fáradtság life történelem

Így csütörtök tájékára már totál hulla vagyok. A helyzet az, hogy szúnyog-invázió van, és amikor éjjel 1-3 körül lefekszem, kivétel nélkül mindig elalvásomat akadályozandó van egy szúnyog a szobában. Lámpa fel, várakozás, szúnyog nem látható, lámpa le. Majdnem elalvás, szúnyog megin megjelenés, csapkodás/leszarás, elaludni próbálás. Maszat egész éjjel falat/ajtót/dobozt kaparás, zajcsinálás, felébredés óránként. Reggel totál kómásnak levés, negyedik napon délután bealvás.

Elsősegélynyújtó vizsgát 15-kor letettem sikeresen, de az órarendem nem teszi lehetővé a petzvál ill. okmányiroda meglátogatását egészen keddig. Nem mintha számítana bármit is hogy mikortól vagyok egy fölösleges plasztikkártya tulajdonosa.

Valszámot V@rga K@talinnál vettem fel, ill. nemcsak én, hanem Mf meg még jópár ember is, és marhára örülünk, mert úgy néz ki, nem tekint mindent trivialitásnak. Ez az első órán inkább nyűg volt mint előny, de reményeim szerint későbbre is megtartja ezt a jó szokását. A siránkózókat pedig tájékoztatom hogy mostantól nem átlagolják a sikertelen zh-t a pótzh-val és a gyakiv-vel, hanem a jobbik számít. Sikeres zh esetén továbbra is lehet javítani (meg rontani) a pzh időpontjában, átlagolós módszerrel.

Egyúttal döntöttem a csütörtöki hármas ütközésemről: webprg valszám és szghálók közül valszámra fogok bejárni. Szghálókból van valami jegyzet, webprogból felrakja a kivetített anyagot netre, a valszámra pedig mivel egy szakiránykövetelmény töki is épül, ezért egyértelműen a három közül a legnagyobb jelentőségű.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

lehet, h buta kérdés meg lehet h honnan is tudnád, de ez a zh értékelés "globális felsőoktatásbeli" (ezt nem tudtam máshogy ) dolog vagy csak nálatok van így?

ha jól értem azt kérdezed hogy máshol is pont ezzel a módszerrel kalkulálják-e a zh-k pontszámát. egyrészt nem tudom, másrészt a tipikus zh értékelés a bme-n a következő:

if megírod a zh-t, küszöbszint felett { aláírás, mehetsz vizsgázni }
else if megírod a pótzh-t, küszöbszint felett { aláírás, mehetsz vizsgázni }
else if megírod a gyakiv-t, küszöbszint felett { aláírás, mehetsz vizsgázni }
else { buktad, jövőre újra felveszed }

ez a tárgyak nagyjából feléből így megy, a másik feléből meg beszámít a vizsgába a zh pontos eredménye, a házi, a hallgató szeme színe, és még néhány egyéb faktor. és persze vannak azok a tárgyak amiből nincs is zh, meg azok, ahol vizsga nincs. ezekből elég kevés van. azt hiszem a tárgyat oktató előadónak a hatásköre, hogy az ő tárgyát miként kéri számon.

most olvasom például mesterséges intelligenciából több mint egy oldalt tesz ki a pontszámítás szabályzata
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...